volgens mij nogal zuur als ik op wikipedia kijk.... maar ik zou t graag voor de gezondheid drinken, niet omdat t zo lekker is.quote:Op maandag 23 februari 2009 10:09 schreef Negentien het volgende:
Dat weet ik (nog) niet. Ik had eigenlijk gehoopt dat iemand mij dat kon vertellen hier
Blijkbaar als yoghurt, maar dan wat romiger.
Dus als ik een bekertje slagroom heb en er een beetje hupsefluts indoe wordt het zure room?quote:Op donderdag 19 maart 2009 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan trouwens iedere commercieel verkrijgbare probiotica drank makkelijk zijn probiotische eigenschappen copieren. Je neemt een liter verse lauw-warme melk (37 graden Celcius) en giet daar 1 flesje jakult, biohupsefluts of wat dan ook bij.
24 uur laten staan en je melk is helemaal probioties geworden.
Het wonder van biotechnologie. Is ook te doen met gewone yoghurt.
Echt lekker wordt het als je half room/half melk neemt, of helemaal room en daar de enting in doet, heelijke zure room krijg je dan.
Ja, als je met hutsefluts Yoghurt of zoiets bedoeld.quote:Op donderdag 19 maart 2009 15:31 schreef kabouter.muts het volgende:
[..]
Dus als ik een bekertje slagroom heb en er een beetje hupsefluts indoe wordt het zure room?
Is het dan niet compleet anders als je het met sojamelk maakt?quote:Op maandag 16 maart 2009 13:30 schreef Negentien het volgende:
Ik heb wat besteld op internet van de week en gisteren eens uitgeprobeerd. Het heeft een beetje een yoghurt- en kwarksmaak, maar dan nét iets romiger. Ik vind het best goed te eten eigenlijk.
Ik maak het met Sojamelk trouwens.
Natuurlijk is dat compleet anders, Tofu is ook geen kwark, en Tempeh geen briequote:Op donderdag 19 maart 2009 16:12 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Is het dan niet compleet anders als je het met sojamelk maakt?
Ja dat snap ik ook welquote:Op donderdag 19 maart 2009 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Natuurlijk is dat compleet anders, Tofu is ook geen kwark, en Tempeh geen brie
Meeste bacterien stellen niet zulke eisen, ze doen het ook prima in Agar-Agarquote:Op donderdag 19 maart 2009 16:28 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ja dat snap ik ook welMaar ik bedoel op probiotisch gebied.(andere bacteriesoorten die het slechter/beter doen in soja dan melk.
Bron?quote:Op vrijdag 1 mei 2009 18:04 schreef EricT het volgende:
Kan me niet voorstellen dat het ook maar enig effect heeft (net zoals huis tuin en keuken pre/pro biotica geen effect hebben)
quote:Op vrijdag 1 mei 2009 20:12 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Bron?
Als er mensen dood aan kunnen gaan zal het heus wel 'iets' doen.
Vierentwintig doden door probiotica noem jij niet schadelijk? Ik houd er andere criteria op na.quote:Op vrijdag 1 mei 2009 20:25 schreef EricT het volgende:
[..]
!!!!
Nee dat zegt alleen dat het niet schadelijk is. Pre en probiotica zijn ook niet schadelijk, maar doen ook vrij weinig tot niets. Geen zin om mijn mappen er op na te zoeken, maar het effect van activia enzo bij volwassenen is nihil tot niet aanwezig. Alleen het toedienen van zeer grote hoeveelheden bacteriën heeft een (tijdelijke) invloed op de "darmflora" en wordt daarom gebruikt in de kliniek.
De opzet van de propatria studie is niet te vergelijken met het normale gebruik (activia, yakult, kefir). Bij de propatria studie werden de bacterie kolonies rechtstreeks in de dunne darm gebracht bij sterk verzwakte patiënten.quote:Op vrijdag 1 mei 2009 20:58 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Vierentwintig doden door probiotica noem jij niet schadelijk? Ik houd er andere criteria op na.
Zakje is inderdaad wel wat hygiënischer dan een tweedehands stuk plantje van iemandquote:Op zondag 3 mei 2009 04:56 schreef duzz het volgende:
keb net wat zakjes besteld, heb het laatst op school geproefd en vond het lekker. En beter dan Yakult ofzo met al dat suiker en andere troep erin.
Keb voor zakjes gekozen want zo'n plantje lijkt me niet al te fris.
Ik niet meerquote:Op vrijdag 3 juli 2009 11:14 schreef Erasmo het volgende:
Ik drink het nog steeds regelmatig, met dit warme weer is het erg verfrissend
Wij doen dat dus altijd. 1x zure room kopen en de dan room opzuren met met 3 eetlepels zure room van de "oude" zure room.quote:Op donderdag 19 maart 2009 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan trouwens iedere commercieel verkrijgbare probiotica drank makkelijk zijn probiotische eigenschappen copieren. Je neemt een liter verse lauw-warme melk (37 graden Celcius) en giet daar 1 flesje jakult, biohupsefluts of wat dan ook bij.
24 uur laten staan en je melk is helemaal probioties geworden.
Het wonder van biotechnologie. Is ook te doen met gewone yoghurt.
Echt lekker wordt het als je half room/half melk neemt, of helemaal room en daar de enting in doet, heelijke zure room krijg je dan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |