Alleen als je echt niet zou begrijpen dat ik dat bedoelde, wat enigszins naïef zou zijn.quote:
De personen in de OP, en jij blijkbaar ook, komen er 'ineens' achter dat ze rond de 50% van hun energie aan belasting betalen. Was dat vorig jaar dan 45% en nog acceptabel? Of is er ineens een dermate grote stijging dat ze nu zo verontwaardigd reageren?quote:Het gaat natuurlijk niet om de bedragen en over dit jaar maar over de onduidelijkheid van wat je nou moet betalen aan de staat.
Zo heb je transportbelasting en bij mijn weten is dat er gekomen nadat wij die marktwerking door onze strot geduwd gekregen hebben en dat zou nou toch juist goedkoper zijn voor de consument?
Er zijn mensen die geheel libertarisch netwerken voor mobiele telefonie aanleggen in Somalië. Je moet gewoon verder kijken dan je door etatisme geschapen leefomgeving.quote:Op zondag 10 mei 2009 11:02 schreef Boze_Appel het volgende:
Zo willen we dat. Als je het wil veranderen druk je volgende keer maar op een ander knopje of verhuis je maar naar het buitenland.
Ik las een artikel van een accountant die uitkwam op een totale belastingdruk van liefst 71% !!!quote:Op zondag 10 mei 2009 12:56 schreef Colnago het volgende:
[..]
Ben je de bouwfraude alweer vergeten of de Betuwelijn of de Noord-Zuid lijn?
Wij betalen meer dan de helft van ons inkomen aan de staat en nog komen ze niet rond van al dat geld, ra ra hoe kan dat?
Nee, ik noemde de betuwelijn zelfs. Maar een heel land besturen is wel even wat complexer dan een paar blunders, hoe groot ook, eruit lichten. Over het algemeen genomen ben ik tevreden met hoe het in Nederland loopt, ja.quote:Op zondag 10 mei 2009 12:56 schreef Colnago het volgende:
[..]
Ben je de bouwfraude alweer vergeten of de Betuwelijn of de Noord-Zuid lijn?
Wij betalen meer dan de helft van ons inkomen aan de staat en nog komen ze niet rond van al dat geld, ra ra hoe kan dat?
De nederlandse staatsschuld is de een na hoogste, alleen Ierland is een tikkeltje hoger.quote:Op zondag 10 mei 2009 12:49 schreef HassieBassie het volgende:
Ach, hoewel er zo'n beetje overal belasting op wordt geheven is het nog niet genoeg. Nederland heeft niet voor niets een begrotingstekort en een staatsschuld waar je U tegen zegt.. De belastingen zullen nog wel flink gaan stijgen de komende jaren, aangezien de uitgaven uiteraard niet naar beneden gaan. Of die belasting nou op energie zit of op inkomen, dat boeit eigenlijk ook niet..
Waar woon je dan? Hier in A'dam hangen in ieder geval ook al overal posters. Maar ik ga niet stemmen. Ik stem altijd, maar nooit voor Europa. Dat is volgens mij de enige manier om duidelijk aan te geven dat je tegen de huidige EU bent.quote:Op zondag 10 mei 2009 12:57 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Ik ben er meestal wel voor om in 'grote' projecten of bedragen ook de nuance te zoeken. Bijvoorbeeld, waar gaat dat geld dan heen, levert het ook wat op, zou afschaffing of iets anders doen echt 200 tot 500 miljoen schelen, dat soort dingen.
Maar ik vind inderdaad dat bij de EU een hoop meer vreemde of onnodig dure beslissingen langs komen. Die maandelijkse verhuizing voorop. Dus, gaat allen stemmen binnenkort!
Valt me sowieso op dat de EU, afgezien van wat afgeven op slechte besluiten, hier nauwelijks leeft. In Duitsland hangen al posters voor de EU-verkiezingen en zijn de lijsttrekkers bij veel mensen bekend. Zeker voor iets waar nog zo veel verbetering nodig is, mag daar wel wat meer aandacht naar uit.
Je slaat de spijker op zijn kop. De naam en de strategie van de achterdeurbelastingheffingen is puur fantasie. Jouw betaling niet, die is heel echt, ieder jaar weer dus.quote:Op zondag 10 mei 2009 12:40 schreef Lkw het volgende:
[..]
Tot een paar jaar geleden betaalde je OZB voor een huurwoning. Ook zoiets belachelijks dat niet uit te leggen valt. Die is afgeschaft, maar ja, het geld moet ergens vandaan getrokken worden hè. Dus gaat men ergens anders heffen. Een effectiever functionerende overheid zou veel kosten besparen, maar zolang de meerderheid braaf belasting blijft betalen, zal daar niet gauw serieus op worden ingezet.
Misschien moet je wat duidelijker schrijven voortaan.quote:Op zondag 10 mei 2009 13:02 schreef De_Hertog het volgende:
Alleen als je echt niet zou begrijpen dat ik dat bedoelde, wat enigszins naïef zou zijn.
Het gaat beetje bij beetje en ineens kom je erachter dat de helft aan belastingen opgaat.quote:De personen in de OP, en jij blijkbaar ook, komen er 'ineens' achter dat ze rond de 50% van hun energie aan belasting betalen. Was dat vorig jaar dan 45% en nog acceptabel? Of is er ineens een dermate grote stijging dat ze nu zo verontwaardigd reageren?
Ik ben het ook niet geheel eens met die marktwerking, maar moet je echt zoveel meer betalen door die marktwerking buiten de gestegen energieprijzen om? En als het niet over dit jaar gaat, dan doet die marktwerking er ook niet toe.
Hoe kom je hierbij? Het lijkt me stug dat structurele potverteerders als Italië en België een (relatief) kleinere staatsschuld hebben dan Nederland.quote:Op zondag 10 mei 2009 13:05 schreef bendk het volgende:
[..]
De nederlandse staatsschuld is de een na hoogste, alleen Ierland is een tikkeltje hoger.
Dat zou best kunnen.quote:Op zondag 10 mei 2009 13:03 schreef bendk het volgende:
Ik las een artikel van een accountant die uitkwam op een totale belastingdruk van liefst 71% !!!
Ze kunnen niet rondkomen omdat er elke keer weer een belasting bijkomt er ze kunnen niet rondkomen omdat die staatsschuld maar blijft groeien.quote:Op zondag 10 mei 2009 13:05 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Nee, ik noemde de betuwelijn zelfs. Maar een heel land besturen is wel even wat complexer dan een paar blunders, hoe groot ook, eruit lichten. Over het algemeen genomen ben ik tevreden met hoe het in Nederland loopt, ja.
Oh, en hoezo kunnen ze niet rond komen?
je portemonnee bedragen !quote:Op zondag 10 mei 2009 13:13 schreef Colnago het volgende:
[..]
Dat zou best kunnen.
De vraag is allen of dat soort mensen het dan over de bruto of netto bedragen hebben.
Als je het stuk leest, dan zul je zien dat kolencentrales een ongelofelijke hoeveelheid radioactief materiaal de lucht in pompen. En dat is nou net waar jij over klaagt wat kerncentrales doen, "als die ontploffen". Ten eerste is het maar de vraag of er nog ooit zo'n centrale gaat ontploffen en daarnaast is het maar de vraag of die vervuiling groter is dan wat kolencentrales uitbraken. Of beter, hoe lang al onze kolencentrales radioactief materiaal de lucht in kunnen pompen, voordat die hoeveelheid gelijk is aan 1 ontplofte Tjernobyl.quote:Op zondag 10 mei 2009 13:01 schreef Monidique het volgende:
[..]
Het is en blijft een onzinnige vergelijking, me dunkt. Wat is in essentie nou niet radioactief? Het probleem dat mensen hebben met kerncentrales, het radioactief-probleem, is niet de constante straling, maar de levensgevaarlijke en vervuilende stoffen die overal terechtkomen wanneer zo'n kerncentrale ontploft. Of de hoge concentratie vervuilende stoffen die al dan niet per ongeluk geloosd worden. Nee, die vergelijking gaat helemaal mank, nog steeds.
Hierbij een stukje daarover en een grafiek. Het valt me overigens van je tegen dat je er zo weinig vanaf weet. Verdiep je eens als je een mening wilt hebben...quote:Op zondag 10 mei 2009 13:13 schreef Reya het volgende:
[..]
Hoe kom je hierbij? Het lijkt me stug dat structurele potverteerders als Italië en België een (relatief) kleinere staatsschuld hebben dan Nederland.
Je herhaalt de slechte vergelijking. Een betere vergelijking, over deze vergelijking: een aantal duizend steentjes uit de ruimte doen niets, een komeet, samengesteld even groot, is wel bedreigend. De vragen hoe veilig het allemaal is, ja, goede vragen, maar hebben niets te maken met de onzinnige stelling dat kolencentrales meer radioactieve stoffen uitstoten dan kerncentrales -natuurlijk doen ze dat!- en dat kritiek op de potentiële radioactieve gevaren van kerncentrales dus niet gerechtvaardigd is, of iets dergelijks. Het is haast propaganda, zo'n vergelijking.quote:Op zondag 10 mei 2009 13:30 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Als je het stuk leest, dan zul je zien dat kolencentrales een ongelofelijke hoeveelheid radioactief materiaal de lucht in pompen. En dat is nou net waar jij over klaagt wat kerncentrales doen, "als die ontploffen". Ten eerste is het maar de vraag of er nog ooit zo'n centrale gaat ontploffen en daarnaast is het maar de vraag of die vervuiling groter is dan wat kolencentrales uitbraken. Of beter, hoe lang al onze kolencentrales radioactief materiaal de lucht in kunnen pompen, voordat die hoeveelheid gelijk is aan 1 ontplofte Tjernobyl.
Ach ja, jij ziet al snel iets als 'klagen', kennelijk, want er wordt nergens geklaagd, maar goed, stel dat: och, jee, inderdaad, klagen over mogelijk ontploffende kerncentrales en de vervuiling daardoor, waar gaat het heen.quote:En dat is nou net waar jij over klaagt wat kerncentrales doen, "als die ontploffen".
Maar ook de verdeling van de opbrengsten, het doel. Slechts 3% van de wegenbelasting gaat naar de wegen, de rest in de grote pot.quote:Op zondag 10 mei 2009 13:31 schreef waht het volgende:
Ik begin steeds meer sympathie te krijgen voor die gekke Amerikanen die met hun AR-15's schreeuwend door de straten rennenrijden als er ook maar een gerucht is dat de belastingen worden verhoogd.
Maar voor mij staat onomstotelijk vast dat iedereen die op dit punt de belastingen nog verder wil verhogen, zichzelf direct diskwalificeert in een discussie.
Weer een hoernalist met geen enkel besef van hoe NL werkt...quote:De Limburgse ondernemer Arthur en zijn zoon Richard Paes konden hun
ogen niet geloven toen zij een specificatie opvroegen van Essent voor
hun winkelpand in Maastricht. De gas- en elektriciteitsnota bestaat
maar liefst voor de helft uit BELASTING!
Belastinginkomsten met "een mileu-inslag", aka energiebelasting:quote:Op zondag 10 mei 2009 12:31 schreef bendk het volgende:
Maar ik heb dit artikel vooral geplaatst om de onzichtbare Haagse trucendoos zichtbaar te maken.
Men laat heel slinks de normale belastingen maar liggen en gaat nu massaal over tot het incasseren via de achterdeur van het stemvee.
Er is per definitie geen grens, wordt dit dus de nieuwe regel ?
Het percentage staatsschuld ten opzichte van het BNP van zowel Italië als België is ruim hoger dan dat van Nederland.quote:Op zondag 10 mei 2009 13:31 schreef bendk het volgende:
[..]
Hierbij een stukje daarover en een grafiek. Het valt me overigens van je tegen dat je er zo weinig vanaf weet. Verdiep je eens als je een mening wilt hebben...
http://www.telegraaf.nl/b(...)et_rood__.html?p=3,1
Je kan het bij dit soort discussies beter gewoon bij de feiten houden en dan scoort kernenergie gewoon erg matig. Er moet technisch echt nog een hele grote stap gemaakt worden voor het echt een volwaardig alternatief kan vormen. Maar goed dat de libertarische prietpraat bij jou niet meer opgaat als het om kernenergie gaat is al langer bekendquote:Op zondag 10 mei 2009 12:21 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Kernenergie is de groenste stroom die er is. Maar dat zal er wel nooit ingaan bij jou zolang je de achterhaalde Greenpeace-ellende blijft geloven.
Zonde dat je niet gaat stemmen dan. Je hebt een mening er over, maar door niet te stemmen zal die mening nooit gehoord worden. Meer dan aangeven dat je er tegen bent laat je namelijk weten dat het je niet zo veel kan schelen wat er gebeurd. En dat is dan weer veel te makkelijk uit te leggen als 'het gaat wel best zo'.quote:Op zondag 10 mei 2009 13:06 schreef Lkw het volgende:
[..]
Maar ik ga niet stemmen. [...]
De EU zou weer EEG moeten zijn en zich beperken tot economische samenwerking.
Hoezo?quote:Op zondag 10 mei 2009 13:58 schreef du_ke het volgende:
[..]
Je kan het bij dit soort discussies beter gewoon bij de feiten houden en dan scoort kernenergie gewoon erg matig.
Als jij anders daadwerkelijk dacht dat ik uit het niets geld terug had gekregen zal ik mijn taalgebruik inderdaad aanpassen voor je.quote:Op zondag 10 mei 2009 13:12 schreef Colnago het volgende:
[..]
Misschien moet je wat duidelijker schrijven voortaan.
Dus volgens jou heeft het evenveel nieuwswaarde als morgen een bericht in de krant staat dat iemand stomverbaasd is dat 42% van zijn salaris naar de belastingen gaat?quote:Het gaat beetje bij beetje en ineens kom je erachter dat de helft aan belastingen opgaat.
Dat is de grote tovertruuk.
Ik zit op 45 euro voorschot per maand, ook een eenpersoonshuishouden. Maar het is bij mij allemaal nog niet helemaal goed ingeregeld, ben hier vorig jaar heen verhuisd. En heb toen van maart t/m november in totaal maar iets van 25 euro aan stroom hoeven te betalen (na afrekening ivm o.a. heffingskorting).quote:Op zondag 10 mei 2009 12:22 schreef kawotski het volgende:
Electriciteit en gas kost mij iets van 50 euro per maand , eenpersoonshuishouden, volgens mij is 50% daarvan belasting uit mn hoofd (moet het eens nakijken)
Hoe zit dat bij jullie? Ik denk een kleinverbruiker te zijn maar wat zijn jullie maandelijkse kosten? Ik vind het jammer dat ik niet beloond wordt voor mijn zuinigheid.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |