quote:Op vrijdag 10 juli 2009 19:04 schreef SeLang het volgende:
Gelukkig heeft Obama ingevoerd dat je tegenwoordig zelf mag bepalen wat je hypotheekportefeuille waard is. Het maakt verder niet uit of die huizen in foreclosure zijn of dat ze uberhaupt nog bestaan
Niet echt, want de 260 is vandaag al weer aangetikt.quote:Op vrijdag 10 juli 2009 18:05 schreef Arcee het volgende:
Slot en day-low vandaag van 243.20.
Dat is de laagste stand sinds 30 april.
Iets van een ommekeer, wellicht?
En vandaag de 270.quote:Op woensdag 15 juli 2009 17:06 schreef Arcee het volgende:
Niet echt, want de 260 is vandaag al weer aangetikt.
Wait and see...... ik zie te weinig indicatoren waarop ik kan zeggen dat het over is of fundamenteel beter gaat.quote:Op maandag 20 juli 2009 23:08 schreef Arcee het volgende:
[..]
En vandaag de 270.
Niks nieuwe bodem dus. De AEX sloot zelfs op het hoogste punt van dit jaar.
quote:Sterker, als er in het bedrijfsleven al gesproken wordt over betere resultaten dan is dat iedere keer gebaseerd op kostenbesparingen, en niets anders.
-En dus is de vraag: Wat zien de beleggers wel wat het wereldwijde bedrijfsleven in ieder geval niet ziet? Dat de exploderende overheidsuitgaves er op veel plaatsen in de wereld voor zorgen dat de betreffende economien (voorlopig) niet meer krimpen, heeft weinig te maken met herstel en een terugkeer naar 'oude' tijden.
-Sterker; die bezuinigingen in het bedrijfsleven en de tegelijk snel toenemende besparingen van de consumenten gaan de komende tijd alleen maar voor meer problemen zorgen, en niet voor minder. Denk in dat verband eens aan de oplopende werkloosheid.
#Ome Kees speaks.
Ik ben benieuwd wanneer we door de 200 gaan. Maandje of 2 max verwacht ik.quote:Op maandag 20 juli 2009 23:08 schreef Arcee het volgende:
[..]
En vandaag de 270.
Niks nieuwe bodem dus. De AEX sloot zelfs op het hoogste punt van dit jaar.
En vandaag de 280.quote:Op maandag 20 juli 2009 23:08 schreef Arcee het volgende:
En vandaag de 270.
Gisteren 289.34.quote:Op donderdag 30 juli 2009 17:40 schreef Arcee het volgende:
284.69 day-high zelfs vandaag.
Je hebt geen lager werkloosheid percentage nodig voor herstel. Normaalgesproken loopt de werkloosheid in de 1e fase van herstel gewoon nog op. Die extreem positieve reactie op het banencijfer vind ik wel opvallend. Ik snap niet goed waar die daling van de werkloosheid vandaan komt, waarschijnlijk weer een statische afwijking in de metingen. Ik kan me niet voorstellen dat onderliggend bedrijven al aan het aannemen zijn, ze hebben nog meer dan genoeg mensen over.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 19:22 schreef edwinh het volgende:
'Banencijfer VS duidt op herstel economie' WASHINGTON (AFN) - De lichte daling van de werkloosheid in de Verenigde Staten in juli is een nieuw teken dat de Amerikaanse economie sterker herstelt dan verwacht. Dat zeiden Amerikaanse marktanalisten vrijdag in reactie op de werkloosheidscijfers van het ministerie van Arbeid.
Wat een onzin, ik wil eerst het werkloosheid percentage terug op 7% hebben voor we uberhaupt over een herstel kunnen praten.
Zojuist bereikt.quote:
Zoals gezegd, de beurs is puur gebakken lucht en heeft geen fuck te maken met de (bijzonder onaangename) economische werkelijkheid.quote:Op dinsdag 25 augustus 2009 17:10 schreef Falco het volgende:
Leuk om op te merken dat de vaste stamgasten van AEX een stuk minder optimistisch gestemd zijn dan de AEX zelf doet vermoeden.
Idd, en ze zien de grootste doomscenarios verschijnenquote:Op dinsdag 25 augustus 2009 17:10 schreef Falco het volgende:
Leuk om op te merken dat de vaste stamgasten van AEX een stuk minder optimistisch gestemd zijn dan de AEX zelf doet vermoeden.
Die discrepantie wordt veroorzaakt door het feit dat de meeste mensen alleen maar de grote voorspoed en blinkende welvaart zien, en niet het peilloze drijfzand van schulden waarop die gebouwd zijn. Die schulden zijn alleen zichtbaar als cijfertjes op de terminals van boekhouders, bankiers en economen - maar dat maakt ze niet minder reëel en ze moeten wel met rente terugbetaald worden.quote:Op woensdag 26 augustus 2009 19:56 schreef Martijn_77 het volgende:
Idd, en ze zien de grootste doomscenarios verschijnen
Ik vraag me wel eens af, wat er zou gebeuren als die informatie, gewoon met koeienletters in die waardeloze kranten als The Sun in engeland en in die gratis metro krantjes in de grote steden van Amerika.quote:Op woensdag 26 augustus 2009 20:58 schreef dvr het volgende:
[..]
Die discrepantie wordt veroorzaakt door het feit dat de meeste mensen alleen maar de grote voorspoed en blinkende welvaart zien, en niet het peilloze drijfzand van schulden waarop die gebouwd zijn. Die schulden zijn alleen zichtbaar als cijfertjes op de terminals van boekhouders, bankiers en economen - maar dat maakt ze niet minder reëel en ze moeten wel met rente terugbetaald worden.
Haha, ja, ach.. ik heb de feiten aan mijn kant dus ik zit daar niet zo mee, bovendien ben ik graag een beetje contrair. Een paar jaar geleden was je als doemdenker nog een roepende in de woestijn, je kon alleen wijzen op de ontspoorde consumptie en verhouding tussen schuldenlasten en economische groei, en dat zei niemand wat. Nu zijn we een krediet-, banken- en beurscrisis verder, de autoriteiten erkennen dat het allemaal kantje-boord is geweest en de media staan er bol van. De vraag is voor mij allang niet meer of het kaartenhuis zal instorten, maar wanneer en hoe. De meerderheid wil daar nog steeds niets van weten, laat zich door politiek en pers graag aanpraten dat het ergste nu voorbij is, en steekt zijn kop weer in het zand. Mij best!quote:Op donderdag 27 augustus 2009 00:47 schreef sitting_elfling het volgende:
Je wordt immers als een sukkel afgeschilderd en depressieve eikel als je continu zo depressief bent over de economie ..![]()
Dat verhaal van 'self fulfilling prophecies' en hun invloed op de economie, ook bij mij op de economische faculteit een vaak gebruikte redenatie, lijkt mij toch wel voor eens en altijd ontkracht door de kredietcrisis.quote:Op donderdag 27 augustus 2009 07:06 schreef Q. het volgende:
Hoe vaak ik het woord Doemdenker wel niet naar mijn hoofd gegooid krijg... ik zie de mensen er voor aan dat ze de realistische mensen zometeen als de echte ellende duidelijk wordt nog de schuld gaan geven ook. Omdat ze/wij niet positief genoeg hebben gedacht.
Dat die bijzonder onaangenaam is, daar zal iedereen het over eens zijn. De vraag is alleen wat voor rampscenario er zou kunnen komen die de beurs weer onder de vorige bodem kan duwen. De schuldenlast van de overheden en consumenten (allebei met name US) kllinkt natuurlijk wel heel dramatisch, maar dat deleveragen is voornamelijk een langdurig maar daardoor ook een beheersbaar proces, wat eerder de consequentie heeft dat de economische groei gedurende lange tijd onder een normaal niveau zal liggen, maar niet gelijk betekent dat je een rampscenario met verdere grote minnen. Bovendien staat er tegenover die schuldpositie een enorme berg met geld in China. De Chinezen weten van gekheid niet waar ze met hun overschotten moeten blijven, dus als de US ook nog eens gaat deleveragen dan moeten ze helemaal als een dolle in de eigen economie investeren (of proberen de Europeaan schuldverslaafd te maken).quote:Op dinsdag 25 augustus 2009 17:36 schreef Q. het volgende:
[..]
Zoals gezegd, de beurs is puur gebakken lucht en heeft geen fuck te maken met de (bijzonder onaangename) economische werkelijkheid.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |