abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 5 april 2009 @ 10:51:14 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67721890
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:41 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik heb geen angst voor vet, maar als je wilt afvallen, is het handig om een beetje mager te eten (naast het verbannen van suikers).
Nee, als je af wilt vallen moet je meer bewegen, maar dat is hier OT.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67721912
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, als je af wilt vallen moet je meer bewegen, maar dat is hier OT.
En onzin. Ik ben zelf net 11 kg afgevallen door anders te gaan eten, zonder meer te bewegen.
  zondag 5 april 2009 @ 10:56:11 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67721985
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

En onzin. Ik ben zelf net 11 kg afgevallen door anders te gaan eten, zonder meer te bewegen.
Niet gaan JoJo-en dan maar, hmmm?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67722231
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet gaan JoJo-en dan maar, hmmm?
Totaal geen last van.
  zondag 5 april 2009 @ 11:16:59 #80
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_67722409
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

En onzin. Ik ben zelf net 11 kg afgevallen door anders te gaan eten, zonder meer te bewegen.
same here...20 KG. Gewoon door mijn eetpatroon van lekkere sausjes, calorieen en koolhydraten aan te passen. Zodoende let ik nu gewoon op wat ik eet zonder er obsessief over te doen. Maar ik wil wel graag weten of ergens veel vet in zit.

en ja sommige vetten zijn gewoon gezond en moet je niet over miepen.

gerookt vlees (vooral kip) en vis lijken mij daar prima voor geschikt.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 5 april 2009 @ 11:37:59 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67722859
quote:
Op zondag 5 april 2009 10:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het vet waar je in braad is niet van belang, dat blijft in de pan achter.
Ja, vandaar dat frituren ook net zo vetarm is als grillen en roken he? Maakt allemaal niet uit, veel vet, weinig vet, plantaardig vet, ossenwit. Het blijft allemaal in de pan achter.
pi_67722983
Nederlandstalige handleiding zelf rookoven maken: hier

Wat betreft het roken van noten:
quote:
op aluminiumfolie leggen of gebruik maken van een rookkorf. Het voordeel van een rookkorf is dat deze de rook goed doorlaat en zodoende de noten goed doorrookt.
bron
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_67724590
Boeiend of er wel of geen vet aan blijft zitten, eet een appel! Het gaat mij om de smaak en het plezier van het roken.
pi_67726055
Jammer maar helaas, de paling is volledig mislukt. Hij is supertaai en het vel is niet van de paling af te krijgen. Dus twee kilo paling is zo de kliko in gegaan. De smaak was wel goed, maar daar heb je het wel mee gehad. Waar het aan gelegen heeft weet ik nog niet, maar daar kom ik wel achter. Zonde van de paling en de tijd, leermomentje
pi_67726065
Ohhhh wat eeuwig zonde.
  zondag 5 april 2009 @ 13:11:23 #86
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_67726091
aah, wat zonde zeg
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_67726147
Goh vriendlief is echt meegaand de laatste tijd... hij stemde er gelijk mee in om zo'n ding aan te schaffen, alleen wel een kleiner model dan die van TS.

Net even op marktplaats gekeken maar die dingen zagen er gebruikt te smoezelig uit, en voor 60 euro heb je al een tafelmodel nieuw, dus dat gaat 'm worden.

Mocht nu ook eindelijk bieden op kippenhokken, dus wie weet eigen gerookte kippetjes

Iemand al eens eendeborst zelf gerookt?
pi_67726181
Ohhh wat zonder DirkH!
Voortaan eerst maar kleinere hoeveelheden proberen dan 2 kilo in ene weg te moeten gooien?
pi_67726351
Zou het iets met vocht te maken kunnen hebben?
In dat linkje van die home-made rookbak stond dat hij de houtsnippers nat maakte waardoor het roken beter ging maar ook dat de kip wat malser bleef.
Je zou toch denken dat paling vet genoeg is om het roken te kunnen hebben, zonde.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_67726440
quote:
Op zondag 5 april 2009 13:12 schreef mascara-klodder het volgende:
Iemand al eens eendeborst zelf gerookt?
Dat is vast ook .
pi_67726785
quote:
Op zondag 5 april 2009 13:14 schreef mascara-klodder het volgende:
Ohhh wat zonder DirkH!
Voortaan eerst maar kleinere hoeveelheden proberen dan 2 kilo in ene weg te moeten gooien?
Ja, ik had het beter in twee of drie sessies kunnen doen. Maar goed, niet te lang bij stil staan er hangen nu vier makrelen in.
Gisteravond heb zal van een kilo gemarineerd voor het koud roken. Vanavond moet die uit de marinade, gewoon bastardsuiker en zeezout en 24 uur drogen. Dan moet ie 5 uurtjes de rookkast in. Maar eerst de makreel, morgen de zalm.
Ik ben gek op vis, eet het bijna nooit omdat ik de enige in huis ben, dus je snapt wel waarom ik nu dus helemaal los ga.
pi_67726851
quote:
Op zondag 5 april 2009 13:18 schreef shmoopy het volgende:
Zou het iets met vocht te maken kunnen hebben?
In dat linkje van die home-made rookbak stond dat hij de houtsnippers nat maakte waardoor het roken beter ging maar ook dat de kip wat malser bleef.
Je zou toch denken dat paling vet genoeg is om het roken te kunnen hebben, zonde.
Vet was ie zeker, ook na het roken glibberde hij nog van het vet. Ruikt trouwens lekker. Maar dat zal het niet zijn geweest. Ik zie nu wel twee verschillende rooktips staan, namelijk 10 minuten garen en 30 minuten garen. Ik heb de tien minuten aangehouden en ben bang dat daar het probleem zit. Maar goed, ik ben ook maar een amateur. Ik ga op zoek naar de echte oorzaak.
pi_67726914
Er zit hier ergens op Fok een palingkweker... Die weet het vast, maar ik weet zijn username niet meer...
pi_67727124
Heb je de paling vooraf goed laten drogen, Dirkh?
Hier http://www.xs4all.nl/~tmlvanno/roken.html staat nl dat dat heel belangrijk is.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zondag 5 april 2009 @ 13:48:21 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67727205
quote:
Op zondag 5 april 2009 13:10 schreef Dirkh het volgende:
Jammer maar helaas, de paling is volledig mislukt. Hij is supertaai en het vel is niet van de paling af te krijgen. Dus twee kilo paling is zo de kliko in gegaan. De smaak was wel goed.
Ik zou het toch zeker niet weggegooid hebben man, als de smaak goed was. Beetje slagroom erbij, in de keukenmachine en hoppa, luchtige palingmousse. Of nou ja, even receptje zoeken, maar je snapt wat ik bedoel.
pi_67728032
quote:
Op zondag 5 april 2009 13:45 schreef shmoopy het volgende:
Heb je de paling vooraf goed laten drogen, Dirkh?
Hier http://www.xs4all.nl/~tmlvanno/roken.html staat nl dat dat heel belangrijk is.
Ja, ze hebben een uur in de wind gehangen totdat de huid droog was.

@RobinOok, je hebt helemaal gelijk. Had ik moeten doen.. of de paling fijn snijden en er een salade van kunnen maken. Dom dom dom.
pi_67732772
Nou, ik ben er achter wat het probleem veroorzaakt heeft. De temperatuurmeter is niet betrouwbaar. Ik had vanmiddag makreel in de rookoven, exact zoals omschreven in het recept, drie kwartier garen en daarna roken. Mooi niet dus, de makreel was rauw.
Dus ik de temperatuurmeter er uitgehaald en in kokend water gelegd... dat zal dan toch 100 graden aan moeten geven. Nou mooi niet, de temperatuurmeter gaat tot 120, maar ging daar zelfs overheen. Ja, vind je het gek als je dan iets op de 70-80 graden moet garen en het blijkt 40 te zijn. Lekker is dat, 4 makrelen naar de donder en 2 kilo paling. De makreel ga ik proberen te redden in de normale oven.
De paling is dus niet goed gegaard geweest. Als dat 30 graden scheelt met de werkelijke temperatuur dan mag je wel zeggen dat dat erg veel is.
pi_67733013
Nou ja, dan weet je in elk geval dat het niet aan jou ligt.
  maandag 6 april 2009 @ 01:23:59 #99
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_67747736
iemand sprak hier over barbeque's met rookgedeelte, heeft iemand daar voorbeelden van voor me?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_67749051
quote:
Op maandag 6 april 2009 01:23 schreef Mirjam het volgende:
iemand sprak hier over barbeque's met rookgedeelte, heeft iemand daar voorbeelden van voor me?
Texaanse BBQs. ( http://www.texasbarbeques.com/beef_brisket_recipes.html Goddelijk!!!)

http://www.texasbarbeques.com/barbecue_cookers.html

Dáár weten ze hoe je moet bbq-en.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')