abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65803582


Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65803800
Moooooi Hij ziet er ook echt superglad uit, zeg bij mij is het altijd een en al bobbels.

Strik is nu ook goed gelukt, toch?
pi_65803898
Ik kreeg vandaag een bestelling binnen en daar zat de smoother bij, en dat ding is werkelijk briljant!

Eigenlijk had er nog een lus in het midden gemoeten, maar ik probeerde dit met m'n nieuwe pareltjes en ik vond het eigenlijk wel leuk. .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65805538
Mooi taartje! Die strik is ook tof!

O ja, mijn taart is af trouwens (pffft...) ik zal zo ook een fotootje posten (maar durf haast niet omdat die van DAD zo mooi is... )
I found myself alone,
Alone above the raging sea
That stole the only boy I loved
And drowned him deep inside of me
pi_65806167
Oh come on! Als je beter kijkt zie je nog heel veel oneffenheidjes in m'n taart zitten hoor! En 't heeft me ook heel wat tijd gekost. Showen!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65807451
Eindelijk een foto van DaD d'r kunstwerk .

Tof hoor! Ziet er goed en lekker uit.
  vrijdag 6 februari 2009 @ 18:08:26 #182
219565 TruIvy
Shine, baby, shine!
pi_65807555
Leuheuk! En zo glad! Is ie lekker ?
pi_65808213
Mooi DaD!
pi_65809704
*Tromgeroffel* Tada! hier is mijn allereerste exemplaar. (moest eerst even Grey's Anatomy kijken )
Hij is gevuld met botercreme en blueberry jam. Vanavond ga ik het (laten) proeven!

Net uit de oven (gelukkig helemaal goed gegaan):


Gevuld en met botercreme ingesmeerd:


Eindelijk klaar met het marsepein kleuren en uitrollen:



En het eindresultaat


De smoother is trouwens super!
I found myself alone,
Alone above the raging sea
That stole the only boy I loved
And drowned him deep inside of me
pi_65810620
Wat een mooie exemplaren staan hier boven!

Hier staat ook weer een exemplaar in de oven, in een cakevorm, dus ben benieuwd of het wat gaat worden.
Moet dit weekend even uitvinden hoe ik een foto plaats, dan zal ik mijn creaties van de laatste tijd showen.
pi_65811874
Nou wil ik ook al een smoother Kan vast ook wel met marsepein toch (ik vond MMF eigenlijk echt vies)?
Ik ga het nog één keer vragen (geloof dat ik er vorige keer geen antwoord op had) Kan je die ronde bakvorm alleen bij de IKEA halen? En is het dan eigenlijk gewoon een kom of echt een bakvorm?

Morgen ga ik misschien eens kijken bij de Sligro en een andere winkel die ik ervan verdenk marsepein te hebben.

Oeh, DaD, mooi! Zo'n sierrand is eigenlijk ook wel heel leuk *hop, op het verlanglijstje*

[ Bericht 6% gewijzigd door SiTuSavais op 06-02-2009 20:33:46 ]
pi_65815431
Ik heb de smoother ook bij marsepein gebruikt, werkt hartstikke goed! Als je die bolvorm bedoelt die ik ook heb gebruikt, de mijne komt van de Action. Kostte uit m'n hoofd iets tussen de 2 en 3 euro! Hij is er in 2 maten en staatbij de kommen, het is eigenlijk geen bakvorm.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65815519
Mooi, LeNeHe!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65816807
Hoe voorkomen jullie eigenlijk dat het beslag rijst en er een klein bolletje ontstaat ipv een plat stuk? Of is dit niet te voorkomen en moet ik dit gewoon bijwerken met botercreme of de taartzaag?
pi_65816976
Het beslag in de bakvorm met een lepel in het midden wat indeuken en naar de kanten toe ophogen, of de temperatuur tijdens het bakken steeds iets verhogen.
En sowieso ondersteboven storten zodat ze strakkeonderkant de bovenkant wordt
Saartje
pi_65817549
DaD & LeNeHe: ze zijn leuk geworden zeg!

Ik hou er mee op voor vanavond. De 2 nijntje taarten zijn af, Snoopy en woodstock zitten op hun cakehuisje en hun twee taarten voor de stapel zijn bekleed. Morgen nog even de laatste details en stapelen maar...

Foto's volgen vast morgen
pi_65824747
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 20:25 schreef SiTuSavais het volgende:
Nou wil ik ook al een smoother Kan vast ook wel met marsepein toch (ik vond MMF eigenlijk echt vies)?
Ik ga het nog één keer vragen (geloof dat ik er vorige keer geen antwoord op had) Kan je die ronde bakvorm alleen bij de IKEA halen? En is het dan eigenlijk gewoon een kom of echt een bakvorm?


Ik denk dat je deze vorm bedoelt. Het is eigenlijk een serveerkom en is verkrijgbaar in verschillende maten. De kom heet Blanda Blank.
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
pi_65828390
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 22:35 schreef Maneki.Neko het volgende:
Het beslag in de bakvorm met een lepel in het midden wat indeuken en naar de kanten toe ophogen, of de temperatuur tijdens het bakken steeds iets verhogen.
En sowieso ondersteboven storten zodat ze strakkeonderkant de bovenkant wordt
thnx voor de tip!

Mijn zelfgemaakte creaties:

Mijn allereerste taart:



De taart die ik gister heb gemaakt, ben er niet helemaal tevreden over. Wilde er een retro taart van maken, maar de rode marsepein werkte niet mee, plakte echt gruwelijk tov de groene, zelfs met poedersuiker.



Ik mis nog wat hulpmiddelen om taarten goed te kunnen decoreren, ga zo maar eens een bestelling plaatsen bij de leukstetaartenwebshop.
pi_65829242
Thanks voor de complimenten! Hij is erg lekker (en erg zoet ) bevonden.

Poezebeest; die van jou zien er ook goed uit.
I found myself alone,
Alone above the raging sea
That stole the only boy I loved
And drowned him deep inside of me
pi_65829933
quote:
Op vrijdag 6 februari 2009 21:55 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik heb de smoother ook bij marsepein gebruikt, werkt hartstikke goed! Als je die bolvorm bedoelt die ik ook heb gebruikt, de mijne komt van de Action. Kostte uit m'n hoofd iets tussen de 2 en 3 euro! Hij is er in 2 maten en staatbij de kommen, het is eigenlijk geen bakvorm.
Goed excuus om nog maar eens naar de action te gaan . Ronde taartjes zijn ook niet meteen zo ontzettend véél. De taartdoos hadden ze helaas niet.
Misschien ga ik vandaag wel muffins decoreren. Maar als ik het vandaag niet doe, dan ga ik zeker een andere keer die leuke pacman-muffins schaamteloos kopiëren
pi_65848164
Na een week zoeken naar mijn cardreader voor mijn camera, hier eindelijk wat foto's:

Net uit de oven :


In lagen gesneden (zonder taartzaag ):


De eerste laag (banketbakkersroom) :


De tweede laag (aardbeienjam) :


Botercréme :


En als laatste, het eindresultaat :
Liever vragen naar de langste weg dan een antwoord dat je stil doet staan.
pi_65850282
Ik heb een vraag:
Welke kleurstoffen gebruiken jullie?
Ik heb nu van het merk sugarflair de kleuren gooseberry, cream en eucalyptus.
De kleur cream (geel) bevalt me erg goed, maar de andere kleuren niet echt.
Welke kleuren gebruiken jullie vaak?
En zou je ook bijv. de vier basiskleuren kunnen kopen en dan weer mengen?
Bijvoorbeeld geel en blauw: groen?
Liever vragen naar de langste weg dan een antwoord dat je stil doet staan.
pi_65850560
Ik heb van Sugarflair mint green en claret. Die bevallen me heel goed, je hebt er maar een klein beetje van nodig. De strik op m'n boltaartje is met die mint green gemaakt. Voor het bruin van dat taartje heb ik Brown van Wilton gebruikt, maar daarbij blééf ik toevoegen tot het me bruin genoeg was. Van Wilton heb ik ook Royal Blue en Ivory, maar die heb ik nog niet gebruikt.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65851140
KitchenQueen: je fotootjes doen het helaas niet!

Ik heb nog niets met kleurstof gedaan, tot nu toe heb ik al voorgekleurde marsepein gekocht. Lijkt me zo enorm veel werk om te kleuren en nogal wat gedoe. Maar van de andere kant, als je altijd blanke marsepein in huis hebt en kleurstoffen is dat natuurlijk ook wel handig.
pi_65851909
Fotootjes staan eindelijk online dus ik kan ze showen . En ik ben zoooo trots op de Snoopy taart, vond het ook jammer dat het huisje met Snooy & Woodstock weg ging. Best wel sneu hehe.





abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')