abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66287012
Vandaag dacht ik eens een lekkere maaltijd te maken bestaande uit rijst + mosselen in roerbakgroenten. Ik naar de supermarkt om spul te kopen en ik zie daar een potje met mosselen staan zonder schelp oid. Ik dat potje kopen etc. Eerst maar eens dat potje opendoen dacht ik, potje open, azijnlucht dat er uit kwam, nouja zal wel goed afgieten en het zal wel goedkomen met koken dacht ik.

Dus ik het eten maken, visbouillon op het eind bij groente en mosselen maar het mocht allemaal niet baten, de mosselen bleven naar azijn en zout smaken.

Waar zijn deze mosselen nou goed voor? Lijkt mij dat niemand het lekker vind om azijnbolletjes te eten ofwel? Had ik ze eerst moeten koken oid?
Once I had a little game, I think you know the game I mean, I mean the game called go insane!
-je webicon was 3,8Mb, max. 100Kb toegestaan, niet terugplaatsen!-
pi_66287233
Vuilnisbak...

Mosselen zijn alleen lekker (hoewel smaken verschillen) uit schelp.
pi_66287632
In het zuur, gekookt in de schelp, gepaneerd en gefrituurd, allemaal goed te eten hoor.
Als je goed roert krijg je nooit geen klontjes
pi_66288481
Je kan ze ook in een vissoep gebruiken, maar ik vind ze eigenlijk vooral erg vies uit pot
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator vrijdag 20 februari 2009 @ 19:33:00 #5
9859 crew  Karina
Woman
pi_66288499
Ik vind die in het zuur wel lekker eigenlijk.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_66288545
Als je het zuur weg wilt hebben dan kan je ze weken in melk, dat neutraliseert.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 20 februari 2009 @ 19:42:37 #7
155006 Aoristus
SPelen is delen
pi_66288924
ik snap dat ook nooit met haring uit pot
De voorzitter zegt: Laat duizend bloemen bloeien.
Laat duizend balletjes stuiteren.
pi_66288968
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 19:42 schreef Aoristus het volgende:
ik snap dat ook nooit met haring uit pot
Heerlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 20 februari 2009 @ 19:44:58 #9
155006 Aoristus
SPelen is delen
pi_66289036
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 19:43 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Heerlijk!
Maar dan wel eerst in de melk ofzo
De voorzitter zegt: Laat duizend bloemen bloeien.
Laat duizend balletjes stuiteren.
pi_66289476
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 19:44 schreef Aoristus het volgende:

[..]

Maar dan wel eerst in de melk ofzo
Nee, de haring niet...
Met mes en vork...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 21 februari 2009 @ 00:08:41 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66301228
Volgens mij gaat dat door koude (aardappel) salades enzo.
Wij hadden vroeger ook wel eens zo'n pot in huis. Misschien dat ze ze op het brood deden?
Ik weet het eigenlijk niet. Ik weet wel dat ik ze op een gegeven moment ook wel eens gegeten heb. Niet echt vies, maar doe mij maar verse mosselen. Ze worden wat "melig" in die pot.

Maar om ze in een roerbakschotel te verwerken vind ik dan wel weer erg dom.
pi_66301409
mosselen int zuur zijn perfect om te eten bij croque monsieur (evenals, zure ajuintjes en een augurk ofzo)
  zaterdag 21 februari 2009 @ 01:52:55 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66304434
In het zuur...de naam zegt het al: een houdbaarheidsmanier, zoals wel meer wordt gedaan met vlees, groentes en vis.
Als je die naam ziet staan op een product (meestal in een pot) weet je dus dat je met niet verse spullen te maken hebt die tegen de vorming van bacteriën in het zuur zijn gezet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')