abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66892825
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 12:13 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Kijk jij bij peen en uien naar een datum op de verpakking? Je moet gewoon kijken of ze er nog goed uitzien.

Mijn groenten zitten überhaupt nooit in een verpakking.
Het zal wel om een zak voorgesneden groente gaan
pi_66893085
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 12:13 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Kijk jij bij peen en uien naar een datum op de verpakking? Je moet gewoon kijken of ze er nog goed uitzien.

Mijn groenten zitten überhaupt nooit in een verpakking.
Het was voorgesneden Ik ben slechts in mijn eentje en vind het voorgesneden spul best makkelijk in sommige gevallen.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_66901997
Dát is nog eens geldverspilling.
pi_66904412
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 16:52 schreef Isegrim het volgende:
Dát is nog eens geldverspilling.
Ja. Maar als ik nasi maak waar nu een zak thaise groentenmix van de AH doorheen gaat of ik maak nasi waar ik losse pepers, losse paprika, losse kool etc. voor moet gaan halen dan is zo'n zak voorgesneden meuk toch echt goedkoper en makkelijker. Zeker omdat ik vervolgens niets meer met de restjes doe....
Idem dito geldt ook voor bijv. pastasaus waar ik een zak italiaanse roerbakmix in stop

Ik koop echt wel losse groenten, maar dan moet ik echt voor vier man gaan koken of zo. Dan loont het de moeite. Nu niet

Maar goed...volgens mij schiet ik nu in een verdedigende houding Nergens voor nodig natuurlijk....waar ik dan wel benieuwd naar ben is hoe jij dat zou doen als je een beetje voor jou allenig moet koken
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_66904792
Zorgen dat ik een groente twee- of driemaal in één week gebruik. Of porties eten invriezen.
pi_66904795
ik koop voor ons tweeën wel gewoon verse groente, elke week dezelfde meestal ook nog ':')

Paprika
Courgette
Broccoli
Champignons
Wortelen
peultjes
Tomaten

zoiets, met de ene keer meer tomaat, en de andere keer peultjes (als ze ze hebben)

en daar combineer ik dan gewoon altijd mee. Het komt ook altijd netjes en goed op.
Zakken heb ik wel heel veel gedaan en het is ook zeker makkelijk en naar verhouding goedkoop (iig als je daardoor niets weggooit) maar ben van fervent zakgebruiker wel overgestapt op 'los'.

Het heeft beide zijn voor en nadelen, maar ik denk wel dat ik nu goedkoper uit ben dan wanneer ik voor elk gerecht waar meerdere groentes in gaan een zakje van de AH koop
Ja doei.
pi_66904839
Wij eten echt véél paprika's. We zijn beide dol op paprika's.
pi_66904847
En ik gooi ook zelden of nooit verse groenten weg eigenlijk.
pi_66904852
hier gaat het ook altijd overal in
Ja doei.
pi_66904880
en sinds we in bespaar stand zijn echt helemaal niet meer. Heb vorige keer nog soep gemaakt van wat er over was en wat de dag erna niet écht goed meer zou zijn

*trots*

en nu ga ik lekker een groente ovenschotel maken, met daarbij creme fraiche met knoflook en bieslook

bij mn hamburger
Ja doei.
pi_66904970
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 18:11 schreef Isegrim het volgende:
Zorgen dat ik een groente twee- of driemaal in één week gebruik. Of porties eten invriezen.
Invriezen doe ik al, maar niet elke groente in invriesbaar of komt er weer eetbaar uit Een groente meerdere keren gebruiken is idd een optie. Eens kijken of ik dat een volgende keer kan toepassen
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_66904984
Bij ons bepalen we de dag van te voren, puur omdat ik niet kan weten waar ik zin in heb op de vrijdag of zaterdag.

Respect voor degene die routine in hun eten-stijl hebben, maar bij ons werkt dat niet. Steeds maar weer veel eten weggooien omdat ik/we er helemaal geen zin in hebben. daarbij speelt de houdbaarheids-datum ook een rol.

dan maar liever iets waar we geen zin in hebben, dan dat het weggejorist wordt.
pi_66905239
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 18:14 schreef motorbloempje het volgende:
en sinds we in bespaar stand zijn echt helemaal niet meer. Heb vorige keer nog soep gemaakt van wat er over was en wat de dag erna niet écht goed meer zou zijn

*trots*

en nu ga ik lekker een groente ovenschotel maken, met daarbij creme fraiche met knoflook en bieslook

bij mn hamburger
Lieve schat, Smaakt dat wel? Groente-ovenschotel met een hamburger?

Lijkt in mijn ogen niet een ideale combi... Correct me if i'm wrong.
pi_66905316
Wij gebruiken ook vaak dezelfde groenten en ik let meestal wel op dat ik iets 2 keer kan gebruiken. Tomaten, paprika, uien en champignons heb ik eigenlijk wel elke week in huis omdat je er snel een eetbaar prutje mee maakt voor over de pasta of in een wrap. Verder nog vaak broccoli of sperziebonen omdat het redelijk neutraal is en dus bijna overal bij past. Het is niet erg creatief, maar zo is het wel makkelijker om restjes te verwerken dan als je iets heel specifieks hebt waar je buiten 1 gerecht niks mee kunt.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_66905459
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 18:12 schreef Isegrim het volgende:
En ik gooi ook zelden of nooit verse groenten weg eigenlijk.
Ik heb bij de lunch nog de overgebleven rauwe bloemkool van gisteren op
pi_66905576
Ik vind dat ik zoveel mogelijk moet afwisselen met groenten, waardoor ik niet zo'n redelijk vast lijstje per week heb. Voornamelijk omdat ik het idee had dat ik altijd uit dezelfde standaard groenten koos en ik dan vast wat vitaminen miste.
Nu ik over de afgelopen maand heb bijgehouden wat we hebben gegeten, kan ik ook zien dat mijn groentenkeuze gevarieerder is dan ik zef dacht. Wel leuk om te zien
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  dinsdag 10 maart 2009 @ 18:37:34 #67
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_66905713
Qua verse groente hebben wij ook altijd paprika, champignons en ui in huis. Verder zo'n pakje gezeefde tomaten. In potjes rode kool en rode bieten en een blikje haricots verts. En in de vriezer een zak spinazie-deelblokjes.
Dat zijn echt mijn basisc qua groente.
Verder haal ik aan verse groente vaak wat in de aanbieding is . Wij lusten alledrie eigenlijk praktisch alle groenten wel, dus het maakt niet veel uit wat we nemen. Dus waarom dan niet iets goedkoops .
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_66905938
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 18:33 schreef mjan het volgende:
Ik vind dat ik zoveel mogelijk moet afwisselen met groenten, waardoor ik niet zo'n redelijk vast lijstje per week heb. Voornamelijk omdat ik het idee had dat ik altijd uit dezelfde standaard groenten koos en ik dan vast wat vitaminen miste.
Nu ik over de afgelopen maand heb bijgehouden wat we hebben gegeten, kan ik ook zien dat mijn groentenkeuze gevarieerder is dan ik zef dacht. Wel leuk om te zien
Volgens mij moet er bij ons thuis in het vervolg ook op gelet worden. Maar groenten zoals paprika, waar (als ik kook) niet veel gebruikt gemaakt van wordt, omdat ik persoonlijk vindt dat het te overheersend is.

En dan ligt die andere helft uitgedroogd in de ijskast, (Jippie! geen paprika in de maaltijd die mijn vriendin maakt) als een dame die de 80 jaar ruimschoots is overschreden erbij. Dus die beland dan in de vuilnisemmer.

Daarentegen worden groentes zoals boontjes, rode bieten, wortels in een maaltijd genuttigd, omdat we beide er dol op zijn.


Trouwens: Is het nu Groenten (volgens google) of groentes?
Naar mijn mening kan beide...
pi_66906066
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 18:17 schreef LuKaLiKe het volgende:
Bij ons bepalen we de dag van te voren, puur omdat ik niet kan weten waar ik zin in heb op de vrijdag of zaterdag.

Respect voor degene die routine in hun eten-stijl hebben, maar bij ons werkt dat niet. Steeds maar weer veel eten weggooien omdat ik/we er helemaal geen zin in hebben. daarbij speelt de houdbaarheids-datum ook een rol.

dan maar liever iets waar we geen zin in hebben, dan dat het weggejorist wordt.
Ik kies alleen dingen die we beide lekker vinden. En als ik ergens echt geen zin in heb, dan schuif ik. Wat ook scheelt is dat ik qua gerechten rekening houd met hoeveel tijd ik verwacht te hebben e.d.
pi_66907157
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 18:24 schreef LuKaLiKe het volgende:

[..]

Lieve schat, Smaakt dat wel? Groente-ovenschotel met een hamburger?

Lijkt in mijn ogen niet een ideale combi... Correct me if i'm wrong.
ik zou het fijn vinden als je me niet 'lieve schat' noemt je kent me niet en het klinkt heel betuttelend en beweterig in combinatie met wat erna komt. Daar ben ik niet zo van gediend Als je het begrijpt

en waarom zou het niet smaken?
Gewoon een zelfgemaakte hamburger van rundergehakt met veel kruiden, op een broodje met bieslook, creme fraiche, tomaatje en uitje en daarnaast als bijgerecht groente uit de oven met een creme fraiche-saus..

Wát kan daar mis mee zijn?
Ja doei.
pi_66911593
Vandaag hebben we het restant van de quiche gegeten i.p.v. gegrilde groente met kipfilet. Dus die schuif ik door naar donderdag en nu ben ik het eten voor morgen aan het maken aangezien ik morgenavond moet werken. De risotto met erwtjes en rauwe ham komt dan zaterdag wel.
pi_66912262
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 19:14 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ik zou het fijn vinden als je me niet 'lieve schat' noemt je kent me niet en het klinkt heel betuttelend en beweterig in combinatie met wat erna komt. Daar ben ik niet zo van gediend Als je het begrijpt

en waarom zou het niet smaken?
Gewoon een zelfgemaakte hamburger van rundergehakt met veel kruiden, op een broodje met bieslook, creme fraiche, tomaatje en uitje en daarnaast als bijgerecht groente uit de oven met een creme fraiche-saus..

Wát kan daar mis mee zijn?
Mijn gemeende excuses.

pi_66913120
aanvaard

en probeer het eens! is weer eens wat anders dan hamburgers met patat
Ja doei.
pi_66913888
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:29 schreef motorbloempje het volgende:
aanvaard

en probeer het eens! is weer eens wat anders dan hamburgers met patat
Gelukkig...

Dacht effe niet na.

Als ik aan oven-schotel denk, dan is het meestal van die machtige brei, waar je na 1 schep al genoeg aan hebt...
Dus om daar nog een uitgebreide burger bij te nemen? maar na nader onderzoek snap ik wat je bedoeld.


Ga het zeker proberen!
pi_66913986
Nee, compleet op broodje, met lekkere dingen. je kan 't zo leuk maken als je zelf wilt met een hamburger, da's zo tof!

De klassieker, met cheddarcheese, curry, mayo, uitjes, tomaat en sla

maar wat ik nu doe, met dezelfde creme fraiche-saus die ik bij de groente doe, met wat extra bieslook, tomaat en ui is ook erg lekker. Fris en anders

Maargoed, ik ben een groente freak en kan het overal bij.
Van het weekend hadden we ongeveer dezelfde groente schotel met daarbij gebakken sliptongetjes
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')