abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 29 maart 2009 @ 17:12:40 #26
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_67522270
Ah mooi, nu weet ik hoe dat werkt. Ik had er wel een gedachte bij maar wou het even weten.
Zeker een overweging waard. Rooksmaak is zo lekker.

Post de resultaten eens Dirk. Het hoeft natuurlijk geen mooi weer te zijn: Gewoon de fik er in en je maaltijd van buiten halen na een tijdje.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_67523686
quote:
Op zondag 29 maart 2009 17:12 schreef popolon het volgende:
Ah mooi, nu weet ik hoe dat werkt. Ik had er wel een gedachte bij maar wou het even weten.
Zeker een overweging waard. Rooksmaak is zo lekker.

Post de resultaten eens Dirk. Het hoeft natuurlijk geen mooi weer te zijn: Gewoon de fik er in en je maaltijd van buiten halen na een tijdje.
De kast zal vandeweek wel binnenkomen, ik moet alleen nog even op zoek naar een adres voor houtmot in de buurt. Webwinkels genoeg, maar dan ben je het dubbele kwijt met verzendkosten.
Bij de aanschaf van de kast zit en zakje mot, maar dat is natuurlijk niet voldoende.
pi_67526002
quote:
Op zondag 29 maart 2009 17:59 schreef Dirkh het volgende:
De kast zal vandeweek wel binnenkomen, ik moet alleen nog even op zoek naar een adres voor houtmot in de buurt. Webwinkels genoeg, maar dan ben je het dubbele kwijt met verzendkosten.
Bij de aanschaf van de kast zit en zakje mot, maar dat is natuurlijk niet voldoende.
Dierenwinkel?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_67585411
Ja hij is binnen. Net ff snel in elkaar gefrommeld en morgen ga ik als het een beetje mee zit aan het roken. Ik heb kipfilet gehaald en die ga ik een dagje "marineren" dus ik kan niet meteen aan de slag.
quote:
Op zondag 29 maart 2009 19:35 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dierenwinkel?
Ja, daar hebben ze het inderdaad. Zo'n zakje wat bij de oven geleverd werd is niet meer dan een proefzakje, waar je eigenlijk niks mee kan. Maar de dierenwinkel had nog wat liggen, dus ik heb twee zakjes ingeslagen.
Het ziet er leuk uit zo'n oven, ik heb er wel zin in.
pi_67614811
Mijn vader heeft zijn eigen rook'kast' gemaakt (voor forel )
IJzeren buis op maat gezaagd, afdichtklepje erop (met wat gaatjes) en het geheel op een oude gasbrander. De vis kan prima hangen, houtsnippers (afval) van de lokale timmerman erin, brander aan op standje sudder en na een half uurtje heb je een heerlijk gerookt visje voor weinig.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_67622146
Ik ben nu inmiddels een uurtje bezig en het is kut, ik krijg het niet mooi gloeiend. Dus nu wat groffer geschut, meer hout!

Update: 20:30 uur. Mannen en vuur... vuurtje stoken ging nog wel, maar het houtmot smeulende krijgen lukte dus niet. Hup in de auto en een gasbrander halen, hargh hargh! Branden met die zooi... eventjes. Dit wordt niks meer vanavond. Ik schop die zooi de schuur weer in en ga als een vernederde man (wie kan er nou geen fikkie steken?) op de bank zitten mokken. Hofdr!

[ Bericht 60% gewijzigd door Dirkh op 01-04-2009 20:33:00 ]
pi_67651021
Gisteravond kon ik het verlies niet nemen en ben naar de DHZ gereden en een handgasbrander gekocht. Branden zal dat ding! Dus uiteindelijk kreeg ik het voor elkaar, prima op 90 graden en roken maar. De kipfilet kwam er heerlijk bruin uit en de smaak was geweldig. Nu ik het dus onder de knie lijk te hebben is het toch heel leuk. Mijn collega's hebben in ieder geval lekker gelunched. Dit weekend nog maar eens wat meer experimenteren. Dit weekend ga ik ook om te oefenen nog wat karbonades roken, schijnt ook lekker te zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door Dirkh op 02-04-2009 17:38:49 ]
  donderdag 2 april 2009 @ 17:56:52 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67651796
90 graden? Dat is dan toch geen koud roken meer?
pi_67652612
quote:
Op donderdag 2 april 2009 17:56 schreef RobinOok het volgende:
90 graden? Dat is dan toch geen koud roken meer?
Klopt, is ook niet de bedoeling.
pi_67653089
Dirkh, ik rook zelf geregeld paling etc. Maar je moet erom denken dat je gaart.... En rookt..
Dus eerst met hitte garen omdan dmv het roken op een lagere temperatuur de smaak te geven eigenlijk.

Misschien wist je dit al, maar dacht vertel het maar even
Op vrijdag 5 oktober 2007 14:40 schreef BobRooney het volgende:
Volgens mij probeerde die invalide zelf een strijker af te steken, maar ging er iets fout.
pi_67653916
quote:
Op donderdag 2 april 2009 18:43 schreef fuckbuddy het volgende:
Dirkh, ik rook zelf geregeld paling etc. Maar je moet erom denken dat je gaart.... En rookt..
Dus eerst met hitte garen omdan dmv het roken op een lagere temperatuur de smaak te geven eigenlijk.

Misschien wist je dit al, maar dacht vertel het maar even
Tips zijn altijd welkom, ik ben een echte beginneling.
pi_67654137
Maar wat is nou precies koud roken? Is dat roken zonder de bedoeling het vlees te garen, dus korter en lagere temperatuur?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_67662709
Koud roken zorgt toch voor lange houdbaarheid?

Zeg, wat ik me afvraag, Robin: je gebruikt die rookpan op het gasfornuis, gaat dat niet onwijs stinken in huis?
  donderdag 2 april 2009 @ 23:44:25 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67662805
Koud roken, dan conserveer je het vlees wel, maar gaar je het niet, het is gewoon wat anders. smaakt anders.
Je koelt de rook dan voordat het bij het vlees komt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 april 2009 @ 00:05:50 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67663315
quote:
Op donderdag 2 april 2009 19:18 schreef shmoopy het volgende:
Maar wat is nou precies koud roken? Is dat roken zonder de bedoeling het vlees te garen, dus korter en lagere temperatuur?
Nee, juist andersom. Koud roken is op lage temperatuur (koud) en dus lang. Dan is het echt het roken, de rook dat voor de "preserving" zorgt. Sorry, kan even geen goed nederlands woord verzinnen.
Bij warm roken, wat ik dus altijd doe, gaat het alleen maar om de rooksmaak. Je kunt dingen ook wel gaar maken (dat gaat ook makkelijk bij vis zoals makreel en zalm) maar het makkelijkste is dingen alleen maar eventjes (hooguit 10 minuten) te roken zodat ze die lekkere rooksmaak hebben en daarna in een grillpan verder af te maken. Vooral met entrecote enzo werkt dat perfect. Als een soort "garen op lage temperaturen". Dus dan hoef je alleen nog maar even 30 seconden per kant je entrocote te grillen en heb je een perfect stukje vlees op je bord.
  vrijdag 3 april 2009 @ 00:08:07 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67663373
quote:
Op donderdag 2 april 2009 23:40 schreef ColdFeet het volgende:
Zeg, wat ik me afvraag, Robin: je gebruikt die rookpan op het gasfornuis, gaat dat niet onwijs stinken in huis?
Nee, dat valt dus reuze mee. Omdat je het heel subtiel, slechts 10 minuutjes op het vuur hebt staan.
Het stinkt niet meer dan flink grillen met een grillpan. Uiteraard is een afzuigkap wel handig, maar ik moet zeggen, onze afzuigkap is niet zo heel erg goed. Grillen geeft dus meer stank dan roken.
pi_67700947
Wow, helemaal niet zo duur, zo'n rookkast.
pi_67701170
Misschien handig om af en toe bij rookoven-online en het rookovenforum te spieken voor tips & truuks
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_67702285
Vanmorgen stad en land afgereden op zoek naar verse paling... zelfs op de urker vismarkt/winkels was geen paling te krijgen. Uiteindelijk zijn we bij een palingkwekerij beland in the middle of nowhere en moesten de palingkweker serieus overtuigen dat we niet van de belastingdienst waren Damn, wat was die paranoia. Maar goed, uiteindelijk hebben we twee kilo paling meegenomen, maar ja die leven nog. Nu liggen ze in een emmer met zout.
Ook heb ik nog halve zalm meegenomen en vier makrelen. Zo kan ik een beetje oefenen met de rookoven en de familie zal er blij mee zijn. Dat krijg ik nooit op in m'n eentje.
  zaterdag 4 april 2009 @ 19:18:42 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67709839
Leg je die levend in een emmer met zout?!?!
pi_67709857
quote:
Op zaterdag 4 april 2009 19:18 schreef RobinOok het volgende:
Leg je die levend in een emmer met zout?!?!
Zo gaat dat. Ook met paling die je in de winkel koopt. Zo gaat het slijm eraf. It ain't pretty.
  zaterdag 4 april 2009 @ 19:21:26 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67709890
Sodemieter op! Echt niet! Aso!

http://hobby-en-overige.i(...)n-paling-schoon.html

En trouwens, al zou "de industrie" dat doen, dan is dat toch nog geen reden om dat thuis ook te doen?
pi_67709911
Doodkruipen heet dat. Google maar eens op 'paling doodkruipen'.
  zaterdag 4 april 2009 @ 19:28:17 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67710057
Ik peins er niet over.
pi_67710099
Het ziet er niet heel naar uit ofzo, maar voor de paling zal het minder prettig zijn.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')