quote:Op zondag 4 januari 2009 20:45 schreef miss_sly het volgende:
*knip*
En met betrekking tot de kinderopvang: waar letten jullie op? Mijn schoonzusje zei bijvoorbeeld dat ze het zo vervelend vond dat er voor hun tweede geen horizontale groep was, maar iemand anders zei dat verticaal veel fijner was omdat ze dan meer leren en niet zo passief liggen te liggen. En ik heb een opvang gezien dat ermee adverteert dat ze 'volgens de Gordon-methode' te werk gaan. Is dat goed of slecht? Hoe kan ik dat als aanstaande-voor-de-eerste-keer-moeder die zelf nog moet uitzoeken hoe ze gaat opvoeden nou weten?
Misschien heb je hier iets aan miss-sly:quote:Op zondag 4 januari 2009 21:15 schreef miss_sly het volgende:
Die overkoepelende organisatie, is dat voor Amsterdam? Heb je daar nog een linkje van toevallig?
Laat ik nou in de vaste overtuiging leven dat jij in Amsterdam woontquote:Op zondag 4 januari 2009 21:17 schreef Lois het volgende:
Nee was voor onze woonplaats,niet in Amsterdam helaas.
Kan ik hieruit afleiden dat het bij andere kinderdagverblijven normaal is dat de kinderen de hele dag binnen zitten???quote:Op zondag 4 januari 2009 23:19 schreef Franneh het volgende:
Bij ons staat er bijv. ook in het beleid dat kinderen min. 1 x per dag naar buiten moeten om een frisse neus te halen (+ verhaal erbij) mits het slecht weer is natuurlijk.
Ik vind het juist raar als ze niet bij elkaar op de groep zitten in een 0-4 groep. Thuis leven ze ook samen toch?quote:Op maandag 5 januari 2009 10:15 schreef Stiemie het volgende:
Bij ons komen eventuele broertjes en zusjes niet bij elkaar in de groep. Zo hebben ze allebei echt hun eigen plekje. Er is trouwens wel een tweeling en daarvoor maken ze een uitzondering, dus die zittenw el op dezelfde groep.
Op zich is het voor een kind ook prettig zijn eigen plekje en identiteit te hebben, lijkt me.quote:Op maandag 5 januari 2009 11:45 schreef Troel het volgende:
[..]
Ik vind het juist raar als ze niet bij elkaar op de groep zitten in een 0-4 groep. Thuis leven ze ook samen toch?
Ja, maar dat kan ook in dezelfde groep lijkt me? Kindjes die de hele week thuis zitten hebben ook wel een eigen identiteit enzoquote:Op maandag 5 januari 2009 11:47 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Op zich is het voor een kind ook prettig zijn eigen plekje en identiteit te hebben, lijkt me.
Maar goed, voor ons weegt dat absoluut neit mee, omdat er geen broertje of zusje zal komen
Nou ik vond het ECHT niet leuk toen mijn broertje op dezelfde school kwam als waar ik op zat hoor.quote:Op maandag 5 januari 2009 11:45 schreef Troel het volgende:
[..]
Ik vind het juist raar als ze niet bij elkaar op de groep zitten in een 0-4 groep. Thuis leven ze ook samen toch?
't Valt me bij mij op m'n werk op dat ze het grootste gedeelte van de tijd 'het zusje/broertje van...' zijn. Dus ik snap die eigen identiteit wel. Maar ik denk ook niet dat veel ouders ervoor zullen kiezen om hun kroost te splitsen.quote:Op maandag 5 januari 2009 11:55 schreef Troel het volgende:
[..]
Ja, maar dat kan ook in dezelfde groep lijkt me? Kindjes die de hele week thuis zitten hebben ook wel een eigen identiteit enzo
Ah, ok, dat heb ik nooit meegemaaktquote:Op maandag 5 januari 2009 11:58 schreef Stiemie het volgende:
[..]
Nou ik vond het ECHT niet leuk toen mijn broertje op dezelfde school kwam als waar ik op zat hoor.Inderdaad je eigen plekje kwijt en leraren gingen je ook zo vergelijken (nou je broer/zus haalt anders wel goede cijfers/schrijft wel netjes/zou dit nooit doen etc) Nu blijft je kind echt een eigen persoontje.
Ik vind het dus juist wel fijn als Linde straks een eigen plekje heeft
Ik zou je gewoon nu alvast met baby happy aanmeldenquote:Op vrijdag 9 januari 2009 15:30 schreef happyme28 het volgende:
Oe ... dit topic wordt ineens interessant...
Er zit er een bij ons aan de overkant, heb er goede verhalen over gehoord maar ik wil niet zonder meer voor die kdv kiezen uit 'gemaktzucht' (lekker dichtbij...). Nu maar eens serieuzer om ons heen kijken wat er allemaal te koop is (en wat de wachttijden zijn....).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |