Klopt, is ook niet de bedoeling.quote:Op donderdag 2 april 2009 17:56 schreef RobinOok het volgende:
90 graden? Dat is dan toch geen koud roken meer?
Tips zijn altijd welkom, ik ben een echte beginneling.quote:Op donderdag 2 april 2009 18:43 schreef fuckbuddy het volgende:
Dirkh, ik rook zelf geregeld paling etc. Maar je moet erom denken dat je gaart.... En rookt..
Dus eerst met hitte garen omdan dmv het roken op een lagere temperatuur de smaak te geven eigenlijk.
Misschien wist je dit al, maar dacht vertel het maar even
Nee, juist andersom. Koud roken is op lage temperatuur (koud) en dus lang. Dan is het echt het roken, de rook dat voor de "preserving" zorgt. Sorry, kan even geen goed nederlands woord verzinnen.quote:Op donderdag 2 april 2009 19:18 schreef shmoopy het volgende:
Maar wat is nou precies koud roken? Is dat roken zonder de bedoeling het vlees te garen, dus korter en lagere temperatuur?
Nee, dat valt dus reuze mee. Omdat je het heel subtiel, slechts 10 minuutjes op het vuur hebt staan.quote:Op donderdag 2 april 2009 23:40 schreef ColdFeet het volgende:
Zeg, wat ik me afvraag, Robin: je gebruikt die rookpan op het gasfornuis, gaat dat niet onwijs stinken in huis?
Zo gaat dat. Ook met paling die je in de winkel koopt. Zo gaat het slijm eraf. It ain't pretty.quote:Op zaterdag 4 april 2009 19:18 schreef RobinOok het volgende:
Leg je die levend in een emmer met zout?!?!
Joh! Zou je denken?quote:Op zaterdag 4 april 2009 19:30 schreef Isegrim het volgende:
maar voor de paling zal het minder prettig zijn.
Tja, het is inderdaad niet een vriendelijke manier om te doden. Ik las dat de kop verbrijzelen met een tang het minste stress veroorzaakte, tja. Maar ze hangen nu te relaxen in de oven. Wat een enorm pokke werk is dat om paling schoon te maken. Daarna heb ik vier makrelen schoongemaakt, gatverdamme wat stinkt dat zeg. Ik heb mijn handen nu al drie keer met pure chloor gewassen, maar je ruikt het nog.quote:
Kipfiletquote:Op zondag 29 maart 2009 17:12 schreef popolon het volgende:
Post de resultaten eens Dirk. Het hoeft natuurlijk geen mooi weer te zijn: Gewoon de fik er in en je maaltijd van buiten halen na een tijdje.
Je hebt toch een vrouw?quote:Op zaterdag 4 april 2009 20:51 schreef Dirkh het volgende:
Het idee van gezellig met een glas wijn bij de rookoven staan is iets geromantiseerd, al zeg ik het zelf.
Die raakt geen vis aan en heeft de hele dag mopperend (zoals altijd) door het huis gebanjerd: Gatverdamme, wat stinkt dat! Kan je dat niet buiten doen? Denk je wel op je kleren? Iew, die paling leeft nog!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |