Dat kun je inderdaad verwachten. Alleen niet als de chef-kok/eigenaar van die tenten overal van de toren blaast dat alles vers gemaakt moet worden.quote:Op vrijdag 17 april 2009 20:40 schreef NDAsilenced het volgende:
Hypocriet en lasterend bericht, ookal zou je vraagtekens kunnen zetten bij de bereiding van enkele gerechten. Praktisch alle restaurants werken op een dergelijke wijze. Als jij als gast eten besteld en daarbij verwacht dat alles op dat moment voor je wordt klaargemaakt en ook nog eens binnen een half uur op tafel ben je niet goed snik.
Lijkt mij een groot verschil tussen kant-en-klaarmaaltijden en eten dat een lange bereidingstijd heeft of anderzijds niet praktisch is om deze 'van moment tot moment' te maken.
Voedsel-noobs noem je dat.
quote:Op vrijdag 17 april 2009 20:45 schreef Wombcat het volgende:
[..]
Dat kun je inderdaad verwachten. Alleen niet als de chef-kok/eigenaar van die tenten overal van de toren blaast dat alles vers gemaakt moet worden.
Het is toch vers als er een dagelijkse VERSE toevoer is van dingen die DIE dag zijn gemaakt?quote:Hypocriet en lasterend bericht, ookal zou je vraagtekens kunnen zetten bij de bereiding van enkele gerechten. Praktisch alle restaurants werken op een dergelijke wijze. Als jij als gast eten besteld en daarbij verwacht dat alles op dat moment voor je wordt klaargemaakt en ook nog eens binnen een half uur op tafel ben je niet goed snik.
Vers uit de diepvries, bedoel je?quote:Op zaterdag 18 april 2009 01:51 schreef Loedertje het volgende:
[..]
[..]
Het is toch vers als er een dagelijkse VERSE toevoer is van dingen die DIE dag zijn gemaakt?
Preciesquote:Op vrijdag 17 april 2009 19:53 schreef Frutsel het volgende:
Ghehe... wat zal die Gordon lopen te vloeken als ie dit bericht leest
In zekere zin wel.quote:Op zaterdag 18 april 2009 01:51 schreef Loedertje het volgende:
[..]
[..]
Het is toch vers als er een dagelijkse VERSE toevoer is van dingen die DIE dag zijn gemaakt?
Het moet wel opgewarmd worden, dan kom je toch al op een hellend vlak.quote:Ze moeten het enkel nog in een pot kwakken en opwarmen.
Al lang voordat hij echt bekend werd heeft hij 3 michelin sterrren gehaald, en dat lukt je echt niet als je niet een beetje kennis van zaken hebt.quote:Op zaterdag 18 april 2009 01:41 schreef Ringo het volgende:
Ramsay is een über-plebejer. Iemand die zich zo moet gedragen om zich als topkok te profileren, dat deugt natuurlijk voor geen kant.
Dat heeft-ie natuurlijk van zijn leermeester Marco Pierre White.quote:Op zaterdag 18 april 2009 01:41 schreef Ringo het volgende:
Ramsay is een über-plebejer. Iemand die zich zo moet gedragen om zich als topkok te profileren, dat deugt natuurlijk voor geen kant.
Maar het kan toch ook dat dat echt zo is? 's Ochtends begint men op die centrale locatie aan de bereidingen van gerechten, en die worden dan aan het eind van de middag verscheept naar de afzonderlijke restaurants.quote:Op zaterdag 18 april 2009 01:51 schreef Loedertje het volgende:
[..]
[..]
Het is toch vers als er een dagelijkse VERSE toevoer is van dingen die DIE dag zijn gemaakt?
Idd.quote:Op zaterdag 18 april 2009 11:39 schreef Hephaistos. het volgende:
[..]
Maar het kan toch ook dat dat echt zo is? 's Ochtends begint men op die centrale locatie aan de bereidingen van gerechten, en die worden dan aan het eind van de middag verscheept naar de afzonderlijke restaurants.
Dat verschilt qua werkwijze niet zoveel van een ander restaurant, met dat verschil dat je hier een flink schaalvoordeel hebt.
Disclaimer: kook-noob![]()
Je zou dit kunnen zien als mise en place, de voorbereidingen zijn al gedaan . Zo gaat het in élk restaurant alleen zullen de restaurants van Ramsey het wel zo extreem druk hebben dat ze een groot deel van de mise en place uitbesteden.quote:Mise en place betekent letterlijk "op zijn plaats gezet/gelegd" in het Frans. De term slaat op de voorbereidingen die getroffen worden in een keuken, bijvoorbeeld het maken van garnituur, het blancheren van groenten of het trekken van bouillon. Tijdens de rustige uren wordt de mise en place uitgevoerd, zodat de koks minder handelingen hoeven te doen tijdens de drukkere momenten. Ook voorbereidende handelingen door bedieningsmedewerkers worden aangeduid met mise en place.
Mja, aan de andere kant neemt het wel een deel van de charme en romantiek weg als je weet dat je diner 50 kilometer verderop grotendeels is klaargemaakt. Gevoelsmatig vind ik dat wel anders dan de normale mise en place.quote:Op zaterdag 18 april 2009 11:45 schreef Loedertje het volgende:
[..]
Idd.
[..]
Je zou dit kunnen zien als mise en place, de voorbereidingen zijn al gedaan . Zo gaat het in élk restaurant alleen zullen de restaurants van Ramsey het wel zo extreem druk hebben dat ze een groot deel van de mise en place uitbesteden.
Die "winstmarge" is natuurlijk onzin. De kosten van het opwarmen, serveren, porcelein, overhead van het gebouw, personeel, afwassen, meubels etc etc etc wat het gros van de kosten is wordt niet meegenomen.quote:Op vrijdag 17 april 2009 19:46 schreef devuser_250 het volgende:
Winstmarge: 586 procent
Alles met een lange bereidingstijd wordt hier gemaakt. We leveren coq au vin aan 2,60 pond per portie, in een zak met saus. Ze moeten het enkel nog in een pot kwakken en opwarmen.
Bullshit, denk jij dat stoofvlees, cock au vin, boullion enzo a la minuut worden toebereid als je het besteld? Enig idee hoe lang je dan op je eten moet wachten? Als het in het restaurant waar je het eet ook gemaakt wordt staat het daar ook in de koeling, dus wat is nu het verschil of je het centraal in een goede ruime keuken maakt en dan naar de binnenstad locaties brengt en daar serveert of je maakt het lokaal?quote:Op zaterdag 18 april 2009 06:08 schreef Wombcat het volgende:
]
Het moet wel opgewarmd worden, dan kom je toch al op een hellend vlak.
Argumentum ad hominemquote:Dat ze het in anonieme bestelwagens laden, zegt ook al wel iets. Kennelijk zit het Ramsay toch niet helemaal lekker.
Hij verstaat zijn werk zeker, maar het is een ongelofelijke hufter en plurk.quote:Op zaterdag 18 april 2009 10:17 schreef raptorix het volgende:
[..]
Al lang voordat hij echt bekend werd heeft hij 3 michelin sterrren gehaald, en dat lukt je echt niet als je niet een beetje kennis van zaken hebt.
En weer:quote:Op zaterdag 18 april 2009 15:19 schreef Hephaistos. het volgende:
[..]
Valt wel mee hoor. Ik denk ook dat Ramsay dit liever niet in de openbaarheid had gehad...
Precies, en menigeen laat weer zien niet tot enigzins kritisch lezen in staat te zijn.quote:Op zaterdag 18 april 2009 14:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat Ramsay hier doet is gewoon een centrale keuken waar men de zaken voorbereid en dan uitleverd om het te serveren. Schreeuwerig sensatie verhaal van mensen die de ballen verstand van de materie hebben.
En ik weet zeker dat jij niets van restaurantwezen snapt.quote:Op zaterdag 18 april 2009 16:07 schreef Hephaistos. het volgende:
[..]
Ik denk dat je niet helemaal snapt wat een Argumentum ad hominem is.
Hehe ja, dat is nou wel een mooie Argumentem ad Hominem. Maar als je het topic had doorgelezen had je gezien dat ik het grotendeels met je eens ben.quote:Op zaterdag 18 april 2009 16:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En ik weet zeker dat jij niets van restaurantwezen snapt.
Uhh nee hoor. Maar bedankt dat je m'n punt nog even onderstreeptquote:
Klopt gedeeltelijk. Maar als het allemaal zo goed/gezond is wat hij serveert, dan kan dat toch ook aangeleverd worden in niet-anonieme vrachtwagens? En hij spreekt zichzelf toch behoorlijk tegen met dat voedsel altijd super vers moet zijn.quote:
Dan moet hij ook niet zo'n populaire taal uit gaan slaan tijdens zijn programma's en er vervolgens zelf niks mee doen. Dat haalt je geloofwaardigheid toch wel enigszins omlaag vind ik.quote:Op zaterdag 18 april 2009 16:05 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Precies, en menigeen laat weer zien niet tot enigzins kritisch lezen in staat te zijn.
En dan nog, stel dat het daardoor kwalitatief minder zou zijn, het geschud in de auto verstoort de moleculaire structuur in de coq au vin of zo, dan blijven die mensen toch weg? Als je niet over smaakpapillen beschikt en alleen maar op een naam afgaat en graag interessant doet, dan moet je verder ook niet zeuren. Die naam krijg je immers en bij het interessant doen hindert de bereidingslocatie je ook niet.
Als de vrachtwagens anoniem zijn, betekend dat gewoon dat hij een logistiek bedrijf heeft ingehuurd, en geen eigen vrachtwagen laat rijden. Logisch, weet je wat een vrachtwagen kost als ie stil staat? Het anonieme vrachtwagen argument is volkomen kulquote:Op zaterdag 18 april 2009 16:16 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Klopt gedeeltelijk. Maar als het allemaal zo goed/gezond is wat hij serveert, dan kan dat toch ook aangeleverd worden in niet-anonieme vrachtwagens?
Als je goed leest gaat het om zaken die een langere bereidingstijd kennen. En wie zegt dat een centrale keuken niet super vers is?quote:En hij spreekt zichzelf toch behoorlijk tegen met dat voedsel altijd super vers moet zijn.
Waarop baseer je dat? Heb boven een aantal argumenten gegeven waar je verder geheel niet op in gaat.quote:Ik bedoel, een argument op de man en niet over het eigenlijke onderwerp kan een non-argument zijn. Maar in dit geval denk ik toch dat er meer aan de hand is.
quote:Op zaterdag 18 april 2009 16:18 schreef leolinedance het volgende:
Dan moet hij ook niet zo'n populaire taal uit gaan slaan tijdens zijn programma's en er vervolgens zelf niks mee doen. Dat haalt je geloofwaardigheid toch wel enigszins omlaag vind ik.
quote:Op zaterdag 18 april 2009 16:05 schreef Weltschmerz het volgende:
Precies, en menigeen laat weer zien niet tot enigzins kritisch lezen in staat te zijn.
Oke, misschien zijn het geen argumenten die een volledig uitsluitsel geven, maar Ramsey heeft de schijn ook gewoon tegen omdat hij al vaker met, voor hem, vervelende dingen geconfronteerd is. Ik denk aan wanbetaling, buitenechtelijke relaties, zijn scheld tegen alles en iedereen etc. Het is gewoon geen betrouwbare man, punt. Ook agumentum ad hominem ja, maar wel dingen die tellen.quote:Op zaterdag 18 april 2009 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als de vrachtwagens anoniem zijn, betekend dat gewoon dat hij een logistiek bedrijf heeft ingehuurd, en geen eigen vrachtwagen laat rijden. Logisch, weet je wat een vrachtwagen kost als ie stil staat? Het anonieme vrachtwagen argument is volkomen kul
[..]
Als je goed leest gaat het om zaken die een langere bereidingstijd kennen. En wie zegt dat een centrale keuken niet super vers is?
[..]
Waarop baseer je dat? Heb boven een aantal argumenten gegeven waar je verder geheel niet op in gaat.
(loop ik nb de super plurk, de man die ik absoluut niet mag te verdedigen)
Dus de duurdere restaurants in, bijvoorbeeld, Nederland doen dit ook? Voor de bedragen die hij vraagt mag je best verwachten dat het ter plekke vers bereid wordt. Deze manier van handelen zouden ze bij bijvoorbeeld de De Librije in Zwolle niet in hun hoofd halen.quote:Op zaterdag 18 april 2009 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kan me herinneren van een aantal grote namen uit de franse keuken een aantal jaren geleden in opspraak waren gekomen omdat ze prefab gebruikten, saus uit pakjes, diepvriesgroentes. Dat is kwalijk, dit is gewoon er voor zorgen dat je mooi eten kan leveren op een lokatie waar dat zonder deze centrale keuken niet mogelijk zou zijn.
Wilde ik net zeggen lolquote:Op zaterdag 18 april 2009 16:12 schreef Hephaistos. het volgende:
[..]
Hehe ja, dat is nou wel een mooie Argumentem ad Hominem.
Nee, niet dat ik weet en GR doet dit ook niet in zijn restaurants maar kookt centraal voor het eten in zijn Pubs. Iets totaal anders.quote:Op zaterdag 18 april 2009 16:42 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Dus de duurdere restaurants in, bijvoorbeeld, Nederland doen dit ook?
15 pond 24 pence voor Cock Au Vin in een pub in London in eerder goedkoop te noemenquote:Voor de bedragen die hij vraagt mag je best verwachten dat het ter plekke vers bereid wordt.
Nee, maar dat is dan ook een restaurant, geen pubquote:Deze manier van handelen zouden ze bij bijvoorbeeld de De Librije in Zwolle niet in hun hoofd halen.
Een restaurant is wat anders dan een Pub waar je wat warms kan eten.quote:Op zaterdag 18 april 2009 16:39 schreef leolinedance het volgende:
Verder uit een ander artikel van februari dit jaar over Ramsys restaurants:
"Maar het is alsof je me zou uitnodigen voor een etentje en mij een voorbereide maaltijd uit de supermarkt zou serveren. Lekker, natuurlijk, en mooi opgewarmd, maar ik wil het eigenlijk niet proeven. Ik wil JOUW eten smaken. Repetitieve keuken is niet interessant. Het is als een fotokopieermachine, het is Xerox-eten."
Sterker nog, dat zet ik ZELF in die post.quote:
Goede naam...quote:Op zaterdag 18 april 2009 16:57 schreef Mylene het volgende:
Ronduit walgelijk hoe men probeert om de goede naam van Gordon Ramsay te grabbel te gooien.
Aha ja daar zit inderdaad een verschil in. Het verschil gastronomische pub / restaurant had ik niet gemaakt. Voor een restaurant zou ik dit nl. niet aanvaardbaar vinden, nu ligt het iets anders.quote:Op zaterdag 18 april 2009 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, niet dat ik weet en GR doet dit ook niet in zijn restaurants maar kookt centraal voor het eten in zijn Pubs. Iets totaal anders.
[..]
15 pond 24 pence voor Cock Au Vin in een pub in London in eerder goedkoop te noemen
[..]
Nee, maar dat is dan ook een restaurant, geen pub
Tja Gordon heeft dan ook wel het image waar de britse schandaalpers lekker kranten mee kan verkopen door dit soort meldingen. De vele mensen die aan de buikloop gingen van het eten in de Fat Duck (veel kwalijker, en dat restaurant ging dicht) had hier op FOK veel minder beroering tot gevolg. Maar ja, Heston kennen de meeste fokkers natuurlijk niet (is ook een drie sterren kok, fokkertjes) en zijn programma kijken ze niet. Dan is de Proleet Ramsey een veel beter slachtoffer voor de keffertjes omdat die altijd een grote bek heeft.quote:Op zaterdag 18 april 2009 16:57 schreef Mylene het volgende:
Ronduit walgelijk hoe men probeert om de goede naam van Gordon Ramsay te grabbel te gooien.
Wie lezen kan heeft echt voordelen.quote:Op zaterdag 18 april 2009 17:01 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Aha ja daar zit inderdaad een verschil in. Het verschil gastronomische pub / restaurant had ik niet gemaakt. Voor een restaurant zou ik dit nl. niet aanvaardbaar vinden, nu ligt het iets anders.
Die andere kok ken ik inderdaad niet. Maar Ramsay heeft de schijn nu eenmaal tegen. Als er een reden was die Heston negatief in het nieuws te laten komen zou dat ook wel gebeurd zijn.quote:Op zaterdag 18 april 2009 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja Gordon heeft dan ook wel het image waar de britse schandaalpers lekker kranten mee kan verkopen door dit soort meldingen. De vele mensen die aan de buikloop gingen van het eten in de Fat Duck (veel kwalijker, en dat restaurant ging dicht) had hier op FOK veel minder beroering tot gevolg. Maar ja, Heston kennen de meeste fokkers natuurlijk niet (is ook een drie sterren kok, fokkertjes) en zijn programma kijken ze niet. Dan is de Proleet Ramsey een veel beter slachtoffer voor de keffertjes omdat die altijd een grote bek heeft.
Doe eens niet zo denigrerend alsjeblieft. Je kunt iets over het hoofd zien of verkeerd interpreteren hequote:Op zaterdag 18 april 2009 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wie lezen kan heeft echt voordelen.
Meneer heeft tot nu toe 14 (!!!!!!) Michelinsterren verdient.quote:
Bron?quote:Op zaterdag 18 april 2009 16:42 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Dus de duurdere restaurants in, bijvoorbeeld, Nederland doen dit ook? Voor de bedragen die hij vraagt mag je best verwachten dat het ter plekke vers bereid wordt. Deze manier van handelen zouden ze bij bijvoorbeeld de De Librije in Zwolle niet in hun hoofd halen.
vind je tientallen zieke eters in het beste restaurant te wereld geen nieuws?quote:Op zaterdag 18 april 2009 17:05 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Die andere kok ken ik inderdaad niet. Maar Ramsay heeft de schijn nu eenmaal tegen. Als er een reden was die Heston negatief in het nieuws te laten komen zou dat ook wel gebeurd zijn.
Niks van meegekregen. Kan er ook geen topic op Fok! over vinden zo snel.quote:Op zaterdag 18 april 2009 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
vind je tientallen zieke eters in het beste restaurant te wereld geen nieuws?
Precies mijn punt, omdat GR iemand is die het in de schandaal pers goed doet wordt een non issue met wat verdachtmakingen en domme rekenvoorbeelden wel groot nieuws, maar tientalle zieke klanten bij het beste restaurant ter wereld nauwelijk grote ophef.quote:Op zaterdag 18 april 2009 17:12 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Niks van meegekregen. Kan er ook geen topic op Fok! over vinden zo snel.
Dat heeft anders wel het nieuws op TV gehaald. Dat uit de OP ook?quote:Op zaterdag 18 april 2009 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Precies mijn punt, omdat GR iemand is die het in de schandaal pers goed doet wordt een non issue met wat verdachtmakingen en domme rekenvoorbeelden wel groot nieuws, maar tientalle zieke klanten bij het beste restaurant ter wereld nauwelijk grote ophef.
Het kan zelfs de beste overkomen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |