I know, een vriendin van mij heeft ook coeliakie. Maar je kunt bijv wel maizena of aardappelzetmeel gebruiken om te binden. Wees een beetje creatief!quote:Op vrijdag 19 december 2008 00:33 schreef qu63 het volgende:
[..]
Niet alleen bloem mag niet. Ook gewoon en pakje allesbinder gaat niet werken..
En sommige recepten zijn makkelijker aan te passen dan anderen.
Ik kan irritant zijn volgens mijn vriend ja, zelfingenomen absoluut niet. Rare eetgewoonten, wat zijn dat?quote:Op donderdag 18 december 2008 23:16 schreef Superfast het volgende:
[..]
Mwoah het bevestigt alleen dat jij een irritant zelfingenomen rakkertje bent die er rare eetgewoonten op na houdt.
Maargoed je moet niet met een gek in discussie gaan dus wens ik de TS veel succes met zijn kangoeroe en mocht het zo zijn dat het bij de AH uitverkocht is PM me dan even ik werk soms bij de beveiliging in Artis dus kan ik wellicht eentje s'nachts meesmokkelen
Ik let zelf nooit op of er ergens gluten in zitten eigenlijkquote:Op vrijdag 19 december 2008 00:30 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Waarom? Je kun toch makkelijk een sausje maken zonder gluten? Zolang je maar geen bloem gebruikt...
Ah joh. De eerste keer dat die vriendin kwam eten was ik helemaal in de stress, ging ik haar drie keer bellen van 'mag je dat wel'...quote:Op vrijdag 19 december 2008 01:02 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
[..]
Ik let zelf nooit op of er ergens gluten in zitten eigenlijk, voor mij zou het ook ontzettend moeilijk zijn een saus/wat dan ook te maken als ik daarop moet letten, ik ben spontaan met koken en houd niet van die afgemeten hoeveelheden en recepten erbij houden. Ik gooi gewoon erin wat ik denk dat lekker is en dan zou ik het iig vergeten
Maar goed, gezien TS er vast al wel aan gewend is zou dat idd geen probleem hoeven op te leveren
Gast..quote:Op donderdag 18 december 2008 23:16 schreef Superfast het volgende:
[..]
Mwoah het bevestigt alleen dat jij een irritant zelfingenomen rakkertje bent die er rare eetgewoonten op na houdt.
Maargoed je moet niet met een gek in discussie gaan dus wens ik de TS veel succes met zijn kangoeroe en mocht het zo zijn dat het bij de AH uitverkocht is PM me dan even ik werk soms bij de beveiliging in Artis dus kan ik wellicht eentje s'nachts meesmokkelen
Ik was nog even mijn post aan het editten omdat ik het zelf niet duidelijk vondquote:Op vrijdag 19 december 2008 01:06 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ah joh. De eerste keer dat die vriendin kwam eten was ik helemaal in de stress, ging ik haar drie keer bellen van 'mag je dat wel'...
Maar het went. Twee jaar geleden heb ik een fab zevengangen-glutenvrij-kerstdiner gekooktZonder speciale gerechten voor haar, ofzo.
quote:Op vrijdag 19 december 2008 01:07 schreef SHE het volgende:
[..]
Gast..
Houd je bek of neem je medicijnen.
Anyway; ik vind kangoeroevlees niet zo heel bijzonder. Eerlijk gezegd maar een flauw stuk vlees. Maar dit recept vond ik heerljk en is echt heel 'kerstig'
Recept 3, Kangoeroe met vijgen en blauwe schimmelkaas
Benodigdheden:
* 1000 gram aardappelen, geschild
* 800 gram Kangoeroe filet
* 250 gram blauwe schimmelkaas
* 100 gram boter
* 100 gram groene olijven tapenade
* 2 dl room
* 1 dl witte wijn
* 8 verse vijgen
* 4 sjalotjes, genipperd
* Acaciahoning
* Een scheutje madeirawijn
Bereiding:
* Het vlees bestrijken met de honing
* Kook de aardappelen en pureer deze
* Roer de olijven door de aardappelpuree
* Verwarm boter in een braadpan en kleur de sjalotjes in de boter
* Afblussen met witte wijn en madeira
* Room toevoegen en inkoken tot gewenste dikte
* Saus zeven en kruiden met peper en zout
* Vijgen aan de punt kruislings opensnijden
* Vijgen vullen met schimmelkaas
* Aardappelpuree in porties spuiten met een spuitzak en in de oven opwarmen
* De vijgen ook in de oven opwarmen, gedurende 8 minuten
* Het vlees gaarbakken zoals u het graag heeft, rosé is uitermate lekker
* Borden voorverwarmen
* Vlees in het midden van het bord leggen
* Garneren met 2 vijgen per bord, en de aardappelpuree uit de oven
* Saus rondom het vlees schenken
Ik voorzie maar 1 einde, en dat is die van jou hier op Fok!quote:Op vrijdag 19 december 2008 01:10 schreef Superfast het volgende:
[..]
Wat doe je stoer dan?
Heb je weer klappen gehad van je ouders ofzo , dat sarcastische ondertoontje wordt nog eens je einde weet je dat
Ik vond het vlees idd wat slap, week, zacht, maar dat flauwe kan je natuurlijk zelf nog wat van makenquote:Op vrijdag 19 december 2008 01:07 schreef SHE het volgende:
[..]
Gast..
Houd je bek of neem je medicijnen.
Anyway; ik vind kangoeroevlees niet zo heel bijzonder. Eerlijk gezegd maar een flauw stuk vlees. Maar dit recept vond ik heerljk en is echt heel 'kerstig'
Maar dat klinkt wel erg lekker!quote:Recept 3, Kangoeroe met vijgen en blauwe schimmelkaas
Benodigdheden:
* 1000 gram aardappelen, geschild
* 800 gram Kangoeroe filet
* 250 gram blauwe schimmelkaas
* 100 gram boter
* 100 gram groene olijven tapenade
* 2 dl room
* 1 dl witte wijn
* 8 verse vijgen
* 4 sjalotjes, genipperd
* Acaciahoning
* Een scheutje madeirawijn
Bereiding:
* Het vlees bestrijken met de honing
* Kook de aardappelen en pureer deze
* Roer de olijven door de aardappelpuree
* Verwarm boter in een braadpan en kleur de sjalotjes in de boter
* Afblussen met witte wijn en madeira
* Room toevoegen en inkoken tot gewenste dikte
* Saus zeven en kruiden met peper en zout
* Vijgen aan de punt kruislings opensnijden
* Vijgen vullen met schimmelkaas
* Aardappelpuree in porties spuiten met een spuitzak en in de oven opwarmen
* De vijgen ook in de oven opwarmen, gedurende 8 minuten
* Het vlees gaarbakken zoals u het graag heeft, rosé is uitermate lekker
* Borden voorverwarmen
* Vlees in het midden van het bord leggen
* Garneren met 2 vijgen per bord, en de aardappelpuree uit de oven
* Saus rondom het vlees schenken
quote:Op vrijdag 19 december 2008 01:11 schreef SHE het volgende:
[..]
Ik voorzie maar 1 einde, en dat is die van jou hier op Fok!
Choose wisely.
Ik heb ooit kangoeroe vlees gegeten om de discussie nog enigsinds OT te houden en vond het niet te vreten dat mag en daar hoef jij niet zo zielig over te doen want dat is een mening dat mag in Nederland.quote:Op vrijdag 19 december 2008 01:11 schreef SHE het volgende:
[..]
Ik voorzie maar 1 einde, en dat is die van jou hier op Fok!
Choose wisely.
Notes ik denk zelf aan een Perm-Ban SHE + kritiek is geen goede combiquote:Op vrijdag 19 december 2008 01:19 schreef DaFan het volgende:
[..]
Wel lekker notes scoren hier voor Superfast.
Zou het niet eens zo'n slecht idee vinden.quote:Op vrijdag 19 december 2008 01:22 schreef Superfast het volgende:
[..]
Notes ik denk zelf aan een Perm-Ban SHE + kritiek is geen goede combi
Mwoah ik heb e.e.a. later genuanceerd , veel mensen eten dingen omdat het scoort en niet omdat ze het lekker vinden snap je.quote:Op vrijdag 19 december 2008 01:23 schreef DaFan het volgende:
[..]
Zou het niet eens zo'n slecht idee vinden.
Klagen over 'argumenten'....misschien moet je je eigen eerste post in dit topic nog eens lezen.
quote:Op vrijdag 19 december 2008 01:20 schreef Superfast het volgende:
[..]
Ik heb ooit kangoeroe vlees gegeten om de discussie nog enigsinds OT te houden en vond het niet te vreten dat mag en daar hoef jij niet zo zielig over te doen want dat is een mening dat mag in Nederland.![]()
Ik heb mijn PM volstaan met klachten van mensen die jouw dieet en je misplaatste arrogante houding verafschuwen en dat is niet omdat ze het niet aankunnen maar omdat er gewoonweg idiote en onverantwoorde voedingsadviezen worden afgegeven door jou.
Kijk dat je blauw bent is prima (al vraag ik me oprecht af wie daarvoor verantwoordelijk is geweest) maar die narcistische trekjes en grote snater maak je misschien de blits mee bij je zogenaamde "aanhang" mij interesseert het geen reet wat je raaskalt![]()
Probeer eens met fatsoen en argumenten een discussie in te gaan dan zal je zien dat het allemaal niet is wat jij denkt dat het is .
Dan is je manier van reageren nog steeds ontzettend raarquote:Op vrijdag 19 december 2008 01:20 schreef Superfast het volgende:
[..]
Ik heb ooit kangoeroe vlees gegeten om de discussie nog enigsinds OT te houden en vond het niet te vreten dat mag en daar hoef jij niet zo zielig over te doen want dat is een mening dat mag in Nederland.![]()
Sorry maar:quote:Ik heb mijn PM volstaan met klachten van mensen die jouw dieet en je misplaatste arrogante houding verafschuwen en dat is niet omdat ze het niet aankunnen maar omdat er gewoonweg idiote en onverantwoorde voedingsadviezen worden afgegeven door jou.
Narcisme, waar?quote:Kijk dat je blauw bent is prima (al vraag ik me oprecht af wie daarvoor verantwoordelijk is geweest) maar die narcistische trekjes en grote snater maak je misschien de blits mee bij je zogenaamde "aanhang" mij interesseert het geen reet wat je raaskalt![]()
Probeer eens met fatsoen en argumenten een discussie in te gaan dan zal je zien dat het allemaal niet is wat jij denkt dat het is .
Nouquote:Op vrijdag 19 december 2008 01:44 schreef DaFan het volgende:
Wat een tof topic zo om half 2. In CUL!
Oh neem me niet kwalijk rel-veteraan dat ik mij vermaak. Ik zal voortaan oppassen met wat ik zeg.quote:Op vrijdag 19 december 2008 01:55 schreef remlof het volgende:
[..]
Nou
Vanaf nu is het gewoon weer ontopic.
Sausje kun je ook met eigeel binden, lekkerrrr!quote:Op donderdag 18 december 2008 22:39 schreef qu63 het volgende:
[..]
Zusje heeft Coeliakie
[..]
Nouja, sausjes maken en vlees paneren e.d. wordt wat lastig. Dus dan maar allemaal glutenvrij
Ook al heb ik daar een hekel aan
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |