Becel | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:22 |
Aangezien ik nog al wat dagjes laat thuis ben en dan geen zin heb om te koken zoek ik: Suggesties (graag met een recept) voor maaltijden die je kunt bereiden en daarna vervolgens in te vriezen voor de dagen dat ik geen tijd heb. Zelf maak ik regelmatig saus voor de pasta en vries die in . Daarnaast is erwtensoep goed te doen. Liefste gerechten waar je enorm veel van kunt maken dus en dan in delen de vriezer in ![]() ![]() | |
Mirjam | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:23 |
stamppotten | |
Becel | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:26 |
quote:Kun je die invriezen dan? Ja tuurlijk je kan alles invriezen ![]() Heb ooit stampot andijvie geprobeert in te vriezen. Was geen succes (soort natte smurrie kwam er uit de vriezer) ![]() | |
minkuukel | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:29 |
![]() | |
Lotje-Plusone | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:33 |
Lasagne, andere soepen en dan vooral groente soep, dat is heeel makkelijk te makkelijk en smaakt prima als het uit de vriezer komt. Vroege maakt ik vaak rijstschotels (met spinazie en helemaal hoop andere ingredienten) en dat smaakte ook prima als het uit de vriezer kwam. | |
_Ophelia_ | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:39 |
quote:Stamppotten met stevige groenten (neem als criterium dat je de groente moet kunnen koken zonder dat het drab wordt zoals andijvie) vriezen heel goed in, net als soepen en inderdaad pastasauzen. Quiche in puntnen invriezen gaat ook erg goed. | |
Curiosity | dinsdag 20 januari 2009 @ 11:41 |
Hete kip recept uit het kookboek kan je heel goed invriezen, rijst gaat ook redelijk. Gewoon in porties invriezen en in schaaltje opwarmen. BIjna alle kiprecepten blijven goed in de vriezer, als het maar in een redelijke hoeveelheid saus zit. Bietjes van te voren klaarmaken en in porties invriezen, zakje kant er klare kookaardappelen ( 8 min magnetron), speklapje erbij en uitje en smullen maar. | |
HzHertz | dinsdag 20 januari 2009 @ 12:01 |
Muizen, ratten, kuikens, kippen en konijnen? | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 20 januari 2009 @ 13:37 |
Erwtesoep ![]() | |
LastRequest | dinsdag 20 januari 2009 @ 15:58 |
TVP.. ik ga binnenkort ook fulltime stage lopen en wil dus wel wat maaltijden in de vriezer gooien voor dagen dat ik echt moe ben. Ik heb maar een klein vriesvak dus ben ook niet zo op de hoogte wat er wel en niet in kan. Ik heb wel altijd twee zakjes van die roerbakgroenten van Appie in de vriezer liggen, die kunnen zonder ontdooien de wok in ![]() | |
Hoi_Piepeloi | dinsdag 20 januari 2009 @ 16:03 |
Je kan ook gewoon ingredienten inviezen? ![]() Paprika, peper en ui doen het hier iig goed (wel in alu ![]() En als je dan gewoon een paar kippen in stukken snijdt en marineert en dat dan met de groenten en peper in de pan mikt en daar nog een beetje ketjap en sweet chili saus bij doet ![]() ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 20 januari 2009 @ 16:14 |
quote:Je kan dat ook met de kip, de saus (mits nietzelfgemaakt of niet knoflookbevattend!) in de vriezer gooien. Hoef je savonds alleen nog je bakje boven je wok om te draaien. | |
kabouter.muts | dinsdag 20 januari 2009 @ 16:44 |
quote:Waarom mag het geen knof bevatten?? Kun je toch gewoon invriezen? | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 20 januari 2009 @ 17:01 |
quote:Knoflook zonder zuurstof en bij lage temperatuur (ie. onder olie, of in een saus en ingevroren) kan botulisme ontwikkelen ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 20 januari 2009 @ 17:21 |
quote:Aaah ja niet aan gedacht. Ik zou me er toch niet zo druk om maken. Zelfs bevroren kans op botulisme?? | |
Curiosity | dinsdag 20 januari 2009 @ 17:34 |
quote:Je hebt het toch al voldoende verhit? | |
Becel | woensdag 21 januari 2009 @ 01:49 |
quote:Dat lijkt me dus ook ![]() Edit :van brie zou je het ook kunnen krijgen toch? Weet je hoeveel brie er gevreten word in Nederland en ik heb nog nooit gehoord dat er iemand echt serieus ziek van geworden is of zelfs dood gegaan. Zwangere vrouwen ok , maar als gezonde gast valt het reuze mee. [ Bericht 25% gewijzigd door Becel op 21-01-2009 02:01:54 ] | |
Zo-is-dat | woensdag 21 januari 2009 @ 11:05 |
stoofpotten invriezen! In hele grote porties maken! | |
LeeHarveyOswald | woensdag 21 januari 2009 @ 11:07 |
quote:Nee.. de topictitel klopte niet, ik had een vergissing gemaakt tussen listeria (kaas/brie) en botulisme ontwikkeling.. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 21 januari 2009 @ 11:08 |
quote:Ja, juist. Alleen de verhitting kan nog een verschil maken ![]() | |
Becel | woensdag 21 januari 2009 @ 11:14 |
quote:Botulisme is toch door dode eenden etc? Verder haal ik zelf regelmatig van die Daregal doosjes voor in de vriezer (italiaanse kruiden) en daar zit ook knoflook tussen. http://www.daregal.fr/fr/daregal/fiches-produits/ail.html Voila knoflook uit de vriezer. Gewoon te koop bij uw lokale supermarkt ![]() | |
honda1990 | woensdag 21 januari 2009 @ 11:22 |
Je kan zelf pesto maken, in een ijsklontjesvorm doen en in de vriezer zetten, erg simpel om je saus snel smaak te geven. Gekookte pasta zelf is natuurlijk niet echt lekker uit de vriezer, maar saus kan wel supersimpel. | |
nuget | woensdag 21 januari 2009 @ 11:24 |
quote:Erwtensoep ![]() SPOILER | |
Qwea | woensdag 21 januari 2009 @ 11:55 |
Nasi (4 pers) 2 schouderkarbonade Rijst Ketjap manis Prei ui Ei (2) Maggi Schouderkarbonade in stukjes snijden Idem dito met ui en prei. Ui fruiten Vlees erbij Ketjap Manis in de pan bij het vlees en de ui naar smaak, idem dito met de maggi. Rijst koken (ik pleur er een compleet pak in ![]() Ei in de pan doen, met een spatel stuk maken zodat je stukjes ei krijgt. Prei bij het vlees en de ui in, ei erbij doen. 5 min op vol laten bakken. Rijst afgieten, rijst erbij. 5 min laten bakken (wel omscheppen!!!) Eet smakelijk. Eventueel als er te weinig manis bij zit kun je dat nog extra toevoegen. 4 pers kan ik 5 dagen van eten. Ik eet niet zoveel ![]() | |
hierissieweer | zondag 25 januari 2009 @ 01:43 |
Is verwarmde knoflook nu wel of niet schadelijk? | |
Becel | zondag 25 januari 2009 @ 21:34 |
quote:Het hele verhaal van die knoflook is bullshit. Je kunt ook diepvrieskruiden halen met stukjes knoflook. T enigste dat je het wel goed moet verwarmen . Mja zelfde met kip of varkensvlees . Door en door verhitten en er is niks aan de hand. | |
Becel | maandag 26 januari 2009 @ 06:01 |
OT je kunt ook wokgroenten (italiaans oosters) kopen voor in de diepvries. Best lekker en ook praktisch. Gehakt/kip etc hadden we meestal al liggen maar dan moest je voor de (verse)groenten weer persé naar de super. | |
_Ophelia_ | maandag 26 januari 2009 @ 08:18 |
quote:Het is zeker geen bullshit maar het gaat over knoflook in olie bewaren, niet over invriezen. |