FOK!forum / Televisie / Keuringsdienst van waarde #3
Erasmodonderdag 2 april 2009 @ 21:16


Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

Keuringsdienst van waarde, seizoen 2008-2009 # 2



Over bier ditmaal

[ Bericht 12% gewijzigd door Mike op 21-05-2009 12:01:49 ]
Zero2Ninedonderdag 2 april 2009 @ 21:17
Ik ga weer eens kijken, dit is een nieuwe aflevering toch?
Music4alldonderdag 2 april 2009 @ 21:19
quote:
Op donderdag 2 april 2009 21:17 schreef Zero2Nine het volgende:
Ik ga weer eens kijken, dit is een nieuwe aflevering toch?
Jep helemaal nieuw

deze uitzending moet erg leuk zijn
thettesdonderdag 2 april 2009 @ 21:19
jep geheel nieuw
Shivodonderdag 2 april 2009 @ 21:20
Als dit #3 is, waar zijn dan de links in de OP naar de vorige twee delen
Music4alldonderdag 2 april 2009 @ 21:21
quote:
Op donderdag 2 april 2009 21:20 schreef Shivo het volgende:
Als dit #3 is, waar zijn dan de links in de OP naar de vorige twee delen
Ik stond net op het punt een nieuw topic te openen met die links erin, alleen Erasmo was me voor

Indien erasmo deze link even wil plaatsen naar het vorige topic: Keuringsdienst van waarde, seizoen 2008-2009 # 2

Nette OP was er de vorige keer ook niet zag ik
maartenducrotdonderdag 2 april 2009 @ 21:31
Tvp
boriszdonderdag 2 april 2009 @ 21:31
BIER
Longmendonderdag 2 april 2009 @ 21:32
Gaan ze naar de Alfa brouwer? Ik trek er net één open
Music4alldonderdag 2 april 2009 @ 21:33
quote:
Op donderdag 2 april 2009 21:32 schreef Longmen het volgende:
Gaan ze naar de Alfa brouwer? Ik trek er net één open
Nope niet de Alfa brouwer . Bavaria
golferdonderdag 2 april 2009 @ 21:39
Eindelijk weer een nieuwe aflevering en niet weer die kids.
Zero2Ninedonderdag 2 april 2009 @ 21:39
quote:
Op donderdag 2 april 2009 21:32 schreef Longmen het volgende:
Gaan ze naar de Alfa brouwer? Ik trek er net één open
Alfa
Erasmodonderdag 2 april 2009 @ 21:40
Zo!
Longmendonderdag 2 april 2009 @ 21:40
quote:
Op donderdag 2 april 2009 21:39 schreef Zero2Nine het volgende:

[..]

Alfa
de superstrong uitvoering
Music4alldonderdag 2 april 2009 @ 21:57
quote:
Op donderdag 2 april 2009 21:40 schreef Erasmo het volgende:
Zo!
OP ziet er al een stuk mooier uit
rubbereenddonderdag 2 april 2009 @ 22:02
ja nu heb ik zin in bier
Longmendonderdag 2 april 2009 @ 22:25
"Ja maar Jupiler drink je als je de Jupiler league kijkt, wat drink je dan bij de eredivisie?"


Leuke aflevering.
golferdonderdag 2 april 2009 @ 22:26
Toch uiteindelijk knap dat dat joch van Swinkels en die brouwmeester van Hertog Jan hun eigen biertjes er feilloos uithaalden.
Kan mij nog een keer herinneren dat Pa Swinkels bij een blindproeverij de voorkeur gaf aan Heineken.
DeeBeedonderdag 2 april 2009 @ 22:26
Was wel mooi.

Gelukkig haalden ze wel hun eigen merk eruit op het einde...

En verder, ach, was wel bekend dat merken 'A' en 'B' merken brouwen, maar natuurlijk wel mooi dat er eigenlijk weinig verschil in zit...mooi dat die directeur van Bavaria er niet zo omheen draaide.
Zero2Ninedonderdag 2 april 2009 @ 22:27
Aan de ene kant niet zo verrassend. Dat ze bij Bavaria huismerken brouwde dat wist ik al. Vond het wel "schokkend" dat de bierkenner de typische merken niet kon onderscheiden. Het grappige is dat iedereen altijd een hele duidelijke mening heeft over de merken.
maartenducrotdonderdag 2 april 2009 @ 22:27
Toch leuk om eens te proberen, zo'n blindproeverij.
Longmendonderdag 2 april 2009 @ 22:27
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:27 schreef Zero2Nine het volgende:
Aan de ene kant niet zo verrassend. Dat ze bij Bavaria huismerken brouwde dat wist ik al. Vond het wel "schokkend" dat de bierkenner de typische merken niet kon onderscheiden. Het grappige is dat iedereen altijd een hele duidelijke mening heeft over de merken.
Was laatst in de Heineken brouwerij ook daar draait het allemaal om "de beleving". Dat is de campagne om bier heen.
golferdonderdag 2 april 2009 @ 22:28
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:26 schreef DeeBee het volgende:
mooi dat die directeur van Bavaria er niet zo omheen draaide.

Niet?
Op elke vraag welk ingrediënt beter of slechter was antwoorden met "het is anders". Ja, dat is echt lekker rechtstreeks een antwoord geven.
boriszdonderdag 2 april 2009 @ 22:29
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:27 schreef Longmen het volgende:

[..]

Was laatst in de Heineken brouwerij ook daar draait het allemaal om "de beleving". Dat is de campagne om bier heen.
Welke beleving is er bij Heineken dan ? Ik heb er geen beleving bij .
Music4alldonderdag 2 april 2009 @ 22:29
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:26 schreef DeeBee het volgende:
Was wel mooi.

Gelukkig haalden ze wel hun eigen merk eruit op het einde...

En verder, ach, was wel bekend dat merken 'A' en 'B' merken brouwen, maar natuurlijk wel mooi dat er eigenlijk weinig verschil in zit...mooi dat die directeur van Bavaria er niet zo omheen draaide.
Nou zo duidelijk was hij er niet over Soms kon hij maar lastig een antwoord geven
Longmendonderdag 2 april 2009 @ 22:30
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:29 schreef borisz het volgende:

[..]

Welke beleving is er bij Heineken dan ? Ik heb er geen beleving bij .
Ik ook niet zo, maar ja men zegt het
Longmendonderdag 2 april 2009 @ 22:31
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:29 schreef Music4all het volgende:

[..]

Nou zo duidelijk was hij er niet over Soms kon hij maar lastig een antwoord geven
"Anders"
golferdonderdag 2 april 2009 @ 22:31
Beleving is een standaard marketing-term die je voor elk reclamefilmpje van elk product kan neerzetten.
Music4alldonderdag 2 april 2009 @ 22:32
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:29 schreef borisz het volgende:

[..]

Welke beleving is er bij Heineken dan ? Ik heb er geen beleving bij .
De tour bij Heineken is op zich wel eens leuk om mee te maken. Natuurlijk willen ze je een bepaalde beleving mee geven. En de marketing van Heineken is, ik kan niet anders zeggen, wel enorm goed.
Heineken brouwt trouwens ook Brand Up en nog wat andere merken
Zero2Ninedonderdag 2 april 2009 @ 22:33
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:30 schreef Longmen het volgende:

[..]

Ik ook niet zo, maar ja men zegt het
Je moet wat om het prijsverschil te rechtvaardigen.

Ben wel heel benieuwd geworden naar mijn eigen kennis op het gebied van bierproeven. Ik beweer ook bepaalde merken lekker te vinden en andere minder maar zou weleens willen weten of ik het verschil echt kan proeven.
Longmendonderdag 2 april 2009 @ 22:34
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:32 schreef Music4all het volgende:

[..]

De tour bij Heineken is op zich wel eens leuk om mee te maken. Natuurlijk willen ze je een bepaalde beleving mee geven. En de marketing van Heineken is, ik kan niet anders zeggen, wel enorm goed.
Heineken brouwt trouwens ook Brand Up en nog wat andere merken
Vooral indrukwekkend wat daar per uur wordt geproduceert. En ze hebben inderdaad een sterke marketing. Niet voor niets veruit de grootste in Nederland en een wereldwijde speler.
Music4alldonderdag 2 april 2009 @ 22:40
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:34 schreef Longmen het volgende:

[..]

Vooral indrukwekkend wat daar per uur wordt geproduceert. En ze hebben inderdaad een sterke marketing. Niet voor niets veruit de grootste in Nederland en een wereldwijde speler.
Klopt, echt enorm veel, blikjes, beertenders en flesjes. Specifieke aantallen weet ik niet meer maar dat was echt enorm veel.

De beleving van eigenlijk de meeste dranken/bieren, moet gezelligheid zijn, denk maar aan de Heineken reclames met feestjes of de bacardi mojito reclame (wat ook gewoon gehyped is)

wel leuk hoe die ene telefoonjongen Jupiler, Amstel of Dommelsch aanrade voor bij het klussen
du_kedonderdag 2 april 2009 @ 22:40
Die bavaria jongen kreeg bier uit een blikje en bier uit een flesje. dan proef ik het verschil ook nog wel
Erasmodonderdag 2 april 2009 @ 22:41
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:33 schreef Zero2Nine het volgende:

[..]

Je moet wat om het prijsverschil te rechtvaardigen.

Ben wel heel benieuwd geworden naar mijn eigen kennis op het gebied van bierproeven. Ik beweer ook bepaalde merken lekker te vinden en andere minder maar zou weleens willen weten of ik het verschil echt kan proeven.
Hier thuis hebben we zowel Warsteiners als Grolsch staan, en ik proef daar toch wel een duidelijk verschil in, Warsteiner is veel scherper.
Longmendonderdag 2 april 2009 @ 22:41
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:40 schreef Music4all het volgende:

[..]

Klopt, echt enorm veel, blikjes, beertenders en flesjes. Specifieke aantallen weet ik niet meer maar dat was echt enorm veel.

De beleving van eigenlijk de meeste dranken/bieren, moet gezelligheid zijn, denk maar aan de Heineken reclames met feestjes of de bacardi mojito reclame (wat ook gewoon gehyped is)

wel leuk hoe die ene telefoonjongen Jupiler, Amstel of Dommelsch aanrade voor bij het klussen
Weet alleen nog dat er 300 vrachtwagens per dag de brouwerij uit rijden (!!)
DeeBeedonderdag 2 april 2009 @ 22:44
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:28 schreef golfer het volgende:

[..]


Niet?
Op elke vraag welk ingrediënt beter of slechter was antwoorden met "het is anders". Ja, dat is echt lekker rechtstreeks een antwoord geven.
Nou ja, het was niet mega duidelijk, maar op zich best eerlijk vond ik.

Hij was niet zo flauw om bij alles direct te zeggen van: 'ja, maar ik vertel niet precies hoe we het maken of zo'

Alleen tsja, van die grappen met 'bronwater' en 'brouwwater' zijn wel hilarisch...boeit echt niks allemaal volgens mij...

De Hertog Jan op het laatst was ook vooral te herkennen aan de kleur tijdens de proeverij, is vaak wel wat donkerder.
Longmendonderdag 2 april 2009 @ 22:45
Hier op mn Alfa staat wel bronwater, die mogen het dus wel dragen
Zero2Ninedonderdag 2 april 2009 @ 22:46
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:41 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Hier thuis hebben we zowel Warsteiners als Grolsch staan, en ik proef daar toch wel een duidelijk verschil in, Warsteiner is veel scherper.
Toch is het maar de vraag of je ze er nog steeds uit zou halen als je er nog 5 anderen merken bijzet en dan natuurlijk blind testen zoals in de uitzending. Denk zelf ook wel te weten dat ik Hertog Jan beter vindt dan Bavaria maar zou niet weten of ik ze er blind uit zou kunnen halen.
Music4alldonderdag 2 april 2009 @ 22:46
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:41 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Hier thuis hebben we zowel Warsteiners als Grolsch staan, en ik proef daar toch wel een duidelijk verschil in, Warsteiner is veel scherper.
Maar dan heb je het over een verschil tussen 2 bieren.
Het is wel leuk om te kijken of je, je favoriete bier er ook uit kan kiezen als je ongeveer 6 soorten bier hebt

O.T. Met karnemelk kan ik het wel, maar dat geheel terzijde
du_kedonderdag 2 april 2009 @ 22:51
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:41 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Hier thuis hebben we zowel Warsteiners als Grolsch staan, en ik proef daar toch wel een duidelijk verschil in, Warsteiner is veel scherper.
Warsteiner proef ik ook wel verschil tussen de 'gewone' en de 'export' versie.
Pietverdrietdonderdag 2 april 2009 @ 22:53
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:41 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Hier thuis hebben we zowel Warsteiners als Grolsch staan, en ik proef daar toch wel een duidelijk verschil in, Warsteiner is veel scherper.
Terwijl Warsteiner voor een Duits pils slappe hap is-
Erasmodonderdag 2 april 2009 @ 23:01
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Terwijl Warsteiner voor een Duits pils slappe hap is-
Duitse pils is me meestal net iets te sterk als slobberbiertje. In tegenstelling tot Frans bier, dat is echt achterlijk slap...
maartenducrotdonderdag 2 april 2009 @ 23:02
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Terwijl Warsteiner voor een Duits pils slappe hap is-
Duitse brouwerijen

Ik heb een keer met vrienden 400km gereden om bij een lokale brouwerij 200L bier in te slaan
golferdonderdag 2 april 2009 @ 23:10
quote:
Op donderdag 2 april 2009 23:02 schreef maartenducrot het volgende:


Duitse brouwerijen

Ik heb een keer met vrienden 400km gereden om bij een lokale brouwerij 200L bier in te slaan
Vrachtwagentje mee?
thettesdonderdag 2 april 2009 @ 23:10
quote:
Op donderdag 2 april 2009 23:02 schreef maartenducrot het volgende:

[..]

Duitse brouwerijen

Ik heb een keer met vrienden 400km gereden om bij een lokale brouwerij 200L bier in te slaan
helemaal uit zoetermeer

Maar pils blijft pils, of het nu uit Duitsland komt of niet. Speciaalbier is lekkerder
maartenducrotdonderdag 2 april 2009 @ 23:14
quote:
Op donderdag 2 april 2009 23:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Vrachtwagentje mee?
Nee, gewoon twee 50L-vaten achterin de auto. Het was dus eigenlijk 100L, had me vergist
quote:
Op donderdag 2 april 2009 23:10 schreef thettes het volgende:

[..]

helemaal uit zoetermeer

Maar pils blijft pils, of het nu uit Duitsland komt of niet. Speciaalbier is lekkerder
Zoetermeer En wat zou dat uitmaken, 400 km blijft 400 km :p
Het was trouwens weissbier en een speciaalbier.
Pietverdrietdonderdag 2 april 2009 @ 23:24
quote:
Op donderdag 2 april 2009 23:01 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Duitse pils is me meestal net iets te sterk als slobberbiertje. In tegenstelling tot Frans bier, dat is echt achterlijk slap...
Is maar wat je gewend bent, ik heb er lang gewoond en vind nu NL pilsner te zoet. Pils moet zijn naar mijn smaak. Niets tegen een zoet biertje, Kriek is heerlijk, maar pils wil ik bitter
thettesdonderdag 2 april 2009 @ 23:44
quote:
Op donderdag 2 april 2009 23:14 schreef maartenducrot het volgende:


Zoetermeer En wat zou dat uitmaken, 400 km blijft 400 km :p
Het was trouwens weissbier en een speciaalbier.
Stom, ik bedoelde Zaltbommel, woonplaats van MD (ook met de Z )
Richie_Richdonderdag 2 april 2009 @ 23:46
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:27 schreef maartenducrot het volgende:
Toch leuk om eens te proberen, zo'n blindproeverij.
Ja, moet je zeker eens doen. Onlangs ook met een stel vrienden gedaan. Uiteraard ook een malt er in toevoegen zodat iedereen al zit te bibberen voor het geval ze die er niet uitpikken en laat ook smaaknotities maken, dat levert ook erg vermakelijke dingen op, vooral goedkoop pils wat de hemel ingeprezen wordt.

Het is btw wel een eye-opener
Pietverdrietdonderdag 2 april 2009 @ 23:46
Is de naam witbier eigenlijk een foute vertaling van Weißbier? (Weißbier komt van Weizen, ofwel Tarwe en heeft niets met wit als de kleur te maken)
Pietverdrietdonderdag 2 april 2009 @ 23:51
Heb blindproeverijen georganiseerd en gedaan voor Whiskey, Schuimwijnen, Rode Wijn maar nog nooit voor Pils, wel een idee trouwens
Richie_Richdonderdag 2 april 2009 @ 23:52
quote:
Op donderdag 2 april 2009 23:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Is de naam witbier eigenlijk een foute vertaling van Weißbier?
Denk het wel is beide een tarwebier. verschil is dat in de Belgische kruiden gebruikt worden en die in Duitsland niet (rheinheitsgebot).

In Nederland produceert bijv. Grolsch ook Weizener.

*jaagt er een paar kratten Erdinger per jaar doorheen
Pietverdrietdonderdag 2 april 2009 @ 23:54
quote:
Op donderdag 2 april 2009 23:52 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Denk het wel is beide een tarwebier. verschil is dat in de Belgische kruiden gebruikt worden en die in Duitsland niet (rheinheitsgebot).

*jaagt er een paar kratten Erdinger per jaar doorheen
Belgen doen er oa sinaasappelschil en kummel in als ik me niet vergis, beide hebben hun charmes, de Beierse en de Belgische. Heb je wel een de zwarte witbieren uit beieren gedronken?
Pietverdrietdonderdag 2 april 2009 @ 23:54
On Topic, weer eens een prachtige aflevering van KVW
Richie_Richdonderdag 2 april 2009 @ 23:55
quote:
Op donderdag 2 april 2009 23:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Belgen doen er oa sinaasappelschil en kummel in als ik me niet vergis, beide hebben hun charmes, de Beierse en de Belgische. Heb je wel een de zwarte witbieren uit beieren gedronken?
Nee, heb wel eens Erdinger dunkel in een cafe gekregen, maar die heb ik toen teruggestuurd omdat ik de 'normale' had besteld. Is het lekker?
Pietverdrietdonderdag 2 april 2009 @ 23:56
quote:
Op donderdag 2 april 2009 23:55 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Nee, heb wel eens Erdinger dunkel in een cafe gekregen, maar die heb ik toen teruggestuurd omdat ik de 'normale' had besteld. Is het lekker?
Ja, vind het persoonlijk erg lekker, maar ben ook een liefhebber van gebrande mout bieren zoals Alt.
Longmenvrijdag 3 april 2009 @ 00:00
Zou wel weer leuk zijn als hier weer Keuringsdienst centraal zou staan., biertopics genoeg.

Ik las in het vorige topic dat er nieuwe presentatoren komen, wanneer dan?
W00fervrijdag 3 april 2009 @ 00:01
Ja ik vind deze aflevering niet echt spectaculair te noemen.

Bavaria is niet voor niets zo goedkoop. Kwaliteit komt uit de lengte of de breedte.
Pietverdrietvrijdag 3 april 2009 @ 00:03
quote:
Op vrijdag 3 april 2009 00:00 schreef Longmen het volgende:
Zou wel weer leuk zijn als hier weer Keuringsdienst centraal zou staan., biertopics genoeg.

Ik las in het vorige topic dat er nieuwe presentatoren komen, wanneer dan?
Je hebt gelijk. Vond de Kinderen van de keuringsdienst trouwens ook geweldig, veel beter dan verwacht had.
evertvrijdag 3 april 2009 @ 00:35
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:26 schreef golfer het volgende:
Toch uiteindelijk knap dat dat joch van Swinkels en die brouwmeester van Hertog Jan hun eigen biertjes er feilloos uithaalden.
Kan mij nog een keer herinneren dat Pa Swinkels bij een blindproeverij de voorkeur gaf aan Heineken.
dat joch van Swinkels is wel commercieel directeur....
en dat van Pa Swinkels was bij BvD met bier volstrekt niet op temperatuur...
Kadoooshvrijdag 3 april 2009 @ 09:58
Tvp
Erasmovrijdag 3 april 2009 @ 11:04
quote:
Op vrijdag 3 april 2009 00:00 schreef Longmen het volgende:
Zou wel weer leuk zijn als hier weer Keuringsdienst centraal zou staan., biertopics genoeg.

Ik las in het vorige topic dat er nieuwe presentatoren komen, wanneer dan?
Van mij mag Wouter Klootwijk weer iets actiever worden, geweldige man
Pietverdrietvrijdag 3 april 2009 @ 11:07
quote:
Op vrijdag 3 april 2009 11:04 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Van mij mag Wouter Klootwijk weer iets actiever worden, geweldige man
Klootwijk aan zee is wat mij betreft een van de beste documentaire series ooit in NL gemaakt.
du_kevrijdag 3 april 2009 @ 19:11
quote:
Op donderdag 2 april 2009 23:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Is de naam witbier eigenlijk een foute vertaling van Weißbier? (Weißbier komt van Weizen, ofwel Tarwe en heeft niets met wit als de kleur te maken)
Denk dat het witbier hier eerst vooral uit België kwam en dat we de naam van hen hebben overgenomen. Hoe die aan de naam kwamen weet ik niet. Maar verbastering zou kunnen .


Je ziet hier nu overigens Weizen wel meer opkomen als aparte biersoort. Met onder andere varianten van Hertog Jan en Grolsch (die ook Dunkel Weizen heeft)
du_kevrijdag 3 april 2009 @ 19:15
quote:
Op vrijdag 3 april 2009 11:04 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Van mij mag Wouter Klootwijk weer iets actiever worden, geweldige man
Dat zeker
Killer_Momzaterdag 4 april 2009 @ 02:06
quote:
Op vrijdag 3 april 2009 00:01 schreef W00fer het volgende:
Ja ik vind deze aflevering niet echt spectaculair te noemen.

Bavaria is niet voor niets zo goedkoop. Kwaliteit komt uit de lengte of de breedte.
of uit je achtertuin. begonnen als streekbier, en dat is het nu nog steeds in brabant. net als ieder bekend merk meer te vinden is waar de brouwer vandaan komt.
The_Hiveszaterdag 4 april 2009 @ 09:15
quote:
Op donderdag 2 april 2009 22:32 schreef Music4all het volgende:

[..]

De tour bij Heineken is op zich wel eens leuk om mee te maken. Natuurlijk willen ze je een bepaalde beleving mee geven. En de marketing van Heineken is, ik kan niet anders zeggen, wel enorm goed.
Heineken brouwt trouwens ook Brand Up en nog wat andere merken
wat andere merken Ze brouwen tientallen zo niet honderden merken over de wereld
Pietverdrietzaterdag 4 april 2009 @ 10:07
Heiniken brouwt ook oud bruin, daarom is dat nog niet hetzelfde als Pilsner
kenwelzaterdag 4 april 2009 @ 11:39
Goede nieuwe uitzending van de Keuringsdient van Waarde. Hopelijk volgen er meer goede zoals bij de kinderen. Wel knap dat de heren van de brouwerijen hun eigen merk uitkozen. Bij Hertog Jan zag ik het verschil tussen de bieren door de kleur en het bier. Hertog Jan is donkerder dan andere bieren.
Erasmozaterdag 4 april 2009 @ 11:43
quote:
Op vrijdag 3 april 2009 11:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klootwijk aan zee is wat mij betreft een van de beste documentaire series ooit in NL gemaakt.
De ansjovisaflevering blijft mijn absolute favoriet.

@de mensen die deze aflevering matig vonden: Bedenk wel dat ze niet even iedere week de wereld rond kunnen vliegen om een schandaal te tonen, zulke dingen vergen best wel wat voorbereiding en onderzoek...
Zero2Ninezaterdag 4 april 2009 @ 11:44
quote:
Op zaterdag 4 april 2009 11:43 schreef Erasmo het volgende:

[..]

De ansjovisaflevering blijft mijn absolute favoriet.

@de mensen die deze aflevering matig vonden: Bedenk wel dat ze niet even iedere week de wereld rond kunnen vliegen om een schandaal te tonen, zulke dingen vergen best wel wat voorbereiding en onderzoek...
Vond het ook best aardig, alleen dat van die huismerken die worden gebrouwen bij Bavaria wist ik al. Maar de eerste keer dat ik dat hoorde was ik ook wel verbaasd.
Erasmozaterdag 4 april 2009 @ 11:46
quote:
Op zaterdag 4 april 2009 11:44 schreef Zero2Nine het volgende:

[..]

Vond het ook best aardig, alleen dat van die huismerken die worden gebrouwen bij Bavaria wist ik al. Maar de eerste keer dat ik dat hoorde was ik ook wel verbaasd.
Tsjah Bavaria doet ook zijn best om dat verborgen te houden.
Pietverdrietzaterdag 4 april 2009 @ 11:52
quote:
Op zaterdag 4 april 2009 11:43 schreef Erasmo het volgende:

[..]

De ansjovisaflevering blijft mijn absolute favoriet.

@de mensen die deze aflevering matig vonden: Bedenk wel dat ze niet even iedere week de wereld rond kunnen vliegen om een schandaal te tonen, zulke dingen vergen best wel wat voorbereiding en onderzoek...
En daarbij, ze zijn niet zo van de sensatie, ze willen gewoon eerlijk zijn over eten.
De man van de kippenkarkas seperator fabriek was daar heel goed in. Je kan denken we moeten mensen niet laten zien dat knakworstvlees door een seperator wordt "gemaakt" maar je kan ook gewoon laten zien dat het een mooi product is. En de kippenvetdiesel was natuurlijk prachtige televisie.
Veel industrie bedrijven vatten dat nog niet echt, andere wel.
du_kezaterdag 4 april 2009 @ 11:55
En ze maken ook (bijna) altijd prachtige beelden
Longmendonderdag 9 april 2009 @ 09:50
vanavond over:truffel.

Het is eigenlijk alleen voor de gegoede burgerij:de truffel.Schaars en niet te kweken.Hemel,aarde en zelfs varkens moeten ervoor worden opgetrommeld.

Er is echter nog een andere manier om je te wagen aan de smaak van de stinkzwam.Truffelolie heet het goedje. Een stuk goedkoper dan de truffel zelf. Dat wel.Maar eigenlijk toch duur.Want hoe komt de truffel eigenlijk in de olie?
The_Hivesdonderdag 9 april 2009 @ 10:02
ben benieuwd . Thnx voor de reminder
Longmendonderdag 9 april 2009 @ 22:26
Nog nooit op die olie, maar wat wordt je weer besodemieterd.
golferdonderdag 9 april 2009 @ 22:29
Heerlijke aflevering weer. Vooral hoe je belazerd wordt met truffelolie.
Wel leuk om de beste deli van Nederland weer even te zien: Fred en Jolanda de Leeuw in Amsterdam. De enige zaak waar je altijd verse echte truffels kunt kopen.
Longmendonderdag 9 april 2009 @ 22:31
quote:
Op donderdag 9 april 2009 22:29 schreef golfer het volgende:
Heerlijke aflevering weer. Vooral hoe je belazerd wordt met truffelolie.
Wel leuk om de beste deli van Nederland weer even te zien: Fred en Jolanda de Leeuw in Amsterdam. De enige zaak waar je altijd verse echte truffels kunt kopen.
heb je ze wel eens op?
Killer_Momdonderdag 9 april 2009 @ 23:22
leuke leerzame uitzending. complimet.
Enfermeradonderdag 9 april 2009 @ 23:24
Geweldige aflevering! Weer wat geleerd over truffelolie & Chinese truffels enzo
golferdonderdag 9 april 2009 @ 23:43
quote:
Op donderdag 9 april 2009 22:31 schreef Longmen het volgende:


heb je ze wel eens op?
Ja. Schilfers natuurlijk. Geen hele.
The_Hivesvrijdag 10 april 2009 @ 09:01
en weer een product dat chemische bijproducten gebruikt Komt toch vaker voor dan ik verwacht had.
maartenducrotvrijdag 10 april 2009 @ 18:50
quote:
Op donderdag 9 april 2009 23:43 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja. Schilfers natuurlijk. Geen hele.
Truffels worden toch altijd in dunne plakjes gebruikt? Ben nog geen recepten met hele truffels tegengekomen.
Longmenvrijdag 10 april 2009 @ 19:26
quote:
Op vrijdag 10 april 2009 18:50 schreef maartenducrot het volgende:

[..]

Truffels worden toch altijd in dunne plakjes gebruikt? Ben nog geen recepten met hele truffels tegengekomen.
Omdat het niet betalen is denk ik.
Zag vandaag bij de AH kruidenboter met Truffel, voor 2 euro. Onzin dus.
Richie_Richvrijdag 10 april 2009 @ 21:08
Bizar dat sommige aroma's uit aardolie komen, dat verwacht je niet
drexciyamaandag 13 april 2009 @ 16:45
quote:
Op donderdag 2 april 2009 23:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Belgen doen er oa sinaasappelschil en kummel in als ik me niet vergis, beide hebben hun charmes, de Beierse en de Belgische. Heb je wel een de zwarte witbieren uit beieren gedronken?
De Erdinger donker en troebel is erg fijn inderdaad. Het is iets te ver om te halen, anders zou ik daar wel een kratje van thuis hebben staan.
The_Hivesmaandag 13 april 2009 @ 16:46
Het is pas op 23 april, maar het is vooralsnog de laatste uitzending van het jaar (kan op de site tenminste niets meer vinden)
quote:
Walnoot

Uitzending 23 april '09, 21:50

Het geheim van de mandarijn deed de kijker van de Keuringsdienst meer vragen stellen over het pellen. Ditmaal is het de walnoot die argwaan wekt. Hoe krijgen ze toch altijd zo’n perfecte halve noot op het kaasje van Rambol? Meesterwerkjes, dat absoluut. Zelf zit de brievenschrijver na het kraken vaak met gruis opgescheept. Hij vermoed dat ze het doen met explosieven, en zet de verslaggevers aan het werk. Wederom een echte kraker van de Keuringsdienst van Waarde.
Killer_Mommaandag 13 april 2009 @ 23:55
halve walnoten, hoe krijg je dat voor elkaar? lijkt me ook weer zoiets, net als met die mandarijnen zal er wel een kunstje achterzitten. ik ben benieuwd wat we in die kaasjes vinden en ook in studentenhaver in combinatie met anderen noten.

dat zijn dingen waar je even bij stilstaat [ hoe doen ze dat toch ] als je het weet eet je het nooit meer.
NoCigardinsdag 14 april 2009 @ 13:55
Was het nou niet ook zo dat er ook olie werd gemaakt die wel echte truffelgebruikte? En zo ja, welke was dat dan of werd echt alle truffelolie op de Botlek gemaakt?

(ik kon even niet goed opletten, sorry).
Enfermeradinsdag 14 april 2009 @ 15:45
quote:
Op dinsdag 14 april 2009 13:55 schreef NoCigar het volgende:
Was het nou niet ook zo dat er ook olie werd gemaakt die wel echte truffelgebruikte? En zo ja, welke was dat dan of werd echt alle truffelolie op de Botlek gemaakt?

(ik kon even niet goed opletten, sorry).
Nee, dat is volgensmij niet mogelijk omdat die olie dan zo'n 6000 eurie per fles wordt. Als ik het me goed herinner hoor. Zo niet, corrigeer me maar
Tourniquetdinsdag 14 april 2009 @ 16:29
Van wat ik begreep zit er nooit echte truffel in "truffelolie".
Frollodinsdag 14 april 2009 @ 16:40
Tvp, ik kijk ook haast altijd.

Ik moet ook zeggen dat ik dankzij dit programma op sommige punten mijn eet- en koopgedrag wel heb aangepast. Zo koop ik geen donker brood meer. Kloosterbrood, vloerbrood, dat soort onzin. Gewoon bruin volkoren is prima en alles donkerder dan dat is onnatuurlijk. Die kleur maken ze van verbrande mout en dat is niet echt gezond.
Verder heb ik laatst Surinaamse rijst geprobeerd, die volgens een van de recente kinderafleveringen minstens even lekker als snelkookrijst en in elk geval veel goedkoper is.
thettesdonderdag 23 april 2009 @ 22:16
Fantastisch ook weer, de notenkraker als achtergrondmuziek
Pandora73donderdag 23 april 2009 @ 22:18
Jammer dat ze het nu alleen over de walnoten op de kaas hebben... Alle walnoten in notenmixen enzo, daar geldt in feite hetzelfde voor.
thettesdonderdag 23 april 2009 @ 22:27
Ach joh, dat is een kapstok om het grote verhaal aan op te hangen. We weten uiteindelijk precies hetzelfde met deze opzet toch?
golferdonderdag 23 april 2009 @ 22:28
Heerlijke aflevering weer met als hoogtepunt het bezoek aan die fabriek in Roemenië, waar vrouwen nog werken zoals ze dat hier in de 19e eeuw deden.
Pandora73donderdag 23 april 2009 @ 22:31
Ja inderdaad, maar wat ik zo in die Franse fabriek voorbij zag komen leek het er toch wel hard op dat die Roemeense dames het een stuk beter deden qua opbrengst aan "hele halven"... Voor sommige dingen is ouderwetse handenarbeid toch het beste alternatief!
golferdonderdag 23 april 2009 @ 22:33
quote:
Op donderdag 23 april 2009 22:31 schreef Pandora73 het volgende:
Voor sommige dingen is ouderwetse handenarbeid toch het beste alternatief!


Killer_Momvrijdag 24 april 2009 @ 00:25
plastic kaas met handgepelde noten. grappig om te zien hoe de wereld draait.
Handleidingmaandag 27 april 2009 @ 17:30
Ga het snel op uitzendinggemist kijken.
Erasmomaandag 27 april 2009 @ 17:34
quote:
Op donderdag 23 april 2009 22:31 schreef Pandora73 het volgende:
Ja inderdaad, maar wat ik zo in die Franse fabriek voorbij zag komen leek het er toch wel hard op dat die Roemeense dames het een stuk beter deden qua opbrengst aan "hele halven"... Voor sommige dingen is ouderwetse handenarbeid toch het beste alternatief!
Maar zo'n machine kost natuurlijk minder, dat compenseert die gesneuvelde noten dan wel.
W00ferdinsdag 28 april 2009 @ 00:06
Mooie aflevering. Heeft iemand het thuis al geprobeerd met een hamertje
The_Hivesdonderdag 7 mei 2009 @ 19:28
voor diegenen die de aflevering van het plakvlees gemist hebben is volgens de site van Ned3 vanavond de herhaling:
quote:
Keuringsdienst van Waarde
Donderdag 07 mei 2009
22:00 - 22:30
Genre: Informatief
Omroep: RVU
Aflevering: Plakvlees
Consumentenprogramma over eten. Simpele vragen, hilarische antwoorden. Verslaggevers Maurice Dekkers, Roland Duong, Teun van de Keuken, Wouter Klootwijk en Maarten Remmers stellen vragen aan fabrikanten en gaan op onderzoek uit. Afl.: Plakvlees. Van een oude koe een nieuwe maken. Bij de slager en in het slachthuis zijn kostelijke stukjes vlees gedoemd te verdwijnen in de gehaktmolen. De snippertjes die van de biefstuk afgesneden worden en de puntjes van de ossenhaas. Gehakt! Maar dat hoeft niet meer. Van de snippertjes kan weer een hele nieuwe koe gemaakt worden. Door ze aan elkaar te plakken. Er is een lijm voor die uit beestenbloed gemaakt wordt. En met die lijm maakt de Keuringsdienst van Waarde van een tartaartje een reusachtige tournedos.
The_Hivesdonderdag 7 mei 2009 @ 19:29
volgende week gaat het trouwens over azijn
Handleidingdonderdag 7 mei 2009 @ 23:15
quote:
Op donderdag 7 mei 2009 19:29 schreef The_Hives het volgende:
volgende week gaat het trouwens over azijn
dat is nieuw?
sander89vrijdag 8 mei 2009 @ 00:10
tvp
The_Hivesvrijdag 8 mei 2009 @ 09:39
quote:
Op donderdag 7 mei 2009 23:15 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

dat is nieuw?
zover ik weet wel
Music4allmaandag 11 mei 2009 @ 01:30
Misschien moet ik hiervoor een apart topic openen, maar ik wilde jullie alvast wijzen op het volgende

22:50 - 23:30 Nederland 2
quote:
Serie reportages waarin de ingewikkelde wereld van de Europese politiek wordt ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde (RVU), doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand van stinkende kazen, kinderzitjes en champagne onderzoeken zij de waarheid achter borrelpraat. Is de macht inderdaad in handen van een leger onzichtbare bureaucraten of is dit retoriek van populisten die Europa graag als zondebok gebruiken? Afl.: Stinkkaas. Iedere gourmand weet het: wat vies is, is lekker. En dus laten we in Europa onze worsten verstoffen en de kaas verschimmelen. Eten op het randje. Maar voedsel met een luchtje, daar houden smetvrezige ambtenaren niet van. Dus hebben Europese dossiertijgers strenge regels opgesteld om ons eten van smetten vrij te houden. Het geheim van de Europese stinkkaas. Met de onmogelijke regels voor Nederlandse kaasboeren en een door Europa verboden Italiaanse kaas met levende maden erin. Hun poep maakt de kaas romig en de smaak pittig. De mannen van De slag om Brussel overtreden de wet en nemen een hapje.
Erg leuk weer
Enfermeramaandag 11 mei 2009 @ 15:57
Haha die voorkant van de VPRO gids Ze zijn sowieso altijd geniaal
Pietverdrietmaandag 11 mei 2009 @ 20:15
quote:
Op maandag 11 mei 2009 01:30 schreef Music4all het volgende:
Misschien moet ik hiervoor een apart topic openen, maar ik wilde jullie alvast wijzen op het volgende
[ afbeelding ]
22:50 - 23:30 Nederland 2
[..]

Erg leuk weer
Dank voor het posten, anders had ik het vast gemist
:-)
Top
du_kedinsdag 12 mei 2009 @ 08:21
Ik vind bijna alles lekker maar die kaas ziet er toch wat apart uit
The_Hivesdinsdag 12 mei 2009 @ 09:14
vond het een leuke aflevering. Komende weken gaan ze ook op 'niet-voedingsmiddelen' in
Frollodinsdag 12 mei 2009 @ 09:15
De ossenhaaspaal.
Music4alldinsdag 12 mei 2009 @ 13:12
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 09:14 schreef The_Hives het volgende:
vond het een leuke aflevering. Komende weken gaan ze ook op 'niet-voedingsmiddelen' in
Klopt en er een debat met Hans van Baalen (VVD), Dennis de Jong (SP) en Judith Sargentini (Groenlinks)
Handleidingdonderdag 14 mei 2009 @ 20:30
Je eet het op en maakt ermee schoon: azijn. In al zijn eenvoud al eeuwen de onbetwiste alleskunner van de keuken. Maar waarom dan toch zoveel soorten? Er is azijn uit de natuur en azijn van de wijn. Flessen voor het eten, en flessen voor het poetsen. Bruin en geel. Zwart en wit. Peperduur en spotgoedkoop. En komt het uit Italië, dan heet het ineens vol trots balsamico. Zoveel soorten, zoveel vragen. We nemen een duik in het zuur. En dat bijt een beetje.

De azijnaflevering vanavond dus...
Pietverdrietdonderdag 14 mei 2009 @ 20:41
laat me raden, de balsamico is geen balsamico maar Azijnzuur, Most, Caramelkleurstof...
Enfermeradonderdag 14 mei 2009 @ 20:47
quote:
Op donderdag 14 mei 2009 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
laat me raden, de balsamico is geen balsamico maar Azijnzuur, Most, Caramelkleurstof...
...en een beetje crystal meth.
Enfermeradonderdag 14 mei 2009 @ 22:08
Omg, die antwoorden van die mensen van wat balsamico azijn is

Even een edit: Geweldige aflevering Ik denk dat ik deze zomer toch even ga kijken naar een echt flesje Aceto de Balsamico als ik in Italie ben

[ Bericht 19% gewijzigd door Enfermera op 14-05-2009 22:28:19 ]
Erasmodonderdag 14 mei 2009 @ 22:36
Die vaten!
du_kedonderdag 14 mei 2009 @ 22:52
Die vaten waren wel mooi inderdaad
The_Hivesvrijdag 15 mei 2009 @ 08:35
en vanavond allemaal schoonmaakazijn over de salade?
Erasmovrijdag 15 mei 2009 @ 10:26
quote:
Op vrijdag 15 mei 2009 08:35 schreef The_Hives het volgende:
en vanavond allemaal schoonmaakazijn over de salade?
Ik denk dat ik gewoon natuurazijn pak Maar ik verdun vanmiddag wel even wat schoonmaakazijn om te proeven of er verschil in zit
Pietverdrietdonderdag 21 mei 2009 @ 11:46
Vanavond weer
quote:
De Keuringsdienst van Waarde kreeg een verontrustende brief op de mat. Wie een poes heeft, moet zich zorgen gaan maken, zo liet de brievenschrijfster weten. Zonder asbest, viel er in grote letters te lezen op de door haar aangeschafte zak kattenbakvulling. Zonder asbest? En al die andere zakken dan? Het zou toch niet best zijn, kattengrit met asbest. De Keuringsdienst doet een graai in het kattengrit om het onderste steentje boven te krijgen.
Erasmodonderdag 21 mei 2009 @ 11:47
Leuk dat ze af en toe uitstapjes maken buiten het eten
Erasmodonderdag 21 mei 2009 @ 11:57


Nog even wat in elkaar geknutseld voor de op
Pilesdonderdag 21 mei 2009 @ 21:35
Ik ga kijken, voor de verandering
boriszdonderdag 21 mei 2009 @ 22:05
Ik kijk ook
Oledonderdag 21 mei 2009 @ 22:07
So the cat poops en pees on Turkey
SCHdonderdag 21 mei 2009 @ 22:08
Jack Valkering, een superverslaggever. Is hij nieuw hier? Hij heeft ooit de Veerkampjes ontdekt voor Man Bijt Hond.
Oledonderdag 21 mei 2009 @ 22:10
Lekker ding die donkere
Erasmodonderdag 21 mei 2009 @ 22:24
Geen eindconclusie?
golferdonderdag 21 mei 2009 @ 22:25
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 22:24 schreef Erasmo het volgende:
Geen eindconclusie?
Die conclusie mag je zelf trekken: er zit geen asbest in kattenbakkorrels.
Pietverdrietdonderdag 21 mei 2009 @ 22:27
Niet de sterkste aflevering, maar vraag me nu af je van kattebakkorrels met water een klei maakt waar je wat mee kan.
Erasmodonderdag 21 mei 2009 @ 22:27
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 22:25 schreef golfer het volgende:

[..]

Die conclusie mag je zelf trekken: er zit geen asbest in kattenbakkorrels.
Ja niet in de 3 vierkante centimeter die ze onderzocht hebben Aan de andere kant heb ik ook een deel van het begin gemist dus ik weet niet wat ze daar in zeiden, maar oa. dat die Turk zei dat de samenstelling van de klei soms veranderde, dat betekend toch dat er dus soms wel asbest tussen kan zitten?
SCHdonderdag 21 mei 2009 @ 22:28
Maar er zit dus landbouwgif in kattenbrokjes?
Pietverdrietdonderdag 21 mei 2009 @ 22:29
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 22:28 schreef SCH het volgende:
Maar er zit dus landbouwgif in kattenbrokjes?
De vraag is niet of het er in zit maar hoeveel.
DDT kom je over tegen, zelfs in Pinguins op de zuidpool.
SCHdonderdag 21 mei 2009 @ 22:32
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 22:29 schreef Pietverdriet het volgende:

DDT kom je over tegen, zelfs in Pinguins op de zuidpool.
Maar die eten mijn katten niet.
Pietverdrietdonderdag 21 mei 2009 @ 22:37
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 22:32 schreef SCH het volgende:

[..]

Maar die eten mijn katten niet.
Geloof me, je kan tegenwoordig zo goed meten, je kan in alle voedsel Landbouwgifresten aantonen.
De meeste planten produceren trouwens zelf gifstoffen, om te voorkomen dat zo opgegeten worden. Worteltjes produceren verschillenden zenuwgifsoorten.
Is allemaal niet erg, de meeste dingen zijn giftig als je er maar genoeg van eet. Het komt allemaal op de dosis aan.
SCHdonderdag 21 mei 2009 @ 22:41
Bedankt Piet, nu weer in Tommy lezen, zit geen gif in.
Pietverdrietdonderdag 21 mei 2009 @ 22:44
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 22:41 schreef SCH het volgende:
Bedankt Piet, nu weer in Tommy lezen, zit geen gif in.
Doe dat, en laat eens weten wat je er van vind. Hopelijk komt er ook een audioboek
SCHdonderdag 21 mei 2009 @ 22:46
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 22:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Doe dat, en laat eens weten wat je er van vind. Hopelijk komt er ook een audioboek
Heb je het al uit? Ik heb gereageerd in je topic.
En houd mijn blogje in de gaten, zie hieronder.
Kadoooshdonderdag 21 mei 2009 @ 22:50
quote:
Op donderdag 21 mei 2009 22:32 schreef SCH het volgende:

[..]

Maar die eten mijn katten niet.
Kattenbakkorrels hopelijk ook niet toch .
Gelukkig kakken mijn katten alleen in de tuin .
Lollifantwoensdag 27 mei 2009 @ 12:26
Morgen over pesto!
Killer_Momdonderdag 28 mei 2009 @ 02:08
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 12:26 schreef Lollifant het volgende:
Morgen over pesto!

Yep, ben benieuwd.
Kadoooshdonderdag 28 mei 2009 @ 09:17
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 12:26 schreef Lollifant het volgende:
Morgen over pesto!
Ah kijk dat is nou nuttig , eet ik bijna elke week wel.
The_Hivesdonderdag 28 mei 2009 @ 12:57
goede reminder
Enfermeradonderdag 28 mei 2009 @ 14:03
Oehh, pesto! Ik ga zeker kijken!
Pilesdonderdag 28 mei 2009 @ 22:13
Jullie kijken wel allemaal hè
Pilesdonderdag 28 mei 2009 @ 22:18
Wel tof dat ze het recept en alles laten zien
Kadoooshdonderdag 28 mei 2009 @ 22:20
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 22:13 schreef Piles het volgende:
Jullie kijken wel allemaal hè
Ik kijk het altijd later op uitzendinggemist .
thettesdonderdag 28 mei 2009 @ 22:26
Hij was leuk
henkde_jdonderdag 28 mei 2009 @ 22:26
Erg leuke aflevering weer. Men, men, men, wat zijn de klantenlijnen slecht zeg
Pilesdonderdag 28 mei 2009 @ 22:27
Verkeerde topic
Pietverdrietdonderdag 28 mei 2009 @ 22:28
Citroensap??
In Pesto??
Enfermeradonderdag 28 mei 2009 @ 22:33
Geweldige aflevering Ben gelijk geinspireerd om zelf pesto te gaan maken! Morgen even parmezaan & pijnboompitten halen
Handleidingdonderdag 28 mei 2009 @ 22:35
Leuk
maartenducrotdonderdag 28 mei 2009 @ 22:36
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Citroensap??
In Pesto??
Als tegenhanger voor de vette kaas en olie Lijkt me dat de basilicum dat al is.
golferdonderdag 28 mei 2009 @ 23:02
Geen enkele pesto is hetzelfde. Ik heb hier een heel boek vol pesto-recepten liggen.
Die van die Italiaan uit Genua is wel de meest klassieke.
Stansfielddonderdag 28 mei 2009 @ 23:02
Shit gemist. Staat dat eigenlijk op uitzendinggemist?
tim2308vrijdag 29 mei 2009 @ 02:09
http://player.omroep.nl/?aflid=9568581 Wel erg leuke uitzending.
Pietverdrietvrijdag 29 mei 2009 @ 08:43
Maar verder brilliante aflevering!
Geweldig!
En die Jamie Oliver pesto in een potje, als een fabrikant mij een dikke check gaf om mijn naam op een potje te zetten zei ik ook geen nee.
tim2308vrijdag 29 mei 2009 @ 11:38
Viel me wel tegen dat die kleine pestoproeverij niet blind was. Iedereen weet dat als je weet wat het is, de smaak en vooral het oordeel beinvloed wordt bij smaaktesten.
Pietverdrietvrijdag 29 mei 2009 @ 11:39
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 11:38 schreef tim2308 het volgende:
Viel me wel tegen dat die kleine pestoproeverij niet blind was. Iedereen weet dat als je weet wat het is, de smaak en vooral het oordeel beinvloed wordt bij smaaktesten.
Soit
Scheelt dat ie de potjes allemaal smerig vond, en laten we eerlijk zijn, pesto uit potjes is gewoon heel erg smerig.
thettesvrijdag 29 mei 2009 @ 12:09
Er wordt wel eens overdreven door dat soort figuren maar die potjes pesto zijn inderdaad écht vies. "Verse" pesto uit de koeling bij de supermarkt is dan al wel best goed. Ook al zitten daar vast ook cashewnoten en aardappelen in
Pietverdrietvrijdag 29 mei 2009 @ 12:14
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 12:09 schreef thettes het volgende:
Er wordt wel eens overdreven door dat soort figuren maar die potjes pesto zijn inderdaad écht vies. "Verse" pesto uit de koeling bij de supermarkt is dan al wel best goed. Ook al zitten daar vast ook cashewnoten en aardappelen in
Heb je het wel eens zelf gemaakt?
thettesvrijdag 29 mei 2009 @ 14:52
Nee
boriszvrijdag 29 mei 2009 @ 14:54
Pesto moet je vers maken
Pietverdrietvrijdag 29 mei 2009 @ 15:09
quote:
Op vrijdag 29 mei 2009 14:52 schreef thettes het volgende:
Nee
Moet je eens doen, dan weet je hoe pesto hoort te smaken.
Enfermeravrijdag 29 mei 2009 @ 21:08
Ik ga het morgen zelf maken, ben helemaal geinspireerd door die aflevering Heeft iemand nog een goed recept ervoor? Die uit Genua, moet ik dan zoiets hebben: http://www.kookplaza.be/recept.php?id=116 ? Of heeft iemand anders nog een origineler recept?
Oledonderdag 4 juni 2009 @ 22:20
hier verder..
Pietverdrietdonderdag 4 juni 2009 @ 22:28
Uitzendschema deze zomer
04/06 Ik Kiest Bewust
11/06 Rivierkreeft
02/07 Hamburger
09/07 Bospaddenstoel
16/07 Olijfolie
23/07 Kinderen van de Keuringsdienst - Chips
30/07 Kinderen van de Keuringsdienst - Frikadel
06/08 Kinderen van de Keuringsdienst - E120
13/08 Kinderen van de Keuringsdienst - Kaas
Handleidingdonderdag 4 juni 2009 @ 22:35
Jammer al die herhalingen
Jackass_donderdag 4 juni 2009 @ 22:38
is dat niet het uitzendschema van vorig jaar?
golferdonderdag 4 juni 2009 @ 22:46
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 22:38 schreef Jackass_ het volgende:
is dat niet het uitzendschema van vorig jaar?
Het zijn inderdaad allemaal herhalingen van vorig jaar.
Babblefishvrijdag 5 juni 2009 @ 21:23
Eindelijk over het 'ik kies Bewust-logo'. Ik erger me al maanden aan dat logo en die goedgelovige mensen
Handleidingzaterdag 6 juni 2009 @ 00:05
quote:
Op vrijdag 5 juni 2009 21:23 schreef Babblefish het volgende:
Eindelijk over het 'ik kies Bewust-logo'. Ik erger me al maanden aan dat logo en die goedgelovige mensen
was een uitzending van vorig jaar,
boriszdonderdag 11 juni 2009 @ 21:55
Rivierkreeftjes tijd na de reclame.
golferdonderdag 11 juni 2009 @ 21:59
Weer een herhaling dus.
Pietverdrietdonderdag 11 juni 2009 @ 22:01
quote:
Op donderdag 11 juni 2009 21:59 schreef golfer het volgende:
Weer een herhaling dus.
tot Half augustus blijven het herhalingen.
boriszdonderdag 11 juni 2009 @ 22:01
Deze heb ik nog niet gezien.

De rest uit de serie t/m 13 augustus wel. Kortom in september weer nieuwe afleveringen denk ik.
Pietverdrietdonderdag 11 juni 2009 @ 22:02
Maar goed, hoe kom ik aan een vergunning om rivierkreeft te vangen.. dat vraag ik me af. Ga ze niet stropen, als je met stropen gepakt wordt heb je een strafblad (stropen is een misdrijf) en dat kan ik me qua werk niet veroorloven.
Handleidingwoensdag 9 september 2009 @ 00:20
Wanneer gaan ze weer van start?
The_Hiveswoensdag 9 september 2009 @ 08:21
quote:
De KvW komt terug op tv!
Uitzending 30 september '09, 15:04
Per september is de KvW wekelijks weer op tv en in oktober starten de nieuwe afleveringen! Iedere donderdag om 20.25 uur op NL3:08/10 Eerste nieuwe aflevering!01/10 HH Mandarijn24/09 HH Olijfolie17/09 HH Bospaddestoel10/09 HH Hamburger
Pandora73woensdag 9 september 2009 @ 12:41
Vanaf 8 oktober dus pas nieuwe afleveringen, als ik het goed lees?
Zero2Ninewoensdag 9 september 2009 @ 12:55
Weer op de vertrouwde donderdagavond dus
Pietverdrietwoensdag 9 september 2009 @ 19:00
quote:
Op woensdag 9 september 2009 08:21 schreef The_Hives het volgende:

[..]


Volgens mij zijn dat herhalingen, bospaddestoelen (waar staat dat bos) gaan ze naar zweden, en manderijn gaat over manderijjnen uit blik
Pandora73woensdag 9 september 2009 @ 20:15
Als je goed kijkt (ik zag het eerst ook niet) staan die afleveringen voor september en staat er ook dat in oktober weer nieuwe afleveringen beginnen:
quote:
08/10 Eerste nieuwe aflevering!
The_Hivesdonderdag 10 september 2009 @ 08:26
quote:
Op woensdag 9 september 2009 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij zijn dat herhalingen, bospaddestoelen (waar staat dat bos) gaan ze naar zweden, en manderijn gaat over manderijjnen uit blik
Klopt Maar zoals Pandora zegt zijn die herhalingen in september en volgen vanaf oktober nieuwe afleveringen.
Godtjedonderdag 10 september 2009 @ 08:27
Leuk
The_Hivesdonderdag 10 september 2009 @ 10:04
vanavond 20.30 over hamburgers, Ned 3
Stansfielddonderdag 10 september 2009 @ 10:24
quote:
Op donderdag 10 september 2009 10:04 schreef The_Hives het volgende:
vanavond 20.30 over hamburgers, Ned 3
Is dat een herhaling of gloednieuwe uitzendingen?
The_Hivesdonderdag 10 september 2009 @ 10:39
quote:
Uitzending 9 oktober '08, 22:00

Hamburgers hebben de wereld veroverd. Niet als mensen maar gemalen. Een hamburger is een bal gehakt die een klap gekregen heeft. En gemaakt van koe of stier. Dat is niet meer. De Keuringsdienst van Waarde verdiept zich in de hedendaagse hamburger die meestal niet meer is dan een plakje worst dat gemaakt kan worden van alles wat bij leven kon bewegen.
De Keuringsdienst gaat uit eten met een ware hamburgerprofessor en dringt door tot het bekendste Amerikaanse hamburgerhuis ter wereld. Maar ook van de Hollandse hamburgers wordt gesnoept. De Keuringsdienst maakt er gehakt van
herhaling dus uit 2008. Maar volgens mij heb ik deze nog niet gezien, dus ga wel kijken
Mylenedonderdag 10 september 2009 @ 19:18
Gaan ze naar fabriek waar de McDonald's hamburgers vandaan komen.
Handleidingdonderdag 10 september 2009 @ 19:19
Goeie aflevering. Met die echte hamburgerbakker, en die vieze zakjes van unox.
Mylenedonderdag 10 september 2009 @ 19:21
Oh ja, die Unox man die beweerde dat hun hamburgers echt van rundvlees zijn ondanks dat er iets anders op de verpakking staat.
The_Hivesdonderdag 10 september 2009 @ 19:50
O ja, heb hem wel gezien. Vooral die prijs winnende hamburgers (tenminste van die echt dikke) zagen er erg smakelijk uit.
Fastmattidonderdag 10 september 2009 @ 20:08
quote:
Op donderdag 10 september 2009 19:19 schreef TUFKAL het volgende:
Goeie aflevering. Met die echte hamburgerbakker, en die vieze zakjes van unox.
Ik vraag me weleens af wie die dingen eet Komt dit trouwens in uitzending gemist, want ik ga naar een ander hilarisch programma kijken op RTL4.
Zero2Ninedonderdag 10 september 2009 @ 20:11
quote:
Op donderdag 10 september 2009 20:08 schreef Fastmatti het volgende:

[..]

Ik vraag me weleens af wie die dingen eet Komt dit trouwens in uitzending gemist, want ik ga naar een ander hilarisch programma kijken op RTL4.
Staat er al op, dit is een herhaling van afgelopen seizoen.
The_Hivesdonderdag 10 september 2009 @ 20:13
quote:
Op donderdag 10 september 2009 20:08 schreef Fastmatti het volgende:

[..]

Ik vraag me weleens af wie die dingen eet Komt dit trouwens in uitzending gemist, want ik ga naar een ander hilarisch programma kijken op RTL4.
studenten/luie koks?
Fastmattidonderdag 10 september 2009 @ 20:13
quote:
Op donderdag 10 september 2009 20:11 schreef Zero2Nine het volgende:

[..]

Staat er al op, dit is een herhaling van afgelopen seizoen.
Stansfielddonderdag 10 september 2009 @ 22:52
Die hamburgerbakker in NY toen hij dat zakje van Unox zag: Ik heb geen hond. Te grappig.
fespodonderdag 10 september 2009 @ 23:15
wat had je anders verwacht?
tjoptjopvrijdag 11 september 2009 @ 22:45
quote:
Op donderdag 10 september 2009 20:08 schreef Fastmatti het volgende:

[..]

Ik vraag me weleens af wie die dingen eet Komt dit trouwens in uitzending gemist, want ik ga naar een ander hilarisch programma kijken op RTL4.
Ik eet ze wel eens op de boot. Op golvend water ben je vrij gelimiteerd in je kookmogelijkheden (iets vloeibaars kun je wel vergeten), verder moet ik er niet aan denken om ze bij een andere gelegenheid ook te eten
The_Hivesdonderdag 17 september 2009 @ 20:51
het is nu trouwens weer bezig op 3: onderwerp bospaddenstoelen. Maar zal wel bijna af zijn
Pietverdrietdonderdag 17 september 2009 @ 21:00
Die klacht tegen AH, de bospaddestoelensoep met chanterellen, waar in het hele pak 1 heel klein chanterelletje zat...
Prachtig!
Ik hou van de keuringsdienst
The_Hivesdonderdag 17 september 2009 @ 21:14
'Al' die stukjes bij elkaar. Mooi hoe ze laten zien waar zoveel mensen in trappen.

Jammer dat te weinig mensen dit soort programma's zien zodat er minder van dit soort meuk verkocht wordt en fabrikanten echt kwaliteit moeten leveren.
fespodonderdag 17 september 2009 @ 21:27
ze zijn zo lekker kritisch!
Handleidingdonderdag 17 september 2009 @ 21:46
Herhaling was dit
Zero2Ninevrijdag 18 september 2009 @ 01:17
quote:
Op donderdag 17 september 2009 21:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Die klacht tegen AH, de bospaddestoelensoep met chanterellen, waar in het hele pak 1 heel klein chanterelletje zat...
Prachtig!
Ik hou van de keuringsdienst
Is dat nou eigenlijk aangepast inmiddels op verpakking?
Pietverdrietvrijdag 18 september 2009 @ 16:40
quote:
Op vrijdag 18 september 2009 01:17 schreef Zero2Nine het volgende:

[..]

Is dat nou eigenlijk aangepast inmiddels op verpakking?
Geen idee, ik kom nooit bij appie, en dan al helemaal niet bij de blik/pak soep afdeling
fespovrijdag 18 september 2009 @ 18:18
in de AH online staat nog steeds de omschrijving bospaddestoelensoep met chanterellen. de verpakking is wel paars en kan niet duidelijk zien of het hier nog op staat. (denk het wel)
fespovrijdag 18 september 2009 @ 18:20
super de boer kan het ooik.

http://www.wateetons.com/(...)harellen-in-de-soep/

gepost op October 29th, 2007.
The_Hiveszaterdag 19 september 2009 @ 22:16
quote:
Op donderdag 17 september 2009 21:46 schreef TUFKAL het volgende:
Herhaling was dit
joh, echt?
Pileszaterdag 19 september 2009 @ 22:24
Zo, eerst maar eens op ze gestemd voor de Televizier-ring
En Wouter als tv-persoonlijkheid natuurlijk
Handleidingzondag 20 september 2009 @ 13:35
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 22:16 schreef The_Hives het volgende:

[..]

joh, echt?
nee grapje.
Pandora73maandag 21 september 2009 @ 10:22
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 22:24 schreef Piles het volgende:
Zo, eerst maar eens op ze gestemd voor de Televizier-ring
En Wouter als tv-persoonlijkheid natuurlijk
Cool! Waar kan ik stemmen?
Pilesmaandag 21 september 2009 @ 17:39
quote:
Op maandag 21 september 2009 10:22 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Cool! Waar kan ik stemmen?
Televizier.nl natuurlijk
Wouter is niet genomineerd, maar je kan altijd een vrije keuze opgeven
golferdonderdag 8 oktober 2009 @ 13:49
Vandaag weer de eerste van een reeks nieuwe afleveringen.
Over de gamba.
Wat is dat eigenlijk, een gamba? Niets minder dan een grote garnaal? En de jumbogarnaal dan? Om dan nog maar te zwijgen over de reuzengarnaal, de tijgergarnaal, de cocktailgarnaal en de scampi.
Zapperdonderdag 8 oktober 2009 @ 14:38
Dit moet ik zien
Pilesdonderdag 8 oktober 2009 @ 20:24
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 14:38 schreef Zapper het volgende:
Dit moet ik zien
Bijna zo ver
Godtjedonderdag 8 oktober 2009 @ 20:27
Of het nou een gamba of een scampi wat kan jou het eigenlijk schelen!
sander89donderdag 8 oktober 2009 @ 20:30
kijkt
Pilesdonderdag 8 oktober 2009 @ 20:41
De bedrijven bellen is nog altijd het leukst, ze zeggen maar wat
henkde_jdonderdag 8 oktober 2009 @ 20:46
"...ja... maar ik stel toch de vraag?"
Pilesdonderdag 8 oktober 2009 @ 20:46
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:46 schreef henkde_j het volgende:
"...ja... maar ik stel toch de vraag?"
"Ik vraag het u toch"

"En wat wil je precies weten"

Toppertjes weer
Pilesdonderdag 8 oktober 2009 @ 20:51
Anti-RSI
henkde_jdonderdag 8 oktober 2009 @ 20:51
Briljant die anti-RSI oefeningen
Pilesdonderdag 8 oktober 2009 @ 20:54
Mooie afsluiter, high as a shrimp

Maar de conclusie is (zoals altijd) dus dat je enorm genept wordt
Droopiedonderdag 8 oktober 2009 @ 20:55
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:51 schreef henkde_j het volgende:
Briljant die anti-RSI oefeningen
Gymnastiek en "High as a shrimp"
Godtjedonderdag 8 oktober 2009 @ 20:55
Alleen die vriendelijke meneer uit Thailand en de visser kwamen geloofwaardig over.
Mooi weer.
Handleidingdonderdag 8 oktober 2009 @ 21:01
Wat worden we weer besodemieterd!
Handleidingdonderdag 8 oktober 2009 @ 21:01
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:55 schreef Droopie het volgende:

[..]

Gymnastiek en "High as a shrimp"
Geweldig die gymnastiek
boriszdonderdag 8 oktober 2009 @ 22:10
Geweldige uitzending .
ddxdonderdag 8 oktober 2009 @ 23:05
Alleen wat nou als ik een echte gamba wil, moet ik dan naar spanje ?
Het is mij iig nogsteeds niet echt duidelijk
#ANONIEMdonderdag 8 oktober 2009 @ 23:15
In principe zijn garnalen gewoon garnalen. Grote garnalen worden soms ook gamba's genoemd, en hele grote garnalen soms langoustines.

Maar eigenlijk is langoustines een ander woord voor scampi, en dat zijn geen garnalen maar een soort kreeften met scharen.
Adelantedonderdag 8 oktober 2009 @ 23:17
Gamba's in NL zijn dus nooit vers Ofwel ingevroren uit Spanje ofwel garnalen uit Thailand die eigenlijk geen gamba's zijn
Kidney_bean01donderdag 8 oktober 2009 @ 23:46
Daar zat iets tegenstrijdigs in. Die spanjaard vertelde dat hij vanuit Spanje de meeste gamba's naar overal ter wereld verscheepte. Maar tegelijkertijd werd vertelde dat in Nederland nóóit die gamba's worden geleverd, omdat dat qua vershouden niet kan. Dat zou dus betekenen dat wij alleen maar in Nederland die nep-ingevroren-dingen uit Thailand hebben? En dat wij ze in Nederland dus weer ontdooien om ze als vers te verkopen? Net als die Panga-vis van een tijd geleden?
golfervrijdag 9 oktober 2009 @ 01:12
Briljante aflevering weer.
Alle garnalen zijn dus overal hetzelfde maar worden afhankelijk van het land gamba, scampi, jumbogarnaal, coctailgarnaal of iets anders genoemd.
Ik weet alleen nog niet wat nou tijgergarnalen zijn.

Die beelden van die gymnastiekende vrouwen deden mij erg denken aan Sjakie in de Chocoladefabriek.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 09-10-2009 01:17:44 ]
RijstNatievrijdag 9 oktober 2009 @ 01:15
volg het al jaren, een van de beste tv programma's.

kan rob geus nog wat van leren

ik kan alleen die afleveringen op de website van hun niet bekijken, meer mensen last van?

[ Bericht 21% gewijzigd door RijstNatie op 09-10-2009 01:21:12 ]
golferdonderdag 15 oktober 2009 @ 17:21
Vanavond weer:

Op zoek naar ijzer. In spinazie. Natuurlijk. Maar cornflakes?

Popeye
Van Popeye hebben we geleerd dat je er sterk van wordt: ijzer. Het zit van nature in spinazie en is belangrijk voor je lijf. Daarom voegt de grootgrutter het toe aan de meest uiteenlopende producten. Cornflakes bijvoorbeeld. Eten dat in zijn oorsprong helemaal niets van ijzer wil weten. Een sterk staaltje productontwikkeling?

IJzersterk
De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar de spijker in de ontbijtgranen en komt met een grote onthulling. Een ijzersterk verhaal van de Keuringsdienst van Waarde.
Enfermeradonderdag 15 oktober 2009 @ 17:50
Jaaa ik zag een voorstukje idd over dat ijzer Ga zeker weten kijken!
henkde_jdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:13
Dit wordt zeker een goede aflevering
Pilesdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:30
Begonnen
Kanariegeeldonderdag 15 oktober 2009 @ 20:32
Heette die vent nou Staal?
Pilesdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:34
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:32 schreef Kanariegeel het volgende:
Heette die vent nou Staal?
Ja

"Nee, het zit er niet in hoor"
"Maar als het er wel in zit is het normaal"
Pilesdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:36
Ik zie ze dit binnenkort nog wel als proefje op de middelbare school doen
MadGuydonderdag 15 oktober 2009 @ 20:42
Die professor vindt het wel geil dat zo'n jong groen ding even proefjes bij hem komt doen. Hij haalt gelijk zijn grote mixer erbij om indruk te maken.
henkde_jdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:44
Wat een ongepast getutoyeer van die chick.
Enfermeradonderdag 15 oktober 2009 @ 20:45
"Wij weten allang dat er gemalen fietswrakken in de cornflakes zitten"
henkde_jdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:47
Waarom zegt ie nu niet even: 'Ich will mein fahrrad zuruck!"
Pilesdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:48
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:47 schreef henkde_j het volgende:
Waarom zegt ie nu niet even: 'Ich will mein fahrrad zuruck!"
Pilesdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:49
Verboden in Denemarken
alexis_donderdag 15 oktober 2009 @ 20:50
Daar gaat die telefoniste nog iets van horen.

Ik denk dat ik mijn pakken cornflakes maar terug naar de AH stuur. :-)
thettesdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:53
Goede aflevering, het was i.t.t. vorige week ook goed duidelijk hoe het nu zit.
Pilesdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:53
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:53 schreef thettes het volgende:
Goede aflevering, het was i.t.t. vorige week ook goed duidelijk hoe het nu zit.
Hopen dat het ook nog iets van resultaat geeft
#ANONIEMdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:54
Wat!? Er zit gewoon ijzervijlsel in de cornflakes, dat alleen je tanden aan kan tasten maar niet in het lichaam kan worden opgenomen?
golferdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:54
Zo, die special K is binnenkort ook verboden in Nederland, denk ik.
Pilesdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:55
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:54 schreef golfer het volgende:
Zo, die special K is binnenkort ook verboden in Nederland, denk ik.
Ik mag hopen in de heel de EU, voor zulke dingen zijn we toch lid van die club
thettesdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:55
Zit het nu ook in de special flakes van AH? Daar ga ik nu een bakkie van eten.
#ANONIEMdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:55
Zo nieuw is dit trouwens niet:

http://www.wetenschapsforum.nl/index.php?showtopic=49312
sander89donderdag 15 oktober 2009 @ 20:56
OMFG, dit kan toch niet waar zijn.
Hopelijk komt dit nog later groot in het nieuws.

Gelukkig eet ik die zooi niet.
DarkElfdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:56
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:54 schreef Igen het volgende:
Wat!? Er zit gewoon ijzervijlsel in de cornflakes, dat alleen je tanden aan kan tasten maar niet in het lichaam kan worden opgenomen?
?
Pilesdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:56
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:55 schreef thettes het volgende:
Zit het nu ook in de special flakes van AH? Daar ga ik nu een bakkie van eten.
Nee, die niet volgens mij
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:56 schreef DarkElf het volgende:

[..]

?
Had je ook moeten kijken
Dubbelzuurrrdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:57
Puik staaltje tv-journalistiek, zoals gewoonlijk. Het zal me niet verbazen als dit nog consequenties gaat hebben, ook gezien de reactie van de telefoniste van de VWA.
NoCigardonderdag 15 oktober 2009 @ 20:57
Mijn vriendin eet het elke morgen....ze was net zo blij dat ze iets gevonden had wat ze lekker vond 's morgens.
Kidney_bean01donderdag 15 oktober 2009 @ 20:57
Wij hadden net een paar van die pakken in huis gehaald, ik sla maar even over denk ik

Het is toch te treurig dat bedrijven dat soort dingen erin stoppen onder het mom 'er zit nu iets gezonds in, namelijk ijzer'
Bluesdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:57
Ongelofelijk
Pareltje weer Dag Special K
DarkElfdonderdag 15 oktober 2009 @ 20:57
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:56 schreef Piles het volgende:

[..]

Nee, die niet volgens mij
[..]

Had je ook moeten kijken
ja ik wilde ff scrubs kijken op more 4+1
Kidney_bean01donderdag 15 oktober 2009 @ 20:59
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:56 schreef Piles het volgende:

[..]

Nee, die niet volgens mij
[..]

Had je ook moeten kijken
dat kan je toch zelf testen als je een magneetje in huis hebt? even de cornflakes fijnmalen met water, en er dan een magneetje boven hangen... kijken of er wat aan blijft drijven
alexis_donderdag 15 oktober 2009 @ 20:59
quote:
Zit het nu ook in de special flakes van AH? Daar ga ik nu een bakkie van eten.
Dat vroeg ik mij ook al af. In de promo stond dat pak van AH wel op tafel. Maar de uitzending ging hoofdzakelijk over Kellog's .

Heb naast Kellog's die van AH ook op de plank namelijk.
Pilesdonderdag 15 oktober 2009 @ 21:00
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:57 schreef Kidney_bean01 het volgende:
Wij hadden net een paar van die pakken in huis gehaald, ik sla maar even over denk ik
Ga je geld terugeisen
quote:
Het is toch te treurig dat bedrijven dat soort dingen erin stoppen onder het mom 'er zit nu iets gezonds in, namelijk ijzer'
Dat wordt echt steeds meer gedaan volgens mij Vorige week ook vitaminepillen uit de handel omdat er teveel vitamine in zit We zijn toch de weg kwijt tegenwoordig
Pilesdonderdag 15 oktober 2009 @ 21:00
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:59 schreef alexis_ het volgende:

[..]

Dat vroeg ik mij ook al af. In de promo stond dat pak van AH wel op tafel. Maar de uitzending ging hoofdzakelijk over Kellog's .

Heb naast Kellog's die van AH ook op de plank namelijk.
AH testten ze als eerste in die bak met water, maar die dreef niet naar de magneet
Kellogs wel, vandaar dat ze daarmee verder gingen
Kidney_bean01donderdag 15 oktober 2009 @ 21:01
Het ergste is volgensmij nog dat Kellog's zich als het duurste en beste merk profileert, terwijl in de goedkope eigen merk pakken waarschijnlijk geen ijzer zit... was het ijzer soms te duur voor in die pakken?
alexis_donderdag 15 oktober 2009 @ 21:03
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 21:00 schreef Piles het volgende:

[..]

AH testten ze als eerste in die bak met water, maar die dreef niet naar de magneet
Kellogs wel, vandaar dat ze daarmee verder gingen
Ok, dat was mij even ontgaan. Thanks. :-)
#ANONIEMdonderdag 15 oktober 2009 @ 21:05
Helemaal grappig is het als je nu bijvoorbeeld deze pagina van Willem Wever leest:
quote:
Vraag: Als er bij de cornflakes ingredienten ijzer staat is dat dan echt ijzer?
Antwoord: Nee, dit is geen ijzer zoals het ijzer in een hek of de tralies van een gevangenis . IJzer in bijvoorbeeld cornflakes is een voedingsstof. Het is ijzer in de vorm van hele, hele kleine deeltjes, die door je darmen kunnen.
Dat is dus geschreven door een scheikundige, die weliswaar helemaal op de hoogte is van het verschil tussen ijzer als metaal (wat niet door het lichaam kan worden opgenomen) en ijzer als ion (wat wel door het lichaam kan worden opgenomen), maar die blijkbaar niet op de hoogte is welke van die twee nou écht in de cornflakes zitten.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-10-2009 21:06:00 ]
Zero2Ninedonderdag 15 oktober 2009 @ 21:06
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 21:00 schreef Piles het volgende:

[..]

Ga je geld terugeisen
[..]

Dat wordt echt steeds meer gedaan volgens mij Vorige week ook vitaminepillen uit de handel omdat er teveel vitamine in zit We zijn toch de weg kwijt tegenwoordig
Het probleem met al die dingen is dat je er bij een normaal voedingspatroon genoeg van binnenkrijgt maar dat het zo leuk staat op verpakkingen als het ergens extra veel inzit. (Vitamines, ijzer, antioxidanten en vast nog wel meer)
Pilesdonderdag 15 oktober 2009 @ 21:11
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 21:06 schreef Zero2Nine het volgende:

[..]

Het probleem met al die dingen is dat je er bij een normaal voedingspatroon genoeg van binnenkrijgt maar dat het zo leuk staat op verpakkingen als het ergens extra veel inzit. (Vitamines, ijzer, antioxidanten en vast nog wel meer)
Vergeet de Omega 3 en de vetzuren niet
Enfermeradonderdag 15 oktober 2009 @ 21:12
Damn.. Ben benieuwd of hier morgen nog wat over ind e krant staat ofzo En het zal toch hopelijk wel consequenties hebben...
thettesdonderdag 15 oktober 2009 @ 21:26
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 21:00 schreef Piles het volgende:

[..]

AH testten ze als eerste in die bak met water, maar die dreef niet naar de magneet
Kellogs wel, vandaar dat ze daarmee verder gingen
ah okee had net de eerste paar minuten gemist
sjortidonderdag 15 oktober 2009 @ 21:29
Weer een eyeopener van de KVW, top onderzoeksjournalistiek! Neem aan dat dit consequenties heeft voor Kellogs!
Zero2Ninedonderdag 15 oktober 2009 @ 21:39
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:47 schreef henkde_j het volgende:
Waarom zegt ie nu niet even: 'Ich will mein fahrrad zuruck!"
Dat Duits van "Der Toni" was wel geniaal
#ANONIEMdonderdag 15 oktober 2009 @ 21:48
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 21:39 schreef Zero2Nine het volgende:

[..]

Dat Duits van "Der Toni" was wel geniaal
Hij praatte keurig Duits hoor, ik heb 'm niet op een taalfout kunnen betrappen. Maar Nederlanders met een Duits accent - en andersom - blijven grappig.
Pilesvrijdag 16 oktober 2009 @ 11:11
Echt ijzer in Kellog's
http://www.at5.nl/artikelen/25452/stukjes-ijzer-in-de-kellogg-s
MissHobjevrijdag 16 oktober 2009 @ 11:21
Ik kijk hem nu ff.. bizar dat nieuwsstukje ook !
Godtjevrijdag 16 oktober 2009 @ 11:23
Heel bizar net gekeken. Is het al uit de schappen?
MissHobjevrijdag 16 oktober 2009 @ 11:35
Wat bizar deze aflevering.
Hoe gaat kellogs daar op reageren !!
Mirjamvrijdag 16 oktober 2009 @ 11:36
gutver
ik dacht dat het was opgenomen, wilde het gaan kijken
is dus niet opgenomen
UncleSamvrijdag 16 oktober 2009 @ 11:38
http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=10196154&md5=6bddcaaf4335d81cb6428861859d411e
MissHobjevrijdag 16 oktober 2009 @ 11:39
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 11:36 schreef Mirjam het volgende:
gutver
ik dacht dat het was opgenomen, wilde het gaan kijken
is dus niet opgenomen
Online
zo zit ik nu te kijken zie link hierboven
THeeFvrijdag 16 oktober 2009 @ 12:13
Daar waar FOK! meestal de meeste onzinnige berichten plaats, heb ik er nog geen over dit item kunnen lezen ?

Hoe kan dat ¿
Pilesvrijdag 16 oktober 2009 @ 12:14
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 12:13 schreef THeeF het volgende:
Daar waar FOK! meestal de meeste onzinnige berichten plaats, heb ik er nog geen over dit item kunnen lezen ?

Hoe kan dat ¿
Staat gewoon op de FP hoor, dat linkje wat ik net postte
UncleSamvrijdag 16 oktober 2009 @ 12:17
Ook op de weblog: Echte ijzerdeeltjes in Kellogg's
#ANONIEMvrijdag 16 oktober 2009 @ 13:43
Naar aanleiding van een reactie op de frontpage:

In natuurlijke voeding, zoals spinazie en bruinbrood komt ijzer als mineraal voor. In deze vorm kan ijzer gemakkelijk worden opgenomen in het bloed.

Helaas is kunstmatig mineraal ijzer nogal duur, dus in de cornflakes (en ook in witbrood dat net zo gezond pretendeert te zijn als bruinbrood) stopt men geen mineraal ijzer, maar waterstofgereduceerd ijzer. Dat is magnetisch / metallisch ijzer, maar door het productieproces is het erg poreus en wordt daarom tijdens de spijsvertering wat gemakkelijker in het bloed opgenomen dan fijngemalen oude fietsen. Maar nog steeds wordt 2/3 van het waterstofgereduceerde ijzer niet opgenomen en dus onverteerd weer uitgescheiden.

Kellog's doet er dus natuurlijk 3 keer zo veel ijzer in als nodig. Als Denemarken het daarom verbiedt, zijn de Denen dus nogal stupide bezig want men stopt er expres 3 keer te veel in omdat 2/3 daarvan toch niet door het lichaam wordt opgenomen.

Als het goed is zijn de deeltjes verder piepklein, maximaal 0,045 millimeter groot. Dat mag natuurlijk niet schadelijk zijn voor de tanden.

Vragen die overblijven:
- Waarom haalden ze bij de KvW dan zulke grote brokken ijzer uit de cornflakes?
- Is de verpakking niet misleidend, doordat men een goedkopere soort ijzer neemt die niet goed kan worden opgenomen en de aangegeven hoeveelheden (17% ADH etc.) voor 2/3 flauwekul zijn?

Bron: hier, maar je moet daar wel voor betalen of via de universiteit ofzo toegang hebben.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 16-10-2009 13:45:51 ]
Kidney_bean01vrijdag 16 oktober 2009 @ 18:50
Ik heb vandaag eens even met zo'n magneetje die aan de koelkast hangt het uitgeprobeerd met een paar pakken cornflakes die hier in huis staan. Kommetje water, cornflakes-je erin en de magneet erbij:

Zowel de AH Hoepels als de Kellogg's cornflakes (normale versie) gingen achter mijn magneetje aan!

Ik vond het gewoon shocking toen het gebeurde!
EricTzondag 18 oktober 2009 @ 09:12
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:41 schreef Piles het volgende:
De bedrijven bellen is nog altijd het leukst, ze zeggen maar wat
Ze lullen zich elke keer weer klem
HaverMoutKoekjezondag 18 oktober 2009 @ 09:30
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 13:43 schreef Igen het volgende:
Vragen die overblijven:
- Waarom haalden ze bij de KvW dan zulke grote brokken ijzer uit de cornflakes?
Ik heb het net even op uitzendinggemist terug gekeken, het waren geen grote brokken maar zwart poeder dat samenklonterde omdat het nat was
Zero2Ninezondag 18 oktober 2009 @ 10:03
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 13:43 schreef Igen het volgende:
Naar aanleiding van een reactie op de frontpage:

In natuurlijke voeding, zoals spinazie en bruinbrood komt ijzer als mineraal voor. In deze vorm kan ijzer gemakkelijk worden opgenomen in het bloed.

Helaas is kunstmatig mineraal ijzer nogal duur, dus in de cornflakes (en ook in witbrood dat net zo gezond pretendeert te zijn als bruinbrood) stopt men geen mineraal ijzer, maar waterstofgereduceerd ijzer. Dat is magnetisch / metallisch ijzer, maar door het productieproces is het erg poreus en wordt daarom tijdens de spijsvertering wat gemakkelijker in het bloed opgenomen dan fijngemalen oude fietsen. Maar nog steeds wordt 2/3 van het waterstofgereduceerde ijzer niet opgenomen en dus onverteerd weer uitgescheiden.

Kellog's doet er dus natuurlijk 3 keer zo veel ijzer in als nodig. Als Denemarken het daarom verbiedt, zijn de Denen dus nogal stupide bezig want men stopt er expres 3 keer te veel in omdat 2/3 daarvan toch niet door het lichaam wordt opgenomen.

Als het goed is zijn de deeltjes verder piepklein, maximaal 0,045 millimeter groot. Dat mag natuurlijk niet schadelijk zijn voor de tanden.

Vragen die overblijven:
- Waarom haalden ze bij de KvW dan zulke grote brokken ijzer uit de cornflakes?
- Is de verpakking niet misleidend, doordat men een goedkopere soort ijzer neemt die niet goed kan worden opgenomen en de aangegeven hoeveelheden (17% ADH etc.) voor 2/3 flauwekul zijn?

Bron: hier, maar je moet daar wel voor betalen of via de universiteit ofzo toegang hebben.
Maar voor de duidelijkheid (kan zelf niet bij het artikel, en het is ook niet echt mijn vakgebied trouwens) als de ijzerdeeltjes klein genoeg zijn en 'zuiver' dan is het verder niet schadelijk? Dus dan is dat Deense verhaal onzin.
Pietverdrietzondag 18 oktober 2009 @ 10:11
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 10:03 schreef Zero2Nine het volgende:

[..]

Maar voor de duidelijkheid (kan zelf niet bij het artikel, en het is ook niet echt mijn vakgebied trouwens) als de ijzerdeeltjes klein genoeg zijn en 'zuiver' dan is het verder niet schadelijk? Dus dan is dat Deense verhaal onzin.
Deenen zijn er tegen omdat mensen teveel ijzer binnen kunnen krijgen, wat je nieren bijvoorbeeld kapot maakt.
#ANONIEMzondag 18 oktober 2009 @ 10:29
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 09:30 schreef computergirl het volgende:

[..]

Ik heb het net even op uitzendinggemist terug gekeken, het waren geen grote brokken maar zwart poeder dat samenklonterde omdat het nat was
Maar als ze bij de hoogovens komen, dan is het intussen allang weer droog en dan zit het nog steeds samengeklonterd in relatief grote stukken.
#ANONIEMzondag 18 oktober 2009 @ 10:31
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 10:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Deenen zijn er tegen omdat mensen teveel ijzer binnen kunnen krijgen, wat je nieren bijvoorbeeld kapot maakt.
In het artikel wat ik citeerde wordt producenten aangeraden 3x zo veel ijzer in het eten te doen als nodig, omdat de opname door het lichaam zo slecht is. Zou de Deense overheid / Deense VWA daar rekening mee hebben gehouden?