FOK!forum / Culinesse à gogo / Lekkere zelfbak croissant (danerolle) variaties?
josvrwoensdag 18 maart 2009 @ 12:00
Hoi,

Heeft er iemand een lekkere variatie voor zelfbak croissants (danerolle of vergelijkbaar).

Je kunt er zelf wat spek in doen, of stukjes kaas en ham.

Heeft er iemand geexperimenteerd met Chocolade? B.v. een dikke laag Nutella erop smeren, en dan oprollen en bakken? Of geraspte chocolade? Of verbrand dit?
DABAMasterwoensdag 18 maart 2009 @ 12:03
wij hebben regelmatig er knakworstjes tussen gedaan (cocktail voor mini's). erg lekker.
Megumiwoensdag 18 maart 2009 @ 12:06
Pindakaas er tussen ook erg lekker.
davakowoensdag 18 maart 2009 @ 12:09
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 12:03 schreef DABAMaster het volgende:
wij hebben regelmatig er knakworstjes tussen gedaan (cocktail voor mini's). erg lekker.

Dat ga ik de volgende keer ook doen.
DABAMasterwoensdag 18 maart 2009 @ 12:12
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 12:09 schreef davako het volgende:

[..]


Dat ga ik de volgende keer ook doen.
Laat ff weten wat je er van vond Ik ga komend weekend nog wel ff experimenteren (rauwe ham bv meerollen icm kaas + kaas eroverheen)
NanKingwoensdag 18 maart 2009 @ 12:17
Je hebt tegenwoordig ook danerol chocobroodjes, zijn er lekker . Ik rol zelf bij de croissantjes een plakje kaas mee.
Hydrogenywoensdag 18 maart 2009 @ 12:18
Gehakt!~ Wel even voorbraden en goed kruiden. Kaas is optioneel
Intermecwoensdag 18 maart 2009 @ 12:20
Koop van die chocoboter en doe er die in.

Of een knakworst
4gent_Orang3woensdag 18 maart 2009 @ 12:30
Rozijnen!
godigitawoensdag 18 maart 2009 @ 12:31
een stukje pure chocolade meerollen werkt goed. En inderdaad is kaas ook erg lekker.
LoudGirlwoensdag 18 maart 2009 @ 13:54
Suiker en kaneel erop, en dan de hele plakj oprollen en in plakken snijden.
Weird-donderdag 19 maart 2009 @ 21:20
monchou of roomkaas naar keuze + ham + bieslook + peper/zout
godigitavrijdag 20 maart 2009 @ 09:06
quote:
Op donderdag 19 maart 2009 21:20 schreef Weird- het volgende:
monchou of roomkaas naar keuze + ham + bieslook + peper/zout
Die ga ik proberen!
Trustenvrijdag 20 maart 2009 @ 18:20
Deeg insmeren met ketchup, plakje chorizo, wat maïskorrels en wat in ringetjes gesneden bosui erover. Croissants oprollen en bestrooien met wat geraspte kaas en bakken maarrrrr

Wat pure vlokken + grof gehakte amandelen en walnoten erover strooien, oprollen en bakken

Deeg beleggen met plakje ontbijtspek en reepjes gedroogde abrikozen, daarna bakken

Klein plakje gerookte zalm op het deeg, oprollen en bestrooien met wat gemalen zeezout
Prinsesje4youzaterdag 21 maart 2009 @ 01:05
Gewoon hagelslag en/of kaas..

Knakworst is ook een goed idee..
lemonlimezaterdag 21 maart 2009 @ 10:28
Banaan met chocoladepasta er in meerollen
Dionysiouzaterdag 21 maart 2009 @ 10:32
Ga ik volgende week ook eventjes doen zelf croissantjes oprollen, lange tijd niet gedaan.
Pietverdrietzaterdag 21 maart 2009 @ 11:21
Neem ipv die (smerige) danerolle gewoon eens roomboterbladerdeeg, stukken lekkerder
FutureFairytalezaterdag 21 maart 2009 @ 11:56
quote:
Op zaterdag 21 maart 2009 11:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem ipv die (smerige) danerolle gewoon eens roomboterbladerdeeg, stukken lekkerder
In croissants zit toch suiker? Met alleen bladerdeeg rol je geen croissants. Je hebt van Danerolles trouwens ook roomboterdeeg
Pietverdrietzaterdag 21 maart 2009 @ 12:24
quote:
Op zaterdag 21 maart 2009 11:56 schreef FutureFairytale het volgende:


In croissants zit toch suiker?
Niet in mijn croissants
quote:
Met alleen bladerdeeg rol je geen croissants.
Waarom niet?
Erasmozaterdag 21 maart 2009 @ 13:13
Crisiscroissants
Trustenzaterdag 21 maart 2009 @ 21:02
quote:
Op zaterdag 21 maart 2009 11:21 schreef Pietverdriet het volgende:
roomboterbladerdeeg, stukken lekkerder
Ik vind een opgerold plakje bladerdeeg niet naar croissant smaken hoor..
Erasmozondag 22 maart 2009 @ 13:44
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 13:54 schreef LoudGirl het volgende:
Suiker en kaneel erop, en dan de hele plakj oprollen en in plakken snijden.
Vanochtend geprobeerd, superlekker!

Guido81zondag 22 maart 2009 @ 16:55
Als je dat lekker vind, maak dan eens echte cinnamon rolls:

http://www.videojug.com/film/how-to-make-cinnamon-rolls
Erasmozondag 24 mei 2009 @ 14:29
Wat ik tegenwoordig vaak doe is de oven op zijn laagst en dan de croissants er voor het echte bakken een half uurtje in zodat ze kunnen rijzen, Zo worden ze veel luchtiger.
Yannick567zondag 24 mei 2009 @ 15:33
Toch vind ik aan die croissantjes van danerolle en al die andere blikcroissantjes toch een apart smaakje zitten
Maar varieren doe ik ook :d
Meestal met een blokje chocola in het midden en dan oprollen, of met ham/kaas.
Die kaneel/suiker ziet er ook lekker uit, binnenkort maar eens proberen
Ze zitten nu in de oven

[ Bericht 11% gewijzigd door Yannick567 op 24-05-2009 15:55:46 ]
Erosjuhhhzondag 24 mei 2009 @ 17:37
quote:
Op zaterdag 21 maart 2009 11:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem ipv die (smerige) danerolle gewoon eens roomboterbladerdeeg, stukken lekkerder
als je er een groot vel van maakt kun je mega croissant bouwen

vond die danerolles en aanverwanten trouwens matig , ik heb tot nu toe mijn hele leven boven (of naast) verschillende bakkerijen in verschillende steden gewoond (Oldenzaal, Enschede, Rotterdam, Amsterdam) en weet ik inmiddels wat lekkere broodjes zijn
Blikbroodjes dus niet Dan kun je beter de wat meer luxere voorgebakken croissantjes nemen (Of naar de bakkerij ).

Zowieso moet er zoals piet aangeeft roomboter in zitten anders zijn je broodjes veel te smakeloos en droog zoals die blikbroodjes.

En snij ze dan open en beleg ze (En eventueel onder de grill zodat t kan smelten) en dan vreten!
Erasmozondag 24 mei 2009 @ 17:47
quote:
Op zondag 24 mei 2009 17:37 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

als je er een groot vel van maakt kun je mega croissant bouwen

vond die danerolles en aanverwanten trouwens matig , ik heb tot nu toe mijn hele leven boven (of naast) verschillende bakkerijen in verschillende steden gewoond (Oldenzaal, Enschede, Rotterdam, Amsterdam) en weet ik inmiddels wat lekkere broodjes zijn
Blikbroodjes dus niet Dan kun je beter de wat meer luxere voorgebakken croissantjes nemen (Of naar de bakkerij ).

Zowieso moet er zoals piet aangeeft roomboter in zitten anders zijn je broodjes veel te smakeloos en droog zoals die blikbroodjes.

En snij ze dan open en beleg ze (En eventueel onder de grill zodat t kan smelten) en dan vreten!
Bakkers zijn hier in de buurt niet op zondag open, en op zondag ochtend heb ik geen zin om te gaan kloten dat wil ik het gewoon in de oven kunnen doen en daarna genieten.
Deliahzondag 24 mei 2009 @ 20:18
Maak ze geheel zelf en niet met kant en klaar deeg.
Mini_rulezmaandag 25 mei 2009 @ 14:22
Echte croissants zijn toch veel 'schilferiger' en luchtiger dan die dingen? Ik vind ze veel te deeg-achtig, en zo weeïg zoet. Met iets ertussen zijn ze nog wel te pruimen maar noem het dan geen croissant.
littledrummergirlmaandag 25 mei 2009 @ 14:53
bij mij worden die dannerole dingen echt nooit lekker Ze worden nooit mooi hoog zoals in de reclame en smaken ook echt anders dan gewone croissants van de bakker.
sexymofomaandag 25 mei 2009 @ 17:18
Ik vind danerolles ook veel te zoet.
Met een zoete vulling valt het mischien niet zo op maar met bv ham en kaas er in vind ik het echt geen succes.
Bizznitchdonderdag 22 maart 2012 @ 09:38
Met kaas en salami O+. Danerolles zijn episch.
Vroeg me af of er inmiddels wellicht nieuwe combinaties zijn bedacht?
DrukVoutdonderdag 22 maart 2012 @ 09:49
Heb nog wel een recept voor echte Franse Croissants. Heb ze alleen nog nooit gemaakt omdat je ervoor een nachtje voor moet doorwerken als je ze voor je ontbijt wilt :D
Bizznitchdonderdag 22 maart 2012 @ 09:52
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 09:49 schreef DrukVout het volgende:
Heb nog wel een recept voor echte Franse Croissants. Heb ze alleen nog nooit gemaakt omdat je ervoor een nachtje voor moet doorwerken als je ze voor je ontbijt wilt :D
Daar zit ik niet op de wachten als ik een romantisch ontbijtje wil maken :').
Zithzondag 8 april 2012 @ 10:57
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2009 14:53 schreef littledrummergirl het volgende:
bij mij worden die dannerole dingen echt nooit lekker :? Ze worden nooit mooi hoog zoals in de reclame en smaken ook echt anders dan gewone croissants van de bakker.
Komt omdat het heel ander deeg is. Je maakt geen croissants, je maakt broodjes in vorm van croissants.
FutureFairytalezondag 8 april 2012 @ 11:04
Danerolles met oude kaas en rauwe ham O+ Of salami O+

Zonder iets smaakt naar niks omdat het roomboter mist maar met hartige vulling zijn ze heerlijk! Eet ze alleen helaas niet zoveel meer want voel ze de hele dag zitten.
ikhouvannoodleszondag 8 april 2012 @ 15:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2009 11:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem ipv die (smerige) danerolle gewoon eens roomboterbladerdeeg, stukken lekkerder
Croissantdeeg is toch gelamineerde gistdeeg?
floris_bzondag 8 april 2012 @ 15:41
quote:
14s.gif Op zondag 24 mei 2009 20:18 schreef Deliah het volgende:
Maak ze geheel zelf en niet met kant en klaar deeg.
recept? :)
Bizznitchzondag 8 april 2012 @ 15:44
Ik heb afgelopen week de party variant (24st) Met cocktailworstjes gedaan, en een paar met cocktailworstjes met kaas O+ :~ het was lekker O+.
Pietverdrietzondag 8 april 2012 @ 15:44
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 15:09 schreef ikhouvannoodles het volgende:

[..]

Croissantdeeg is toch gelamineerde gistdeeg?
Je punt is?
ikhouvannoodleszondag 8 april 2012 @ 19:59
quote:
1s.gif Op zondag 8 april 2012 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je punt is?
Dan heb je toch geen elastisch binnenkant? Tenzij je alleen vlokkerigheid wilt.
LaPeachzondag 8 april 2012 @ 23:57
croissants O+
Hoewel ik die van danerolle niet echt geweldig vind maar met al die andere (nieuwe) variaties wel de moeite waard om eens uit te proberen :9
Sweetheart1988zondag 22 april 2012 @ 00:32
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2009 21:20 schreef Weird- het volgende:
monchou of roomkaas naar keuze + ham + bieslook + peper/zout :9
Oooh lijkt me super lekker die ga ik onthouden!
Radobezondag 22 april 2012 @ 11:34
Uit de vriezer heb je ook goede!
tslhvrijdag 4 mei 2012 @ 20:38
Mokka boontjes erin mee bakken!
Pietverdrietvrijdag 4 mei 2012 @ 20:41
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 19:59 schreef ikhouvannoodles het volgende:

[..]

Dan heb je toch geen elastisch binnenkant? Tenzij je alleen vlokkerigheid wilt.
Bladerdeeg is gelamineerd gistdeeg
Spanky78vrijdag 4 mei 2012 @ 23:15
Bladerdeeg is ongerezen gelamineerd, croissants horen gemaakt te zijn uit gerezen gelamineerd deeg.
Aventurazaterdag 5 mei 2012 @ 13:07
Plak zal en een dunne groene asperge ertussen rollen.
okiokinlzaterdag 5 mei 2012 @ 13:33
brie of camambert ertussen. of feta en gehakte olijfjes.
minilotzaterdag 5 mei 2012 @ 14:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 23:15 schreef Spanky78 het volgende:
Bladerdeeg is ongerezen gelamineerd, croissants horen gemaakt te zijn uit gerezen gelamineerd deeg.
Ik zat al vanaf pagina 1 op mijn stoel te schuifelen om eens wijsneuzerig tegen Piet te kunnen zijn, maar je was me voor. Croissantdeeg is inderdaad niet hetzelfde als bladerdeeg.
Maar het is allebei kut en tijdrovend om zelf te maken. En met Danerolle hebben ze beiden niets van doen. *)

Niettemin, zachte roomkaas omroeren met wat truffel(olie) en uitgebakken pancetta en daar je croissantjes mee vullen. O+
Of met schapenkaas en pesto. O+
Of met gehakte pistachenoten en honing. O+
Addicted.zondag 6 mei 2012 @ 17:53
Als ik croissantjes maak zijn het altijd hartige.
Ik vind in een croissant dit heel erg lekkker:
- Spekjes met blauwe kaas
- Knakworstjes
- Heel klein beetje stroop (toch iets zoeter) met spek/ham en kaas
- Philadelphia met kaas en spekjes
- Verschillende kazen (denk aan jong, mozzarella, cheddar etc.)
- Kip met bosui en wat kaas en knoflook

Mijn danerolle croissants worden eigenlijk wel altijd hoog en mooi.
Misschien een tip (ik heb geen idee of het op de verpakking staat) doe er een beetje eigeel overheen daardoor bijt je niet echt in het deeg maar krijgt het een krokant laagje ;)
De_Taartjesfeezondag 6 mei 2012 @ 22:53
zo`n rechthoek in je wafelijzer gaar bakken. Eruit halen er er wat zachter kaas op laten smelten. Ondertussen een plak ham in het open wafelijzer doen tot hij lekker is, daarna op de 'wafel' leggen. Als laatste een eitje in het wafelijzer breken, het wit in de vakje laten lopen en het geel heel laten. Als het ei goed is op de 'wafel' leggen. Net een croque madame maar dan beter :9