FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / [CUL-TV] Topchef!
golferdinsdag 13 januari 2009 @ 16:45
Wekelijks op dinsdag bij RTL4- 21:30

In het nieuwe programma Topchef, vanaf dinsdag 13 januari te zien bij RTL 4, strijden de zes meest gepassioneerde hobbykoks uit het afgelopen seizoen van Wie Is De Chef om de eretitel Topchef 2009. Dit gebeurt onder het toeziend oog van de bekendste sterrenchefs van Nederland: Sergio Herman (Oud Sluis), Jonnie Boer (De Librije), Ron Blaauw (Restaurant Ron Blaauw), Lucas Rive (De Bokkedoorns) en Hans van Wolde (Beluga).

Het spits wordt hierbij afgebeten door RTL’s eigen topkok Herman den Blijker. De presentatie is in handen van Martijn Krabbé.

In ‘Topchef’ krijgen de zes amateurs iedere week les van een bekende sterrenchef, die hen en de kijker daarbij een uniek kijkje in zijn eigen keuken biedt. Na afloop van deze sessie wordt elke hobbykok individueel op zijn of haar kookkunsten beoordeeld. Ook krijgen de deelnemers een gezamenlijke opdracht, die worden beoordeeld door culinair recensent Ton de Zeeuw van De Telegraaf en de groep voor wie wordt gekookt.

Aan het einde van de zesde en tevens laatste uitzending nemen uiteindelijk drie amateurs deel aan de zenuwslopende finaleopdracht. Dit gebeurt in een bijzondere setting, want de finalisten moeten hun kookkunsten vertonen aan een jury bestaande uit Sergio Herman, Lucas Rive, Ron Blaauw, Hans van Wolde en Herman den Blijker. Deze vijf culinaire grootheden nemen plaats aan de Chef’s table van sterrenrestaurant Beluga in Maastricht, om te bepalen welke hobbychef het meest getalenteerd is en zich met recht Topchef 2009 mag noemen.

website

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In het buitenland al een succes. Ben benieuwd wat ze er in Nederland van gaan maken.
cybermansdinsdag 13 januari 2009 @ 16:59
goed idee voor na csi miami
MooieLuLdinsdag 13 januari 2009 @ 17:52
waarom vind ik die herman den blijker toch zo een nepkok en bijvoorbeeld Ron Blaauw totaal niet?
RobinOokdinsdag 13 januari 2009 @ 18:13
Als ik dat had geweten had ik wel met Wie is de Chef mee willen doen!
Zou echt een moord doen om les te krijgen van een van die gasten. Lijkt me echt geweldig.
En ik ga dus zeker kijken.
RobinOokdinsdag 13 januari 2009 @ 18:15
De Blijker moest er natuurlijk wel bij, dat is de rtl-huis-chef, daar konden ze moeilijk omheen, maar vind 'm ook niet echt in het rijtje passen. Wat niet wegneemt dat ie ook erg goed is hoor.

Maar echt, ik word helemaal wee in mijn maag bij het idee dat je als hobbykok bij Sergio, Jonnie of Hans in de keuken zou mogen staan. Ah man, wat geil!
golferdinsdag 13 januari 2009 @ 18:40
Een weekje meelopen bij Jonnie, Hans, Lucas of Sergio lijkt mij ook wel leuk.
cybermansdinsdag 13 januari 2009 @ 21:31
begint nu
Prittdinsdag 13 januari 2009 @ 21:32
Jeroen wint dit, dat lijkt me duidelijk.
golferdinsdag 13 januari 2009 @ 21:47
De opzet is wel leuk gekozen vind ik.
Alexxxxxdinsdag 13 januari 2009 @ 21:50
Ik kijk.
boriszdinsdag 13 januari 2009 @ 21:51
Ik ook
100ccdinsdag 13 januari 2009 @ 21:56
Ik ook
Speculariumdinsdag 13 januari 2009 @ 22:06
De dames zijn alweer verwikkeld in een bitchfight.
Verrassend.
golferdinsdag 13 januari 2009 @ 22:21
Die bouillabaisse/test vind ik wel grappig.
DarkElfdinsdag 13 januari 2009 @ 22:21
Vind veel rtl programma's vaak zo moeilijk te verstaan (veel ruis) ... of ik word doof , dat kan ook
cybermansdinsdag 13 januari 2009 @ 22:24
ik vind die martin echt een kwal, die gilke een feeks. Geef Jeroen wel een grote kans om te winnen maar Willem-Jan sluit ik ook niet uit. Al hoewel de bouillabesse voor Jeroen denk ik niet al te best gaat uitvallen.
golferdinsdag 13 januari 2009 @ 22:42
Jeroen komt bij mij voorlopig als het beste over.
Stansfielddinsdag 13 januari 2009 @ 23:11
Ze hebben niet echt de beste amateurchefs genomen.
fratsmandinsdag 13 januari 2009 @ 23:12
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 22:21 schreef DarkElf het volgende:
Vind veel rtl programma's vaak zo moeilijk te verstaan (veel ruis) ... of ik word doof , dat kan ook
Ik vond het camerawerk heel vervelend. Inzoomen, uitzoomen, dan weer scherp beeld, dan weer niet... Hoop wel dat ze hier mee ophouden. Voor de rest wel een leuk programma.
golferwoensdag 14 januari 2009 @ 00:08
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 23:11 schreef Stansfield het volgende:
Ze hebben niet echt de beste amateurchefs genomen.
Waarschijnlijk waren er best wel een paar betere die niet wilden meewerken aan dit vervolg op Wie is de Chef.
RobinOokwoensdag 14 januari 2009 @ 00:30
Ik had gelukkig meteen geen spijt meer. Pffff, wat nou les van een chef?
Ze werden gewoon in het diepe gegooid, toevallig in de keuken van een chef.
Waarom zou je je nou niet gewoon op je eigen manier voor mogen bereiden? Ja, ik weet het al, omdat dat zogenaamd geen leuke tv oplevert. Nou, sorry, ik vind het helemaal niet leuk om ze te zien spartelen.
golferwoensdag 14 januari 2009 @ 01:04
Masterchef blijft toch een veel beter format om goede amateurkoks naar boven te laten komen drijven dan deze opzet.
Speculariumwoensdag 14 januari 2009 @ 01:08
quote:
Op woensdag 14 januari 2009 00:08 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarschijnlijk waren er best wel een paar betere die niet wilden meewerken aan dit vervolg op Wie is de Chef.
Dit waren toch de winnaars van de show?
RobinOokwoensdag 14 januari 2009 @ 01:28
Wat een buttsite zeg, dat wie is de chef, daar staan maar 9 weken online en daar komen nu maar 2 kandidaten uit voort. Heb ik wel vaker met rtl, dat ik van alles niet kan vinden. Pfffff, dan niet.

[ Bericht 72% gewijzigd door RobinOok op 14-01-2009 01:36:56 ]
RobinOokwoensdag 14 januari 2009 @ 01:38
Wat ik dus wou zeggen, er waren meer dan 6 weken, Specudinges.
En dus hebben ze uit de winnaars er toch weer 6 geselecteerd, misschien niet de 6 beste, maar de 6 met de meeste tijd of de meeste vakantiedagen.
Morwenwoensdag 14 januari 2009 @ 02:00
quote:
Op dinsdag 13 januari 2009 23:12 schreef fratsman het volgende:

[..]

Ik vond het camerawerk heel vervelend. Inzoomen, uitzoomen, dan weer scherp beeld, dan weer niet... Hoop wel dat ze hier mee ophouden. Voor de rest wel een leuk programma.
Ik werd er bijna zeeziek van, Den Blijker was op een gegeven moment in beeld en die camera schommelde echt heen en weer als op een schip

Leuk programma, ik vind die Herman wel een grappig mannetje Die blik van die Martin achter hem toenhij zei er 1 de keuken uit te willen meppen
Joenewoensdag 14 januari 2009 @ 08:12
Matig programma , ik vind wie is de chef leuker.
Karrel_Laaglawaaiwoensdag 14 januari 2009 @ 09:20
Ik vind het een waardeloos programma. Waardeloze deelnemers, waardeloze opdrachten. als ze nou die arrogante kwast van dat vorige programma van Den Blijker hadden genomen. Daar zaten sowieso interessantere mensen in.

Gemiste kans dit. In essentie zou dit een topprogramma kunnen zijn
Aartiwoensdag 14 januari 2009 @ 09:50
Niet zulke goeie koks, en wat raar dat ze bepaalde gerechten moeten maken die ze nog nooit eerder hebben gemaakt. Je kan beter ingredienten geven, en laat ze zelf beslissen wat ze ermee doen.
Stansfieldwoensdag 14 januari 2009 @ 10:13
Ja vind ik ook. Zoals die willem jan die heeft niks met vis. Heb je daar 2 opdrachten met vis en in de preview van volgende week hebben ze weer vis geloof ik. Dus dan schiet het al niet echt op.
golferdinsdag 20 januari 2009 @ 21:32
Nu weer.
Bij Sergio in Oud Sluis.
cybermansdinsdag 20 januari 2009 @ 22:13
weg met martin en aleksandra!
golferdinsdag 20 januari 2009 @ 22:18
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 22:13 schreef cybermans het volgende:
weg met martin en aleksandra!
Zijn tot nu toe wel de zwaksten. Maar ja..het is geen afvalrace.
golferdinsdag 20 januari 2009 @ 22:41
Gilke alweer gewonnen.
fratsmandinsdag 20 januari 2009 @ 22:43
Martin met z'n onbetrouwbare kop! En Aleksandra is ook vervelend!

Gilke kan zo in de KPN-reclames met Fons! "Kan nie brade en nie snije nie!" Kan ze wel, maar ik vind d'r accent geniaal!"
MooieLuLdinsdag 20 januari 2009 @ 22:47
wat een bekende gezichten allemaal van wie is de chef o.a.
NoCigardinsdag 20 januari 2009 @ 22:49
Net voor het eerst gezien: die Aleksandra viel wel tegen in het dagelijkse gebruik geloof ik. Ik kom me haar tenminste niet zo vervelend herinneren.
cybermansdinsdag 20 januari 2009 @ 22:58
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 22:47 schreef MooieLuL het volgende:
wat een bekende gezichten allemaal van wie is de chef o.a.
klopt, zijn allemaal winnaars
RobinOokwoensdag 21 januari 2009 @ 00:10
Ik vind het nog steeds niet leuk om ze zo in het diepe te gooien. Dan sta je voor Sergio en dan moet je 'm iets voorzetten wat je die dag voor het eerst klaarmaakte. Ik zou het leuker vinden als ze dat goed voor hadden mogen bereiden, zodat ze zich van hun allerallerbeste kant hadden kunnen laten zien. Zo'n Aleksandra zou dan ook veel beter presteren. Ik vind dat dat improviseren en samenwerken wordt overschat.

Maar verder vond ik het wel leuk om te zien hoe Sergio zijn eerlijke mening gaf. Niet afzeikerig en dominant, maar gewoon hard en eerlijk. Niemand die daar ook moeite mee had, dat is goed om te zien.
golferwoensdag 21 januari 2009 @ 00:37
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 00:10 schreef RobinOok het volgende:


Maar verder vond ik het wel leuk om te zien hoe Sergio zijn eerlijke mening gaf. Niet afzeikerig en dominant, maar gewoon hard en eerlijk. Niemand die daar ook moeite mee had, dat is goed om te zien.
Dat Vlaams/Zeeuwse dialect van Sergio is wel grappig om te horen.

Volgende week dus bij ons om de hoek: bij Lucas Rive.
Stansfieldwoensdag 21 januari 2009 @ 09:02
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Maar verder vond ik het wel leuk om te zien hoe Sergio zijn eerlijke mening gaf. Niet afzeikerig en dominant, maar gewoon hard en eerlijk. Niemand die daar ook moeite mee had, dat is goed om te zien.
Dat klopt ja. Mooi om te zien.

Ik snap alleen niet precies wat Herman ertussen doet. Hij is toch wel de minste als je het lijstje zo bekijkt.
casper019woensdag 21 januari 2009 @ 12:23
lachen wist niet dat er een NL versie van zou komen, ik ga wel een x kijken denk ik!!

is het een aanrader als je de amerikaanse top chef serie leuk vond?
Stansfielddinsdag 27 januari 2009 @ 21:02
Vanavond weer. Ben benieuwd of gielke weer met gemak de beste is.
golferdinsdag 27 januari 2009 @ 21:45
Wat een vreselijke vent is die Martin toch.
Jeroen is echt lekker rustig en deskundig.
golferdinsdag 27 januari 2009 @ 22:19
Ach gossie. Mevrouw Ekdom trok het even niet meer.

Blijft trouwens een echte topchef, Lucas Rive. Al zoveel jaar achter elkaar 2 Michelinsterren behouden is echt klasse en de Bokkedoorns blijft een toptent om te eten.
Annedinsdag 27 januari 2009 @ 22:22
Jan-Willem en Nicole krijgen de hoogste punten, me dunkt .
boriszdinsdag 27 januari 2009 @ 22:27
Willem-Jan
Annedinsdag 27 januari 2009 @ 22:28
Oké, Nicole niet dus.

Dat "Niemand zegt wat" in het voorstukje is trouwens hilarisch .
Sunnythesundinsdag 27 januari 2009 @ 22:31
Whoei! Volgende week sturen ze iemand naar huis dus!! Ik heb zo'n vermoeden wie...

Of eigenlijk hoop ik het vooral
golferdinsdag 27 januari 2009 @ 22:31
Willem-Jan dus vandaag de beste.
Volgende week bij Ron Blauw lijkt mij ook leuk.
fratsmandinsdag 27 januari 2009 @ 23:09
Willem-Jan! "Ik lust geen vis, ik lust geen orgaanvlees!"

En vervolgens wel bij Lucas Rive een 9 halen!

En hopelijk tyft Martin volgende week op.
PirEwoensdag 28 januari 2009 @ 09:35
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 23:09 schreef fratsman het volgende:

En hopelijk tyft Martin volgende week op.
Die ogen van die gast .
Martin

Willem-Jan mag ik wel, ik vond hem ook wel lachen tijdens "Wie is de Chef"
XLwoensdag 28 januari 2009 @ 10:37
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 00:37 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat Vlaams/Zeeuwse dialect van Sergio is wel grappig om te horen.

Volgende week dus bij ons om de hoek: bij Lucas Rive.
Vond ik ook mooi. Als Zeeuws Vlaming verbaasde het me ook dat hij zoiets op wilde gaan zetten in een andere stad. Iedere 3-sterrenchef zou denken aan Londen, Parijs, Amsterdam, Den Haag.... Sergio dacht waarschijnlijk aan Hulst of Terneuzen

Op de website van RTL staan trouwens ook de uitvoerige workshops van de topkoks.
Steven184woensdag 28 januari 2009 @ 11:02
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 10:37 schreef XL het volgende:

[..]

Vond ik ook mooi. Als Zeeuws Vlaming verbaasde het me ook dat hij zoiets op wilde gaan zetten in een andere stad. Iedere 3-sterrenchef zou denken aan Londen, Parijs, Amsterdam, Den Haag.... Sergio dacht waarschijnlijk aan Hulst of Terneuzen

Op de website van RTL staan trouwens ook de uitvoerige workshops van de topkoks.
Hij zegt wel op de site dat hij een mooi, nieuwe zaak in het buitenland zou willen. Dus misschien toch Londen of Parijs. Ik verwacht echter Oostende of Zeebrugge ofzoiets.
Doevelaerdinsdag 3 februari 2009 @ 20:41
Nog 3 kwartier, en dan zijn we gelukkig van Martin verlost.
golferdinsdag 3 februari 2009 @ 21:12
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 20:41 schreef Doevelaer het volgende:
Nog 3 kwartier, en dan zijn we gelukkig van Martin verlost.
Hopelijk wel.
Annedinsdag 3 februari 2009 @ 21:31
't Begint!
Sunnythesundinsdag 3 februari 2009 @ 21:48
gooi hem er maar uit!!
golferdinsdag 3 februari 2009 @ 21:49
Wat een eigenwijze eikel is dat toch, die Martin.
Sunnythesundinsdag 3 februari 2009 @ 21:54
Vreselijk..
Annedinsdag 3 februari 2009 @ 22:18
Nou, Martin gaat er overduidelijk uit inderdaad.
golferdinsdag 3 februari 2009 @ 22:23
Nicole is ook erg zwak.
Annedinsdag 3 februari 2009 @ 22:25
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 22:23 schreef golfer het volgende:
Nicole is ook erg zwak.
Maar niet zó zwak als Martin. Die kan echt niks goed doen.
Sunnythesundinsdag 3 februari 2009 @ 22:26
Nicole snapt iig nog de basisprincipes van het koken.. Ze kan de druk alleen niet zo goed handelen..
Speculariumdinsdag 3 februari 2009 @ 22:31
Whehe.
Annedinsdag 3 februari 2009 @ 22:31
.
_Administr8or_dinsdag 3 februari 2009 @ 22:32
Gelukkig.

marcodejdinsdag 3 februari 2009 @ 22:46
Nicole gaat volgende week janken om een "kuteend."

Martin kan het niet (wat een kerel overigens ), maar Nicole kan het niet aan.
Cat-astrophedinsdag 3 februari 2009 @ 22:53
quote:
Op woensdag 14 januari 2009 02:00 schreef Morwen het volgende:
Die blik van die Martin achter hem toenhij zei er 1 de keuken uit te willen meppen
Herman heeft zijn zin gekregen.

Wat een irritant en eigenwijs balletje was Martinneke zeg. Opgeruimd staat netjes, kunnen de anderen eens fatsoenlijk werken.

Ik erger me trouwens wel rot aan die 'spontane' telefoongesprekjes tussen de chefs. Uit alles blijkt dat het nep is. Ze kunnen gelukkig beter koken dan acteren.
marcodejdinsdag 3 februari 2009 @ 22:54
Die Ron Blaauw lijkt me wel typisch iemand die je met 1 zin tot je veters af kan breken. "Heb je geen lepel, of doe je alles met je vingers...?"
fratsmandinsdag 3 februari 2009 @ 23:01
Yeey! Houdoe en bedankt Martin! Met je arrogante rotkop.

En ja, die "telefoongesprekken" zijn tenenkrommend!
golferdinsdag 3 februari 2009 @ 23:02
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 22:54 schreef marcodej het volgende:
Die Ron Blaauw lijkt me wel typisch iemand die je met 1 zin tot je veters af kan breken. "Heb je geen lepel, of doe je alles met je vingers...?"
Ik mag die direktheid van hem wel.
Leuke man.
Ga binnenkort eens eten bij hem in Ouderkerk.
RobinOokdinsdag 3 februari 2009 @ 23:12
Nou, ik moest laatst een heel konijn in stukken snijden en die was al netjes onthoofd en leeggehaald en dat voelde nog steeds best eng, als je zo'n poot eraf zit te snijden. Ik kan me voorstellen dat de hele binnenkant er nog uit moeten halen toch ook wel een drempeltje is.

Verder ben ik blij dat ze eindelijk wat beter aan het koken zijn.

Verder vroeg ik me af, die Martin, die serveerde alleen die bieten-ellende? Ik zag geen tweede gerechtje, denk dat daar ook iets erg mis mee is gegaan?
Thracierwoensdag 4 februari 2009 @ 00:15
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 23:02 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik mag die direktheid van hem wel.
Leuke man.
Ga binnenkort eens eten bij hem in Ouderkerk.
Ja, dat valt mij ook op... Kon het van tevoren lastig inschatten, maar ze blijken tot nu toe allemaal sympathiek over te komen.
Aartiwoensdag 4 februari 2009 @ 10:24
Ik ben blij dat Martin weg is, wat een nare man!
HaverMoutKoekjewoensdag 4 februari 2009 @ 10:53
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 22:54 schreef marcodej het volgende:
Die Ron Blaauw lijkt me wel typisch iemand die je met 1 zin tot je veters af kan breken. "Heb je geen lepel, of doe je alles met je vingers...?"
Ik dacht dat dat in professionele keukens gewoon was? Herman den Blijker draait toch ook altijd het vlees met zijn vingers om? Gordon R. ook trouwens
Stansfieldwoensdag 4 februari 2009 @ 11:10
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 10:53 schreef computergirl het volgende:

[..]

Ik dacht dat dat in professionele keukens gewoon was? Herman den Blijker draait toch ook altijd het vlees met zijn vingers om? Gordon R. ook trouwens
Ja dat vond ik ook apart, hoewel jeroen niet echt iets aan het omdraaien was, maar gewoon een beetje met zijn vingers iets aan het ronddraaien was, dat kun je ook wel met een lepel ofzo doen.
fratsmanwoensdag 4 februari 2009 @ 11:46
Dat ze iets omdraaien met de vingers vind ik niet zo'n enorme ramp. Proeven van soep en vervolgens de lepel weer in die ketel vind ik veel erger.
muissiewoensdag 4 februari 2009 @ 12:10
Jamie Oliver zie ik ook regelmatig met z,n handen overal in zitten.
Maar met je vinger iets roeren is idd niet nodig lijkt me.

Bij mij kwam die Martin ook niet bepaald over als een aardige man. Ik zal hem niet missen.

Dat van die eend van volgende week lijkt me ook een beetje vreemd. Ik bedoel als er een stuk dood varken of koe op tafel ligt is er niks aan de hand en een eend is zielig ?
Mensen vinden het vaak ineens erg als ze een dier herkennen. Hoewel ik betwijfel of ze een lekker gegrild kippie ook zielig vind.
HaverMoutKoekjewoensdag 4 februari 2009 @ 13:01
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 12:10 schreef muissie het volgende:
Jamie Oliver zie ik ook regelmatig met z,n handen overal in zitten.
Maar met je vinger iets roeren is idd niet nodig lijkt me.

Bij mij kwam die Martin ook niet bepaald over als een aardige man. Ik zal hem niet missen.

Dat van die eend van volgende week lijkt me ook een beetje vreemd. Ik bedoel als er een stuk dood varken of koe op tafel ligt is er niks aan de hand en een eend is zielig ?
Mensen vinden het vaak ineens erg als ze een dier herkennen. Hoewel ik betwijfel of ze een lekker gegrild kippie ook zielig vind.
Ik denk dat als mensen een heel varken inclusief kop op het aanrecht zouden hebben dat het dan ook minder klinisch 'alleen een stuk vlees' zou zijn. OK, je moet wel een groot aanrecht hebben voor een heel varken
Raar maar waar, net als van die mensen die met droge ogen beweren vegetarisch te zijn maar wel vis eten omdat dat minder zielig is

BTW, staat dat bloemkool gerecht ook ergens online? Zag er interessant uit

[ Bericht 3% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 04-02-2009 13:49:52 ]
.Sparkling.woensdag 4 februari 2009 @ 22:08
Wat ben ik blij dat Martin er uit is zeg. Wat een vreselijke man was dat!
Ik vond die bloemkool ook erg interessant. Wil ik ook wel eens proberen.

Ik kan me eigenlijk best wel voorstellen dat het naar is om een eend helemaal te moeten ontleden. Ik eet zelf wel vlees maar ik ben dus ook zo iemand die geen konijn, eend, paard en dat soort dingen eet. Dat vind ik zielig ja Maar ik denk dat heel erg veel vleeseters ook helemaal niet willen zien wat ze nou eigenlijk eten. Dat biefstukje op bord lijkt niet meer op een rund en dat is prima. Eigenlijk best goed dat ze het zo laten zien vind ik

Ik ben wel heel erg benieuwd wie er uiteindelijk gaat winnen in ieder geval! Gilke en Willem-Jan springen er voor mij wel heel erg uit.
The_Hivesdonderdag 5 februari 2009 @ 20:52
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 10:53 schreef computergirl het volgende:

[..]

Ik dacht dat dat in professionele keukens gewoon was? Herman den Blijker draait toch ook altijd het vlees met zijn vingers om? Gordon R. ook trouwens
precies. En vaak voegen ze zout en specerijen en dat soort dingen ook met de blote vingers toe. Is toch precies hetzelfde.
RobinOokvrijdag 6 februari 2009 @ 00:55
Iedere chef werkt weer anders joh. Ze hebben allemaal hun eigen maniertjes. Zo'n Gary Rhodes uit Engeland doet alles met plastic handschoentjes aan. Gewoon ja knikken en een lepel pakken, dat deed Jeroen prima. Het is tenslotten zijn (Ron's) keuken.
tim2308vrijdag 6 februari 2009 @ 01:56
Ik vind het vaag dat ze er een hotelschoolstudente in hebben gedaan... Die zou toch meer kennis moeten hebben als de rest, oneerlijke voorsprong.
RobinOokvrijdag 6 februari 2009 @ 02:59
Ach, Gilke is ook niet 100% amateur:

"Toen ze begin 20 was heeft ze met haar ex-vriend een restaurant in België gerund. Hij was chef, zij de gastvrouw. Hier is haar interesse voor koken ontstaan. Na 2,5 jaar is ze weer naar Nederland gekomen en is koken haar grote passie geworden. Ze is zelfverzekerd over haar kookkunsten. Met haar vriendin heeft ze de droom om een brasserie/restaurant te beginnen. Ze werkt ongeveer een weekend per maand in het restaurant van een kennis, en dit doet ze puur omdat ze het leuk vindt. "

En Willem Jan ook niet:
"Op de Middelbare Hotelschool ‘de Rooi Pannen’ kreeg hij om de week kookles en is zijn interesse voor koken begonnen! Met zijn ex-partner heeft hij een eethuis gehad. Hij heeft dat eethuis 5 jaar gerund, maar het is jaren geleden verkocht."
cybermansvrijdag 6 februari 2009 @ 12:18
zo eindelijk gister avond kunnen afkijken. Die martin heeft me van het begin af aan geergerd. blij dattie weg is. Weet trouwens niet of ik helemaal blij zou worden als ik die nieren van vorige week had moeten doen of die eend van komende week... lijkt me toch een beetje luguber.

@computergirl:
http://www.rtl.nl/(/huist(...)laauwmasterclass.xml
HaverMoutKoekjezaterdag 7 februari 2009 @ 08:20
quote:
He bedankt!
Steven184maandag 9 februari 2009 @ 19:54
Morgen zonder Martin, ik verheug me er nu al op.
golferdinsdag 10 februari 2009 @ 21:20
Straks weer bij Jonnie en Trees.
boriszdinsdag 10 februari 2009 @ 21:31
Met mevrouw Ekdom eenden plukken .
golferdinsdag 10 februari 2009 @ 21:43
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 21:31 schreef borisz het volgende:
Met mevrouw Ekdom eenden plukken .
Die moet gewoon lekker weer naar huis gaan en huisvrouwtje blijven spelen.
Dit is niks voor haar.
golferdinsdag 10 februari 2009 @ 21:45
Nog even in de reclame wat extra aandacht voor ze.
fratsmandinsdag 10 februari 2009 @ 21:48
"Ze klapt helemaal dicht, terwijl 30 jaargangen Donald Duck aan haar voorbij flitsen..."
Sunnythesundinsdag 10 februari 2009 @ 21:51
moet zeggen dat mij een eend ontleden denk ik ook iets te ver zou gaan ja.. maar wellicht, als ik al zo ver was, zou ik me er overheen kunnen zetten.
Maar goed, ze is niet echt een chef nee, wel een heel erg goede hobbykok schat ik zo in.

Ik zou erg graag een workshop in het atelier doen geloof ik!
golferdinsdag 10 februari 2009 @ 21:58
Trees heeft weer een mooie creatie aan.
Sunnythesundinsdag 10 februari 2009 @ 21:58
zat er ook al met een open mond naar te kijken
Xenomaniacdinsdag 10 februari 2009 @ 21:58
Exit Nicole.
golferdinsdag 10 februari 2009 @ 21:59
Gouden bestek.
boriszdinsdag 10 februari 2009 @ 22:02
En het boek nog even in beeld .
Sunnythesundinsdag 10 februari 2009 @ 22:05
Dat wil ik ook een keer doen, de wijn-spijs workshop!
fratsmandinsdag 10 februari 2009 @ 22:10
exit Nicole inderdaad.
boriszdinsdag 10 februari 2009 @ 22:10
Exit, mevrouw Ekdom
golferdinsdag 10 februari 2009 @ 22:11
Dag Nicole.
Sunnythesundinsdag 10 februari 2009 @ 22:12
En toch heeft ze het goed gedaan hoor Ze heeft er uit gehaald wat er voor haar in zit.
fratsmandinsdag 10 februari 2009 @ 22:13
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 22:12 schreef Sunnythesun het volgende:
En toch heeft ze het goed gedaan hoor Ze heeft er uit gehaald wat er voor haar in zit.
Inderdaad. En ik denk dat de chefs dat ook wel aan haar hebben gemerkt, in tegenstelling tot Martin.
golferdinsdag 10 februari 2009 @ 22:15
Zo. De Jumbo-reclame is ook weer geweest.
Cat-astrophedinsdag 10 februari 2009 @ 22:18
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 22:12 schreef Sunnythesun het volgende:
En toch heeft ze het goed gedaan hoor Ze heeft er uit gehaald wat er voor haar in zit.
Alleen zit er niet genoeg in haar om op dit nivo mee te draaien. Als je echt voor zo'n wedstrijd gaat dan onthoofd je ook gewoon een dode eend. Ik vind het een beetje dubbel: eerst wel lekker Johnny's eendje opsmikkelen zonder blikken of blozen en vervolgens in tranen uitbarsten als je het ding zelf moet ontleden.
Het zit al ín je op dat moment! Je hebt het broertje van dat beest met dat lieve slappe koppie al ge-ge-ten!

En als je dan nog je gerecht verprutst is het duidelijk exit.
marcodejdinsdag 10 februari 2009 @ 22:59
Jonnie Boer: "Ze zijn vrij en mogen doen wat ze willen, maar ze moeten wel hun waffel houden en doen wat er gezegd wordt."
Killer_Momwoensdag 11 februari 2009 @ 00:56
Jonnie Boer: dit gerecht is goed , niet in dit restaurant, maar in een van mijn andere kan het op de kaart komen, { gerecht van Jeroen } .
wat een arogantie. daar ga je met honger van de tafel af.

ik vind al die kandidaten prutsers.
RobinOokwoensdag 11 februari 2009 @ 01:48
Huh? Wat vond je arrogant aan dat compliment dan?!
RobinOokwoensdag 11 februari 2009 @ 01:53
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 21:51 schreef Sunnythesun het volgende:
moet zeggen dat mij een eend ontleden denk ik ook iets te ver zou gaan ja.. maar wellicht, als ik al zo ver was, zou ik me er overheen kunnen zetten
Ik eet met regelmaat een lekker eendenborstje, dus zou het schijnheilig vinden om 'm niet te willen ontleden. Dat het geen lekker karweitje is, okay. Het enige waar ik wel echt tegenop zou zien is een eend de nek omdraaien. Ook al vind ik dat als je 't eet 't ook zelf zou moeten kunnen doden is dat toch wel een grensje. Ik vind dat ik het zou moeten kunnen, maar of dat in de praktijk ook zo werkt is een ander verhaal. Maar snijden in vlees doen we allemaal, dus waarom niet in een on-ontlede eend? Dat vind ik dan echt getrut, als je dat niet wilt. En gezeik als je erom gaat janken.
golferwoensdag 11 februari 2009 @ 01:54
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 00:56 schreef Killer_Mom het volgende:
Jonnie Boer: dit gerecht is goed , niet in dit restaurant, maar in een van mijn andere kan het op de kaart komen, { gerecht van Jeroen } .
wat een arogantie. daar ga je met honger van de tafel af.

ik vind al die kandidaten prutsers.
*Proost.*
Volgende keer beter opletten als Jonnie iets zegt: hij zei "Niet in de Librije, maar wel misschien in in 1 van mijn andere restaurants"
En dat is wel degelijk een compliment uit de mond van Jonnie Boer, waar je overigens nooit met honger van tafel gaat.
Cat-astrophewoensdag 11 februari 2009 @ 09:04
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 00:56 schreef Killer_Mom het volgende:
Jonnie Boer: dit gerecht is goed , niet in dit restaurant, maar in een van mijn andere kan het op de kaart komen, { gerecht van Jeroen } .
wat een arogantie. daar ga je met honger van de tafel af.

ik vind al die kandidaten prutsers.
Hij had het over de kwaliteit van het eten, niet over de kwantiteit. Die pas je per gelegenheid aan aan de omvang van het totale menu. Jeroen mag best trots zijn op zichzelf. En wat netter gaan werken.
Sunnythesunwoensdag 11 februari 2009 @ 09:16
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 01:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik eet met regelmaat een lekker eendenborstje, dus zou het schijnheilig vinden om 'm niet te willen ontleden. Dat het geen lekker karweitje is, okay. Het enige waar ik wel echt tegenop zou zien is een eend de nek omdraaien. Ook al vind ik dat als je 't eet 't ook zelf zou moeten kunnen doden is dat toch wel een grensje. Ik vind dat ik het zou moeten kunnen, maar of dat in de praktijk ook zo werkt is een ander verhaal. Maar snijden in vlees doen we allemaal, dus waarom niet in een on-ontlede eend? Dat vind ik dan echt getrut, als je dat niet wilt. En gezeik als je erom gaat janken.
Dus jij zou zelf ook een koe uit elkaar slopen? Of een varken?

Sorry, maar ik vind dat dus echt onzin. Voor het goed slachten en uitbenen zijn professionals, voor het bereiden ook. Dat dit soms samen gaat is leuk, maar ik vind dit geen 'vereiste'. Als je aan zo'n programma mee doet kan je verwachten dat zo'n uitdaging er bij zit, maar ik vind het absoluut geen schande als je dat niet trekt, en erg stoer als je het wel doet natuurlijk. En ik vind zeker niet dat je daarmee je 'recht verspeelt' om er mee te mogen werken Dat vind ik pas getrut en gezeik..
Cat-astrophewoensdag 11 februari 2009 @ 09:21
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 09:16 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Dus jij zou zelf ook een koe uit elkaar slopen? Of een varken?

Sorry, maar ik vind dat dus echt onzin. Voor het goed slachten en uitbenen zijn professionals, voor het bereiden ook. Dat dit soms samen gaat is leuk, maar ik vind dit geen 'vereiste'. Als je aan zo'n programma mee doet kan je verwachten dat zo'n uitdaging er bij zit, maar ik vind het absoluut geen schande als je dat niet trekt, en erg stoer als je het wel doet natuurlijk. En ik vind zeker niet dat je daarmee je 'recht verspeelt' om er mee te mogen werken Dat vind ik pas getrut en gezeik..
Daar ben ik het dus niet mee eens. Ik vind het hypocriet als je met droge ogen heerlijk kunt genieten van een stukje vlees maar begint te piepen als je het uit de originele verpakking moet halen. En zeker in zo'n wedstrijd moet je je daar overheen kunnen zetten.
Speculariumwoensdag 11 februari 2009 @ 09:26
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 09:16 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Dus jij zou zelf ook een koe uit elkaar slopen? Of een varken?

Sorry, maar ik vind dat dus echt onzin. Voor het goed slachten en uitbenen zijn professionals, voor het bereiden ook. Dat dit soms samen gaat is leuk, maar ik vind dit geen 'vereiste'. Als je aan zo'n programma mee doet kan je verwachten dat zo'n uitdaging er bij zit, maar ik vind het absoluut geen schande als je dat niet trekt, en erg stoer als je het wel doet natuurlijk. En ik vind zeker niet dat je daarmee je 'recht verspeelt' om er mee te mogen werken Dat vind ik pas getrut en gezeik..
Bij vis had ze er ook al moeite mee.
Als je dit niet aankan hoor je niet thuis in een keuken. Hooguit als schoonmaker.
Zelfs de poelier moet zijn eigen kippen schoonmaken. En daar werken ook zaterdaghulpjes die dat moeten doen. Mevrouw Ekdom is zich gewoon enorm aan het aanstellen en ze is terecht weggestuurd.
Sunnythesunwoensdag 11 februari 2009 @ 10:17
Ik zeg ook niet dat ze niet terecht is afgevallen.. Maar ik vind de stellingen die hier genomen worden te ver gaan. Voor deze wedstrijd klopt het, het hoort er bij in een professionele keuken, maar het wordt hier te algemeen gesteld imo. Jullie doen net alsof iedereen die wel eens een stukje vlees eet het zelf had moeten slachten en dat vind ik dus enorme onzin.
Is net zo iets als beweren dat je de kraan niet mag gebruiken als niet niet zelf de leidingen hebt gelegd.. Slaat ook nergens op.
Stansfieldwoensdag 11 februari 2009 @ 11:09
Gisteren gemist. Vanavond even op internet kijken.
RobinOokwoensdag 11 februari 2009 @ 12:47
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 09:16 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Dus jij zou zelf ook een koe uit elkaar slopen? Of een varken?
Ja, lijkt me wel wat. Ik zou er geen nee tegen zeggen als die mogelijkheid zich eens voor zou doen.
En tuurlijk zijn er professionals die dat veel beter kunnen, vooral omdat dat uitbenen nogal zwaar werk is. Maar een eendje of een visje niet. En ik heb gemerkt dat je het zelf juist veel netter kunt. Omdat je er de tijd voor kunt nemen en die poelier en visboer doet het rats rats.
rashudodonderdag 12 februari 2009 @ 12:06
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 10:17 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik zeg ook niet dat ze niet terecht is afgevallen.. Maar ik vind de stellingen die hier genomen worden te ver gaan. Voor deze wedstrijd klopt het, het hoort er bij in een professionele keuken, maar het wordt hier te algemeen gesteld imo. Jullie doen net alsof iedereen die wel eens een stukje vlees eet het zelf had moeten slachten en dat vind ik dus enorme onzin.
Is net zo iets als beweren dat je de kraan niet mag gebruiken als niet niet zelf de leidingen hebt gelegd.. Slaat ook nergens op.
Het is meer als beweren dat je de kraan niet zou moeten gebruiken als je het emotioneel niet aankan om te proberen een leiding zelf aan te leggen, om te zien hoe iemand anders een leiding aanlegt en de gedachte dat leidingen aangelegd moeten worden omdat je dat zielig vind voor leidingen.
tim2308donderdag 12 februari 2009 @ 15:35
Ach, in het middensegment en lager komt toch alles vrijwel panklaar binnen.... Heb je alleen nog maar te maken met grote eiwitblokken
Killer_Momvrijdag 13 februari 2009 @ 00:17
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 01:54 schreef golfer het volgende:

[..]

*Proost.*
Volgende keer beter opletten als Jonnie iets zegt: hij zei "Niet in de Librije, maar wel misschien in in 1 van mijn andere restaurants"
En dat is wel degelijk een compliment uit de mond van Jonnie Boer, waar je overigens nooit met honger van tafel gaat.
die arogantie bedoel ik dus.........
hij zegt... Niet in de Librije, maar wel misschien in in 1 van mijn andere restaurants"

die zijn minder? voor de kneuzen die minder uitgeven als 8 keer mini gerechtjes voor 150 euro?
heel die top koks met hun TV ego zijn allang binnen, ze proberen hoever de mensen willen betalen voor holle fratsen.

zien en gezien worden en thuis aan de toosjes met kip-kerrie salade
NoCigarvrijdag 13 februari 2009 @ 01:52
Ja, die zijn inderdaad minder en voor de rest weet je totaal niet waar je het over hebt.
RobinOokvrijdag 13 februari 2009 @ 02:34
Niet minder, gewoon anders.
#ANONIEMvrijdag 13 februari 2009 @ 19:39
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 21:58 schreef golfer het volgende:
Trees heeft weer een mooie creatie aan.
Wat een ordi wijf zeg

En ik vond ook dat die Nicole niet zo moest jankzakken. Tuurlijk het is niet het meest frisse werkje die ingewanden eruit halen, maar damzz je kan op zijn minst toch wel die kop en poten eraf hakken

Maargoed ik kijk miss ietwat gekleurd ernaar aangezien ik bij een poelier heb gewerkt toen ik 15/16 jaar was als bijbaantje
Wat iemand anders al zei, ook de weekendhulpen hakken koppen en poten eraf En ik heb vaak genoeg darmen of andere ingewanden eruit moeten halen... met blote handjes
Killer_Momzaterdag 14 februari 2009 @ 00:58
quote:
Op vrijdag 13 februari 2009 01:52 schreef NoCigar het volgende:
Ja, die zijn inderdaad minder en voor de rest weet je totaal niet waar je het over hebt.
De Librije #7: Jonnie, Trees, de RLS en het Spinhuis
golferzaterdag 14 februari 2009 @ 01:29
quote:
Je hebt er ook gegeten?
Kan daar niets over terug vinden?
Speculariumzaterdag 14 februari 2009 @ 01:34
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 01:29 schreef golfer het volgende:

[..]

Je hebt er ook gegeten?
Kan daar niets over terug vinden?
Huh, als je een topic doorleest ben je er toch min of meer geweest?
golferzaterdag 14 februari 2009 @ 01:36
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 01:34 schreef Specularium het volgende:


Huh, als je een topic doorleest ben je er toch min of meer geweest?

Hoe dom van mij.
Killer_Momzaterdag 14 februari 2009 @ 23:07
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 01:34 schreef Specularium het volgende:

[..]

Huh, als je een topic doorleest ben je er toch min of meer geweest?
of je wil er niet naar toe, recenties blijken toch belangrijk. leve het internet.
golferdinsdag 17 februari 2009 @ 20:49
Straks de finale.
Sunnythesundinsdag 17 februari 2009 @ 20:52
spannend!
fratsmandinsdag 17 februari 2009 @ 21:06
Ik zit klaar!
boriszdinsdag 17 februari 2009 @ 21:31
Hans van Wolden
golferdinsdag 17 februari 2009 @ 21:44
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 21:31 schreef borisz het volgende:
Hans van Wolden
Botte hork is hij wel, maar hij kan koken als de beste en is bevlogen.
Stansfielddinsdag 17 februari 2009 @ 21:51
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 21:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Botte hork is hij wel, maar hij kan koken als de beste en is bevlogen.
Ze zijn allemaal behoorlijk bot en hard in hun commentaar, maar dat moet je volgens mij ook wel zin wil je tot de top behoren.
Sjeendinsdag 17 februari 2009 @ 22:00
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 21:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Botte hork is hij wel, maar hij kan koken als de beste en is bevlogen.
Ik vind 'm stukken minder bot dan de anderen
Maar goed, da's misschien ook omdat ik 'm wel vaker zie hier...

Ik duim trouwens voor Willem-Jan
boriszdinsdag 17 februari 2009 @ 22:04
Jonnie is er niet bij dus.
Prittdinsdag 17 februari 2009 @ 22:18
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 22:04 schreef borisz het volgende:
Jonnie is er niet bij dus.
Hij mocht niet van Therese.

Jeroen gaat winnen zoals ik aan het begin van de serie voorspeld heb.
golferdinsdag 17 februari 2009 @ 22:18
Zielig voor Jan-Willem dat ie eerst weer een amuse en daarna een voorgerecht met vis en schep/schaaldieren moest maken, maar ja, als je een chef-kok wilt zijn zul je die gerechten ook moeten kunnen maken en vooral proeven.
Daarom valt ie voor mij eigenlijk af als topchef.
XLdinsdag 17 februari 2009 @ 22:25
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 22:18 schreef golfer het volgende:
als je een chef-kok wilt zijn zul je die gerechten ook moeten kunnen maken en vooral proeven.
Daarom valt ie voor mij eigenlijk af als topchef.
Juist niet. Als chef-kok kun je prima zonder vis koken. Als je goed bent in vlees moet je geen vis gaan maken.
boriszdinsdag 17 februari 2009 @ 22:29
Gilke wint
Sunnythesundinsdag 17 februari 2009 @ 22:29
Ik wist het!!!!
mjandinsdag 17 februari 2009 @ 22:30
Hmm, ik had toch Jeroen verwacht toen ik de reacties op de gerechtjes zag...
golferdinsdag 17 februari 2009 @ 22:30
Terechte winnares.
XLdinsdag 17 februari 2009 @ 22:31
Ik zou liever van de 2 andere finalisten eten.
mjandinsdag 17 februari 2009 @ 22:31
Geen idee of het terecht was of niet, ik heb alleen de eerste aflevering gezien en nu de finale.
Sjeendinsdag 17 februari 2009 @ 22:37
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 22:29 schreef borisz het volgende:
Gilke wint
Ja, jammer... ik mag haar niet zo
Speculariumdinsdag 17 februari 2009 @ 22:39
Toen Willem-Jan afviel was het eigenlijk wel duidelijk.

Jammer.
NoCigardinsdag 17 februari 2009 @ 22:51
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 22:37 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Ja, jammer... ik mag haar niet zo
Ja, ik vond Jeroen in ieder geval wel het sympathiekste, dat hysterische gegil van Wilem-Jan en dat irritante "Bai ons in Broabant " van Gilke staan me nogal tegen.

Maar het zal vast wel terecht zijn.

[ Bericht 3% gewijzigd door NoCigar op 17-02-2009 23:11:46 ]
RobinOokdinsdag 17 februari 2009 @ 22:59
Helemaal terecht. Gilke was over de gehele linie steeds beter dan Jeroen. En Willem-Jan kon natuurlijk nooit winnen met zijn beperkingen van geen vis, geen schaaldieren en geen orgaanvlees.
Prittdinsdag 17 februari 2009 @ 23:36
De overwinning zal inderdaad wel over de hele linie gehaald zijn en niet zozeer op het laatste onderdeel zoals gezegd werd. Bovendien zou het me niets verbazen als na de opnames een van die chef-koks op Gilke gedoken is.
golferdinsdag 17 februari 2009 @ 23:55
quote:
Op dinsdag 17 februari 2009 22:59 schreef RobinOok het volgende:
Helemaal terecht. Gilke was over de gehele linie steeds beter dan Jeroen. En Willem-Jan kon natuurlijk nooit winnen met zijn beperkingen van geen vis, geen schaaldieren en geen orgaanvlees.
Dat dus.
Die 5 chefkoks hebben echt niet ter plekke besloten.
Nog afgezien van het jury-rapport dat al uit de rode enveloppe helemaal in kleur gedrukt kwam, dus niet ter plekke was geschreven.
Killer_Momwoensdag 18 februari 2009 @ 01:17
goed, Gilke heeft gewonnen, op naar het volgende kookprogramma , misschien met nog meer jankers, ?
vadsige koks , en vooral minder op je bord.
golferwoensdag 18 februari 2009 @ 01:24
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 01:17 schreef Killer_Mom het volgende:
goed, Gilke heeft gewonnen, op naar het volgende kookprogramma , misschien met nog meer jankers, ?
vadsige koks , en vooral minder op je bord.


Proost maar weer.
Morwenwoensdag 18 februari 2009 @ 01:32
Leuk, Gilke gewonnen Ik moet het nog ff kijken maar het zal vast terecht zijn. Vond haar over het algemeen de beste tot nu toe. Lekker rustig en leiderskwaliteiten.
Killer_Momwoensdag 18 februari 2009 @ 01:36
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 01:24 schreef golfer het volgende:

[..]



Proost maar weer.
Yep, jij wel, ik niet meer, al meer als een half jaar. maar daar word ik niet minder een nachtbraker van, integendeel.
dadelijk nog een uurtje lezen, en dan slapen.
Steven184woensdag 18 februari 2009 @ 09:42
Toch zonde vind ik het voor Willem-Jan, want ondanks het drama van de eerste twee afleveringen met schaal-en-schelpdieren wist hij het algemeen klassement toch vrij ruim te winnen nog. En won de meeste afleveringen volgens mij. En dan baal je denk wel even als 2 van de 3 gerechten die je moet maken nou niet je grootste vrienden zijn.

In die zin mogen ze de finale voortaan van mij wel veranderen: Of zelf gerechten maken/bedenken, maar wel uiteraard met de dingen die ze hebben geleerd of de winnaar van het algemeen klassement laten kiezen tussen 3 soorten menu's. Het kiezen van wanneer je wil uitserveren vind ik nogal mager voor het winnen van het algemeen klassement.

Al met al was het niet top, maar wel vermakelijk om de echte topchefs te zien.
RobinOokwoensdag 18 februari 2009 @ 12:30
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 09:42 schreef Steven184 het volgende:
Toch zonde vind ik het voor Willem-Jan, want ondanks het drama van de eerste twee afleveringen met schaal-en-schelpdieren wist hij het algemeen klassement toch vrij ruim te winnen nog. En won de meeste afleveringen volgens mij. En dan baal je denk wel even als 2 van de 3 gerechten die je moet maken nou niet je grootste vrienden zijn.
'k Vind het een beetje als meedoen met de triathlon en dan niet kunnen zwemmen.
Killer_Momdonderdag 19 februari 2009 @ 01:14
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 12:30 schreef RobinOok het volgende:

[..]

'k Vind het een beetje als meedoen met de triathlon en dan niet kunnen zwemmen.
dat is wat ik mis , geen van alle zijn "cheff bullebak "waardig.
koken thuis is heel wat simpler als cheff zijn. houden zo
Speculariumdonderdag 19 februari 2009 @ 02:48
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 01:14 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

dat is wat ik mis , geen van alle zijn "cheff bullebak "waardig.
koken thuis is heel wat simpler als cheff zijn. houden zo
Nou kan ik het mis hebben maar ik heb in dit programma weinig thuiskoken gezien.
Maar wat ik me eigenlijk meer afvraag, vanwaar die negatieve connotatie die uit jouw post (en eerdere) spreekt?
Killer_Momvrijdag 20 februari 2009 @ 01:12
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 02:48 schreef Specularium het volgende:

[..]

Nou kan ik het mis hebben maar ik heb in dit programma weinig thuiskoken gezien.
Maar wat ik me eigenlijk meer afvraag, vanwaar die negatieve connotatie die uit jouw post (en eerdere) spreekt?
die mensen die je hebt gezien raken bij het minste al in paniek. zelfs als thuiskok moet je daar mee om kunnen gaan. eigenlijk wacht ik op de volgende prijs voor een 'je moet het zien programma'
cybermansvrijdag 20 februari 2009 @ 10:11
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 01:12 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

die mensen die je hebt gezien raken bij het minste al in paniek. zelfs als thuiskok moet je daar mee om kunnen gaan. eigenlijk wacht ik op de volgende prijs voor een 'je moet het zien programma'
VInd ik een beetje kort door de bocht....
A) ze hadden een bepaalde tijd
B) ze moesten presteren (no second chances)
C) Camera die constant in op je handen staat te kijken.
D) zullen vast dingen zijn die wij niet gezien hebben die wel aan de stress bijdragen
Killer_Momzaterdag 21 februari 2009 @ 01:27
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 10:11 schreef cybermans het volgende:

[..]

VInd ik een beetje kort door de bocht....
A) ze hadden een bepaalde tijd
B) ze moesten presteren (no second chances)
C) Camera die constant in op je handen staat te kijken.
D) zullen vast dingen zijn die wij niet gezien hebben die wel aan de stress bijdragen
precies die onderdelen die nodig zijn om je een kok te noemen, ik heb er geen medelijden mee,
heel die show is een slap aftreksel van wat een echte kok moet kunnen.
Speculariumzaterdag 21 februari 2009 @ 01:33
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 01:27 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

precies die onderdelen die nodig zijn om je een kok te noemen, ik heb er geen medelijden mee,
heel die show is een slap aftreksel van wat een echte kok moet kunnen.
Zeg je nu dat het programma slecht was omdat ze juist een aantal omstandigheden hadden waar
een chef mee om moet kunnen gaan en hen dat ook lukte?
Killer_Momzaterdag 21 februari 2009 @ 01:38
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 01:33 schreef Specularium het volgende:

[..]

Zeg je nu dat het programma slecht was omdat ze juist een aantal omstandigheden hadden waar
een chef mee om moet kunnen gaan en hen dat ook lukte?
dat het hun niet lukte, inderdaad.
Stansfieldzaterdag 21 februari 2009 @ 20:49
Ik liep vandaag trouwens in Maastricht hadden we de auto vlak bij de beluga geparkeerd. Mooi restaurant hoor.