Mijn kleine eet ze het liefst wel geschild, maar ongekookt. Gekookte/gebakken/gefrituurde aardappelen moet ie niet, maar rauw gaan ze in no time naar binnen. Met schillen is het bijna niet bij te houden.quote:Op woensdag 14 januari 2009 11:07 schreef Deetch het volgende:
Welk merk aardappelen heb je? Want bijv. friese borgers of opperdoezen zijn smakelijke aardappelen ook als ze gekookt zijn.
Ik eet aardappelen het liefs ongeschild omdat de smaak dan beter blijft.
Verder kun je ze beter stomen dan koken om ook meer smaak in de aardappel te houden.
Andere ideeen:
Griekse aardappelsoep
Zuurkool ovenschotel met gekruid gehakt (laagje voor laagje opbouwen en aftoppen met kaas)
Ik denk dat dit op dit moment de meest relevante vraag is, voordat er allemaal gerechten worden uitgewisseld die niet voor iedere aardappel geschikt zijn.quote:Op woensdag 14 januari 2009 11:07 schreef Deetch het volgende:
Welk merk aardappelen heb je? Want bijv. friese borgers of opperdoezen zijn smakelijke aardappelen ook als ze gekookt zijn.
Nou ja zeg. Er wordt toch om recepten gevraagd?? Post ik die, is het nog niet goed! Beetje flauwe opmerking Vork.....quote:Op woensdag 14 januari 2009 11:34 schreef Vork het volgende:
[..]
Ik denk dat dit op dit moment de meest relevante vraag is, voordat er allemaal gerechten worden uitgewisseld die niet voor iedere aardappel geschikt zijn.
Dus vertel op, wat voor aardappels heb je allemaal?
Daar wil ik wel eens een receptje van hebben! Is het gewoon een kwestie van lekkere aardappelpurree maken en daar torentjes van grillen?quote:
Ik lees er verschillende verhalen over, maar de tendens is toch dat men zegt dat rauwe aardappelen eten niet gezond is wegens gifstoffen en slechte verteerbaarheid. Vind je dat niet op z'n minst zorgelijk?quote:Op woensdag 14 januari 2009 11:24 schreef DoctorB het volgende:
[..]
Mijn kleine eet ze het liefst wel geschild, maar ongekookt. Gekookte/gebakken/gefrituurde aardappelen moet ie niet, maar rauw gaan ze in no time naar binnen. Met schillen is het bijna niet bij te houden.
Ik zou zeggen, probeer ze een rauw, op de een of andere manier moet dat toch smakelijk zijn.
Kleine bergjes puree uit de oven zijn pommes dauphinoise, gratin dauphinoise zijn gegratineerde aardappelplakjes in roomsaus, klein verschilquote:Op woensdag 14 januari 2009 11:55 schreef Tezz het volgende:
[..]
Daar wil ik wel eens een receptje van hebben! Is het gewoon een kwestie van lekkere aardappelpurree maken en daar torentjes van grillen?
groene aardappelen zijn slecht voor je en uitgelopen aardappelen ook omdat in de groene schil solanine zit en in de uitlopers en pitten zit baluwzuur en dat is giftig.quote:Op woensdag 14 januari 2009 11:24 schreef DoctorB het volgende:
[..]
Mijn kleine eet ze het liefst wel geschild, maar ongekookt. Gekookte/gebakken/gefrituurde aardappelen moet ie niet, maar rauw gaan ze in no time naar binnen. Met schillen is het bijna niet bij te houden.
Ik zou zeggen, probeer ze een rauw, op de een of andere manier moet dat toch smakelijk zijn.
Dat je de verkeerde term gebruikt is nog tot daar aan toe. Maar ik wist niet dat ze in de grensstreek enkel patat in hun frituurpan kunnen klaar maken. Of heb je een aparte kroketpan staan?quote:Op woensdag 14 januari 2009 10:57 schreef ruud.nl het volgende:
Frietpan kopen en lekker friet van bakken.![]()
Mensen die liever de term patat gebruiken, hoeven dit niet kenbaar te maken, we weten allemaal dat hetzelfde bedoeld wordt.)
Nee.quote:Op woensdag 14 januari 2009 13:05 schreef octopussy het volgende:
[..]
Ik lees er verschillende verhalen over, maar de tendens is toch dat men zegt dat rauwe aardappelen eten niet gezond is wegens gifstoffen en slechte verteerbaarheid. Vind je dat niet op z'n minst zorgelijk?
Pinda's zijn giftig als ze niet verhit zijn geweest. Genoeg stoffen die bij een bepaalde temperatuur afbreken.quote:Op woensdag 14 januari 2009 15:50 schreef DoctorB het volgende:
[..]
Nee.
Want als er gif in zit, dan 'verdwijnt' dat niet ineens op magische wijze door de aardappel te koken. 'Men' zegt zoveel.
Moeilijk verteerbaar kan ik we voorstellen, maar oefening baart kunst. Ook voor darmen.
De pelpinda's die je zelf uit de schil haalt zijn niet geroosterd.... Ik moet al jaaaaren dood zijn.quote:Op woensdag 14 januari 2009 15:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Pinda's zijn giftig als ze niet verhit zijn geweest. Genoeg stoffen die bij een bepaalde temperatuur afbreken.
Aardappels en pinda's zijn toch verre neefjes van elkaar?quote:Op woensdag 14 januari 2009 15:56 schreef DoctorB het volgende:
[..]
De pelpinda's die je zelf uit de schil haalt zijn niet geroosterd.... Ik moet al jaaaaren dood zijn.
Maar daarover ging deze verhaaltje niet.
Nee joh! In pinda's kan de giftige stof Aflatoxine zitten maar niet die je hier in Europa hebt. Noten- en peulvruchten mogen allang niet meer in Europa geïmporteerd worden zonder Aflatoxinecertificaat. Ze worden gekeurd na de oogst (in Brazilië en Argentinië, want daar komen de Europese pinda's vandaan) en dan worden ze nog iedere keer gekeurd bij elke handelaar die ertussen zit dus maak je niet drukquote:Op woensdag 14 januari 2009 15:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Pinda's zijn giftig als ze niet verhit zijn geweest. Genoeg stoffen die bij een bepaalde temperatuur afbreken.
Waar woon je dan? Wortelen/uienstamppot en boerenkool zijn de eerste dingen waar ik aan denk...quote:Op woensdag 14 januari 2009 10:51 schreef Rosella het volgende:
[ afbeelding ]
....en aan de typische stamppotgroentes (andijvie, boerenkool) kan ik niet komen. Recepten mogen op alle niveau's.
Alvast bedankt!
Nieuw-Zeeland.quote:Op donderdag 15 januari 2009 00:03 schreef kissa het volgende:
[..]
Waar woon je dan? Wortelen/uienstamppot en boerenkool zijn de eerste dingen waar ik aan denk...
Deze gisteren gemaakt! De aardappels bovenop begonnen een beetje uit te drogen na een tijdje, dus maar wat kaas erop gedaan. Op zich had er ook nog wel wat kaas tussen gemogen, maar verder helemaal prima!quote:Op woensdag 14 januari 2009 11:01 schreef -_Tommy_- het volgende:
1 kg aardappelen even beetje voorkoken en dan in plakjes snijden
ovenschaal pakken, daar dan een laagje aardappelen erin doen, dan een laagje met dungesneden uit, wat knoflook en wat spekjes, peper en zout, weer een laag aardappelen, weer een laag met ui, knoflook en spekjes en dan nog een laag aardappelen
dan 2,5dl bouillon maken, dit mengen met 1,5dl melk, daar een 30 gr boter in smelten dat over de schaal gooien en dan het geheel ongeveer een uur in de oven op 180 graden!
Denk dat dit de volgende gaat worden, maar dan met snijbiet (dit spul) i.p.v. spinazie, want de spinazieoogst is net op en snijbiet heb ik nog wel. Maar uhhh, wat is boursin cuisine precies? Zou Philadelphia knoflook/kruiden ook volstaan of smaakt dat echt heel anders?quote:Op woensdag 14 januari 2009 16:38 schreef styliste het volgende:
aardappelschotel:
aardappelpuree maken (naar eigen smaak, ik doe altijd lekker veel) en mengen met boursin cuisine
500 gr (of meer) gehakt rullen en goed kruiden
zak spinazie openmaken (en eventueel wassen)
en dan laagjes maken. eerst gehakt, dan spinazie en dan puree. Altijd eindigen met puree en dan laagje kaas erover en ongeveer half uurtje in de oven op 200 graden!
Boursin cuisine is eigenlijk gewoon kruidenroomkaas maar dan in een iets vloeibaardere variant zodat je er lekker sausjes van kan maken, zit in een potje in plaats van in een papiertje of doosje. Maar ik denk dat als je er kruidenroomkaas (bijvoorbeeld philadelphia) doorheen doet het ook erg lekker is!quote:Op vrijdag 16 januari 2009 09:25 schreef Rosella het volgende:
[..]
Deze gisteren gemaakt! De aardappels bovenop begonnen een beetje uit te drogen na een tijdje, dus maar wat kaas erop gedaan. Op zich had er ook nog wel wat kaas tussen gemogen, maar verder helemaal prima!
[..]
Denk dat dit de volgende gaat worden, maar dan met snijbiet (dit spul) i.p.v. spinazie, want de spinazieoogst is net op en snijbiet heb ik nog wel. Maar uhhh, wat is boursin cuisine precies? Zou Philadelphia knoflook/kruiden ook volstaan of smaakt dat echt heel anders?
@Tezz: Die aardappelsoep klinkt ook goed zeg!
Vandaag trouwens maar lasagne gegeten, want was even een beetje aardappelmoe.
Dat was erg lekker!quote:Op woensdag 14 januari 2009 11:25 schreef Tezz het volgende:
En hier nog het recept van een super lekkere aardappelsoep!
Oh je hebt hem gemaakt! Ja hij is inderdaad superlekker. Ooit eens een keer uit een allerhande of zo gehaald, dit recept. In de loop der tijd wel wat aangepast aan mijn eigen smaak. Hij staat hier steevast een paar keer per jaar te pruttelen op het vuur, heerlijk soeppie inderdaad!quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |