abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65480055
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:16 schreef kingmob het volgende:

[..]

Nee, het elitaire kunnen ze beter aan jou overlaten
Dat lijkt me idd een stuk meer gepast ja.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:20:01 #102
203688 Drijfzand
account closed
pi_65480068
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 17:32 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dan heb je nog nooit een recept voor filet americain gezien
Als op de verpakking staat "gehakte biefstuk met fijne kruiden", dan verwacht ik dat dat erin zit, en niets anders.
too much to do in the real world.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:21:50 #103
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65480081
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:08 schreef Twerk het volgende:
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product

Pretentie's hebben over voedsel vind ik oppervlakkig.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_65480090
Wil niet iedereen mijn review over filet americain van de AH XL ondersneeuwen graag. bij voorbaat hartelijk dank.
pi_65480099
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:21 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Pretentie's hebben over voedsel vind ik oppervlakkig.
Dat hoeft nog geeneens perse..

Wat echter wel bijzonder oppervlakkig is, is op geen enkele manier wat bijdragen of een mening ventileren, maar enkel een geforceerde opmerking plaatsen om de tijd te doden voordat je weer aan de dagelijkse en zo vertrouwde routine mag beginnen.. Met op de achtergrond sky radio.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:26:59 #106
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65480107
Iemand is rijp voor de psych geloof ik
Je bent ook nog trots op je misantropische houding zeker?
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:28:29 #107
203688 Drijfzand
account closed
pi_65480116
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:08 schreef Twerk het volgende:
Ik vind het meer van dat afgezaagde spul waar je fantasieloze tante voor de 57e verjaardag achtereen weer mee op tafel komt ,, En tot overmaat van ramp heb je dan een neefje die te klein is voor het bier en te groot voor de biokken die blijft smeren en anderen de al eerder genoemde fantasieloze, vrij smakeloze toostjes aansmeren

Tevens pruttel waar bepaalde studenten elitair over menen te moeten praten.. Over 'zo'n oppervlakkig product
misschien, maar niet zo erg als drop en pindakaas
* Drijfzand belg is...
too much to do in the real world.
pi_65480121
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:26 schreef kingmob het volgende:
Iemand is rijp voor de psych geloof ik
Je bent ook nog trots op je misantropische houding zeker?
Waar filet americain zoal toe kan leiden.
pi_65480124
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:26 schreef kingmob het volgende:
Iemand is rijp voor de psych geloof ik
Je bent ook nog trots op je misantropische houding zeker?
Ach het is gewoon een hele reële uiteenzetting van zaken.. Verder is het nog maar de vraag of een mannetje als jij wel weet wat misantropisch betekent
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_65480132
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:29 schreef Twerk het volgende:

[..]

Ach het is gewoon een hele reële uiteenzetting van zaken.. Verder is het nog maar de vraag of een mannetje als jij wel weet wat misantropisch betekent
Ik bespeur toch enigszins een hooghartige houding, waarom doe je dat niet tegen mij?
pi_65480146
Dames en heren van het Filet-topic: Twerk maakt er een dagtaak van om mensen af te zeiken. Ik verdenk hem er van dat het niet eens zijn echte mening is die hij/zij zo vakkundig uit de doeken doet, maar gewoon telkens iets verzint om toch maar weer eens naar uit de hoek te komen.

Mijn advies: niet reageren op meneer/mevrouw Twerk. dat werkt het beste, want dan druipt hij af na een tijdje.

En om ontopic te blijven: hard broodje, ijsbergsla eronder, dun laagje filet (anders wordt het zo overheersend), gekookt eitje en verse peper. Heerlijk!!!!!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65480152
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:31 schreef sig000 het volgende:

[..]

Ik bespeur toch enigszins een hooghartige houding, waarom doe je dat niet tegen mij?
Dat valt wel mee.. En waarom zou ik dat wel doen dan? We hebben notabene op een zeer hoog niveau een quiz gespeeld eerder deze nacht
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:33:49 #113
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65480157
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:29 schreef Twerk het volgende:

[..]

Ach het is gewoon een hele reële uiteenzetting van zaken.. Verder is het nog maar de vraag of een mannetje als jij wel weet wat misantropisch betekent
Klopt, er kan immers maar 1 persoon zo geweldig intellectueel en welbespraakt zijn als jij. Was dat niet zo, dan zou je gewoon niet uniek zijn!
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_65480164
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:33 schreef Twerk het volgende:

[..]

Dat valt wel mee.. En waarom zou ik dat wel doen dan? We hebben notabene op een zeer hoog niveau een quiz gespeeld eerder deze nacht
Ok dat is zo.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:36:28 #115
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65480173
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:25 schreef Twerk het volgende:

[..]

Dat hoeft nog geeneens perse..

Wat echter wel bijzonder oppervlakkig is, is op geen enkele manier wat bijdragen of een mening ventileren, maar enkel een geforceerde opmerking plaatsen om de tijd te doden voordat je weer aan de dagelijkse en zo vertrouwde routine mag beginnen.. Met op de achtergrond sky radio.
Misschien moet je mijn topic over de essentie van eten? eens lezen.
Dan weet je precies hoe ik erover denk.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_65480178
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:33 schreef Tezz het volgende:
Dames en heren van het Filet-topic: Twerk maakt er een dagtaak van om mensen af te zeiken. Ik verdenk hem er van dat het niet eens zijn echte mening is die hij/zij zo vakkundig uit de doeken doet, maar gewoon telkens iets verzint om toch maar weer eens naar uit de hoek te komen.

Mijn advies: niet reageren op meneer/mevrouw Twerk. dat werkt het beste, want dan druipt hij af na een tijdje.

En om ontopic te blijven: hard broodje, ijsbergsla eronder, dun laagje filet (anders wordt het zo overheersend), gekookt eitje en verse peper. Heerlijk!!!!!
"Druipt hij af"... Dat baseer je ook enkel op het feit dat ik zondag ging slapen nadat ik jouw vermoeiende, huishoudelijke gewauwel al een tijdje had aangehoord

Verder ken je mij totaal niet (houden zo).. Waar je ook meteen weer blijkt van geeft in bovenstaande analyse.. Ik ben juist enorm consequent in mijn mening.

En nou ga maar lekker opscheppen hoe jij de filet american zelf maakt met verse ingredienten op zondagmiddag na(weereens) een bezoek aan lokale Ikea.
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:52:29 #117
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_65480281
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 07:36 schreef VeX- het volgende:
Mweh, ik heb gisteren een bakje gehaald. Smaakte lekker op een stokbroodje, maar ik voel me nu onwel. Dit is al de tweede keer dat ik dat heb nadat ik filet american heb gegeten.

Dus voorlopig blijf ik er vanaf.
Mwa, ik heb het toch maar weer geprobeerd.

Het geeft gesmaakt en ik voel me nochtans ook prima.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_65480297
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:52 schreef VeX- het volgende:

[..]

Mwa, ik heb het toch maar weer geprobeerd.

Het geeft gesmaakt en ik voel me nochtans ook prima.
Ik heb altijd als ik ooit eenmaal ergens ziek van ben geweest dan durf ik het gewoon noooooit meer te eten. Zit tussen mijn oren denk ik, haha.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 28 januari 2009 @ 07:55:21 #119
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_65480303
Ik heb dat met pasta en speculaas
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_65480312
Ik heb dat nu nooit dat ik ziek wordt van eten, wel van teveel drank soms maar dat is ook alweer lang geleden.
pi_65480335
De filet Americain die ik op heb was geen enkel probleem voor mijn maag maar echt een culinair hoogstandje, nee dat was 't niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-01-2009 07:59:08 ]
pi_65480419
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 07:58 schreef sig000 het volgende:
De filet Americain die ik op heb was geen enkel probleem voor mijn maag maar echt een culinair hoogstandje, nee dat was 't niet.
Maar filet is ook geen culinair hoogstandje! Maar dat geeft niets, als het maar lekker is! Ik kook zelf bijna altijd vers met pure (liefst biologische) ingredienten, maar een frietje met op zijn tijd gaat er ook wel in hoor! En een broodje filet uit de supermarkt (inclusief chemische derrie) ook dus!

Ik ben wel altijd erg voorzichtig met filet. Ook al zit er een shitload aan kuntstmatige verbetaars in filet american: ik koop het nooit wanneer de houdbaarheidsdatum nog maar een dag verder is en wanneer het eenmaal open is eet ik het dezelfde dag op.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65480450
Ik ruik altijd eerst, als dat ok is dan kijk ik nieteens naar de datum.
pi_65480476
Dacht mij ook te herinneren ergens gehoord/gelezen te hebben dat het niet goed voor je was. Iets met cholesterol of suikerspiegel weet niet meer.
pi_65480486
Ik haal gewoon elke dag patat of chinees.. Heb je dat gedonder met data ook niet
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 08:59:02 #126
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65481131
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 08:06 schreef Tezz het volgende:

[..]

en wanneer het eenmaal open is eet ik het dezelfde dag op.
Vreetzak
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65487088
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 08:59 schreef Paul het volgende:

[..]

Vreetzak
Of ik koop gewoon kleine verpakkingen
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65487523
Even serieus, dit is iets wat ik volledig gemist heb hier in het buitenland, maar wat is een broodje Martino precies?
AFC Ajax | SS Lazio | SK Slavia | Bobby Haarms †
"Het gaat nu even slecht, maar je moet Ajax altijd blijven steunen hè," zei hij. Hij herhaalde zijn boodschap nog eens: "Altijd blijven steunen, die club. Daar ben je Ajacied voor."
pi_65489792
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 12:28 schreef Aanvoerder het volgende:
Even serieus, dit is iets wat ik volledig gemist heb hier in het buitenland, maar wat is een broodje Martino precies?
Ik heb echt geen flauw idee
  woensdag 28 januari 2009 @ 13:58:36 #130
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65490893
Filet american martino is filet met een rode saus, overigens kant en klaar te koop bij Bas/Digros enz enz
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  woensdag 28 januari 2009 @ 14:16:12 #131
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_65491701
Van smulweb.
quote:
Een "Martino" is een dik belegd Belgisch broodje. Een begrip in België, compleet onbekend in Nederland.
Een erg lekker broodje met Filet American als basis. (2 pers)

Ingrediënten
Basis Martino:
- 2 afbak stokbroodjes
- 150 gr Filet American
- 3 augurken
- 1 ui
- pittige mosterd
- hot ketchup
- tabasco
- zout en peper

Voorbereiding
Bak de broodjes af. Hak de uit en augurk fijn. Maak de saus van de hot ketchup met wat druppels tabasco, zout en peper. (Hij hoort aardig pittig te zijn).

Beleg de broodjes met een flinke laag filet. Smeer de bovenkant goed in met mosterd. Daarover de saus en besprenkel met uitjes en augurk.... Voor een "Martino Speciaal" beleg je ze nog met plakjes tomaat en gekookt ei.
Eet smakelijk!
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_65491801
Broodje Martino


Broodje Martino speciaal

1 vers of afbakbroodje; Filet American; 1 kleine augurk; ½ sjalotje; pittige mosterd; ketchup; tabasco; zout & peper; 1 Romaatje; 1 ei


Kook het ei (medium) hard. Snijd het tomaatje en ½ sjalotje in plakjes en hak de augurk fijn. Meng 1 el ketchup met druppels tabasco (hij hoort aardig pittig te zijn) en smeer de onderste helft van het broodje daarmee in. Smeer daarop royaal Filet Americain. Beleg met de plakjes ei, ui en tomaat en strooi de gehakte augurk, peper en weinig zout erover. Hol de bovenkant van het broodje eventueel uit en besmeer die met een dun laagje mosterd. Eet smakelijk!
  woensdag 28 januari 2009 @ 21:27:23 #133
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_65507480
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 10:38 schreef cherrycoke het volgende:
wit pistoletje + filet americain + VEEL UITJES = LEKKEEEEEEEEEEEEER
wit = bruin met peper en zout (en eventueel een paar plakjes ei) toegevoegd
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 21:32:20 #134
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65507674
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 14:18 schreef r2d22 het volgende:
Broodje Martino


Broodje Martino speciaal

1 vers of afbakbroodje; Filet American; 1 kleine augurk; ½ sjalotje; pittige mosterd; ketchup; tabasco; zout & peper; 1 Romaatje; 1 ei


Kook het ei (medium) hard. Snijd het tomaatje en ½ sjalotje in plakjes en hak de augurk fijn. Meng 1 el ketchup met druppels tabasco (hij hoort aardig pittig te zijn) en smeer de onderste helft van het broodje daarmee in. Smeer daarop royaal Filet Americain. Beleg met de plakjes ei, ui en tomaat en strooi de gehakte augurk, peper en weinig zout erover. Hol de bovenkant van het broodje eventueel uit en besmeer die met een dun laagje mosterd. Eet smakelijk!
Wat is een romaatje
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65508341
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 21:32 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat is een romaatje
Een roma tomaat gok ik.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65509147
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 21:32 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat is een romaatje
Een roma tomaat.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65512650
Dat wordt een broodje Martino maken dit weekend
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65512853
Ik zou het doen Isa!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65512970
Ik zal mijn ervaring met dit Vlaamse nieuwtje (voor mij dan!) wel plaatsen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65554689
Ik zag alleen het topic,wil alle reactie`s niet eens lezen!
Geef dus blind antwoord...
File american is bij mij favoriet!
Soms op een stokbroodje met of zonder ui,of anders op vers brood puur natuur!
Gewoon grofweg uit het bakje terwijl je staat te smeren..een flinke lik langs je mes is ook heerlijk! (oke,voor de tere zieltjes,pas op je tong dan!)
File american is heerlijk dus....
helaas ben ik ook liefhebber van tartaar(dus broodje tartaar met of zonder ui..)
Mij is opgevallen dat sommige snackbars het broodje tartaar verwarren met broodje file american!
Het broodje tartaar kan namelijk wel wat peper ,zout,en als je het wenst een uitje gebruiken..
Het broodje file american is al eigenlijk kwa file al goed,maar veel snackbars gooien er nog wat zout en peper bij..gevolg een zeer zout broodje met prut!
Alleen het word verkocht als broodje tartaar waardoor ik dus menig keer heb staan kauwen op een taai broodje met veellll zout!
Dus voor alle snackbar eigenaars die hier komen....de file american uit die bakken...moet je niet verkopen als zijnde tartaar!(zeker niet als je het ook nog verkracht door er nog meer zout en rotzooi op te gooien!).
Echte tartaar is gewoon een soort rauw gehakt van als het eerlijk is...biefstuk.
Dat kan wel een tikje zout en peper en naar smaak wat ui gebruiken!
pi_65554698
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65554701
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:42 schreef Isabeau het volgende:
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
Iets anders?
pi_65554708
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:42 schreef Isabeau het volgende:
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
Worst met kruiden, en als het goed is is het vlees ook licht gerookt. Lekker met peper op de boterham.
pi_65554712
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:47 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Worst met kruiden, en als het goed is is het vlees ook licht gerookt. Lekker met peper op de boterham.
Heb 't beide in de koelkast liggen en ziet er totaal verschillend uit.
pi_65554715
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:48 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Heb 't beide in de koelkast liggen en ziet er totaal verschillend uit.
Ja, ossenworst lijkt meer op echte worst, zoals grove salami maar dan van de os of koe en met andere kruiden.
pi_65554736
Ossenworst lijkt ook wel wat op rauw vlees, zoals filet americain en tartaar.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 30 januari 2009 @ 05:09:42 #147
237059 Twerk
The Spurs
pi_65554744
Hey wtf, sinds maanden heb ik vanmiddag weereens ossenworst gehad.. smeert alleen veel lastiger, maar niet verkeerd
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 30 januari 2009 @ 23:59:06 #148
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65584910
AH heeft een tussen-variant, het ziet er uit als osseworst en smeert als file, ossespread oid heet het en is ook best wel lekker, ze verkopen het in (nogal) kleine bakjes van 80 gram oid, het komt een beetje neer op fijn gemalen osseworst met een lik mayo erdoor.
Er is nog een variant die wat duurder is en magerder vlees bevat, zeg maar "biefstuk-spread" , ik kan ff niet meer op de naam komen... (filet de boeuf?)

[edit] oh, verhip, als je googled op ossespread vind je een andere post van me met een calorieenbom: http://74.125.77.132/search?q=cache:XJ797n4kTj4J:forum.fok.nl/topic/764424+ah+ossespread&hl=nl&ct=clnk&cd=1&gl=nl

De osseworst van tegenwoordig is overigens gewoon rauw vlees zoals wel meer voormalig gerookte vleeswaren tegenwoordig rauw zijn, de smaak komt van rooksmaak uit een potje of de vleeswaar wordt "koud-gerookt".
Koud roken gebeurt mbv een rookmachine die de rook produceert en waar de vleeswaar dan in hangt, op die manier krijg je wel de rooksmaak maar niet de temperatuur van het roken en dus ook geen gewichtsverlies.
Nadeel is dan dus ook dat het vlees niet wordt gegaard en feitelijk gewoon rauw is.(bron; ik ben service monteur en kom regelmatig in een paar vleeswaren fabrieken)
Weg-gevertje als je wil ontdekken of vleeswaar warm of koud gerookt is: warm gerookte vleeswaar is nagenoeg oneindig houdbaar en word zelfs lekkerder naarmate het langer hangt (zoals ontbijtspek die een jaar "op zolder" heeft gehangen ), koud gerookte vleeswaar heeft een houdbaarheid zoals rauw vlees.

Ik wind me daar bijna wekelijks over op omdat er bijna geen echte warm gerookte ontbijtspek te koop is, het is allemaal koud gerookt en dat bakt niet zo goed uit als warm gerookt en het uit bakken duurt ook behoorlijk lang omdat je het spek dus eerst moet garen.
ff een paar lekkere crispy plakjes ontbijstpek uitbakken word dan dus een illusie en als ze dan uiteindelijk uitgebakken zijn is het een soort verkoolde speklap

[ Bericht 3% gewijzigd door robber57 op 31-01-2009 00:13:04 ]
pi_65585082
Imho is het ontbijtspek gewoon van verkeerd vlees, met teveel water erin! Maar dit terzijde.........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 31 januari 2009 @ 00:17:15 #150
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65585512
Nee, dat water wat erin zit is wat er in zat toen het beestje geslacht werd en door het koude rookproces er dus niet is uit gerookt.
Het pekelbad waar het spek eerst in ligt voegt daar nog meer water aan toe maar dat is niets vreemds en is al eeuwen zo, wat de boel verklooit is dat het spek daarna niet word verwarmt door de rookoven en dsu dat water niet verdampt; lekker extra veel winst voor de fabrikant/winkel
pi_65585551
Ah, het gaat weer om geld. Verrassend
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 31 januari 2009 @ 00:29:33 #152
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65585840
Uiteraard...
Als je de getallen hoort is het ook niet verwonderlijk: bij warm roken verliest een buik ongeveer 40% van zijn gewicht.
En aangezien wij (de consument) lekker goedkoop vlees willen heeft dat de fabrikant op een ideetje gebracht....
  zaterdag 31 januari 2009 @ 09:24:51 #153
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65589453
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 00:29 schreef robber57 het volgende:
Uiteraard...
Als je de getallen hoort is het ook niet verwonderlijk: bij warm roken verliest een buik ongeveer 40% van zijn gewicht.
En aangezien wij (de consument) lekker goedkoop vlees willen heeft dat de fabrikant op een ideetje gebracht....
Hoezo WIJ?, ik heb al die info niet, dus als ik kan kiezen tussen 2 dezelfde soorten vlees waarvan de 1 om wat voor reden dan ook goedkoper is, ga ik voor de goedkopere.
Dus zo gek is dat niet.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_65589529
Die info is vrij gemakkelijk beschikbaar (en staat ook op de verpakking voor de goede verstaander). Helaas zijn er nog maar weinig 'ambachtelijke' dingen die echt ambachtelijk zijn.

Vroeger was vlees een luxeproduct dat zeker niet dagelijks gegeten werd. En elk stukje beest werd heel efficiënt gebruikt.

Tegenwoordig eist de consument elke dag vlees, tegen kiloknallerprijzen en dat kost kwaliteit. Dan krijg je volgespoten kipfilets en koudgerookt spek. Niemand weet nog hoe het allemaal echt hoort te smaken.
  zaterdag 31 januari 2009 @ 12:55:42 #155
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65592978
Helaas kun je niet op de verpakking terug vinden of er warm of koud gerookt is.
Wat je wel kan vinden is of er is "gerookt" of dat het met "rooksmaak" is, als er op de verpakking staat "gerookt" dan moet dat ook zijn en mag het niet met "rooksmaak" zijn.
Helaas maakt dat weinig verschil want "gerookt" betekent tegenwoordig nagenoeg altijd koud gerookt en dat scheelt in mijn beleving maar erg weinig met de rooksmaak uit een potje.

Het is juist de warmte van het rookproces in een rookoven die maakt dat vleeswaar zo lekker word, en het is niet alleen ontbijtspek, denk maar aan rookvlees,osseworst,bacon,rookworst,palingworst,gelderse enz enz
pi_65594066
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 09:37 schreef Isegrim het volgende:
Die info is vrij gemakkelijk beschikbaar (en staat ook op de verpakking voor de goede verstaander). Helaas zijn er nog maar weinig 'ambachtelijke' dingen die echt ambachtelijk zijn.

Vroeger was vlees een luxeproduct dat zeker niet dagelijks gegeten werd. En elk stukje beest werd heel efficiënt gebruikt.

Tegenwoordig eist de consument elke dag vlees, tegen kiloknallerprijzen en dat kost kwaliteit. Dan krijg je volgespoten kipfilets en koudgerookt spek. Niemand weet nog hoe het allemaal echt hoort te smaken.
Amen!
  Redactie Frontpage / Weblog zaterdag 31 januari 2009 @ 14:09:03 #157
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65594672
Filet american is in de aanbieding deze week bij de AH
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65594682
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 14:09 schreef Paul het volgende:
Filet american is in de aanbieding deze week bij de AH
Ze stikken maar bij AH in hun Filet
  Redactie Frontpage / Weblog zaterdag 31 januari 2009 @ 14:12:12 #159
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65594742
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 14:09 schreef TJDoornbos het volgende:

[..]

Ze stikken maar bij AH in hun Filet
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65596459
Die gewone van de AH is lekker smeuig

Ik kan nooit kiezen, gewone, met uitjes of pesto
  zondag 1 februari 2009 @ 02:27:29 #161
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_65614806
Er is me altijd sterk afgeraden door mensen die verstand hebben van gezondheid om dit te eten, maar ik ga het toch proberen.
Please Move The Deer Crossing Sign
pi_65614841
quote:
Op zaterdag 31 januari 2009 15:34 schreef Simsfan88 het volgende:
Die gewone van de AH is lekker smeuig

Ik kan nooit kiezen, gewone, met uitjes of pesto
Ik heb voor de sweet onion gekozen, ik ga 'm zo ff proeven...
pi_65616160
Best lekker op een broodje/toastje, maar ik ben er altijd snel weer klaar mee. Niet teveel van eten
pi_65652852
De osseworst van tegenwoordig is overigens gewoon rauw vlees zoals wel meer voormalig gerookte vleeswaren tegenwoordig rauw zijn, de smaak komt van rooksmaak uit een potje of de vleeswaar wordt "koud-gerookt".
Koud roken gebeurt mbv een rookmachine die de rook produceert en waar de vleeswaar dan in hangt, op die manier krijg je wel de rooksmaak maar niet de temperatuur van het roken en dus ook geen gewichtsverlies.
Nadeel is dan dus ook dat het vlees niet wordt gegaard en feitelijk gewoon rauw is.(bron; ik ben service monteur en kom regelmatig in een paar vleeswaren fabrieken)
Weg-gevertje als je wil ontdekken of vleeswaar warm of koud gerookt is: warm gerookte vleeswaar is nagenoeg oneindig houdbaar en word zelfs lekkerder naarmate het langer hangt (zoals ontbijtspek die een jaar "op zolder" heeft gehangen ), koud gerookte vleeswaar heeft een houdbaarheid zoals rauw vlees.

Ik wind me daar bijna wekelijks over op omdat er bijna geen echte warm gerookte ontbijtspek te koop is, het is allemaal koud gerookt en dat bakt niet zo goed uit als warm gerookt en het uit bakken duurt ook behoorlijk lang omdat je het spek dus eerst moet garen.
ff een paar lekkere crispy plakjes ontbijstpek uitbakken word dan dus een illusie en als ze dan uiteindelijk uitgebakken zijn is het een soort verkoolde speklap Nee, dat water wat erin zit is wat er in zat toen het beestje geslacht werd en door het koude rookproces er dus niet is uit gerookt.
Het pekelbad waar het spek eerst in ligt voegt daar nog meer water aan toe maar dat is niets vreemds en is al eeuwen zo, wat de boel verklooit is dat het spek daarna niet word verwarmt door de rookoven en dsu dat water niet verdampt; lekker extra veel winst voor de fabrikant/winkel


]Wat een onzin bij elkaar.
Koud gerookte vleeswaren of vis is veel langer houdbaar. Door warm roken verandert de stuctuur van het vlees.(warm gerookte zalm is niet te pruimen, warm gerookt spek verliest al zijn vet).
Vlees wat in een pekelbad heeft gelegen verliest juist vocht.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 12:45:33 #165
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66892868
Ik ben verslaafd . Ik ga zometeen voor de 3e keer in een week tijd een kuipje opsmullen . Uiteraard weer met versgesneden rode uitjes
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66899632
Ik vindt het sinds twee weken geleden (voor het eerst geprobeerd) ook heerlijk, maar mij werd vroegah altijd verteld dat als je het te veel eet, kans op 'wormpjes' krijgt.

Off: Zag trouwens laatst een fimpje over rauw vlees in een kom waar cola overheen werdt geschud.... Na genoeg cola kwamen er godverdomme wormpjes naar boven kruipen!
  dinsdag 10 maart 2009 @ 16:10:57 #167
84524 Morwen
I got life
pi_66900276
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 15:53 schreef LuKaLiKe het volgende:
Ik vindt het sinds twee weken geleden (voor het eerst geprobeerd) ook heerlijk, maar mij werd vroegah altijd verteld dat als je het te veel eet, kans op 'wormpjes' krijgt.

Off: Zag trouwens laatst een fimpje over rauw vlees in een kom waar cola overheen werdt geschud.... Na genoeg cola kwamen er godverdomme wormpjes naar boven kruipen!
Dan zou ik ze constant moeten hebben, filet americain
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  dinsdag 10 maart 2009 @ 17:10:48 #168
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66902663
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 15:53 schreef LuKaLiKe het volgende:
Ik vindt het sinds twee weken geleden (voor het eerst geprobeerd) ook heerlijk, maar mij werd vroegah altijd verteld dat als je het te veel eet, kans op 'wormpjes' krijgt.



tot voor 3 jaar geleden was ik daar ook 'bang' voor . Maarja sindsdien nooit gehad. Als je geen gevoelige maag ofzo hebt, hoef je er ook niet bang voor te zijn
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 10 maart 2009 @ 19:14:24 #169
165237 Leef
Sunny side up!
pi_66907150
Mij is het overkomen dat ik een bakje van 2 ons filet americain in de ijskast had staan, en ik had honger, en er lag nog een eind brood.

Dus ik at het op met veel peper.

Bakje leeg en ik kijk naar het etiket: tenminste houdbaar tot: een maand geleden. oeps

Ik dacht oh fuck, dat wordt een maand op de wc met een emmer voor me.
Maar ik heb helemaal niks gehad! Helemaal niks.

En dat voor rauw vlees, dus allemachtig wat moeten daar een conserveringsmiddelen inzitten. Het was m'n geluk dat het al die tijd achteraan in de ijskast heeft gestaan, maar je maakt mij niet wijs dat het alleen maar daarom was dat het na een maand nog lekker rook, lekker smaakte, en er normaal uitzag..
pi_66907508
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 19:14 schreef Leef het volgende:
Mij is het overkomen dat ik een bakje van 2 ons filet americain in de ijskast had staan, en ik had honger, en er lag nog een eind brood.

Dus ik at het op met veel peper.

Bakje leeg en ik kijk naar het etiket: tenminste houdbaar tot: een maand geleden. oeps

Ik dacht oh fuck, dat wordt een maand op de wc met een emmer voor me.
Maar ik heb helemaal niks gehad! Helemaal niks.

En dat voor rauw vlees, dus allemachtig wat moeten daar een conserveringsmiddelen inzitten. Het was m'n geluk dat het al die tijd achteraan in de ijskast heeft gestaan, maar je maakt mij niet wijs dat het alleen maar daarom was dat het na een maand nog lekker rook, lekker smaakte, en er normaal uitzag..
En daar gaan de geruchten....

Mij zul je nu minstens 1 tot twee keer per week een lekker broodje FA zien eten!


Wordt ik toch ziek ervan, dan zal ik je achtervolgen tot de dood!
  dinsdag 10 maart 2009 @ 20:21:11 #171
165237 Leef
Sunny side up!
pi_66909827
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
pi_66909974
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:21 schreef Leef het volgende:
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
Mits met mate geen probleem. Als je dik bent moet je vooral koolhydraten mijden en niet eens zozeer vetten.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 20:28:57 #173
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66910193
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:21 schreef Leef het volgende:
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
het is juist mager vlees!
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66910983
Ja, en mayonaise.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 21:02:08 #175
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66911769
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66911804
In filet américain (uit de winkel) zit doorgaans flink wat mayonaise.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 21:07:27 #177
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_66912005
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 20:21 schreef Leef het volgende:
Gezond is filet americain trouwens niet voor dikke mensen. Zit vol, vol, vol met onverzadigde vetten.
Ja, en die onverzadgde vetten waarmee het vol,vol,.vol zit zijn erg slecht
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 10 maart 2009 @ 21:09:15 #178
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_66912084
Nou, mayonaise is wat te veel gezegd maak daar maar "saus" van.....

Alle andere aannames en veronderstellingen zijn ook niet accuraat, dat kan ook niet want Filet Americain is een "fanatasie product", het kan alles zijn wat een gek er in wil stoppen.

Het basis idee is wel "mager rundvlees+saus+kruiden" maar dat staat niet vast....
pi_66912139
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:02 schreef Isegrim het volgende:
In filet américain (uit de winkel) zit doorgaans flink wat mayonaise.

Welke lekker eten bevat geen ongezonde ingrediënten?
pi_66912379
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 21:10 schreef LuKaLiKe het volgende:

[..]

Welke lekker eten bevat geen ongezonde ingrediënten?
Ongezonde ingrediënten bestaan niet echt. Mayonaise is niet ongezond. Een ongezonde leefwijze bestaat wel. Elke dag mayonaise is bijvoorbeeld wel ongezond.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 21:18:18 #181
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66912594
Ach ja, het blijft toch lekker. Meestal haal ik het bij de slager en ging er vanuit dat er weinig 'saus' bij zat. Maar ook als ik het bij de super haal is het toch goed te doen

spraak laatst iemand die vaak filet americain at ipv andere vleessoorten omdat het zo mager was, zal ik die toch even uit haar droom helpen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 11 maart 2009 @ 03:37:38 #182
199823 TheZapster
Don't hassel The Hoff
  One tough cookie woensdag 11 maart 2009 @ 03:44:36 #183
169210 liesje1979
pi_66922889
Nah, beetje teveel enzo.

Maar ik vind het lekker!
Zonder uitjes of ei, met een beetje peper.
En leverworst vind ik ook niet zo heel lekker.
Pate dan weer wel
pi_66922917
Ik wil hier nu alleen nog berichten over filet americain zien, de rest wordt onherroepelijk verwijderd.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 11 maart 2009 @ 07:00:13 #185
165237 Leef
Sunny side up!
pi_66923252
erm ik denk dat ik het toch maar hou op met m'n moeder boodschappen doen
  woensdag 11 maart 2009 @ 19:21:48 #186
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_66945421
Ik heb voor de aardigheid eens een mailtje aan Verstegen (specerijen) gestuurd met daarin de vraag of er wellicht niet FA kruiden aan het assortiment kan worden toegevoegd....
  woensdag 11 maart 2009 @ 23:46:29 #187
30837 r00t3d
Carpe Noctem
pi_66955378
Morgenochtend weer een broodje halen bij de bakker. Broodje Martino met ansjovis. Mjam.
  woensdag 11 maart 2009 @ 23:53:37 #188
237059 Twerk
The Spurs
pi_66955602
Heeft Kips ook filet of enkel leverworst?
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  donderdag 12 maart 2009 @ 02:12:53 #189
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_66957702
Bij de appie ligt/lag voorverpakte fa als een worstje, ik dacht van Kips.....
pi_67057638
Wit knapperig pistoletje met filet american ,hardgekookt eitje erop en een beetje ui,smullen maar
Ik zeg ik hou der van
pi_67059843
Er is filét americain van de Appie (die ongeveer licht geeft in het donker) en de ouderwetse - maar een paar dagen houdbaar en o zo lekker - ik haal 'm meestal bij Marqt. Amsterdam en Haarlem only. Alleen al daarom wil je niet in de provincie wonen...
Never try to outstubborn a cat.
pi_67070053
I Filet American. Eet zo 1 bakje per week! Heerlijk, maar dan wel die van de C1000 of de Jumbo.
Die van de AH is echt te chemisch en smaakt nergens naar...

En die verhalen over de wormpjes...ik doe net alsof ik dat niet heb gelezen...
pi_67070158
quote:
Op maandag 26 januari 2009 22:22 schreef krakkemieke het volgende:
Ik werkte ook in een supermarktslagerij. En dan te bedenken dat veel mensen hun bedenkingen hadden bij een supermarktslagerij.......
Ik heb in verleden ooit in AH vleescentrale gewerkt en kan je zeggen dat dat kwalitatief erg goed is.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_67070183
quote:
Op zondag 15 maart 2009 02:35 schreef grif het volgende:
Er is filét americain van de Appie (die ongeveer licht geeft in het donker) en de ouderwetse - maar een paar dagen houdbaar en o zo lekker - ik haal 'm meestal bij Marqt. Amsterdam en Haarlem only. Alleen al daarom wil je niet in de provincie wonen...
Goede tip, fiets er dagelijks langs, ben er nog niet binnengeweest
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 15 maart 2009 @ 14:54:20 #195
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_67070310
quote:
Op zondag 15 maart 2009 00:32 schreef sgattie het volgende:
Wit knapperig pistoletje met filet american ,hardgekookt eitje erop en een beetje ui,smullen maar
je vergeet de peper en zout en dan (en als ik er ei op doe mag het ook afgetoefd worden met wat mayonaise
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_67076149
en/of wat aromat
Ja doei.
pi_67280016
goddelijk op een wit pistoletje met uitjes en zout en peper
pi_67349785
Oh, heerlijk! Mijn favoriete is de biologische van C1000.

Maar ja, ben zwanger, dus voorlopig geen filet americain voor mij...
pi_71215817
ik moet hier gewoon gepost hebben
this is soooooooooooo fucking cool. :D
pi_76747031
hmmm filet is lekker dr gaan toch wel 1 á 2 bakjes (150 gram per stuk) bij me naar binnen per week

Ladessa filet eet ik overigens altijd. Deze wordt bij Super de Boer tegenwoordig als Superieur filet verkocht naast het normale huismerk (wat ik altijd vrolijk links laat liggen)

[ Bericht 31% gewijzigd door hagelslagfabrikant op 12-01-2010 23:50:20 (was wat vergeten :P) ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')