FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / champignons uit blik/pot
hierissieweerdonderdag 5 maart 2009 @ 22:29
Kijk, als je zo goedkoop mogelijk wilt koken, ga je kijken naar alternatieven.
Zo dacht ik dat champignons uit een pot of blik goedkoper zijn dan de normale champignons. Maar is dat nou ook te eten?
Door bijvoorbeeld de pasta saus of de chili? Of heeft het de smaak van het zurer water opgenomen en blijf je dat dus proeven?
Isetmyfriendsonfiredonderdag 5 maart 2009 @ 22:30
Geen idee, lus het sowieso niet.
Trustendonderdag 5 maart 2009 @ 22:31
Het is niet zuur maar de structuur is een beetje rubberachtig....vind het opzich niet slecht smaken maar de vergelijking met verse champi's is ver te zoeken
#ANONIEMdonderdag 5 maart 2009 @ 22:32
Hoezo moet eten zo goedkoop mogelijk zijn
rudedeltadudedonderdag 5 maart 2009 @ 22:33
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 22:32 schreef HSG-BOMBER het volgende:
Hoezo moet eten zo goedkoop mogelijk zijn
omdat niet iedereen miljonair is.
maffemutsdonderdag 5 maart 2009 @ 22:36
ze zijn rubberachtig en niet puur van smaak, maar bij gebrek aan beter kan het.
hierissieweerdonderdag 5 maart 2009 @ 22:37
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 22:36 schreef maffemuts het volgende:
ze zijn rubberachtig en niet puur van smaak, maar bij gebrek aan beter kan het.
Klinkt niet lekker, dus ik denk dat ik ze dan maar laat staan.
NanKingdonderdag 5 maart 2009 @ 22:38
Koop dan champignons op de markt is een stuk goedkoper dan in de supermarkt of bij de groentenboer en een stuk lekker dan die vieze dingen uit een potje
hierissieweerdonderdag 5 maart 2009 @ 22:39
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 22:38 schreef NanKing het volgende:
Koop dan champignons op de markt is een stuk goedkoper dan in de supermarkt of bij de groentenboer en een stuk lekker dan die vieze dingen uit een potje
woon naast de markt, maar kam er niet altijd heen. Of het komt niewt uit met de dagen dat ik thuis eet
RijstNatiedonderdag 5 maart 2009 @ 22:39
ik vind champignons uit een potje lekkerder, ze hebben meestal meer een neutrale smaak.
Tezzdonderdag 5 maart 2009 @ 22:41
De structuur is inderdaad heel anders. Het is net alsof je verse champi's te ver hebt doorgegaard.
Toch moet ik bekennen dat ik altijd een potje in huis heb en ik krijg geen klachten als ik dat gebruik in een gerecht (door de nasi of door een pasta gerecht of zo). Soms heb je nu eenmaal geen verse in huis !
Ik pak wel altijd de champi's van Lutece (glazen pot) en dan degenen die nog heel zijn. Niet de schijfjes, maar dus hele champignons. Ik vind het goed te doen hoor voor in een makkelijke maaltijd!
rudedeltadudedonderdag 5 maart 2009 @ 22:44
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 22:39 schreef RijstNatie het volgende:
ik vind champignons uit een potje lekkerder, ze hebben meestal meer een neutrale smaak.
RijstNatiedonderdag 5 maart 2009 @ 23:19
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 22:44 schreef rudedeltadude het volgende:

[..]


verse hebben een sterke smaak
travelmanvrijdag 6 maart 2009 @ 12:20
die dingen (ik noem ze geen champignons) zijn ranzig!!!
vaagselvrijdag 6 maart 2009 @ 12:54
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 22:39 schreef hierissieweer het volgende:

[..]

woon naast de markt, maar kam er niet altijd heen. Of het komt niewt uit met de dagen dat ik thuis eet
Als je zo goedkoop mogelijk wil eten moet je toch echt bezig gaan met plannen. Aanbiedingen bij diverse supermarkten afgaan en 1 keer per week op de markt bepaalde dingen als champignons, paprika's etc. kopen. Het is niet dat je het gelijk dezelfde dag op moet eten ofzo..
Basp1vrijdag 6 maart 2009 @ 12:58
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 12:20 schreef travelman het volgende:
die dingen (ik noem ze geen champignons) zijn ranzig!!!
Ik noem ze gewoon in die toestand snotjes die in de vorm van champions gemaakt zijn.

Die meuk zouden ze moeten verbieden.

Pizzaria's die zulke champions op hun pizza's gooien bezoek ik ook maar 1* en daarna nooit meer.
Gertvrijdag 6 maart 2009 @ 13:00
Nou nou nou, dáár ga je eens even flink mee besparen zeg, door voortaans champignons uit een potje te eten.

Champignons moeten nog een klein beetje een bite hebben vind ik. Dat kun je shaken bij die tinnef uit een potje of blikje.
Tinkepinkvrijdag 6 maart 2009 @ 13:01
Huuu Ik vind ze altijd wat zurig smaken. Ook na het afspoelen. Wat mij betreft een absolute no. Dan liever helemaal geen champignons.
Kahlenvrijdag 6 maart 2009 @ 13:02
champignons kosten toch maar 1euro per bakje? Vast goedkoper nog als je naar een lidl of aldi fietst. Neem aan dat zo'n potje niet veel goedkoper is?

ik eet liever geen champignons als ze niet vers zijn, of het moet voor in de soep zijn, dan maakt het niet zoveel uit.
Isabeauvrijdag 6 maart 2009 @ 13:02
Er zijn gerechten waar ik het zelfs lekker in vind, champignons uit pot

Maar ik vraag me heel erg af of ze echt zo geldbesparend zijn Je hebt al doosjes champignons van 250 gram voor een euro.
Tinkepinkvrijdag 6 maart 2009 @ 13:04
Weet je trouwens wat raar is? In Duitsland vind je nergens champignons onder de ¤ 1,60 ofzo.
honda1990vrijdag 6 maart 2009 @ 13:16
Zelf champignons inmaken

Ingrediënten:

* champignons of paddestoelen (porcini of shi-take)
* enkele teentjes knoflook
* kleine chilipeper
* laurierblaadjes
* rozemarijn
* tijm
* oregano
* olijfolie
* azijn

Bereidingswijze:
Veeg de champignons of paddestoelen schoon en laat ze 10 tot 15 minuten zachtjes koken in water met azijn (2/3 deel water en 1/3 deel azijn). Voeg naar smaak zout toe. Laat de champignons 1 uur op een schone theedoek uitlekken. Doe de champignons in schone glazen potten met wat gepelde teentjes knoflook, een kleine chilipeper en kruiden zoals laurierblaadjes, rozemarijn, tijm en oregano en vul deze bij met wat olijfolie. Sluit de potten goed af. Binnen enkele dagen zijn de champignons klaar om te eten. Je kunt ze zelfs enkele maanden goed houden.

Totale bereidingsduur: 1 uur en 30 minuten



Ik vind de het lekkerder als er wat minder azijn gebruikt wordt, het was nogal zurig volgens het recept vind ik
_Hestia_vrijdag 6 maart 2009 @ 21:14
ik vind champignons uit een pot echt niet lekker

verse champignons
_Ophelia_zaterdag 7 maart 2009 @ 01:03
Van die gewone champignons in een pot koop ik eigenlijk nooit, ik durf ook niet te zeggen of ze goedkoper zijn. Ik weet wel dat ik op de markt voor een euro een flinke bak champignons koop, die zijn alleen minder houdbaar natuurlijk.
Wat ik wel vaak op heb is van die hele champignons in het zuur met kruiden en dergelijke, net als augurken zeg maar. Maar die heb ik al heel lang niet meer gezien. Zijn die nog ergens te krijgen?
sigmezaterdag 7 maart 2009 @ 06:32
Ik vind verse champions lekker, rauw & gaar. En die uit pot of blik ook, maar ze zijn wel heel anders.

In het kader van bezuinigingen; ik zag dat sommige supermarkten (Jumbo?) kilozakken gesneden champions in de diepvries hebben. Misschien is dat wat?
Curiosityzaterdag 7 maart 2009 @ 09:13
Ik gebruik die uit blik nog wel een met gourmetten, hebben niet zo lang nodig dan verse.
Ach, ze zijn best te eten.
PaarsBeestjezaterdag 7 maart 2009 @ 09:17
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 12:58 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Pizzaria's die zulke champions op hun pizza's gooien bezoek ik ook maar 1* en daarna nooit meer.
Eens

Champignons uit een potje.. *ril*
Weltschmerzzaterdag 7 maart 2009 @ 09:48
Ze zijn best te eten, je moet alleen niet denken dat het naar champignons smaakt.
NoCigarzondag 8 maart 2009 @ 02:26
Eigenlijk zelden gehad, ik ken de smaak niet eens meer. Wel, lang gelden, als scholier een bijbaantje gehad in een fabriek die die dingen in blik stopte. Ik moest de o.m. de zandpootjes verwijderen. Ze hadden allemaal niet de mooie regelmatige vorm die we kennen van de blauwe doosjes, maar ze waren raar groot en gevormd alsof het wilde paddenstoelen waren. Toen ik later kratten verse aanvoer moest stapelen kon ik me daarna bij wijze van spreken gaan douchen aangezien er overal een dikke laag doorzichtig slijm opzat. Nooit begrepen wat dat nou eigenlijk was en hoe dat slijm daar kwam.
Uit recalcitrantie liet ik overigens wel eens een pleister met de champi's meevaren die dan zogenaamd per ongeluk van mijn vinger was gekomen. Ik neem aan dat die er verder in het proces wel uitgefilterd werd. Maar ik heb ze dus niet meer gegeten aangezien ik weinig dingen zo lekker vind als goed aangebakken paddenstoelen klaargemaakt op hoog vuur en met weinig vet.
Pietverdrietzondag 8 maart 2009 @ 12:10
Persoonlijk vind ik gedroogde paddestoelen vaak veel meer smaak hebben dan verse, waarom ook dat mag zijn. Gedroogde morieljes weken in wat sherry, en dan verwerken in een saus, goddelijk.
Verse champigons kosten geen drol, dus waarom uit blik?
Wecken van paddestoelen vind ik ook niets, gedroogd is veel beter.
Heb altijd een voorraad gedroogde paddestoelen staan.
honda1990zondag 8 maart 2009 @ 14:43
quote:
Op zondag 8 maart 2009 02:26 schreef NoCigar het volgende:
Eigenlijk zelden gehad, ik ken de smaak niet eens meer. Wel, lang gelden, als scholier een bijbaantje gehad in een fabriek die die dingen in blik stopte. Ik moest de o.m. de zandpootjes verwijderen. Ze hadden allemaal niet de mooie regelmatige vorm die we kennen van de blauwe doosjes, maar ze waren raar groot en gevormd alsof het wilde paddenstoelen waren. Toen ik later kratten verse aanvoer moest stapelen kon ik me daarna bij wijze van spreken gaan douchen aangezien er overal een dikke laag doorzichtig slijm opzat. Nooit begrepen wat dat nou eigenlijk was en hoe dat slijm daar kwam.
Uit recalcitrantie liet ik overigens wel eens een pleister met de champi's meevaren die dan zogenaamd per ongeluk van mijn vinger was gekomen. Ik neem aan dat die er verder in het proces wel uitgefilterd werd. Maar ik heb ze dus niet meer gegeten aangezien ik weinig dingen zo lekker vind als goed aangebakken paddenstoelen klaargemaakt op hoog vuur en met weinig vet.
Jij gooit als je achter de bar staat uit verzet ook een snotrochel in een glas wijn? Waarom zou je in godsnaam een plijster tussen champignons gooien
Nordic_Bluezondag 8 maart 2009 @ 15:01
quote:
Op zondag 8 maart 2009 12:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Persoonlijk vind ik gedroogde paddestoelen vaak veel meer smaak hebben dan verse, waarom ook dat mag zijn. Gedroogde morieljes weken in wat sherry, en dan verwerken in een saus, goddelijk.
Verse champigons kosten geen drol, dus waarom uit blik?
Wecken van paddestoelen vind ik ook niets, gedroogd is veel beter.
Heb altijd een voorraad gedroogde paddestoelen staan.
En waar zijn gedroogde paddestoelen te koop?
Tristessazondag 8 maart 2009 @ 15:04
Een bakje champignons bij de Lidl kost iets van 80 cent. Dat is toch wel te doen?
_Ophelia_zondag 8 maart 2009 @ 15:30
quote:
Op zondag 8 maart 2009 15:01 schreef Nordic_Blue het volgende:

[..]

En waar zijn gedroogde paddestoelen te koop?
Ik haal ze bij de natuurwinkel.
Isegrimzondag 8 maart 2009 @ 16:00
quote:
Op zondag 8 maart 2009 12:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Persoonlijk vind ik gedroogde paddestoelen vaak veel meer smaak hebben dan verse, waarom ook dat mag zijn. Gedroogde morieljes weken in wat sherry, en dan verwerken in een saus, goddelijk.
Verse champigons kosten geen drol, dus waarom uit blik?
Wecken van paddestoelen vind ik ook niets, gedroogd is veel beter.
Heb altijd een voorraad gedroogde paddestoelen staan.
De Chinese supermarkt hier heeft tientallen soorten gedroogde paddestoelen. Alleen: er staat alleen in het Chinees op wat voor paddestoelen het zijn, dus ik ben wat huiverig om ze te kopen. Maar gedroogd hebben ze echt wel meer smaak idd. Ik hou van die aardse smaak.
Isegrimzondag 8 maart 2009 @ 16:08
Champignons uit een pot zijn trouwens snotterig. Ik koop bij de Turk altijd een bak champignons voor 99 cent. Da's niet duur toch?
NoCigarzondag 8 maart 2009 @ 17:36
quote:
Op zondag 8 maart 2009 14:43 schreef honda1990 het volgende:

[..]

Jij gooit als je achter de bar staat uit verzet ook een snotrochel in een glas wijn?
Ja dat doe ik. En pleister schrijf je met korte ij.
Pietverdrietzondag 8 maart 2009 @ 18:24
quote:
Op zondag 8 maart 2009 15:01 schreef Nordic_Blue het volgende:

[..]

En waar zijn gedroogde paddestoelen te koop?
In Duitsland bij iedere grotere supermarkt, en in de aanbieding bij de discounters in de actie. In Nederland eerder bij de natuurwinkel denk ik.
Nordic_Bluemaandag 9 maart 2009 @ 20:03
Natuurwinkels kom ik nooit, maar chinese supermarkt gaat zeker lukken!
Marijevdhdinsdag 10 maart 2009 @ 17:55
Ik vind zowel verse champignongs als uit een potje lekker. Verse champignons vind ik heerlijk bij roerbakgerechten etc. Wij maken alleen af en toe ook zelf pizza. En daarop vind ik champignons uit een potje veel lekkerder. Ze hebben na het bakken nog veel meer smaak ( vind ik dan). Ik zou die champignonnetjes uit een potje alleen niet snel gebruiken voor roerbakken etc. Daarvoor vind ik verse veel lekkerder
Harajuku.woensdag 11 maart 2009 @ 02:41
Champignons zijn maar een euro . Door de saus kunnen ze uit pot best, vind ik. Maar niet los op t bord