Daar doen chemisten niet aan meequote:Op dinsdag 3 november 2009 16:31 schreef Iblis het volgende:
Overigens verzaak je je significantie een beetje.
Ik las de dichtheid als de dichtheid van de whiskey, omdat 't anders nogal een vreemde opgave geweest zou zijn.quote:Op dinsdag 3 november 2009 16:37 schreef lyolyrc het volgende:
Het rare is die dichtheid die wordt opgegeven. De dichtheid van ethanol is 0.78, niet 0.93. Dus ik neem aan dat 0.93 de dichtheid van whiskey is.
Dit kun je ook berekenen: 0.35*0.78 + 0.65*1.0 = 0.92 g/ml. Als je er dan van uitgaat dat er nog wat zwaardere zooi inzit, dan klopt die 0.93 g/ml wel, maar dan voor de whiskey.
Aan de spelling te zien is die trouwens Iers.
quote:Op dinsdag 3 november 2009 16:47 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Daar doen chemisten niet aan mee![]()
2 mol NiAs en 1 mol Niquote:Op dinsdag 3 november 2009 20:19 schreef Iblis het volgende:
Je ziet aan de reactie vergelijkingen dat van de 2NiAs de As ‘verdwijnt’, d.w.z. AsH3 is gasvormig. Je kunt dus nagaan hoeveel mol 2NiAs je hebt, en dus hoeveel mol Ni je dan zou moeten krijgen, en hoeveel dat zou wegen.
Met een volumepercentage alcohol en de dichtheid van ethanol was de vraag ook op te lossen. Dus zo vreemd is het niet. Zeker niet aangezien alcoholische dranken meestal een volumepercentage alcohol opgeven en er vooral dichtheden van zuivere stoffen bekend zijn.quote:Op dinsdag 3 november 2009 16:47 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik las de dichtheid als de dichtheid van de whiskey, omdat 't anders nogal een vreemde opgave geweest zou zijn.
1-methyl-2-butanol? Dat bestaat niet!quote:Overigens, buiten suikers en aanwezige zuren wordt de smaak van gedestilleerde alcoholische dranken vooral bepaald door zogenaamde foezelalcoholen. Bijvoorbeeld 1-methyl-2-butanol. Geen idee van dichtheden maar die verschillen zullen wel niet veel uitmaken.
Klopt, dit komt overeen met de elektronenconfiguratie van krypton. Vergeet niet de superscripten, dus: [Ar] - 4s2 - 3d10 - 4p6. Maar ik ga er vanuit dat je die niet hier had opgeschreven, omdat het nogal wat werk is.quote:Op donderdag 5 november 2009 15:56 schreef horned_reaper het volgende:
Ik ben druk aan het leren voor een tentamen van morgen en ik heb hier een aantal oefenvragen maar ik heb geen antwoordbladenen de docent wil ze ook niet geven.
Dus misschien zijn er scheikundige genieën die me hier wel mee kunnen helpen...
Ik moet de verkorte electronenconfiguratie van Br- opschrijven.
Dit wordt dan toch gewoon ... "[Ar] - 4S2 - 3d10 - 4p6"
Of heb ik nu iets verkeerd gedaan ?
Terugredeneren naar neon en het op een vergelijkbare manier opschrijven als je hierboven hebt gedaan voor bromide.quote:Edit: En hoe zit het met de verkorte electronenconfiguratie van Ca2+
Want deze stof heeft min 2 e-, 18 elektronen dat zijn er net zoveel als Ar
Moet ik dan alleen maar [Ar] opschrijven of weer terug revereren naar Ne ?
Bedankt ! Ben je toevallig scheikunde docent ? of iets in die richting ?quote:Op donderdag 5 november 2009 16:18 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Klopt, dit komt overeen met de elektronenconfiguratie van krypton. Vergeet niet de superscripten, dus: [Ar] - 4s2 - 3d10 - 4p6. Maar ik ga er vanuit dat je die niet hier had opgeschreven, omdat het nogal wat werk is.
[..]
Terugredeneren naar neon en het op een vergelijkbare manier opschrijven als je hierboven hebt gedaan voor bromide.
Student Biomedische Technologie aan de TU/e, met organische chemie als afstudeerrichting.quote:Op donderdag 5 november 2009 16:22 schreef horned_reaper het volgende:
Bedankt ! Ben je toevallig scheikunde docent ? of iets in die richting ?
Fluor moet er 7 hebben (kijk maar in het periodiek systeem) en fluor heeft er ook 7 in mijn tekening.quote:Op donderdag 5 november 2009 21:47 schreef Meursault het volgende:
Dit is sowieso niet goed. In een molecuul moet een atoom een vol octet (= 8 elektronen) hebben. En Fluor heeft er nu 9.
Wat is de naam en molecuulformule van de stof waar het over gaat?
Disclaimer: eerstejaars student
Het zou er niet toe moeten doen wat voor soort stof het isquote:Op donderdag 5 november 2009 21:49 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik niet echt...
Ik zou zeggen dat je waterstofkes aan die stikstof onder elkaar moeten (hoogste symmetrie). Voor de rest zou 't mij sterk verbazen moest die fluor daar goed staan... Ik zou de theorie er nog eens moeten bijnemen mbt verdelen van formele ladingen enz., maar heb 't nog maar weinig moeten toepassen dus echt veel kan ik je er niet bij helpen.
Ja idd, maar een atoom gaat net bindingen aan om aan de octetstructuur te voldoen... teken H2O maar eens ofzo... Ik blijf bij 1-aminofluorazijnzuur, maar ben er niet zeker van.quote:Op donderdag 5 november 2009 21:56 schreef horned_reaper het volgende:
[..]
Fluor moet er 7 hebben (kijk maar in het periodiek systeem) en fluor heeft er ook 7 in mijn tekening.
Elk streepje bestaat, zoals je vast wel zult weten, uit 2 stippen, dus heeft hij 2 halve streepjes, twee hele, en een extra, en dat is dus 7.
Fluor heeft 7 valantie elektronen. Maar in een molecuul moet elk atoom een vol octet hebben = 8 al dan niet gedeelde elektronen = een volle S en P orbitaal.quote:Op donderdag 5 november 2009 21:56 schreef horned_reaper het volgende:
[..]
Fluor moet er 7 hebben (kijk maar in het periodiek systeem) en fluor heeft er ook 7 in mijn tekening.
Elk streepje bestaat, zoals je vast wel zult weten, uit 2 stippen, dus heeft hij 2 halve streepjes, twee hele, en een extra, en dat is dus 7.
Bij lewisstructuren is een deel van de oefeningen net het centraal atoom vinden. Hier heb je m.i. een fout tegen gemaakt aangezien een fluoratoom nooit op een zuurstof kan voorkomen. Regel van markovnikov- een nucleofiel valt aan op het atoom met de meeste waterstoffen..., of een nucleofiel valt een elektrofiel aan, geen ander nucleofiel. Dit zou zijn alsof je 2 magneetjes met dezelfde pool tegen elkaar wil drukken en houden - lukt niet...quote:Op donderdag 5 november 2009 21:58 schreef horned_reaper het volgende:
[..]
Het zou er niet toe moeten doen wat voor soort stof het isnormaal zou je het gewoon moeten zien... maar hier kom ik dus neit uit.
En ik kan me niet voorstellen dat de vraagstelling op een proeftentamen verkeerd is....
Wat zou jij dan doen als je puur even naar het bovenste plaatje kijkt, waar de bindingen nog niet bij staan ?quote:Op donderdag 5 november 2009 22:01 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Bij lewisstructuren is een deel van de oefeningen net het centraal atoom vinden. Hier heb je m.i. een fout tegen gemaakt aangezien een fluoratoom nooit op een zuurstof kan voorkomen. Regel van markovnikov- een nucleofiel valt aan op het atoom met de meeste waterstoffen..., of een nucleofiel valt een elektrofiel aan, geen ander nucleofiel. Dit zou zijn alsof je 2 magneetjes met dezelfde pool tegen elkaar wil drukken en houden - lukt niet...
Halogenatie is trouwens een manier om dubbele bindingen experimenteel te bepalen, door markovnikov.
Maar wat zou ik dan moeten doen met die 9de valentie elektron die ik nog over heb ? gewoon weggooien ?quote:Op donderdag 5 november 2009 22:00 schreef Meursault het volgende:
[..]
Fluor heeft 7 valantie elektronen. Maar in een molecuul moet elk atoom een vol octet hebben = 8 al dan niet gedeelde elektronen = een volle S en P orbitaal.
In bovenstaand geval heeft Fluor nu 9 elektronen: 7 van zichzelf en 2 gedeeld met het zuurstofatoom. Dat kan niet.
Geen idee. Ik ben benieuwd wat de stof is waar het over gaat. Ik kan niets vinden met die atomen.quote:Op donderdag 5 november 2009 22:05 schreef horned_reaper het volgende:
[..]
Maar wat zou ik dan moeten doen met die 9de valentie elektron die ik nog over heb ? gewoon weggooien ?
Die stof zou dan toch wel googlebaar moeten zijn?quote:Op donderdag 5 november 2009 22:07 schreef tony_clifton- het volgende:
3HNCHFCOOH
Ik hou vast aan wat ik ken - azijnzuur: CH3COOH, trifluorazijnzuur - CF3COOH, en ammoniak NH3
Bovendien komen halogeniden sowiezo niet voor op sterk elektronegatieve atomen - dat zo geweldig instabiele verbindingen geven.
Yeah why not !quote:Op donderdag 5 november 2009 22:18 schreef tony_clifton- het volgende:
[ afbeelding ]
Oja, die zuurstof van de carboxylfunctie heeft dus 2 elektronenparen nog, vergeten aan te duiden...
Ben dus niet zeker, maar dit is gewoon logisch. Een gehalogeneerd aminoazijnzuurmolecule. Why not?
Laat nog maar even horen of het klopt. Ik ben wel benieuwd..quote:Op donderdag 5 november 2009 22:24 schreef horned_reaper het volgende:
[..]
Yeah why not !![]()
Ik probeer het gewoon, heel erg bedankt in ieder geval !
Om de kans te berekenen dat precies één werknemer zich op een gegeven dag ziek meldt, moet je in feite de kans berekenen dat er één werknemer ziek is en de andere acht niet. Helpt dat?quote:Op zaterdag 14 november 2009 18:30 schreef MouzurX het volgende:
In een bedrijf zijn 9 werknemers.
Er is voor elke werknemer een kans van 5,8% dat hij zich voor een werkdag ziek belt.
Hoe groot is de kans dat 1 werknemer ziek is?
En 2?
Ik heb al op internet gekeken maar ik kom er maar niet uit.
Dit is iets meer een vraag voor de wiskundetopic, maar goed. De vraagstelling lijkt wat onvolledig. Immers, als er eentje ziek is, is het niet onwaarschijnlijk dat hij de dag ervoor een ander al heeft aangestoken, en zijn de kansen niet onderling onafhankelijk. Dat is voor de vraagsteller.quote:Op zaterdag 14 november 2009 18:30 schreef MouzurX het volgende:
In een bedrijf zijn 9 werknemers.
Er is voor elke werknemer een kans van 5,8% dat hij zich voor een werkdag ziek belt.
Hoe groot is de kans dat 1 werknemer ziek is?
En 2?
Ik heb al op internet gekeken maar ik kom er maar niet uit.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |