hoofdstuk 1 begint op een verso, en de laatste pagina van mijn inhoudsopgave is ook een verso. Als ik dit dus zo print, dan gaat het verkeerd, dat is het probleem. Ik wil gewoon dat na die laatste verso van de inhoudsopgave hoofdstuk 1 op een recto komt, en niet dat ie dan met een verso begint. Ik kan er een lege pagina tussen doen, maar dan is de lege een recto, en dat vind ik lelijk...quote:Op maandag 25 mei 2009 18:27 schreef V2 het volgende:
Ik snap het probleem niet zo. Als de laatste pagina van je inhoudsopgave een verso is (een linkerkant, of een achterkant), dan is er toch niks aan de hand? Hoofdstuk 1 begint dan gewoon op een recto (rechts, voorkant). Als de laatste pagina van je inhoudsopgave een recto is voeg je 1 lege pagina toe (romeins genummerd, lijkt me? of zonder nummer, kan ook), dat wordt dan een verso, en dan staat je hoofdstuk 1 weer netjes op een recto.
mijn inhoudsopgave is 2 paginas, en dan nog 1 pagina met de figuren en tabellen zeg maar... dat is de laatste pagina van mijn inhoudsopgave.. het probleem is dus niet dat ze achter elkaar komen, maar dat latex de bladzijdes niet om en om recto en verso 'print', maar twee versos achter elkaar..ik wil eigenlijk gewoon bij hoofdstuk 1 zeggen: jij bent een recto, en de volgende pagina's dus gewoon om en om verso recto...quote:Op maandag 25 mei 2009 18:55 schreef Visitor.Q het volgende:
Je wilt je hoofdstuk 1 dus 1 pagina 'terug' schuiven richting je inhoudsopgave?
En hoe groot is de inhoudsopgave eigenlijk? Als die op 2 pagina's past zou ik die ook naast elkaar zetten.
Je kunt even in de memoir manual kijken; daar staan voorbeelden van pagina-layouts in. Het is zeer ongebruikelijk dat de buitenmarge kleiner is dan de binnenmarge. Het ziet er ook echt aanmerkelijk minder mooi uit. Je kunt eventueel wel wat witruime reserveren voor het inbinden, maar uiteindelijk moet het rugwit toch kleiner worden dan zijwit als je het document openlegt.quote:Op maandag 25 mei 2009 20:38 schreef sbientje het volgende:
ja, ik vind het dus logischer dat rechto wat verder naar rechts staat en verso wat verder naar links, zodat je niet helemaal in het boek hoeft om de eerste woorden van een regel te lezen
Nee, twoside maakt de buitenste marge (zijwit) breder dan de binnenste (rugwit); dat is normaal. 2cm voor inbinden reserveren is trouwens wel veel.quote:Op maandag 25 mei 2009 22:34 schreef sbientje het volgende:
het mooiste is imo als je zeg maar 2 cm voor het inbinden reserveert, en dan de marges links en recht gelijk houdt, zodat het voor het oog in het midden staat. Ik was ervan overtuigd dat dat ook de bedoeling was van dat twoside, maar dat blijkt dus niet zo te zijn
dat is bij mij in mijn document niet het geval... en ik zie daar ook totaal het nut niet van in. Maar goed, ik blijf dus lekker bij oneside danquote:Op maandag 25 mei 2009 23:57 schreef Iblis het volgende:
[..]
Nee, twoside maakt de buitenste marge (zijwit) breder dan de binnenste (rugwit); dat is normaal. 2cm voor inbinden reserveren is trouwens wel veel.
Er is vrij veel gediscussieerd over paginavormgeving, en echt, als een boek of thesis open ligt is het volgende (met constructielijnen) hetgeen je meestal ziet (wel enigszins overdreven):quote:Op dinsdag 26 mei 2009 10:42 schreef sbientje het volgende:
[..]
dat is bij mij in mijn document niet het geval... en ik zie daar ook totaal het nut niet van in. Maar goed, ik blijf dus lekker bij oneside dan
ik neem het meteen van je aan, maar het probleem is... in mijn document is het wel zo dat recto verder rechts staat en verso verder links... ik denk als ik ze in een boek doe, dat het er prima uitziet, maar dat zal ik nog wel eens proberen.quote:Op dinsdag 26 mei 2009 10:52 schreef Iblis het volgende:
[..]
Er is vrij veel gediscussieerd over paginavormgeving, en echt, als een boek of thesis open ligt is het volgende (met constructielijnen) hetgeen je meestal ziet (wel enigszins overdreven):
[ afbeelding ]
Natuurlijk wordt bij pockets gewoon amper witruimte gebruikt, maar in een wat ruimer opgezet boek is dat meestal het idee. Als je in het midden een bredere marge hebt heb je een vreemde aanblik, alsof de pagina's elkaar afstoten en eigenlijk niet bij elkaar horen.
Soms doen studieboeken het wel, maar meestal wordt de marge dan vrij intensief voor aantekeningen en opmerkingen gebruikt.
Had ik aan gedacht maar ik wist niet hoe ik het dan in het document kon laten zien. Als dat met jurabib kan is dat natuurlijk een veel betere oplossingquote:Op woensdag 3 juni 2009 13:40 schreef Iblis het volgende:
De plaats van uitgave zet je normaliter in je BibTeX-veld genaamd ‘address’, ik snap niet helemaal waarom je dat bij het jaartal inknoeit, bovendien breken sommige stijlen het jaartal af op vier tekens!
Klinkt precies als wat ik nodig heb, ik zal de documentatie dan maar eens gaan lezen.quote:Op woensdag 3 juni 2009 13:40 schreef Iblis het volgende:Ik denk dat je beste gok het jurabib pakket is. Dat kan in voetnoten citeren en automatisch voor de volgende citaties een kortere titel gebruiken. Ook kan het bij herhaalde auteurs ‘idem’ gebruiken, of bij herhaalde werken ‘ibid.’, (eventueel niet over paginagrenzen heen) mocht je dat willen.
Dit ondersteunt ook voor BibTeX de velden 'shortauthor' en 'shorttitle'.
Ik studeer geschiedenis dus dat is wel redelijk alfa jaquote:Op woensdag 3 juni 2009 13:40 schreef Iblis het volgende:...het lijkt me meer een ‘alfa-manier’ van citeren. Als je er niet uitkomt dan kan ik wel kijken of ik er wat van kan maken, maar voor mij is het ook nieuw…
Ik zou even in de topical index kijken. Ook hier heb ik geen ervaring mee, maar de package exam of examdesign zou je misschien verder kunnen helpen.quote:Op woensdag 3 juni 2009 13:57 schreef JoPiDo het volgende:
misschien niet de allerslimste vraag, maar wel pakket (opmaak in Latex) is het beste om toetsen in te zetten?
quote:Op woensdag 3 juni 2009 14:21 schreef Iblis het volgende:
[..]
Ik zou even in de topical index kijken. Ook hier heb ik geen ervaring mee, maar de package exam of examdesign zou je misschien verder kunnen helpen.
1 2 3 4 5 6 | \fancyfoot{} \lhead{\includegraphics[width=3cm]{./images/plaatje}} \rhead{\fontspec{Verdana}\textbf{\leftmark}} \cfoot{} \rfoot{\fontspec{Verdana}\textbf{\thepage}} |
Door de manual, p. 10 en 11, te lezen:quote:Op woensdag 10 juni 2009 11:16 schreef kingjotte het volgende:
Ik heb een probleem waar ik niet uit kom,
Ik gebruik fancyheaders, ongeveer zo:
[ code verwijderd ]
maar als ik nu een \section* maak komt daar de laatste \section titel boven te staan.
Iemand enig idee hoe dat op te lossen is?
quote:As a final remark you should also note that the * forms of the \chapter etc. commands do not call the mark commands. So if you want your preface to set the header info but not be numbered nor be put in the table of contents, you must issue the \markboth command yourself, e.g.
1 \chapter*{Preface\markboth{Preface}{}}
Entering the \markboth command inside the \chapter* insures that the mark will not be separated from the title by a page break. Of course with \chapter* this wouldn’t be a problem if you put the mark command after the chapter title, as the \chapter* command starts at a new page. However with a \section* it could be dangerous to say:
1
2\section*{Preface}
\markboth{Preface}{}
as a page break may occur between the two commands.
Had 'm gelezen, alleen dat stukje geskipt denk ik. iig erg bedankt, het werkt en het ziet er fancy uitquote:Op woensdag 10 juni 2009 11:23 schreef Iblis het volgende:
[..]
Door de manual, p. 10 en 11, te lezen:
[..]
1 2 3 4 5 | \floatstyle{ruled} \newfloat{program}{thp}{lop} \floatname{program}{Program} |
1 2 3 4 5 6 7 8 | \caption{main.c} \begin{verbatim} ... zeer lange code... ... \end{verbatim} \end{program} |
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |