josvr | woensdag 18 maart 2009 @ 12:00 |
Hoi, Heeft er iemand een lekkere variatie voor zelfbak croissants (danerolle of vergelijkbaar). Je kunt er zelf wat spek in doen, of stukjes kaas en ham. Heeft er iemand geexperimenteerd met Chocolade? B.v. een dikke laag Nutella erop smeren, en dan oprollen en bakken? Of geraspte chocolade? Of verbrand dit? | |
DABAMaster | woensdag 18 maart 2009 @ 12:03 |
wij hebben regelmatig er knakworstjes tussen gedaan (cocktail voor mini's). erg lekker. | |
Megumi | woensdag 18 maart 2009 @ 12:06 |
Pindakaas er tussen ook erg lekker. ![]() | |
davako | woensdag 18 maart 2009 @ 12:09 |
quote: ![]() ![]() Dat ga ik de volgende keer ook doen. | |
DABAMaster | woensdag 18 maart 2009 @ 12:12 |
quote:Laat ff weten wat je er van vond ![]() | |
NanKing | woensdag 18 maart 2009 @ 12:17 |
Je hebt tegenwoordig ook danerol chocobroodjes, zijn er lekker ![]() | |
Hydrogeny | woensdag 18 maart 2009 @ 12:18 |
Gehakt!~ Wel even voorbraden en goed kruiden. Kaas is optioneel | |
Intermec | woensdag 18 maart 2009 @ 12:20 |
Koop van die chocoboter en doe er die in. Of een knakworst | |
4gent_Orang3 | woensdag 18 maart 2009 @ 12:30 |
Rozijnen! ![]() | |
godigita | woensdag 18 maart 2009 @ 12:31 |
een stukje pure chocolade meerollen werkt goed. En inderdaad is kaas ook erg lekker. | |
LoudGirl | woensdag 18 maart 2009 @ 13:54 |
Suiker en kaneel erop, en dan de hele plakj oprollen en in plakken snijden. | |
Weird- | donderdag 19 maart 2009 @ 21:20 |
monchou of roomkaas naar keuze + ham + bieslook + peper/zout ![]() | |
godigita | vrijdag 20 maart 2009 @ 09:06 |
quote: ![]() | |
Trusten | vrijdag 20 maart 2009 @ 18:20 |
Deeg insmeren met ketchup, plakje chorizo, wat maïskorrels en wat in ringetjes gesneden bosui erover. Croissants oprollen en bestrooien met wat geraspte kaas en bakken maarrrrr Wat pure vlokken + grof gehakte amandelen en walnoten erover strooien, oprollen en bakken Deeg beleggen met plakje ontbijtspek en reepjes gedroogde abrikozen, daarna bakken Klein plakje gerookte zalm op het deeg, oprollen en bestrooien met wat gemalen zeezout | |
Prinsesje4you | zaterdag 21 maart 2009 @ 01:05 |
Gewoon hagelslag en/of kaas.. ![]() Knakworst is ook een goed idee.. | |
lemonlime | zaterdag 21 maart 2009 @ 10:28 |
Banaan met chocoladepasta er in meerollen ![]() | |
Dionysiou | zaterdag 21 maart 2009 @ 10:32 |
Ga ik volgende week ook eventjes doen zelf croissantjes oprollen, lange tijd niet gedaan. | |
Pietverdriet | zaterdag 21 maart 2009 @ 11:21 |
Neem ipv die (smerige) danerolle gewoon eens roomboterbladerdeeg, stukken lekkerder | |
FutureFairytale | zaterdag 21 maart 2009 @ 11:56 |
quote:In croissants zit toch suiker? Met alleen bladerdeeg rol je geen croissants. Je hebt van Danerolles trouwens ook roomboterdeeg ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 21 maart 2009 @ 12:24 |
quote:Niet in mijn croissants quote:Waarom niet? | |
Erasmo | zaterdag 21 maart 2009 @ 13:13 |
Crisiscroissants ![]() | |
Trusten | zaterdag 21 maart 2009 @ 21:02 |
quote:Ik vind een opgerold plakje bladerdeeg niet naar croissant smaken hoor.. | |
Erasmo | zondag 22 maart 2009 @ 13:44 |
quote:Vanochtend geprobeerd, superlekker! ![]() | |
Guido81 | zondag 22 maart 2009 @ 16:55 |
Als je dat lekker vind, maak dan eens echte cinnamon rolls: http://www.videojug.com/film/how-to-make-cinnamon-rolls | |
Erasmo | zondag 24 mei 2009 @ 14:29 |
Wat ik tegenwoordig vaak doe is de oven op zijn laagst en dan de croissants er voor het echte bakken een half uurtje in zodat ze kunnen rijzen, Zo worden ze veel luchtiger. | |
Yannick567 | zondag 24 mei 2009 @ 15:33 |
Toch vind ik aan die croissantjes van danerolle en al die andere blikcroissantjes toch een apart smaakje zitten ![]() Maar varieren doe ik ook :d Meestal met een blokje chocola in het midden en dan oprollen, of met ham/kaas. Die kaneel/suiker ziet er ook lekker uit, ![]() Ze zitten nu in de oven ![]() [ Bericht 11% gewijzigd door Yannick567 op 24-05-2009 15:55:46 ] | |
Erosjuhhh | zondag 24 mei 2009 @ 17:37 |
quote:als je er een groot vel van maakt kun je mega croissant bouwen ![]() vond die danerolles en aanverwanten trouwens matig ![]() ![]() Blikbroodjes dus niet ![]() ![]() Zowieso moet er zoals piet aangeeft roomboter in zitten anders zijn je broodjes veel te smakeloos en droog zoals die blikbroodjes. En snij ze dan open en beleg ze (En eventueel onder de grill zodat t kan smelten) en dan vreten! | |
Erasmo | zondag 24 mei 2009 @ 17:47 |
quote:Bakkers zijn hier in de buurt niet op zondag open, en op zondag ochtend heb ik geen zin om te gaan kloten dat wil ik het gewoon in de oven kunnen doen en daarna genieten. | |
Deliah | zondag 24 mei 2009 @ 20:18 |
Maak ze geheel zelf en niet met kant en klaar deeg. | |
Mini_rulez | maandag 25 mei 2009 @ 14:22 |
Echte croissants zijn toch veel 'schilferiger' en luchtiger dan die dingen? Ik vind ze veel te deeg-achtig, en zo weeïg zoet. Met iets ertussen zijn ze nog wel te pruimen maar noem het dan geen croissant. | |
littledrummergirl | maandag 25 mei 2009 @ 14:53 |
bij mij worden die dannerole dingen echt nooit lekker ![]() | |
sexymofo | maandag 25 mei 2009 @ 17:18 |
Ik vind danerolles ook veel te zoet. Met een zoete vulling valt het mischien niet zo op maar met bv ham en kaas er in vind ik het echt geen succes. | |
Bizznitch | donderdag 22 maart 2012 @ 09:38 |
Met kaas en salami ![]() Vroeg me af of er inmiddels wellicht nieuwe combinaties zijn bedacht? | |
DrukVout | donderdag 22 maart 2012 @ 09:49 |
Heb nog wel een recept voor echte Franse Croissants. Heb ze alleen nog nooit gemaakt omdat je ervoor een nachtje voor moet doorwerken als je ze voor je ontbijt wilt ![]() | |
Bizznitch | donderdag 22 maart 2012 @ 09:52 |
Daar zit ik niet op de wachten als ik een romantisch ontbijtje wil maken ![]() | |
Zith | zondag 8 april 2012 @ 10:57 |
Komt omdat het heel ander deeg is. Je maakt geen croissants, je maakt broodjes in vorm van croissants. | |
FutureFairytale | zondag 8 april 2012 @ 11:04 |
Danerolles met oude kaas en rauwe ham ![]() ![]() Zonder iets smaakt naar niks omdat het roomboter mist maar met hartige vulling zijn ze heerlijk! Eet ze alleen helaas niet zoveel meer want voel ze de hele dag zitten. | |
ikhouvannoodles | zondag 8 april 2012 @ 15:09 |
Croissantdeeg is toch gelamineerde gistdeeg? | |
floris_b | zondag 8 april 2012 @ 15:41 |
recept? ![]() | |
Bizznitch | zondag 8 april 2012 @ 15:44 |
Ik heb afgelopen week de party variant (24st) Met cocktailworstjes gedaan, en een paar met cocktailworstjes met kaas ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zondag 8 april 2012 @ 15:44 |
Je punt is? | |
ikhouvannoodles | zondag 8 april 2012 @ 19:59 |
Dan heb je toch geen elastisch binnenkant? Tenzij je alleen vlokkerigheid wilt. | |
LaPeach | zondag 8 april 2012 @ 23:57 |
croissants ![]() Hoewel ik die van danerolle niet echt geweldig vind maar met al die andere (nieuwe) variaties wel de moeite waard om eens uit te proberen ![]() | |
Sweetheart1988 | zondag 22 april 2012 @ 00:32 |
Oooh lijkt me super lekker die ga ik onthouden! | |
Radobe | zondag 22 april 2012 @ 11:34 |
Uit de vriezer heb je ook goede! | |
tslh | vrijdag 4 mei 2012 @ 20:38 |
Mokka boontjes erin mee bakken! | |
Pietverdriet | vrijdag 4 mei 2012 @ 20:41 |
Bladerdeeg is gelamineerd gistdeeg | |
Spanky78 | vrijdag 4 mei 2012 @ 23:15 |
Bladerdeeg is ongerezen gelamineerd, croissants horen gemaakt te zijn uit gerezen gelamineerd deeg. | |
Aventura | zaterdag 5 mei 2012 @ 13:07 |
Plak zal en een dunne groene asperge ertussen rollen. | |
okiokinl | zaterdag 5 mei 2012 @ 13:33 |
brie of camambert ertussen. of feta en gehakte olijfjes. | |
minilot | zaterdag 5 mei 2012 @ 14:07 |
Ik zat al vanaf pagina 1 op mijn stoel te schuifelen om eens wijsneuzerig tegen Piet te kunnen zijn, maar je was me voor. Croissantdeeg is inderdaad niet hetzelfde als bladerdeeg. Maar het is allebei kut en tijdrovend om zelf te maken. En met Danerolle hebben ze beiden niets van doen. ![]() Niettemin, zachte roomkaas omroeren met wat truffel(olie) en uitgebakken pancetta en daar je croissantjes mee vullen. ![]() Of met schapenkaas en pesto. ![]() Of met gehakte pistachenoten en honing. ![]() | |
Addicted. | zondag 6 mei 2012 @ 17:53 |
Als ik croissantjes maak zijn het altijd hartige. Ik vind in een croissant dit heel erg lekkker: - Spekjes met blauwe kaas - Knakworstjes - Heel klein beetje stroop (toch iets zoeter) met spek/ham en kaas - Philadelphia met kaas en spekjes - Verschillende kazen (denk aan jong, mozzarella, cheddar etc.) - Kip met bosui en wat kaas en knoflook Mijn danerolle croissants worden eigenlijk wel altijd hoog en mooi. Misschien een tip (ik heb geen idee of het op de verpakking staat) doe er een beetje eigeel overheen daardoor bijt je niet echt in het deeg maar krijgt het een krokant laagje ![]() | |
De_Taartjesfee | zondag 6 mei 2012 @ 22:53 |
zo`n rechthoek in je wafelijzer gaar bakken. Eruit halen er er wat zachter kaas op laten smelten. Ondertussen een plak ham in het open wafelijzer doen tot hij lekker is, daarna op de 'wafel' leggen. Als laatste een eitje in het wafelijzer breken, het wit in de vakje laten lopen en het geel heel laten. Als het ei goed is op de 'wafel' leggen. Net een croque madame maar dan beter ![]() |