Dat idee heb ik ook, precies dingen die gebeurde in een periode dat ik net een beejte interesse in politiek begon te ontwikkelen. Tijdens paars was het eigenlijk heel saai op politiek gebied. Denk ook dat er vanaf mijn geboorte tot aan de moord op Fortuyn (tot mijn 17e) weinig schokkends in Nederland heeft plaatsgevonden. Misschien vergeet ik nu wat dingen die ik niet echt bewust heb meegemaakt maar er schiet me echt even niets te binnen. Natuurlijk was er Srebrenica, waardoor paars2 is omgevallen, en het (voor de zoveelste keer) exploderen van de Balkan maar dat was toch ver van ons bed.quote:Op zondag 1 februari 2009 16:41 schreef Schadenfreude het volgende:
Ik ben van '86. Het duurt nog minimaal anderhalf jaar voor ik afgestudeerd ben, dus de crisis raakt mij voorlopig niet. Ik heb geen eigen huis, geen baan die ik kan verliezen en zolang de inflatie niet de spuigaten uitloopt ook nog wat spaarcentjes waarmee ik kan kopen wat ik nodig heb.
In mijn situatie, waarbij ik heb vanaf de zijlijn kan beschouwen, is het natuurlijk ook waanzinnig interessant om de wereld te zien veranderen. Ik denk dat mijn generatie de wereld in hoog tempo ziet veranderen. Eerst met 9/11, de war on terror, de politieke moorden in Nederland en nu de ineenstorting van de huizenmarkt, de dood van het neo-liberalisme, de dood van het postmodernisme (denk ik). Over dertig, veertig jaar zullen we denk ik terugkijken op dit decennium als een keerpunt in de geschiedenis, maar nu hebben we eigenlijk geen idee wat ons te wachten staat. Maar ik ben niet bang voor grote rampen ofzo...
In mijn omgeving valt het ook wel mee. Er is nog maar 1 iemand die vast werkt (die is al wélL netjes afgestudeerdquote:Op zondag 1 februari 2009 17:17 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Dit plus dat ik nog niet erge zorgen heb want heb nog 1,5 jaar te gaan met mijn studie en ben er laatst weer stevig op voorruit gegaan laatst net als mijn (hoog) opgeleide vrienden.
En je kunt altijd het leger nog in![]()
Hier zoeken ze nog steeds mensen en dat is retailquote:Op zondag 1 februari 2009 17:49 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
In mijn omgeving valt het ook wel mee. Er is nog maar 1 iemand die vast werkt (die is al wélL netjes afgestudeerd) en de rest heeft bijbaantjes, meestal in de IT. Er is nog niemand ontslagen maar diegene met de fulltime baan die heeft wel mensen op zijn afdeling er uit zien vliegen, dus dan komt het ook dicht bij. Ik heb bij hetzelfde bedrijf ook een bijbaantje maar ik krijg een laag loon en heb een 0-uurcontract dus druk niet zo zwaar op de balans.
Ja, de jaren negentig waren heel zorgeloos volgens mij. Economie ging goed, we hadden een liberale regering was en alles ging z'n gangetje. En toen ik 15 was vlogen er ineens twee vliegtuigen in twee torens en sindsdien is er een constante onrust en lijken grote gebeurtenissen elkaar steeds sneller op te volgen.quote:Op zondag 1 februari 2009 17:46 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Dat idee heb ik ook, precies dingen die gebeurde in een periode dat ik net een beejte interesse in politiek begon te ontwikkelen. Tijdens paars was het eigenlijk heel saai op politiek gebied. Denk ook dat er vanaf mijn geboorte tot aan de moord op Fortuyn (tot mijn 17e) weinig schokkends in Nederland heeft plaatsgevonden. Misschien vergeet ik nu wat dingen die ik niet echt bewust heb meegemaakt maar er schiet me echt even niets te binnen. Natuurlijk was er Srebrenica, waardoor paars2 is omgevallen, en het (voor de zoveelste keer) exploderen van de Balkan maar dat was toch ver van ons bed.
Idd, dat vat het wel mooi samen.quote:Op zondag 1 februari 2009 20:04 schreef Schadenfreude het volgende:
[..]
Ja, de jaren negentig waren heel zorgeloos volgens mij. Economie ging goed, we hadden een liberale regering was en alles ging z'n gangetje. En toen ik 15 was vlogen er ineens twee vliegtuigen in twee torens en sindsdien is er een constante onrust en lijken grote gebeurtenissen elkaar steeds sneller op te volgen.
Herkenbaar.quote:Op zondag 1 februari 2009 11:29 schreef Doc het volgende:
Zelf ben ik van de No future generation. en bij deze kredietcrisis komen er wat herinneringen boven: werkloosheid, armoede, sociale onrust. Dat het helemaal niet zeker was dat je een baan kreeg na je studie etc. Bij mij heeft het wel altijd een houding gegeven dat ik de welvaart die we afgelopen jaren hadden niet " for granted" nam.
Hebben andere generatie-genoten dat gevoel ook?
Ik herinner me nog de goudbubble van 1980!quote:Op woensdag 4 maart 2009 17:58 schreef LXIV het volgende:
Ik ben van dezelfde generatie als Selang. Met uitzondering van groen-roze Doe-Maar buttons kan ik me eigenlijk weinig herinneren van crisis. Op zaterdag gingen we auto's wassen of aardbeien plukken, daar was altijd wel vraag naar. En daar kochten we dan diskettes van voor de commodore 64.
Wat fijn dat er nog echt mensen bestaan met een gezond perspectief.quote:Op woensdag 4 maart 2009 20:21 schreef juliotheman het volgende:
Ik kom uit 81 en in mijn jeugd nooit bewust iets meegekregen van economische problemen terwijl mijn ouders wel een aantal keren in de rats hebben gezeten om hun werk. In de jaren 90 groeiden de bomen tot in de hemel en je moest 'iets' in de ICT gaan doen want dan reed je zeker een Mercedes. Niet zo mijn ding en toen ik in 2003 mijn ir. kreeg was in Zuid-Limboland met geen mogelijkheid fatsoenlijk werk te vinden. Toen maar verhuisd en een andere studie gedaan (was toch nog jong) en werk nu al drie jaar.
Ik voorzie niet veel problemen want ik doe specialistisch advieswerk in de zorg. Deze hele shit is volkomen terecht en wat dat betreft vind ik het niet erg om een stapje terug te doen mocht het zover komen. Tekenend was dat toen mijn vriendin en ik ongeveer een jaar geleden voor een hypotheek gingen kijken voor een huis van rond de 2 ton de adviseur ons voor gek verklaarde (we verdienen samen bijna een ton bruto en hebben spaargeld). Toen dacht ik: we zijn gek met z'n allen, het gaat alleen nog maar om geld, niet om wat je er mee wilt of wat nodig is, nee puur het bedrag. Waanzin. We huren nu nog steeds trouwens.
Het cynische vind ik wel dat als we hier bovenop komen je zeker weet dat het uiteindelijk toch grandioos fout gaat want het systeem is door en door verrot.
Ik weet precies wat je bedoelt. Mijn neef onlangs begon me uit te lachen omdat ik een Pretium aansluiting had genomen om geld te besparen. Hij weigert om zelfs maar na te denken over zijn mobiel. En maar klagen dat hij niet met me kan sms'en of een twit kan sturen of zoiets. Ik heb het gevoel dat deze generatie veel klets, de hele tijd maar door. Wie werkt er nog echt?quote:Op woensdag 4 maart 2009 21:24 schreef ExTec het volgende:
Een beetje de generatie bij wie 'MSN'en' een werkwoord is, die een mobiele telefoon als een vanzelfsprekendheid beschouwd.
Goede vraag trouwens, want ik hoor functiebeschrijvingen van mensen, en ze kunnen het me 10 keer uitleggen, maar ik snap daarna nog steeds niet wat ze daadwerkelijk uitvoeren, behalve een beetje mijnenvegen op de pc op werk en mailen naar collega's.quote:Op woensdag 4 maart 2009 22:44 schreef altijdmot het volgende:
Wie werkt er nog echt?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |