Ik neem -gezien de context- aan dat het gaat om opzegtermijn.quote:Wat bedoel je met ontslagtermijn?
Goed dat je ook nog even toelicht wat je precies bedoeld...quote:Op vrijdag 2 januari 2009 18:02 schreef Cahir het volgende:
Het is maar een bijbaantje, lijkt me sterk dat ik nog vakantiedagen heb e.d. (ben 17 btw)
Het kan nog wel langer ookquote:Op vrijdag 2 januari 2009 21:20 schreef karr-1 het volgende:
Ik schijn een opzegtermijn van 3 maanden te hebben volgens de CAO. Is dat uberhaupt legaal te noemen? Ik dacht dat 2 maanden het maximum was altijd.
http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=2657quote:Voor de werknemer
De opzegtermijn voor de werknemer bedraagt 1 maand (dit is bepaald in artikel 7:672 lid 3 Burgerlijk Wetboek). Deze wettelijke opzegtermijn kan alleen schriftelijk worden gewijzigd. Dit kan in de individuele arbeidsovereenkomst (let hier dus op als u een nieuw contract tekent) maar ook in de CAO (collectieve arbeidsovereenkomst). Ondanks deze mogelijkheden om af te wijken van de wettelijke regeling mag de opzegtermijn voor de werknemer nooit langer zijn dan 6 maanden. De opzegtermijn voor de werknemer kan alleen langer zijn dan de wettelijke termijn wanneer de opzegtermijn voor de werkgever 2 keer zo lang is (artikel 7:672 lid 6 Burgerlijk Wetboek). Wanneer de werkgever de opzegtermijn voor de werknemer verlengt en deze verlenging niet volgens de regels is gedaan, geldt de wettelijke regeling.
Dit. Zo erg kunnen die laatste weken niet zijn en je laat er karakter mee zien.quote:Op vrijdag 2 januari 2009 18:08 schreef Mikkie het volgende:
Toon een stel ballen en zing die laatste paar weken gewoon nog uit.
Heb je niet gewoon een nul uren contract? Dan kun je per direct gewoon oprottenquote:Op vrijdag 2 januari 2009 18:02 schreef Cahir het volgende:
Het is maar een bijbaantje, lijkt me sterk dat ik nog vakantiedagen heb e.d. (ben 17 btw)
Hmm oke, dan moet ik dus op tijd opzeggenquote:
Als je een supergoed aanbod krijgt is er volgens mij nog een wet die zegt dat je werkgever je niet mag belemmeren bij het switchen naar een baan die duidelijk beter is, dus dan valt daar misschien nog wat te mee te regelen. Sowieso wel eerst langs een advocaatquote:Op vrijdag 2 januari 2009 21:24 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Hmm oke, dan moet ik dus op tijd opzeggen
Ik zou weleens een bron willen zien. Het gaat hier om een CAO....quote:Op vrijdag 2 januari 2009 21:53 schreef Flurry het volgende:
[..]
Als je een supergoed aanbod krijgt is er volgens mij nog een wet die zegt dat je werkgever je niet mag belemmeren bij het switchen naar een baan die duidelijk beter is, dus dan valt daar misschien nog wat te mee te regelen. Sowieso wel eerst langs een advocaat
Die bron wil ik ook zien want hier heb ik nog nooit van gehoord. Voor zover ik begreep mag een opzegtermijn in een CAO aangepast worden tot max. 6 maanden tenzij je daar in overleg met de werkgever van af wijkt. Een werkgever zal ook snappen dat je niet gemotiveerd bent om nog door te werken als je eigenlijk zsm weg wilt.quote:Op vrijdag 2 januari 2009 21:56 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Ik zou weleens een bron willen zien. Het gaat hier om een CAO....
Ik snap je punt, maar je voorbeeld is niet helemaal eerlijk. Daarin gaat het om een project van lange termijn, daar lijkt me in het geval van TS geen sprake.quote:Op zaterdag 3 januari 2009 00:40 schreef Maanvis het volgende:
Lees dit even.
http://www.zibb.nl/102255(...)in-van-werkgever.htm
De supermarkt kan dus een schadevergoeding van je gaan eisen.
Het beste kun je gewoon in overleg treden en samen afspeken tot wanneer je blijft werken, dan is het namelijk met wederzijds goedvinden gebeurd en loop je bovengenoemd risico niet. Bovendien is het wel zo netjes.
Wat jij hebt horen verluiden, slaat op heel wat anders: een anti-concurrentiebeding (en ook dan nog is er niks bij wet geregeld maar kan een rechter van mening zijn dat een dergelijk beding niet redelijk en billijk is). Een rechter zal echt niet gaan tornen aan een overeengekomen of bij wet of CAO geregelde opzegtermijn.quote:Op vrijdag 2 januari 2009 21:53 schreef Flurry het volgende:
Als je een supergoed aanbod krijgt is er volgens mij nog een wet die zegt dat je werkgever je niet mag belemmeren bij het switchen naar een baan die duidelijk beter is, dus dan valt daar misschien nog wat te mee te regelen. Sowieso wel eerst langs een advocaat
Het gaat er mij ook maar om dat de rechter een schadevergoeding kan opleggen.quote:Op zaterdag 3 januari 2009 04:16 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Ik snap je punt, maar je voorbeeld is niet helemaal eerlijk. Daarin gaat het om een project van lange termijn, daar lijkt me in het geval van TS geen sprake.
Eentje die hier vaker last van heeft en in sommige gevallen misschien best wil overleggen maar ergens een grens trekt.quote:Op zaterdag 3 januari 2009 21:43 schreef Gizlijntje het volgende:
Maar welke supermarkt gaat er naar de rechter voor een vakkenvuller?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |