FOK!forum / Klaagbaak / Mensen die letten op kwantiteit ipv. kwaliteit bij eten
Florian_dinsdag 10 februari 2009 @ 15:49
En dan heb ik het over mensen die naar een (over het algemeen relatief duur) restaurant gaan, om vervolgens te zeiken over de kleine porties. Ik had laatst een gesprek met een stel mensen, die met hun dochter en haar vriend ter ere van hun verloving naar een duur restaurant waren geweest. Ze waren niet echt enthousiast over het restaurant. De reden? In hun ogen kleine porties

Ze hebben letterlijk een half uur lang lopen kankeren op de kleine hoeveelheden eten die gedurende de 7 gangen op hun borden lagen. "We kregen en heul klein lapje vlees, en omdat het zo weinig was hebben we zelfs de garnering opgegeten". En de ander: "Bij v.d. Valk krijg je altijd nog schaaltjes met patat en groente erbij, maar dat was hier ook niet zo".

Vervolgens vraag ik: "Maar, was het wel lekker dan?" -- "Jaaa dat wel, maar voor die prijs was het veel te weinig! We wilden na het eten nog naar de Burgerking" Ik ben redelijk vaak naar de wat betere restaurants geweest, en ik was na 7 gangen echt wel goed gevuld. Hoe erg kun je overdrijven? Begrijpen sommige mensen niet dat het eten wat ze in duurdere restaurants krijgen ook van betere kwaliteit zijn? Beter bereid? En daardoor ook duurder?

Klacht: Mensen die liever naar een vreetschuur gaan om een kilo schnitzel naar binnen te werken, en vervolgens beweren dat de hoeveelheid eten die je krijgt samenhangt met de kwaliteit van een restaurant. Oftewel: Hoe meer eten, hoe beter het restaurant. Ongeacht hoe het is bereid, wat je überhaupt op je bord hebt liggen en de gehele ambiance van de locatie.

Subklacht: Mensen het niet kunnen verkroppen dat anderen wel bereid zijn (veel) geld uit te geven voor lekker eten en goede wijn, waarna ze verkondigen dat "Je het toch allemaal weer uitpoept, dus het geen drol uitmaakt wat je eet".
Adelantedinsdag 10 februari 2009 @ 15:49
Heb ik dit verhaal al niet eens eerder gelezen in exact dezelfe vorm?
jogydinsdag 10 februari 2009 @ 15:51
Mensen die tof doen over te kleine porties met 'kwaliteitsvoedsel' die je toch weer uitpoept. .
Florian_dinsdag 10 februari 2009 @ 15:51
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 15:49 schreef Adelante het volgende:
Heb ik dit verhaal al niet eens eerder gelezen in exact dezelfe vorm?
Ey, sorry dat ik niet heel FOK! uit m'n hoofd ken en niet alle topics heb gescreend voordat ik begon te typen.
r3gi3boydinsdag 10 februari 2009 @ 15:52
Ik vind dat je voor een hoge prijs beiden mag verwachten. Het zou toch gek zijn als je, na een flinke bom duiten neergelegd te hebben, je nog steeds met honger (of trek, whatever) het restaurant uitloopt.
LuNaTiCdinsdag 10 februari 2009 @ 15:52
Nou soms is het wel erg karig wat je krijgt hoor. Alles in perspectief natuurlijk. Je moet wel een beetje gevuld naar buiten gaan, jezelf volbunkeren is een ander verhaal, dan moet je maar onbeperkt spareribs naar binnen stouwen ofzo.
Lastpostdinsdag 10 februari 2009 @ 15:52
Ik kan me enigszins vinden in je OP, maar ik vind toch ook dat die porties best wat groter mogen.
En dat mag van mij dan ook best wat duurder zijn, ik betaal het toch niet de keren dat ik daar vertoef.
Maar na zoveel borden met relatief weinig eten heb ik écht nog wel trek hoor, geen honger ofzo, maar ik lust best nog wel wat.

Dat zal misschien wel heel de bedoeling zijn, dat je gewoon voldoende en lekker gegeten hebt maar niet direct vol zit en je 5 kilo zwaarder voelt wanneer je opstaat, maar dát mag van mij ook weleens i.c.m lekker eten.
Mirjamdinsdag 10 februari 2009 @ 15:53
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 15:49 schreef Adelante het volgende:
Heb ik dit verhaal al niet eens eerder gelezen in exact dezelfe vorm?
ja
wisedinsdag 10 februari 2009 @ 15:53
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 15:49 schreef Florian_ het volgende:
En dan heb ik het over mensen die naar een (over het algemeen relatief duur) restaurant gaan, om vervolgens te zeiken over de kleine porties. Ik had laatst een gesprek met een stel mensen, die met hun dochter en haar vriend ter ere van hun verloving naar een duur restaurant waren geweest. Ze waren niet echt enthousiast over het restaurant. De reden? In hun ogen kleine porties

Ze hebben letterlijk een half uur lang lopen kankeren op de kleine hoeveelheden eten die gedurende de 7 gangen op hun borden lagen. "We kregen en heul klein lapje vlees, en omdat het zo weinig was hebben we zelfs de garnering opgegeten". En de ander: "Bij v.d. Valk krijg je altijd nog schaaltjes met patat en groente erbij, maar dat was hier ook niet zo".

Vervolgens vraag ik: "Maar, was het wel lekker dan?" -- "Jaaa dat wel, maar voor die prijs was het veel te weinig! We wilden na het eten nog naar de Burgerking" Ik ben redelijk vaak naar de wat betere restaurants geweest, en ik was na 7 gangen echt wel goed gevuld. Hoe erg kun je overdrijven? Begrijpen sommige mensen niet dat het eten wat ze in duurdere restaurants krijgen ook van betere kwaliteit zijn? Beter bereid? En daardoor ook duurder?

Klacht: Mensen die liever naar een vreetschuur gaan om een kilo schnitzel naar binnen te werken, en vervolgens beweren dat de hoeveelheid eten die je krijgt samenhangt met de kwaliteit van een restaurant. Oftewel: Hoe meer eten, hoe beter het restaurant. Ongeacht hoe het is bereid, wat je überhaupt op je bord hebt liggen en de gehele ambiance van de locatie.

Subklacht: Mensen het niet kunnen verkroppen dat anderen wel bereid zijn (veel) geld uit te geven voor lekker eten en goede wijn, waarna ze verkondigen dat "Je het toch allemaal weer uitpoept, dus het geen drol uitmaakt wat je eet".
awh, mensen hebben genoeg gespaard om voor het eerst in hun leven naar een luxe restaurant te gaan ivp naar de snackbar/chinees op de hoek. Om vervolgens van een koude douche thuis te komen om te klagen dat het eten in te kleine porties was invergelijking met de prijs.

Jankerds.

jah, das wat anders dan de berenketen he
314dinsdag 10 februari 2009 @ 15:53
quote:
Ik ben redelijk vaak naar de wat betere restaurants geweest, en ik was na 7 gangen echt wel goed gevuld. Hoe erg kun je overdrijven?
hoe erg kun je overdrijven?
Quirdinsdag 10 februari 2009 @ 15:54
Ah, zo een.
#ANONIEMdinsdag 10 februari 2009 @ 15:54
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 15:52 schreef LuNaTiC het volgende:
Nou soms is het wel erg karig wat je krijgt hoor. Alles in perspectief natuurlijk. Je moet wel een beetje gevuld naar buiten gaan, jezelf volbunkeren is een ander verhaal, dan moet je maar onbeperkt spareribs naar binnen stouwen ofzo.
Eens.
Dhill0ndinsdag 10 februari 2009 @ 15:54
verkapt-ik-ga-naar-dure-restaurants-topic
Hephaistos.dinsdag 10 februari 2009 @ 15:54
Mensen die de kwaliteit van een Restaurant...


Goede klacht
__Saviour__dinsdag 10 februari 2009 @ 15:54
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 15:49 schreef Adelante het volgende:
Heb ik dit verhaal al niet eens eerder gelezen in exact dezelfe vorm?
ja
Mensen die de kwaliteit van een Restaurant...
HostiMeisterdinsdag 10 februari 2009 @ 15:54
Maar ff losstaand van het het dubbele topic, wel een gegronde klacht
hmmmzdinsdag 10 februari 2009 @ 15:54
zeer terechte klacht van de TS

al die paupers met een motto van: "veul is lekker en lekker is veul"
Adelantedinsdag 10 februari 2009 @ 15:56
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 15:53 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ja
Bedankt, ik dacht al dat ik alzheimer symptomen ontwikkelde.
fyahdinsdag 10 februari 2009 @ 16:02
Dat staat los van het restaurant Dan heb je twee soorten mensen: De frituurheld die verwacht vol te zitten binnen het uur en de "kenner" die het plots heel wat beter vind smaken alleen omdat het duurder is. Ik ben zelf de moeilijkste niet en zal ook niet snel klagen (als het zo slecht is ga ik gewoon niet meer), maar goede restaurantjes zijn niet altijd makkelijk te vinden. Je gaat ook uit eten MET iemand, neem ik aan. En dan komt het eten zelf al snel op de 2e plek.
#ANONIEMdinsdag 10 februari 2009 @ 16:03
Mensen die letten op de grootte van het stukje vlees.... "oh, deze is klein, dan moet ie wel van goede kwaliteit zijn..."

hebben jullie ook ruzie aan tafel voor het kleinste stukje vlees?
#ANONIEMdinsdag 10 februari 2009 @ 16:04
Een gloednieuw topique!
BereNDDdinsdag 10 februari 2009 @ 16:06
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 15:49 schreef Adelante het volgende:
Heb ik dit verhaal al niet eens eerder gelezen in exact dezelfe vorm?
Heb ik deze opmerking niet eerder gelezen in een ander topic in exact dezelfde vorm
SPOILER
kaas
fathankdinsdag 10 februari 2009 @ 16:06
Ik verwacht op z'n minst dat ik met een voldaan gevoel naar buiten loop. Is dat niet het geval is het sowieso een onvoldoende, hoe goed het eten ook was.
Ravagedinsdag 10 februari 2009 @ 16:07
Als dit Tweakers was ging er nu een slot op
wikwakka2dinsdag 10 februari 2009 @ 16:07
Ik vind het ook altijd ze verschrikkelijk als de mensen met wie je uit eten bent constant over het eten zitten te zeiken (en dan altijd over onbenullige dingen) terwijl het eten toch echt meer dan acceptabel was.
honda1990dinsdag 10 februari 2009 @ 16:08
Het kon toch gewoon een kutrestaurant zijn?
BereNDDdinsdag 10 februari 2009 @ 16:09
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 16:08 schreef honda1990 het volgende:
Het kon toch gewoon een kutrestaurant zijn?
Kutrestaurant de vochtige oester?
fyahdinsdag 10 februari 2009 @ 16:10
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 16:09 schreef BereNDD het volgende:

[..]

Kutrestaurant de vochtige oester?
Non-regulars: jas aanhouden.
LuNaTiCdinsdag 10 februari 2009 @ 16:13
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 16:07 schreef Ravage het volgende:
Als dit Tweakers was ging er nu een slot op
ik zou hem openlaten.
honda1990dinsdag 10 februari 2009 @ 16:15
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 16:09 schreef BereNDD het volgende:

[..]

Kutrestaurant de vochtige oester?
Nee de roze mossol.
Repeatdinsdag 10 februari 2009 @ 16:16
Ik eet ook altijd de garnering op

Helemaal leeg dat bord, weetog. Net niet

Florian_dinsdag 10 februari 2009 @ 16:17
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 16:08 schreef honda1990 het volgende:
Het kon toch gewoon een kutrestaurant zijn?
Nee maar ze vonden het wel erg lekker vertelden ze. Het kwam gewoon niet in ze op dat een gemiddelde T-bone steak nou eenmaal goedkoper is dan ossenhaas, en dat je van eerstgenoemde veel meer op je bord krijgt gegooid. En je gaat toch naar een goed restaurant vanwege het (vaak) bijzondere eten dat je niet elke dag voorgeschoteld krijgt? Het gaat meer om de smaaksensaties dan om de hoeveelheid calorieën, maar dat is enkel mijn mening.
afcajosdinsdag 10 februari 2009 @ 16:18
Bij ons luidt altijd het gezegde: "het hoeft niet lekker te zijn, als het maar veel is."
hmmmzdinsdag 10 februari 2009 @ 16:18
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 16:07 schreef Ravage het volgende:
Als dit Tweakers was ging er nu een slot op
ja
en als jij blauw was zat gargamel achter je aan.
fyahdinsdag 10 februari 2009 @ 16:19


Kwaliteit hoog in het vaandel
godigitadinsdag 10 februari 2009 @ 16:27
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 16:16 schreef Repeat het volgende:
Ik eet ook altijd de garnering op

Helemaal leeg dat bord, weetog. Net niet

[ afbeelding ]
Zeg me dat dat geen honden/kattenvoer is. Ik spot een Eukanuba shirt.
Trannelliusdinsdag 10 februari 2009 @ 16:37
Mensen die enkel eten voor het gevoel dat ze naderhand ongeveer uit elkaar knappen
wikwakka2dinsdag 10 februari 2009 @ 16:39
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 16:37 schreef Trannellius het volgende:
Mensen die eten voor het gevoel dat ze naderhand ongeveer uit elkaar knappen
Maar die krijgen tenminste wél waar voor hun geld
CasBdinsdag 10 februari 2009 @ 16:39
Mwah, als ik ergens ga eten en ik heb een uur na afloop weer trek dan was het te weinig. Nog niet meegemaakt gelukkig.
Trannelliusdinsdag 10 februari 2009 @ 16:45
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 16:39 schreef CasB het volgende:
Mwah, als ik ergens ga eten en ik heb een uur na afloop weer trek dan was het te weinig. Nog niet meegemaakt gelukkig.
Dan was het voor jóu te weinig. Wanneer ik uit eten ga, eet ik 9 van de 10 keer mijn bord niet leeg simpelweg omdat ik geen trek meer heb. Dan kan ik toch ook niet zeggen dat ze te veel serveren? Enkel dat het voor mij te veel was
Florian_dinsdag 10 februari 2009 @ 17:02
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 16:39 schreef wikwakka2 het volgende:

[..]

Maar die krijgen tenminste wél waar voor hun geld
Waar voor hun geld? Veel eten hoeft toch niet gelijk lekker eten te zijn? Dat beweren de mensen waar ik in de OP over vertel wel. Ik heb liever een gerecht dat perfect is bereid dan een kilobak kleffe patat en slechte kipsate.
CasBdinsdag 10 februari 2009 @ 17:05
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 16:45 schreef Trannellius het volgende:

[..]

Dan was het voor jóu te weinig. Wanneer ik uit eten ga, eet ik 9 van de 10 keer mijn bord niet leeg simpelweg omdat ik geen trek meer heb. Dan kan ik toch ook niet zeggen dat ze te veel serveren? Enkel dat het voor mij te veel was
Maar stel je voor ik eet een 3gangenmenu en ik eet het helemaal op, en een uur later heb ik weer trek. Dan trek ik de conclusie dat het (te) weinig was.
Samsonnekedinsdag 10 februari 2009 @ 17:06
Joepie, twee uur wachten op een blaadje ijsbergsla met een rode druif erop.
wikwakka2dinsdag 10 februari 2009 @ 17:11
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 17:02 schreef Florian_ het volgende:

[..]

Waar voor hun geld? Veel eten hoeft toch niet gelijk lekker eten te zijn? Dat beweren de mensen waar ik in de OP over vertel wel. Ik heb liever een gerecht dat perfect is bereid dan een kilobak kleffe patat en slechte kipsate.
Mijn post was ook sarcastisch bedoeld, want ik ben het met je eens.
#ANONIEMdinsdag 10 februari 2009 @ 17:11
Kleffe patat en slechte kipsate....

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-02-2009 17:11:42 ]
Acinonyxdinsdag 10 februari 2009 @ 17:15
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 17:06 schreef Samsonneke het volgende:
Joepie, twee uur wachten op een blaadje ijsbergsla met een rode druif erop.
!!

maar OT::

als ik naar een restaurant ga dan wil ik wel waar voor mijn geld, daarom ga ik ook het liefste gewoon naar de wok/ lopend-buffet chinees::: super-lekker eten voor weinig geld, en na afloop heb ik nooit een lege maag