quote:Op donderdag 29 oktober 2009 14:23 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Wat bij mij gister uit mond kwam leek ook wel op frikandellen
Niet uit jouw kots in ieder geval. En er is zoveel voedsel die niet op een manier gemaakt worden die smakelijk is maar uiteindelijk wel lekker is!quote:Op donderdag 29 oktober 2009 14:44 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Nog niet meegekregen hoe frikandellen worden gemaakt?
Of hotdogs. Of leverworst. Of de rookworst van de HEMA.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 14:44 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Nog niet meegekregen hoe frikandellen worden gemaakt?
Gisteren toevallig zuurkool stamppot met Unox rookworks gegeten, jummie!quote:Op dinsdag 3 november 2009 01:23 schreef indahnesia.com het volgende:
HEMA rookworst.. da's alweer enkele maanden geleden lekker. Ze zijn trouwens ook prima te eten als het tropisch warm is.
Dat kun je daar in de supermarkt kopen? Kost dat nou veel geld?quote:Op woensdag 4 november 2009 00:14 schreef Libris het volgende:
[..]
Gisteren toevallig zuurkool stamppot met Unox rookworks gegeten, jummie!
zuurkool... dat hebben ze hier vrijwel nergens. Ik geloof ik Jakarta wel, maar die winkel ben ik al lang niet geweest. Moest er eens tijd voor maken.quote:Op woensdag 4 november 2009 00:14 schreef Libris het volgende:
[..]
Gisteren toevallig zuurkool stamppot met Unox rookworks gegeten, jummie!
haha, da's balen. Ik had pasgeleden ook zoiets. O ja.. Parmezaanse kaas.. nou ja, Parmezaans, gemaakt in Australie. Smaakt het naar kaas? Nou ja, niet zoals het zou moeten smaken. Het was nog duur ook. 5 euro voor 200 gram. Het gaat door de spaghetti, en als het op is koop ik het NOOIT meer.quote:Op woensdag 4 november 2009 05:19 schreef Basekid_NZ het volgende:
Ik heb hier rode kool in een potje gevonden (dus al gesneden enzo) voor ongeveer 70eurocent. Maar het komt uit polen en smaakt super raar
Wat een anticlimax was dat zeg
Hetzelfde had ik met augurken. Deze kwamen uit Vietnam maar soms heb je ze ook uit Spanje. Allebei smaken ze niet zo lekker als die uit Nederland. Mijn vrouw at in Nederland soms een pot per dag (niet eens zwanger, kun je nagaan!) maar hier hoeft ze die uit Vietnam en Spanje niet.quote:Op woensdag 4 november 2009 05:19 schreef Basekid_NZ het volgende:
Ik heb hier rode kool in een potje gevonden (dus al gesneden enzo) voor ongeveer 70eurocent. Maar het komt uit polen en smaakt super raar
Wat een anticlimax was dat zeg
In BKK hebben ze wel zo hier en daar zuurkool breaky. Moet je eerdaags nog deze kant op? Ik heb het nooit uitgeprobeerd trouwens, ik ben niet zo'n zuurkool fan.quote:Op woensdag 4 november 2009 04:52 schreef breaky het volgende:
Dat kun je daar in de supermarkt kopen? Kost dat nou veel geld?
Sinds ik uit China terug ben voel ik me hier zo rusteloos...
Misschien ben je gewoon zwangerquote:Op woensdag 4 november 2009 11:00 schreef Bora-Bora het volgende:
En hoe langer je weg bent, hoe meer bepaalde dingen verleidelijk worden...
Zo at ik vroeger bijvoorbeeld nooit veel pindakaas, maar tegenwoordig stukken meer!
Hee, ik heb als kind nooit pindakaas gegeten en nu eet ik het relatief regelmatig!quote:Op woensdag 4 november 2009 11:00 schreef Bora-Bora het volgende:
Wat een misère inderdaad, al die "onechte" producten!
Het is maar afzien hè, om in het buitenland aan simpele dingen als gestampte muisjes, kaas en augurken te komen!
En hoe langer je weg bent, hoe meer bepaalde dingen verleidelijk worden...
Zo at ik vroeger bijvoorbeeld nooit veel pindakaas, maar tegenwoordig stukken meer!
Dan ben ik dat al jaren!quote:
Ja, bij mij creëren bepaalde dingen wel meer -hoe moet ik het zeggen..- miam miam.quote:Maar meen je dat, dat ze verleidelijker worden? Ik kan wel meer intens genieten van bepaalde dingen die ik hier niet of weinig heb, maar de 'craving' wordt niet sterker. In tegendeel, eigenlijk.
als het verleidelijk wordt kijk ik eventjes op RealDutchFood.com (banner staat vast onderaan) naar de verzendkosten die hoger liggen dan de aanschaf van de producten. Ben ik weer genezen voor de komende maanden.quote:Op woensdag 4 november 2009 11:00 schreef Bora-Bora het volgende:
Wat een misère inderdaad, al die "onechte" producten!
Het is maar afzien hè, om in het buitenland aan simpele dingen als gestampte muisjes, kaas en augurken te komen!
En hoe langer je weg bent, hoe meer bepaalde dingen verleidelijk worden...
Zo at ik vroeger bijvoorbeeld nooit veel pindakaas, maar tegenwoordig stukken meer!
Mijn vriendin maakt de lekkerste zelf.quote:Op woensdag 4 november 2009 11:13 schreef Fogel het volgende:
[..]
Hee, ik heb als kind nooit pindakaas gegeten en nu eet ik het relatief regelmatig!
En zuurkool hebben ze hier wel, maar dat smaakt super zoet, niks aan. Zuurkool hoort zuur te zijn, niet zoet, anders noem je het maar zoetkool, grrrr.
Morgen komt als het goed is weer een pot Wijko satesaus deze kant op
Grinn, ja dat kan zeker helpen.quote:Op woensdag 4 november 2009 11:51 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
als het verleidelijk wordt kijk ik eventjes op RealDutchFood.com (banner staat vast onderaan) naar de verzendkosten die hoger liggen dan de aanschaf van de producten. Ben ik weer genezen voor de komende maanden.
Dat vraagt om receptenquote:Op woensdag 4 november 2009 11:51 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
Mijn vriendin maakt de lekkerste zelf.
Beschuit koop ik hier ook weleens, maar het is nooit zo lekker "zacht" als de Nederland...quote:Op woensdag 4 november 2009 11:44 schreef Fogel het volgende:
Beschuit heb ik eens in Zweden gekocht, in een of andere goedkope winkel (al zijn alle winkels in Zweden goedkoop) waarvan ik helaas de naam niet herinner. Stond bij het beschuit en "kavring" in de buurt.
En hagelslag is op afdeling met bak/taartspullen te vinden. Welliswaar in hele kleine potjes tegen een zeer hoge prijs, maar ach. Kakepynt noemen ze het
k heb hier ooit volkoren beschuit gevonden, maar dat vind ik niet lekker. En taarthagelslag ook niet, dat smaakt niet eens naar hagelslag. Dus dat wordt altijd volop meegenomen uit Nederland. Oh, ontbijtkoek mis ik ook vaak!quote:Op woensdag 4 november 2009 11:59 schreef Bora-Bora het volgende:
[..]
Beschuit koop ik hier ook weleens, maar het is nooit zo lekker "zacht" als de Nederland...
De taarthagelslag (hebben ze hier ook), dat vind ik ware oplichterij, dus liever niet!
quote:Op woensdag 4 november 2009 11:59 schreef AKnynke het volgende:
satesaus? Heel makkelijk! uitje en beetje knoflook fruiten, boel pindakaas in de pan, schep sambal erbij, en een beetje ketjap, en wat melk totdat het een aangenaame dikte is. Blijven proeven: niet scherp genoeg, meer sambal erbij, etc. Even heel kort koken, en klaar!
Ik verwachtte eigenlijk met "pel de pindas" te beginnenquote:Op woensdag 4 november 2009 11:59 schreef AKnynke het volgende:
satesaus? Heel makkelijk! uitje en beetje knoflook fruiten, boel pindakaas in de pan, schep sambal erbij, en een beetje ketjap, en wat melk totdat het een aangenaame dikte is. Blijven proeven: niet scherp genoeg, meer sambal erbij, etc. Even heel kort koken, en klaar!
beetje meer werk, maar kun je ook doen!quote:Op woensdag 4 november 2009 12:02 schreef Fogel het volgende:
[..]
Ik verwachtte eigenlijk met "pel de pindas" te beginnen
pindakaas? Dat kennen ze niet eens in het gebied waar satesaus vandaan komt.quote:Op woensdag 4 november 2009 11:59 schreef AKnynke het volgende:
satesaus? Heel makkelijk! uitje en beetje knoflook fruiten, boel pindakaas in de pan, schep sambal erbij, en een beetje ketjap, en wat melk totdat het een aangenaame dikte is. Blijven proeven: niet scherp genoeg, meer sambal erbij, etc. Even heel kort koken, en klaar!
Je kunt hier gewoon reeds gepelde pinda's kopen, neem aan dat het in Nederland ook zo is.quote:Op woensdag 4 november 2009 12:02 schreef Fogel het volgende:
[..]
Ik verwachtte eigenlijk met "pel de pindas" te beginnen
Hier (in Noorwegen) zie ik alleen gezouten pindas in de winkel. En ongepelde...quote:Op woensdag 4 november 2009 12:23 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
Je kunt hier gewoon reeds gepelde pinda's kopen, neem aan dat het in Nederland ook zo is.
Ja okee; en dan?quote:Op woensdag 4 november 2009 12:23 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
Je kunt hier gewoon reeds gepelde pinda's kopen, neem aan dat het in Nederland ook zo is.
Dat dus, want pindakaas heb ik hier nog nooit gezien, maar zat toevallig vorige week te denken dat ik zin had in satehsausquote:Op woensdag 4 november 2009 13:00 schreef Bora-Bora het volgende:
Ja okee; en dan?
*wacht nieuwsgierig op vervolg van recept...*
De post brengt de meest rare pakketten de halve wereld overquote:Op woensdag 4 november 2009 13:16 schreef flipsen het volgende:
[..]
Dat dus, want pindakaas heb ik hier nog nooit gezien, maar zat toevallig vorige week te denken dat ik zin had in satehsaus![]()
[sub]Oh, en AKnynke, je wordt bedanktNu wil ik ontbijtkoek... met kandij
Ja, ik ook. De hele morgen al. Met een dikke laag roomboter er boven op.quote:Op woensdag 4 november 2009 13:16 schreef flipsen het volgende:
[..]
Dat dus, want pindakaas heb ik hier nog nooit gezien, maar zat toevallig vorige week te denken dat ik zin had in satehsaus![]()
Oh, en AKnynke, je wordt bedanktNu wil ik ontbijtkoek... met kandij
Ah kijk, dat heb ik nou vanmiddag als lunch gegetenquote:Op woensdag 4 november 2009 13:16 schreef flipsen het volgende:
Oh, en AKnynke, je wordt bedanktNu wil ik ontbijtkoek... met kandij
Zou je wat preciezer willen zijn?quote:Op woensdag 4 november 2009 13:50 schreef Gaoxing het volgende:
Satehsaus maak ik ook zelf zonder melk
[..]
De simpelste methode die ik ken is:quote:
Dan wordt het pellen inderdaadquote:Op woensdag 4 november 2009 12:40 schreef Fogel het volgende:
[..]
Hier (in Noorwegen) zie ik alleen gezouten pindas in de winkel. En ongepelde...
Volgens mij kun je overal wel Jif of Skippy Peanutbutter kopen...smaakt niet zoals calve maar toch.quote:Op woensdag 4 november 2009 13:16 schreef flipsen het volgende:
[..]
Dat dus, want pindakaas heb ik hier nog nooit gezien, maar zat toevallig vorige week te denken dat ik zin had in satehsaus![]()
Oh, en AKnynke, je wordt bedanktNu wil ik ontbijtkoek... met kandij
Skippy heeft tonnen meer suiker in de pindakaas dan Calve.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |