Ik vermoed dat mijn beste maatregel was het terugbrengen van het avondeten tot maar 1 bord.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:00 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Hey, jij ook weer terug hier?
Dat heb ik ook ja, grote happen en snel eten. Ik zit altijd te wachten tot vriendje zijn eerste portie op heeft, dan ben ik allang klaar voor de tweede.![]()
quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:24 schreef sigme het volgende:
[..]
Tabasco, hoop ik? Doe je dat op brood?
Ik doe er soms sambal op, tabasco lijkt me lastig te verdelen.
Die hele hoge die ik niet besteld heb bedoel je? Dan ben ik blij dat ik ze niet besteld hebquote:Op vrijdag 6 maart 2009 09:02 schreef Syrena het volgende:
Haai!
Greys, die witte hakken die je postte zijn in het echt cremekleurig/beige en zien er heel nep uit. De poppen in de winkel hadden ze aan. Ik heb ze in het zwart besteld (voordat ik ze gezien had). Ik kan er ook niet op lopen, maar ik wil ze gewoon ff aan hebben
Hé, die rok heb ik in het crème. Was maar ¤ 5quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:28 schreef P.F het volgende:
Ik ben nog in het vorige topic, Greys, dit setje is echt leuk!
[ afbeelding ]
Ja al ruim een jaar?quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:32 schreef Chicolate het volgende:
Waar is de zon nou gebleven?![]()
Oh ja, PF, heeft Haven eigenlijk al glasvezel? Ze zijn het hier in de straat nu aan het leggen (herrie) en over een halfjaar moet heel Almere hebben ofzo? En dan veel teveel betalen voor een abbo
.
Maar als je overwegend vegetarisch eet, kan het dan minder kwaad?quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:15 schreef loveli het volgende:
[..]
Linolzuur is een vorm van omega-6. Als we daar te veel van binnen krijgen, wordt het omgezet in arachidonzuur, wat ontstekingsreacties aan o.a. de vaatwanden veroorzaakt. In ons dagelijks voedsel zit al te veel omega-6 (door mais, o.a. als diervoeding), waardoor de verhouding omega-3/omega-6 scheef is.
Nuancering: er is een verschil tussen omega-6 ALA en GLA. GLA (gamma linoleenzuur, a staat voor alfa) is nog wel goed voor ons, de theorie daarachter heb ik even niet paraat.
Avocado doe ik dan weer met zout en peperquote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:27 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Tabasco dus.
Op de avocado. Gewoon wat drupjes.
Wow wtf, dat is in Haven een jaar geleden al gelegd? Heb je dan ook al aansluiting? Is het snel?quote:
Nee, want er waren nog geen abonnementen. Ik geloof dat vorige week de definitieve aansluiting werd gelegd.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:37 schreef Chicolate het volgende:
[..]
Wow wtf, dat is in Haven een jaar geleden al gelegd? Heb je dan ook al aansluiting? Is het snel?
Lekkerquote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:27 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Tabasco dus.
Op de avocado. Gewoon wat drupjes.
Ik eet ook geen twee volle borden hoor. Om één of andere reden vind ik het gewoon fijn als het niet in één keer op is, als je nog wat tegoed hebt. Vroeger thuis ook altijd in twee porties gegeten, misschien is dat het.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:27 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik vermoed dat mijn beste maatregel was het terugbrengen van het avondeten tot maar 1 bord.
Oh ja, ik had er helemaal overheen gelezen!quote:
Een 'oom' die geen familie was. Jammer genoeg geen familie, want hij was een fantastich warm mens met veel talenten. Dat was ook goed te merken bij het afscheid, heel persoonlijk en heel aangrijpend, mooi.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:30 schreef ColdFeet het volgende:
Een snelle TVP.
Loveli, wie was er overleden, familie?
Oeh ja, dat is echt zo lekker.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:36 schreef sigme het volgende:
[..]
Avocado doe ik dan weer met zout en peper [ afbeelding ]
Ik heb er nog drie liggen.
Gelezen! Klinkt aardig bizar. Begrijp ik goed dat de geluiden niet "natuurlijk" klinken, maar meer mechanisch? Dat moet vreemd zijn.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:44 schreef Viking84 het volgende:
Zurück! Zie weblog (zie sig) voor blogje.
Spannend, ben benieuwd hoe snel je vooruit gaat.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:44 schreef Viking84 het volgende:
Zurück! Zie weblog (zie sig) voor blogje.
Ja, heel mechanisch jaquote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:47 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Gelezen! Klinkt aardig bizar. Begrijp ik goed dat de geluiden niet "natuurlijk" klinken, maar meer mechanisch? Dat moet vreemd zijn.
Wat lijkt me dat vreemd!quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:44 schreef Viking84 het volgende:
Zurück! Zie weblog (zie sig) voor blogje.
Ik ben altijd al slechthorend geweest, maar ik hoorde vroeger wel stukken beter dan nu, zeker toen ik nog met m'n rechteroor hoorde (tot 1992 ongeveer). Het helpt wel om een auditief geheugen te hebben, maar alles klinkt alsnog heel anders dan met een hoorapparaat.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:49 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Spannend, ben benieuwd hoe snel je vooruit gaat.
Ben je eigenlijk altijd even doof geweest, of ken je bepaalde geluiden nog van vroeger? Of klinkt het met CI toch allemaal anders dan met je eigen oren?
zo lijkt me allemaal erg overweldigendquote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:44 schreef Viking84 het volgende:
Zurück! Zie weblog (zie sig) voor blogje.
Ligt eraan wat je verder eet. Omega-3 en -6 zit ook in plantaardige olien en vetten, zonnebloemolie bevat te veel omega-6, lijnzaadolie bevat heel veel omega-3 en is dus goed. Als je veel geraffineerde koolhydraten eet (suikers, pasta) is dat ook niet goed voor je cholesterol. In de regel geldt hoe dichter bij de natuur, des te gezonder.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:36 schreef Syrena het volgende:
[..]
Maar als je overwegend vegetarisch eet, kan het dan minder kwaad?
Ik denk dat het voor mij niet veel uitmaakt, gezien de familiehistorie, maar voor mijn vriend misschien wel.
Alhoewel zijn moeder ook een te hoog cholestorol-gehalte heeft. En dus zweert bij Becel.
Nou ja, ik kan nu in elk geval een punt inbrengen als ze met zijn allen weer eens een fijne discussie beginnen over "Waarom er nog mensen zijn die gewone margarine smeren"(ja ze kunnen af en toe heerlijk hoog van de toren blazen).
quote:Uit het overschot arachidonzuur worden ontstekingsfactoren gemaakt:
1) Histamine = ontsteking, hooikoorts,astma , reactie: na een half uur, onmiddellijk
2) PGE2 = ontstekingsboodschapperstof voor het immuunsysteem reactie: na een paar uur
3) IL4 = ontstekingsboodschapperstof voor het immuunsysteem reactie: tot een paar dagen
4) PAF = ontstekingsfactor in het bloed reactie: na een paar dagen tot weken
Arachidonzuur veroorzaakt hogere bloeddruk en veroorzaakt bloedstolsels (van bloedplaatjes).Mensen met hooikoorts, arteriosclerose, en andere ontstekingsziekten kunnen dus beter geen vlees eten. Vlees eten, eens in de 10 dagen is voldoende en dan alleen ‘bewegend’ vlees Dus alles wat rent, zwemt en vliegt.
Ik zat net te denken jaquote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:57 schreef Tinkepink het volgende:
Loveli: dat van dat kokosvet verbaast mij! Ik had juist altijd geleerd dat kokosvet heel ongezond is.
En dat van dat vlees vind ik wel grappig. Ik ken geen vlees dat niet heeft bewogen![]()
Gelezen. Is het erg inspannend om alle prikkels te kunnen verwerken? En ik ben blij voor de dat je Mark hebt als steun.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:44 schreef Viking84 het volgende:
Zurück! Zie weblog (zie sig) voor blogje.
Ik kan me voorstellen dat het heel frustrerend is!quote:Op vrijdag 6 maart 2009 10:53 schreef Viking84 het volgende:
Ik voel me nu echt een doofje btw, want ik mag m'n hoorapparaat niet in hebben. En ik doe die CI het liefst zsm af, maar ja, daar schiet ik niks mee op natuurlijk
. Ff doorzetten.
Leuk weetje over kweekvis met omega-3: het schijnt dat ze kweekvis vermalen wilde vis geven als voer, om zo het omega-3 gehalte op te krikken. Schijnt goedkoper te zijn dan wilde vis aan de consument te leveren.quote:
Dat ding kost 8100 euro, dus ik zal hem maar niet tegen de muur gooienquote:Op vrijdag 6 maart 2009 11:04 schreef Syrena het volgende:
[..]
Ik kan me voorstellen dat het heel frustrerend is!
Ik ben dan echt iemand die na een uur dat CI tegen de muur gooit en dan weigert om het nog te gebruiken, totdat ik weer afgekoeld en bij zinnen ben![]()
Neem geen voorbeeld aan mij dus
Kannibalenvisquote:Op vrijdag 6 maart 2009 11:08 schreef loveli het volgende:
[..]
Leuk weetje over kweekvis met omega-3: het schijnt dat ze kweekvis vermalen wilde vis geven als voer, om zo het omega-3 gehalte op te krikken. Schijnt goedkoper te zijn dan wilde vis aan de consument te leveren.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |