Begrijp me niet verkeerd, een lekker wit wijntje is prima hoor, daar tik ik zo een fles (of twee) van weg.
Maar ik krijg jeuk van van dat gelul van 'wijnkenners' over hoe een wijntje smaakt.
En dan nippen ze aan zo'n glas en kijken ze er zo geleerd bij en dan na een minuut proeven komt dan hun eindoordeel: Fruitig-fris, vol wijntje met een krachtige afdronk.
Ben ik hierin de enige die het maar gelul vind?:
romig karakter, verrassend bouquet, lange afdronk, droog maar breed van smaak, vol en droog, de smaak zet soepel en vol in en eindigt verfijnd en karaktervol. De afdronk is geurig en evenwichtig, met lichte houttonen.
Een wijn is of wel zonder kokhalsen weg te krijgen, of niet. That's it. En sommige vallen in de categorie VMH: Volgende Morgen Hoofdpijn.
En hoezo "droge wijn", dat snap ik ook nooit? Wijn is toch vloeistof hoe kan dat nou droog wezen dan?