quote:Op dinsdag 14 april 2009 20:42 schreef Terreros85 het volgende:![]()
En bij deze zit die vol!
Kan iemand anders het volgende deel openen?
En terecht!quote:
pitchte richting het hoofd van Abreu nadat de ump al time had gecalled en voor zijn "aggressive actions after the pitch that incited the bench-clearing incident."quote:
http://mlb.mlb.com/news/article.jsp?ymd=20090412&content_id=4237864&vkey=news_bos&fext=.jsp&c_id=bos&partnerId=rss_bosquote:
quote:Op woensdag 15 april 2009 03:18 schreef maartena het volgende:
2-2 after 9, we doen dus maar een 10e inning
En uiteindelijk 3-2 door een fout van de Angels.
Morgen wraak
Een aardige prestatie.quote:A Florida high schooler threw his third straight no-hitter on Monday night, tying a 24-year-old state record in the process, the St. Petersburg Times said.
Mitchell High School's Patrick Schuster struck out 16 Clearwater Central Catholic hitters en route to the no-no and a 2-0 win. His no-hitter streak began on April 3, with a 17-strikeout performance, which he followed with another no-hitter on April 8, the Times said.
"It's great," Schuster said to the Times. "I can't think of a more perfect time for this. There were 15-20 scouts there and most of them were bosses of guys watching me. I'm having a blast right now."
Schuster, a lefty, has signed with the University of Florida, but is also projected as an early-round draft pick, the Times said.
"I tell you what, he's just in a zone right now," said his coach Scot Wilcox to the Times. "It's like business. He went to work. There were a lot of scouts there and a lot of anticipation and he lived up to it."
The Times, citing an Orlando Sentinel reporter/state records archivist, said Schuster's feat tied Gonzalez Tate's Ben Webb's 24-year-old state record.
Schuster will try for his fourth straight no-hitter on April 20.
De Marlins toch knap al op 7-1!quote:Op donderdag 16 april 2009 07:49 schreef Guard het volgende:
Wel een leuk seizoen tot nu toe. De teams die vorig jaar onderaan bungelde staan nu lekker bovenaan, en de high pay roll teams hebben het moeilijk.
Tis nogalquote:Op donderdag 16 april 2009 21:01 schreef Dos37 het volgende:
Nou het is nog niet echt een historisch wedstrijd qua score
Omdat de VS gewoon simpelweg te groot zijn voor 1 competitie. Sport is groot in de VS. In geen enkel ander land kun je steden vinden waar je EN een American Football stadion, EN een baseball stadion, EN een basketball stadion, EN een ijshockey stadion, en dat al die stadions ook propvol kunnen zitten. En dan heb je ook nog een opkomende competitie van voetbal.....quote:Op vrijdag 17 april 2009 04:07 schreef Apfel. het volgende:
ik heb niet gek veel verstand van MLB / Honkbal maar ben wel benieuwd waarom er 2 competities zijn. Ik las dat ze geen verschil hadden in niveau (zoals je met voetbal eredivisie en de lagere eerste divisie hebt). Wat is het nut dat er in MLB 2 competities op t zelfde niveau zijn? En wordt een club altijd in dezelfde competitie ingedeeld (national of american), of verschilt dat per seizoen?
Volgens mij wordt met twee leagues de AL en NL bedoeld. Waarom verschillende regels en niet meer wedstrijden tegen elkaar in plaats van af en toe met interleague play? Als supporter lijkt het mij leuker om elke ploeg een keer voor een serie op bezoek te krijgen in plaats van 9 thuiswedstrijden tegen een division rival.quote:Op vrijdag 17 april 2009 05:12 schreef maartena het volgende:
[..]
Omdat de VS gewoon simpelweg te groot zijn voor 1 competitie. Sport is groot in de VS. In geen enkel ander land kun je steden vinden waar je EN een American Football stadion, EN een baseball stadion, EN een basketball stadion, EN een ijshockey stadion, en dat al die stadions ook propvol kunnen zitten. En dan heb je ook nog een opkomende competitie van voetbal.....
In Europa is eigenlijk het VK het enige land wat grote stadions voor meerdere sporten heeft, waar ook hele bevolkingsgroepen naar toe gaan... Voetbal, Rugby, en Cricket. In Nederland zijn de 2e, 3e, en 4e sport na voetbal denk ik Hockey, Volleybal, en Honkbal, en je hebt wel een paar stadionnetjes hier en daar...... maar om nou te zeggen dat het echt enorm vol zit met mensen als het Amsterdamse volleybal team tegen Rotterdam speelt? Niet echt.
Er is genoeg ruimte voor twee competities, en het geeft ook nog eens een mooie eindsprint, de Superbowl, de World Series, de Stanley Cup, etc.....
Een club is per definitie ingedeeld in 1 van de 2 leagues inderdaad, en dat veranderd zelden. Sterker nog, er zijn volgens mij alleen teams bijgekomen om de leagues uit te breiden, ik heb nog nooit gehoord dat iemand van de ene naar de andere ging.
AL heeft de Designated Hitterquote:Op vrijdag 17 april 2009 12:03 schreef zjroentje het volgende:
Hebben de AL en NL dan verschillende regels?
Ja joh dat weet je toch, een DH in de AL tegenover de pitcher die ook aan slag komt in de NLquote:Op vrijdag 17 april 2009 12:03 schreef zjroentje het volgende:
Hebben de AL en NL dan verschillende regels?
Wist ik helemaal niet.quote:Op vrijdag 17 april 2009 12:23 schreef Guard het volgende:
[..]
Ja joh dat weet je toch, een DH in de AL tegenover de pitcher die ook aan slag komt in de NL
Ze hebben sinds 2005 ook pas interleague play onder deel gemaakt van de competitie, daarvoor was het alleen af en toe een vriendschappelijke wedstrijd.quote:Op vrijdag 17 april 2009 11:15 schreef Colplay het volgende:
Volgens mij wordt met twee leagues de AL en NL bedoeld. Waarom verschillende regels en niet meer wedstrijden tegen elkaar in plaats van af en toe met interleague play? Als supporter lijkt het mij leuker om elke ploeg een keer voor een serie op bezoek te krijgen in plaats van 9 thuiswedstrijden tegen een division rival.
In NBA is het ook zo dat je tegen je eigen conference meer speelt, wat natuurlijk ook leuk is met onderlinge strijd. Maar in NHL en NBA speelt wel elke ploeg een keer thuis tegen iedereen. Dus als je wilt zie je iedereen een keer langskomen. In de NFL is er volgens mij de regel dat elke ploeg eens in de zoveel jaar overal een keer moet spelen, meer kan niet door het extreem (belachelijk) korte seizoen. Maar in de MLB spelen ze 162 wedstrijden. Dan moet het toch wel lukken om iedereen een keer in elk stadion te laten spelen. Maar blijkbaar is dat iets Europees en leeft dit in de VS veel minder.quote:Op vrijdag 17 april 2009 16:27 schreef maartena het volgende:
[..]
Ze hebben sinds 2005 ook pas interleague play onder deel gemaakt van de competitie, daarvoor was het alleen af en toe een vriendschappelijke wedstrijd.
In alle steden met twee teams (Los Angeles, New York, Chicago) en steden die toch al vlak bij elkaar liggen heb je tussen de reguliere wedstrijden door dus ook vaak een "local series". Hier noemen ze het de "Freeway Series" omdat de stadions van de Angels en de Dodgers in principe aan dezelfde snelweg liggen, de I-5. In New York heet het de "Subway Series" omdat je met de metro naar elkaars stadions kan gaan, en in Chicago is het de "Cross Town Series", soms ook wel de "Windy City Showdown".
Dat zijn op zich ook altijd NL vs AL wedstrijden.
Verder is het zo dat het eigenlijk met alle (grote) sporten in de VS wel zo is dat er meerdere leagues zijn, alleen noemen ze het beestje anders, en hebben ze geen verschillende regels. In de Western en Eastern conference met de NHL speel je namelijk ook niet zo gek vaak tegen teams uit de andere conference. De Anaheim Ducks hebben bijv. twee keer gespeeld tegen de New York Rangers, maar acht keer tegen de LA Kings.
Speelt Ajax dan ELK jaar tegen zowel AC Milan, Real Madrid, Chelsea en Bayern Munchen?quote:Op vrijdag 17 april 2009 16:35 schreef Colplay het volgende:
Maar blijkbaar is dat iets Europees en leeft dit in de VS veel minder.
Maar dat zijn natuurlijk wel geen Nederlandse teams.quote:Op vrijdag 17 april 2009 16:49 schreef maartena het volgende:
[..]
Speelt Ajax dan ELK jaar tegen zowel AC Milan, Real Madrid, Chelsea en Bayern Munchen?
Nee, wel tegen AZ, PSV en Feyenoord. Uit en thuis.quote:Op vrijdag 17 april 2009 16:49 schreef maartena het volgende:
[..]
Speelt Ajax dan ELK jaar tegen zowel AC Milan, Real Madrid, Chelsea en Bayern Munchen?
Ja psies, maar bijvoorbeeld Baltimore en Toronto spelen dit seizoen ongeveer 20 keer tegen de Yankees, Red Sox en Rays. Is natuurlijk wel een erg zwaar schema, terwijl er veel zwakkere divisies zijn.quote:Op vrijdag 17 april 2009 16:53 schreef zjroentje het volgende:
[..]
Maar dat zijn natuurlijk wel geen Nederlandse teams.
Colplay heeft natuurlijk wel een punt. Als je tegen iedereen elk jaar speelt is het wel een "eerlijkere" competitie. Nu vlakt zich dat bij de MLB wel uit met zoveel wedstrijden, maar bijvoorbeeld in de NFL met maar 16 wedstrijden is het strength of schedule toch wel degelijk van invloed. Hoeft niet altijd doorslaggevend te zijn, zo wonnen de Steelers vorig jaar de SB met het moeilijkste schedule.
Vooralsnog lijkt het geen straf om tegen de Yankees en de Bosox te spelenquote:Op vrijdag 17 april 2009 17:05 schreef Colplay het volgende:
[..]
Ja psies, maar bijvoorbeeld Baltimore en Toronto spelen dit seizoen ongeveer 20 keer tegen de Yankees, Red Sox en Rays. Is natuurlijk wel een erg zwaar schema, terwijl er veel zwakkere divisies zijn.
De Milwaukee Brewers verhuisden in 1998 van de American - naar de National League.quote:Op vrijdag 17 april 2009 05:12 schreef maartena het volgende:
Sterker nog, er zijn volgens mij alleen teams bijgekomen om de leagues uit te breiden, ik heb nog nooit gehoord dat iemand van de ene naar de andere ging.
Ja, maar dan heb je het over een land dat half zo groot is als Connecticut. Zelfs Frankrijk is zo groot als California, Nevada en Arizona gecombineerd.quote:Op vrijdag 17 april 2009 17:03 schreef Colplay het volgende:
Nee, wel tegen AZ, PSV en Feyenoord. Uit en thuis.
Ik denk dat je dat zo prima uit weet te leggen, eigenlijk is het gewoon logisch. Bijv. 't gezeur altijd dat het NL elftal in een moeilijke poule zou zitten voor een WK of EK.quote:Op vrijdag 17 april 2009 17:47 schreef Guard het volgende:
Het klinkt een beetje hollands, een beetje als een poldermodel dat het niet eerlijk is als je tegen sterkere teams speelt (in de wildcard race is het wel een nadeel, toegegeven), de "amerikaanse point of view" is heel simpel: If you want to be the best, you have to beat the best.
Rivalries zijn meer ontwikkeld in de amerikaanse sport en dat is een van de belangrijkste drijfveren van de sport.
Is op zich waar, maar in de AL spelen alle ploegen wel tegen elkaar, dus Yankees komen wel naar de Angels. Als ze daar zijn zouden ze in theorie natuurlijk gelijk tegen de Dodgers kunnen spelen. Al is dat natuurlijk moeilijk te plannen.quote:Op vrijdag 17 april 2009 18:48 schreef maartena het volgende:
[..]
Ja, maar dan heb je het over een land dat half zo groot is als Connecticut. Zelfs Frankrijk is zo groot als California, Nevada en Arizona gecombineerd.
Het is ontzettend moeilijk plannen, en het vereist veel reistijd (over 4 tijdzones) als je echt tegen alle teams moet spelen. Vliegen van de westkust naar de oostkust is 6 uur, plus 3 uur tijdsverschil, dus eigenlijk ben je 9 uur kwijt. Waar Ajax Amsterdam binnen 2 uur in Milaan kan zitten voor een wedstrijd AC Milan, is dat in de VS toch een heel ander probleem.
Dit snap ik even niet. Dit heeft toch niets met elkaar te maken? De play-offs is gewoon een keuze voor op welke manier je de kampioen wilt bepalen. In NBA speelt iedere ploeg een keer thuis tegen elke andere ploeg uit de hele league. In eigen conference heb je meer wedstrijden en na 82 wedstrijden heb je gewoon play-offs. De vraag was niet waarom er play-offs zijn, maar waarom de AL en NL niet vaker tegen elkaar speelt dan die drie weken die ze nu ongeveer aan interleague play hebben.quote:Op vrijdag 17 april 2009 23:09 schreef Moonlighter het volgende:
als alle teams een keer tegen elkaar zouden spelen of 1 keer uit en thuis, dan hebben de playoffs ook geen nut meer. en de playoffs maken de amerikaanse sporten juist zo leuk.
kijk maar naar de eredivisie in nederland, AZ is al kampioen en er moeten nog 4 wedstrijden gespeeld worden. als je dat probeert uit te leggen aan een amerikaan zal hij ons nederlanders voor gek verklaren! een kampioen en er moeten nog 4 wedstrijden gespeeld worden![]()
![]()
Ik hoop het ook! Goed bezig tot nu toe...quote:Op zaterdag 18 april 2009 00:23 schreef Doler12 het volgende:
De Padres maken een goede start dit jaar 7-3 dat had niemand verwacht. Ik hoop dat ze het vast kunnen houden
Bosox winnen het wel...quote:Op zaterdag 18 april 2009 01:48 schreef Version2 het volgende:
Markakis met een grand slam![]()
7-0 voor de Orioles @ Bawstin, 2e inning
Tis ook vroeg! Ben nog maar een uurtje uit bed.... (10:27 hier nu)quote:Op zaterdag 18 april 2009 19:19 schreef Terreros85 het volgende:
Weinig boeiende wedstrijden op dit moment
15-2 in de 3e inning.quote:Op zaterdag 18 april 2009 22:49 schreef Playmaker het volgende:
Chien-Ming Wang nu in zijn eerste 3 starts dit jaar:
vs BAL 3.2 IP - 9H - 7R - 3BB - 0K
vs TB 1.0 IP - 6H - 8R - 3BB -1K
vs CLE 1.1 IP - 8H - 8R - 1BB - 1K
Nu dus een ERA van 34.50!![]()
Goede pitcher die Wankerquote:Op zaterdag 18 april 2009 22:49 schreef Playmaker het volgende:
Chien-Ming Wang nu in zijn eerste 3 starts dit jaar:
vs BAL 3.2 IP - 9H - 7R - 3BB - 0K
vs TB 1.0 IP - 6H - 8R - 3BB -1K
vs CLE 1.1 IP - 8H - 8R - 1BB - 1K
Nu dus een ERA van 34.50!![]()
Marlins scoren 3x in de 9de inning en scoren ook 3x in de 11th inning...nu lekker op 10-1!
MLB heeft helemaal geen Mercy rule.....quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |