abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_64137340
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 00:33 schreef qu63 het volgende:

[..]

Niet alleen bloem mag niet. Ook gewoon en pakje allesbinder gaat niet werken..

En sommige recepten zijn makkelijker aan te passen dan anderen.
I know, een vriendin van mij heeft ook coeliakie. Maar je kunt bijv wel maizena of aardappelzetmeel gebruiken om te binden. Wees een beetje creatief!
Post maar wat je wilt maken, dan zal ik een glutenvrije variant proberen te bedenken.
pi_64137636
quote:
Op donderdag 18 december 2008 23:16 schreef Superfast het volgende:

[..]

Mwoah het bevestigt alleen dat jij een irritant zelfingenomen rakkertje bent die er rare eetgewoonten op na houdt.

Maargoed je moet niet met een gek in discussie gaan dus wens ik de TS veel succes met zijn kangoeroe en mocht het zo zijn dat het bij de AH uitverkocht is PM me dan even ik werk soms bij de beveiliging in Artis dus kan ik wellicht eentje s'nachts meesmokkelen
Ik kan irritant zijn volgens mijn vriend ja, zelfingenomen absoluut niet. Rare eetgewoonten, wat zijn dat?

En je hebt goed gezien dat ik niet met gekken in discussie ga !

Ik snap alleen niet wat je in dit topic te zoeken hebt.
pi_64137703
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 00:30 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Waarom? Je kun toch makkelijk een sausje maken zonder gluten? Zolang je maar geen bloem gebruikt...
Ik let zelf nooit op of er ergens gluten in zitten eigenlijk , voor mij zou het ook ontzettend moeilijk zijn een saus/wat dan ook te maken als ik daarop moet letten, ik ben spontaan met koken en houd niet van die afgemeten hoeveelheden en recepten erbij houden. Als ik ga winkelen voor voedsel grijp ik ook gewoon wat ik denk dat wel lekker bij elkaar is en ik gooi dingen in de pan erbij waarvan ik denk dat dat lekker is. Geen flauw idee wat er allemaal voor rotzooi in die producten zit (al kook ik 9/10 keer wel gezond ). Ik zou het niet kunnen iig . Ik moet mezelf dan steeds herinneren dat dit er niet in mag en dat ook niet en dan vervanging zoeken voor die producten en blegh ! En ik ben nogal van de georganiseerde chaos .

Maar goed, gezien TS er vast al wel aan gewend is zou dat idd geen probleem hoeven op te leveren
pi_64137770
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 01:02 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:

[..]

Ik let zelf nooit op of er ergens gluten in zitten eigenlijk , voor mij zou het ook ontzettend moeilijk zijn een saus/wat dan ook te maken als ik daarop moet letten, ik ben spontaan met koken en houd niet van die afgemeten hoeveelheden en recepten erbij houden. Ik gooi gewoon erin wat ik denk dat lekker is en dan zou ik het iig vergeten
Maar goed, gezien TS er vast al wel aan gewend is zou dat idd geen probleem hoeven op te leveren
Ah joh. De eerste keer dat die vriendin kwam eten was ik helemaal in de stress, ging ik haar drie keer bellen van 'mag je dat wel'...
Maar het went. Twee jaar geleden heb ik een fab zevengangen-glutenvrij-kerstdiner gekookt Zonder speciale gerechten voor haar, ofzo.
  vrijdag 19 december 2008 @ 01:07:51 #30
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64137799
quote:
Op donderdag 18 december 2008 23:16 schreef Superfast het volgende:

[..]

Mwoah het bevestigt alleen dat jij een irritant zelfingenomen rakkertje bent die er rare eetgewoonten op na houdt.

Maargoed je moet niet met een gek in discussie gaan dus wens ik de TS veel succes met zijn kangoeroe en mocht het zo zijn dat het bij de AH uitverkocht is PM me dan even ik werk soms bij de beveiliging in Artis dus kan ik wellicht eentje s'nachts meesmokkelen
Gast..

Houd je bek of neem je medicijnen.


Anyway; ik vind kangoeroevlees niet zo heel bijzonder. Eerlijk gezegd maar een flauw stuk vlees. Maar dit recept vond ik heerljk en is echt heel 'kerstig'


Recept 3, Kangoeroe met vijgen en blauwe schimmelkaas
Benodigdheden:

* 1000 gram aardappelen, geschild
* 800 gram Kangoeroe filet
* 250 gram blauwe schimmelkaas
* 100 gram boter
* 100 gram groene olijven tapenade
* 2 dl room
* 1 dl witte wijn
* 8 verse vijgen
* 4 sjalotjes, genipperd
* Acaciahoning
* Een scheutje madeirawijn


Bereiding:

* Het vlees bestrijken met de honing
* Kook de aardappelen en pureer deze
* Roer de olijven door de aardappelpuree
* Verwarm boter in een braadpan en kleur de sjalotjes in de boter
* Afblussen met witte wijn en madeira
* Room toevoegen en inkoken tot gewenste dikte
* Saus zeven en kruiden met peper en zout
* Vijgen aan de punt kruislings opensnijden
* Vijgen vullen met schimmelkaas
* Aardappelpuree in porties spuiten met een spuitzak en in de oven opwarmen
* De vijgen ook in de oven opwarmen, gedurende 8 minuten
* Het vlees gaarbakken zoals u het graag heeft, rosé is uitermate lekker
* Borden voorverwarmen
* Vlees in het midden van het bord leggen
* Garneren met 2 vijgen per bord, en de aardappelpuree uit de oven
* Saus rondom het vlees schenken
pi_64137837
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 01:06 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ah joh. De eerste keer dat die vriendin kwam eten was ik helemaal in de stress, ging ik haar drie keer bellen van 'mag je dat wel'...
Maar het went. Twee jaar geleden heb ik een fab zevengangen-glutenvrij-kerstdiner gekookt Zonder speciale gerechten voor haar, ofzo.
Ik was nog even mijn post aan het editten omdat ik het zelf niet duidelijk vond .

Maar dat zal inderdaad wel wennen ja scheelt dan dat ik geen mensen om me heen heb die bepaalde dingen niet mogen eten .
Heb alleen mezelf iig, iedere keer dat ik iets met champignons erin eet krijg ik ontzettende uitslag en steeds op dezelfde plek, dus ik moet ze jammer genoeg maar vermijden .
  vrijdag 19 december 2008 @ 01:10:10 #32
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_64137841
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 01:07 schreef SHE het volgende:

[..]

Gast..

Houd je bek of neem je medicijnen.


Anyway; ik vind kangoeroevlees niet zo heel bijzonder. Eerlijk gezegd maar een flauw stuk vlees. Maar dit recept vond ik heerljk en is echt heel 'kerstig'


Recept 3, Kangoeroe met vijgen en blauwe schimmelkaas
Benodigdheden:

* 1000 gram aardappelen, geschild
* 800 gram Kangoeroe filet
* 250 gram blauwe schimmelkaas
* 100 gram boter
* 100 gram groene olijven tapenade
* 2 dl room
* 1 dl witte wijn
* 8 verse vijgen
* 4 sjalotjes, genipperd
* Acaciahoning
* Een scheutje madeirawijn


Bereiding:

* Het vlees bestrijken met de honing
* Kook de aardappelen en pureer deze
* Roer de olijven door de aardappelpuree
* Verwarm boter in een braadpan en kleur de sjalotjes in de boter
* Afblussen met witte wijn en madeira
* Room toevoegen en inkoken tot gewenste dikte
* Saus zeven en kruiden met peper en zout
* Vijgen aan de punt kruislings opensnijden
* Vijgen vullen met schimmelkaas
* Aardappelpuree in porties spuiten met een spuitzak en in de oven opwarmen
* De vijgen ook in de oven opwarmen, gedurende 8 minuten
* Het vlees gaarbakken zoals u het graag heeft, rosé is uitermate lekker
* Borden voorverwarmen
* Vlees in het midden van het bord leggen
* Garneren met 2 vijgen per bord, en de aardappelpuree uit de oven
* Saus rondom het vlees schenken

Wat doe je stoer dan?

Heb je weer klappen gehad van je ouders ofzo , dat sarcastische ondertoontje wordt nog eens je einde weet je dat
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_64137846
Kijk dan! Glutenvrij! Of je moet heule rare tapenade hebben
  vrijdag 19 december 2008 @ 01:11:07 #34
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64137858
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 01:10 schreef Superfast het volgende:

[..]

Wat doe je stoer dan?

Heb je weer klappen gehad van je ouders ofzo , dat sarcastische ondertoontje wordt nog eens je einde weet je dat
Ik voorzie maar 1 einde, en dat is die van jou hier op Fok!

Choose wisely.
pi_64137910
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 01:07 schreef SHE het volgende:

[..]

Gast..

Houd je bek of neem je medicijnen.


Anyway; ik vind kangoeroevlees niet zo heel bijzonder. Eerlijk gezegd maar een flauw stuk vlees. Maar dit recept vond ik heerljk en is echt heel 'kerstig'
Ik vond het vlees idd wat slap, week, zacht, maar dat flauwe kan je natuurlijk zelf nog wat van maken
quote:
Recept 3, Kangoeroe met vijgen en blauwe schimmelkaas
Benodigdheden:

* 1000 gram aardappelen, geschild
* 800 gram Kangoeroe filet
* 250 gram blauwe schimmelkaas
* 100 gram boter
* 100 gram groene olijven tapenade
* 2 dl room
* 1 dl witte wijn
* 8 verse vijgen
* 4 sjalotjes, genipperd
* Acaciahoning
* Een scheutje madeirawijn


Bereiding:

* Het vlees bestrijken met de honing
* Kook de aardappelen en pureer deze
* Roer de olijven door de aardappelpuree
* Verwarm boter in een braadpan en kleur de sjalotjes in de boter
* Afblussen met witte wijn en madeira
* Room toevoegen en inkoken tot gewenste dikte
* Saus zeven en kruiden met peper en zout
* Vijgen aan de punt kruislings opensnijden
* Vijgen vullen met schimmelkaas
* Aardappelpuree in porties spuiten met een spuitzak en in de oven opwarmen
* De vijgen ook in de oven opwarmen, gedurende 8 minuten
* Het vlees gaarbakken zoals u het graag heeft, rosé is uitermate lekker
* Borden voorverwarmen
* Vlees in het midden van het bord leggen
* Garneren met 2 vijgen per bord, en de aardappelpuree uit de oven
* Saus rondom het vlees schenken
Maar dat klinkt wel erg lekker!

Maar ben dan sowieso fan van vijgen en stinkkaas
pi_64137990
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 01:11 schreef SHE het volgende:

[..]

Ik voorzie maar 1 einde, en dat is die van jou hier op Fok!

Choose wisely.


Wel lekker notes scoren hier voor Superfast.
  vrijdag 19 december 2008 @ 01:20:33 #37
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_64138003
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 01:11 schreef SHE het volgende:

[..]

Ik voorzie maar 1 einde, en dat is die van jou hier op Fok!

Choose wisely.
Ik heb ooit kangoeroe vlees gegeten om de discussie nog enigsinds OT te houden en vond het niet te vreten dat mag en daar hoef jij niet zo zielig over te doen want dat is een mening dat mag in Nederland.

Ik heb mijn PM volstaan met klachten van mensen die jouw dieet en je misplaatste arrogante houding verafschuwen en dat is niet omdat ze het niet aankunnen maar omdat er gewoonweg idiote en onverantwoorde voedingsadviezen worden afgegeven door jou.

Kijk dat je blauw bent is prima (al vraag ik me oprecht af wie daarvoor verantwoordelijk is geweest) maar die narcistische trekjes en grote snater maak je misschien de blits mee bij je zogenaamde "aanhang" mij interesseert het geen reet wat je raaskalt

Probeer eens met fatsoen en argumenten een discussie in te gaan dan zal je zien dat het allemaal niet is wat jij denkt dat het is .
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
  vrijdag 19 december 2008 @ 01:22:17 #38
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_64138027
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 01:19 schreef DaFan het volgende:

[..]



Wel lekker notes scoren hier voor Superfast.
Notes ik denk zelf aan een Perm-Ban SHE + kritiek is geen goede combi
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_64138056
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 01:22 schreef Superfast het volgende:

[..]

Notes ik denk zelf aan een Perm-Ban SHE + kritiek is geen goede combi
Zou het niet eens zo'n slecht idee vinden.
Klagen over 'argumenten'....misschien moet je je eigen eerste post in dit topic nog eens lezen.
  vrijdag 19 december 2008 @ 01:27:43 #40
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_64138122
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 01:23 schreef DaFan het volgende:

[..]

Zou het niet eens zo'n slecht idee vinden.
Klagen over 'argumenten'....misschien moet je je eigen eerste post in dit topic nog eens lezen.
Mwoah ik heb e.e.a. later genuanceerd , veel mensen eten dingen omdat het scoort en niet omdat ze het lekker vinden snap je.
Net als die meute Hollanders die opeens overdreven heet vreten met als gevolg dat hun hele darmstelsel kapot gaat .
In thailand worden mensen geboren om dat soort meuk te bikken hier in NL is ons darmstelsel daar heul niet op ingesteld .

Daarnaast wat SHE zegt zo bijzonder is dat vlees niet eens verder heb ik TS sterkte gewenst met zn kangoeroe ja toch
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
  vrijdag 19 december 2008 @ 01:32:54 #41
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64138184
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 01:20 schreef Superfast het volgende:

[..]

Ik heb ooit kangoeroe vlees gegeten om de discussie nog enigsinds OT te houden en vond het niet te vreten dat mag en daar hoef jij niet zo zielig over te doen want dat is een mening dat mag in Nederland.

Ik heb mijn PM volstaan met klachten van mensen die jouw dieet en je misplaatste arrogante houding verafschuwen en dat is niet omdat ze het niet aankunnen maar omdat er gewoonweg idiote en onverantwoorde voedingsadviezen worden afgegeven door jou.

Kijk dat je blauw bent is prima (al vraag ik me oprecht af wie daarvoor verantwoordelijk is geweest) maar die narcistische trekjes en grote snater maak je misschien de blits mee bij je zogenaamde "aanhang" mij interesseert het geen reet wat je raaskalt

Probeer eens met fatsoen en argumenten een discussie in te gaan dan zal je zien dat het allemaal niet is wat jij denkt dat het is .


Je zou voedingswetenschappen nog niet herkennen als het zijn lul in je strot hing.

Open er een topic over. Met goede argumenten. Dit is ook een uitnodiging naar de stille PM-ers, die blijkbaar te dom zijn om er een discussie over te voeren.

Hier mag je het over kangoeroe hebben. Ditmaal zonder mensen af te zeiken.
pi_64138255
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 01:20 schreef Superfast het volgende:

[..]

Ik heb ooit kangoeroe vlees gegeten om de discussie nog enigsinds OT te houden en vond het niet te vreten dat mag en daar hoef jij niet zo zielig over te doen want dat is een mening dat mag in Nederland.
Dan is je manier van reageren nog steeds ontzettend raar .
En ik zie toch wel dat je een beetje jezelf schriftelijk kunt uitdrukken zoals je bedoelt, dus ik neem aan dat ik je post gewoon gelezen heb als bedoeld en dat het een achterlijke reactie was.
quote:
Ik heb mijn PM volstaan met klachten van mensen die jouw dieet en je misplaatste arrogante houding verafschuwen en dat is niet omdat ze het niet aankunnen maar omdat er gewoonweg idiote en onverantwoorde voedingsadviezen worden afgegeven door jou.
Sorry maar:


Noem eens een reden waarom mensen jou zouden PMen over SHE's gedrag?
Overigens vind ik het geen misplaatste arrogantie SHE mag er echt wel zijn
Bovendien; zo schriftelijk kan je dingen weleens anders opvatten dan bedoeld he?
quote:
Kijk dat je blauw bent is prima (al vraag ik me oprecht af wie daarvoor verantwoordelijk is geweest) maar die narcistische trekjes en grote snater maak je misschien de blits mee bij je zogenaamde "aanhang" mij interesseert het geen reet wat je raaskalt

Probeer eens met fatsoen en argumenten een discussie in te gaan dan zal je zien dat het allemaal niet is wat jij denkt dat het is .
Narcisme, waar?

En dat jij over fatsoen en argumenten begint, vind ik wel uiterst opmerkelijk.
Ik heb je nog niet een relevant argument zien posten.


Hoe kom je overigens aan al die wijsheid? Je zit al 2,5 maand op FOK! congratufuckinglations!

Ik zal het er overigens even bij zeggen; ik ben geen zogenaamde 'aanhang' van SHE, ik moest hier gewoon op reageren
pi_64138349
Wat een tof topic zo om half 2. In CUL!
  vrijdag 19 december 2008 @ 01:55:39 #44
104871 remlof
Europees federalist
pi_64138480
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 01:44 schreef DaFan het volgende:
Wat een tof topic zo om half 2. In CUL!
Nou
Vanaf nu is het gewoon weer ontopic.
pi_64138519
quote:
Op vrijdag 19 december 2008 01:55 schreef remlof het volgende:

[..]

Nou
Vanaf nu is het gewoon weer ontopic.
Oh neem me niet kwalijk rel-veteraan dat ik mij vermaak. Ik zal voortaan oppassen met wat ik zeg.


OT: Ik zou nog steeds gewoon kangaroe maken
  Vis een optie? vrijdag 19 december 2008 @ 11:45:07 #46
70532 loveli
N
pi_64145285
quote:
Op donderdag 18 december 2008 22:39 schreef qu63 het volgende:

[..]

Zusje heeft Coeliakie
[..]

Nouja, sausjes maken en vlees paneren e.d. wordt wat lastig. Dus dan maar allemaal glutenvrij
Ook al heb ik daar een hekel aan
Sausje kun je ook met eigeel binden, lekkerrrr!
crap in = crap out
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')