quote:Communication & Multimedia Design
De belangrijkste opleidingsinformatie
Je houdt van het uitwerken van ideeën en het creëren van verrassende producten op het gebied van de nieuwe media. Kies dan voor de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD).
Van analyse tot opleveren en beheren
De opleiding CMD richt zich op het vakgebied van de nieuwe media, dat wil zeggen op media die op computers, vooral op computers in netwerken, zijn gebaseerd. Een ontwerper voor nieuwe media houdt zich bezig met het hele proces van het analayseren van een opdracht en het maken van schetsen en prototypes, tot en met het bouwen, testen en opleveren van een product. En ook het inpassen, onderhouden en beheren komen bij het ontwerpen aan bod.
Major en minor
De opleiding CMD bestaat, net als alle opleidingen van de HAN, uit een major en een minor. De major is de hoofdmoot van de opleiding en duurt 3,5 jaar. In deze tijd ontwikkel je de beroepscompetenties die je nodig hebt voor je latere beroep. In het kader van je major volg je minimaal 1 stage.
Minor
Je minor duurt een half jaar. Je kunt je minor zelf kiezen. Welke minor je kiest is afhankelijk van je ambities en mogelijkheden. Op deze manier kun je kiezen of je je meer wilt verbreden of verdiepen. De minor kun je bij de HAN volgen of bij een andere onderwijsinstelling, bijvoorbeeld in het buitenland.
Opbouw van je studie: een voorbeeld
Je studie kan er uitzien zoals in de tabel.
Maar een andere volgorde is ook mogelijk: stage of minor kun je bijvoorbeeld ook na het eerste of na het derde keuzesemester inplannen. Het enige dat niet mag, is je stage en afstuderen na elkaar plannen.
Jaar Studieonderdeel Studieonderdeel
1 Gezamenlijke propedeuse Gezamenlijke propedeuse
2 Keuzesemester 1 Keuzesemester 2
3 Stage Keuzesemester 3
4 Minor Afstudeeropdracht
Veel contacturen
Voltijdstudenten die de opleiding Communication & Multimedia Design volgen, hebben per week 24 lesuren (contacturen) met docenten. Een lesuur duurt 45 minuten.
Daarnaast kun je rekenen op 6 onbegeleide lesuren voor zelfwerkzaamheid. Natuurlijk is er wel een studieloopbaanbegeleider (SLB'er) beschikbaar.
Welke school niet ??quote:Op dinsdag 17 maart 2009 09:50 schreef Market_Garden het volgende:
Mijn ervaring met de Han, en ervaringen van andere mensen die er zitten, dat het organisatorisch een regelrechte ramp is... Verder heb ik geen informatie voor je.
Ik heb inderdaad al een open dag meegemaakt, en weet wat ik kan verwachten van de opleiding, maar het gaat mij nu vooral om de school zelf. (en Arnhem zelf uitgaan kamers en zo)quote:Op dinsdag 17 maart 2009 09:53 schreef caffeinjunk het volgende:
Ik doe de I - kant maar zit dus wel met cmd in 1 gebouw. Ik zou zeggen kijk een keer op een open dag en laat je vooral niet verblinden door wat je leuk lijkt want er zijn ook dingen zoals het schrijven van wiki teksten etc wat je moet doen. kortom laat je eerst goed inlichten voor je het kiest/
Klopt. Ik heb deze opleiding ook gedaan, heb het er niet langer uitgehouden dan 6 maanden. Je kon constant achter je cijfers e.d. aan. Er hebben zich toen ook redelijk veel mensen zich uit laten schrijven.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 09:50 schreef Market_Garden het volgende:
Mijn ervaring met de Han, en ervaringen van andere mensen die er zitten, dat het organisatorisch een regelrechte ramp is... Verder heb ik geen informatie voor je.
wachten op cijfers duurt overal lang, ligt maar net aan wie je docent is...ik heb eind januari een toets gemaakt en daarvan nog steeds het cijfer niet terug...en aangezien het een openboek tentamen was zeik ik er ook maar niet over anders wordt je op die manier nog negatief beoordeeldquote:Op dinsdag 17 maart 2009 10:13 schreef BobbyB het volgende:
[..]
Klopt. Ik heb deze opleiding ook gedaan, heb het er niet langer uitgehouden dan 6 maanden. Je kon constant achter je cijfers e.d. aan. Er hebben zich toen ook redelijk veel mensen zich uit laten schrijven.
Let wel dat dit zo'n 4 jaar geleden was, wellicht dat het nu beter is.
Maar het kan niet de bedoeling zijn dat je door het ontbreken van cijfers je propedeuse opnieuw kan gaan doen.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 10:18 schreef RedemptioN het volgende:
[..]
wachten op cijfers duurt overal lang, ligt maar net aan wie je docent is...ik heb eind januari een toets gemaakt en daarvan nog steeds het cijfer niet terug...en aangezien het een openboek tentamen was zeik ik er ook maar niet over anders wordt je op die manier nog negatief beoordeeld(universiteit Twente ^^)
dat is idd wel belachelijkquote:Op dinsdag 17 maart 2009 10:21 schreef BobbyB het volgende:
[..]
Maar het kan niet de bedoeling zijn dat je door het ontbreken van cijfers je propedeuse opnieuw kan gaan doen.
Ahha die link is wel een goeie tip ga ik is beter bekijkenquote:Op dinsdag 17 maart 2009 10:04 schreef RedemptioN het volgende:
de ICA (waar deze studie onder valt) zelf valt organisatorisch wel mee, docenten zijn ook wel redelijk, maar er lopen ook wat docenten door zonder enig verstand ^^. Zoals wij altijd maar zeiden: mensen die in het bedrijfsleven niet konden slagen. Ik heb zelf de Bedrijfskundige Informatica opleiding daar gedaan. Het handige aan de indeling nu is dat je je eigen weg kan in gaan met de keuze semesters. Het eerste jaar is echter wel gezamelijk en daar moet je dan ook de saaie dingen in doen en pas na het eerste jaar (zoals zo vaak) wordt iedereen wat serieuzer.
Vergeleken met de universiteit waar ik nu zit valt de ICA wel in het niets, maar ik ken meerdere mensen van meerdere soorten HBO opleidingen en dan is de ICA redelijk goed
Kamers in Arnhem zijn redelijk makkelijk te krijgen, maar niet al te goedkoop, misschien nog even naar anti-kraak kijken? Paar jaar geleden was dat nog iig mogelijk, en anders je even inschrijven bij www.entree.nu
quote:Op donderdag 19 maart 2009 11:18 schreef FashionXstar het volgende:
HAN is kut, leraren kunnen niet uitleggen,weten niet een hoe de tentamen eruit gaat zien.![]()
Daarnaast scoren ze ook niet erg hoog op verschillende onderzoeken, alleen voor accountancy zou ik je aanraden om voor HAN te kiezen, dat is het enige waar ze wel goed in zijn.
Ik zit in het tweede jaar en heb toevallig vandaag mijn derde toets gehadquote:Op donderdag 19 maart 2009 17:33 schreef donroyco het volgende:
[..]
CMD'ers hebben geen tentamen, dubbel fail!
Toets of tentamen, do you know the difference? I do.quote:Op donderdag 19 maart 2009 17:38 schreef eNGine10 het volgende:
[..]
Ik zit in het tweede jaar en heb toevallig vandaag mijn derde toets gehadHeb ook gehoord dat ze dat weer iets meer wilden gaan doen. Maar laat je daardoor niet tegenhouden. Dat is juist een goed iets want dan onthoud je de begrippen tenminste. Gewoon wat meer pure kennis.
blijkbaar niet, maar ik ben nieuwsgierig.quote:Op donderdag 19 maart 2009 17:40 schreef donroyco het volgende:
[..]
Toets of tentamen, do you know the difference? I do.
Da's niks, ik heb in de 1e een verslag gemaakt en wacht nu nog steeds op het cijfer, ben nu bezig met m'n eindexamens.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 10:18 schreef RedemptioN het volgende:
[..]
wachten op cijfers duurt overal lang, ligt maar net aan wie je docent is...ik heb eind januari een toets gemaakt en daarvan nog steeds het cijfer niet terug...en aangezien het een openboek tentamen was zeik ik er ook maar niet over anders wordt je op die manier nog negatief beoordeeld(universiteit Twente ^^)
Een toets kan tussendoor zijn, een tentamen is afsluitend aan een periode/jaar/vak etc.quote:Op donderdag 19 maart 2009 17:41 schreef eNGine10 het volgende:
[..]
blijkbaar niet, maar ik ben nieuwsgierig.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |