Volgens mij is een parkeerplaats niet bedoeld voor commerciele handel. Ik kan ook wel een marktkraam neerzetten op de parkeerplaats maar dan wordt ik ook verwijderd. Waarom moet een bedrijf zijn zooi stallen op een plaats die voor algemeen gebruik is? Als het bedrijf te weinig ruimte heeft is dat niet het probleem van de bewoners lijkt mij.quote:Op vrijdag 12 december 2008 12:40 schreef --H-I-M-- het volgende:
Mijns inziens wel. Een parkeerplaats is een parkeerplaats en of dit nu voor bedrijfsvoorraad of medewerkers van het bedrijf of andere bedrijven in de buurt is, of 'gewoon' voor winkelend publiek, daar wordt geen onderscheid in gemaakt. Je zou wel evt bij de gemeente een persoonlijke parkeerplaats kunnen vragen, maar die wordt zelden ingewilligd als je niet invalide bent ofzo.
Er is een verschil tussen commerciele handel en bedrijfsvoorraad. Stel je dit scenario voor: Een medewerker van een juwelier in een drukke winkelstraat heeft een auto van de zaak (bedrijsvoorraad van de zaak en staat op de balans van de juewelier geactiveerd) en parkeert deze iedere dag voor de deur omdat dat dicht bij de zaak is zodat hij kan gaan werken. Dit is een openbare parkeerplek (Zoals je zelf al zegt: algemeen gebruik, dus ook voor hem) maar de bovenbuurman van de juwelier heeft ook een auto en is genoodzaakt hem nu 10m verderop te zetten. Heel normaal in dorp/stad van enige omvang.quote:Op vrijdag 12 december 2008 12:42 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Volgens mij is een parkeerplaats niet bedoeld voor commerciele handel. Ik kan ook wel een marktkraam neerzetten op de parkeerplaats maar dan wordt ik ook verwijderd. Waarom moet een bedrijf zijn zooi stallen op een plaats die voor algemeen gebruik is? Als het bedrijf te weinig ruimte heeft is dat niet het probleem van de bewoners lijkt mij.
Dat is inderdaad wel een goede nuance!quote:Op vrijdag 12 december 2008 12:58 schreef Boswachter het volgende:
Als ze er voorraad auto's (geschorst, waar geen verzekering/belasting over betaald word) mogen sowieso niet op de openbare weg staan.
Maar een geprepareede auto daar zetten zou in principe wel mogen, de auto word toch gewoon geparkeerd?
Leuk bedacht!quote:Op vrijdag 12 december 2008 12:52 schreef --H-I-M-- het volgende:
Er is een verschil tussen commerciele handel en bedrijfsvoorraad. [...]
Nu is de juewelier geen juwelier maar een autozaak die het met een af te leveren auto ook doet. Wettelijk gezien is een af te leveren auto net zo goed (exact dezelfde) bedrijfsvoorraad als de auto waarmee de mederwerker van de juwelier komt. Hier kan dus wettelijk geen onderscheid tussen gemaakt worden
Het gaat idd niet om een handelsvoorraad maar om auto's van klanten die ze tijdelijk op straat parkeren.quote:Op vrijdag 12 december 2008 12:58 schreef Boswachter het volgende:
Als ze er voorraad auto's (geschorst, waar geen verzekering/belasting over betaald word) mogen sowieso niet op de openbare weg staan.
Maar een geprepareede auto daar zetten zou in principe wel mogen, de auto word toch gewoon geparkeerd?
Klopt, maar het gaat hier dan toch ook niet om langdurige opslag of uitstalling? Een supermarkt mag trouwens best hun trucks op parkeerplaatsen zetten voor een dag of twee dagen. Sterker nog, dit gebeurt regelmatig in ons dorp. (een truck mag trouwens niet meerdere personenparkeerplaatsen bevatten, dus er moet dan wel een grote parkeerplaats aanwezig zijn.)quote:Op vrijdag 12 december 2008 13:04 schreef mgerben het volgende:
[..]
Leuk bedacht!
Dus een supermarkt zou zijn voorraad in een paar vrachtwagens kunnen laden en permanent op de stoep laten staan.
Er is een verschil tussen het parkeren van een bedrijfsauto, en het gebruiken van parkeerplekken om je handelswaar op te slaan en uit te stallen.
Als de handelaar een gekochte auto op een parkeerplek zet, waar een klant hem een uurtje later meeneemt, lijkt me dat geen probleem.
Als de handelaar bedrijfsmatig zijn voorraad van onverkochte auto's op parkeerplekken zet omdat zijn eigen terrein vol is, denk ik dat je daar wel een zaak van kunt maken.
Dat hoeft trouwens niet. Veel autodealers hebben bijvoorbeeld verzekeringstechnisch afgesproken dat zodra een auto aangenomen wordt voor reparatie, hij automatisch onder het bedrijf valt (hij blijft natuurlijk voor het RDW wel op naam van de klant), maar het voordeel is dan dat als er wat mis gaat en de auto gaat verder kapot of wordt gestolen, dat dit dan voor risico van het bedrijf is en niet voor de klant.quote:Op vrijdag 12 december 2008 13:22 schreef Dromer het volgende:
Zoals de TT aangeeft gaat het hier niet om ocassions e.d. maar om auto's die worden gebracht, gerepareerd en weer weggezet worden. De auto's staan ook op naam van de klanten en niet op naam van het bedrijf....
Precies mijn puntquote:Op vrijdag 12 december 2008 13:06 schreef Dromer het volgende:
[..]
Daar kun je waarschijnlijk heel moeilijk iets tegen beginnen
Voor een juwelier lijkt me een auto niet tot de bedrijfsvoorraad behoren (tenzij de juwelier een schnabbel als autohandelaar ernaast heeft).quote:Op vrijdag 12 december 2008 12:52 schreef --H-I-M-- het volgende:
Er is een verschil tussen commerciele handel en bedrijfsvoorraad. Stel je dit scenario voor: Een medewerker van een juwelier in een drukke winkelstraat heeft een auto van de zaak (bedrijsvoorraad van de zaak en staat op de balans van de juewelier geactiveerd)
quote:Op vrijdag 12 december 2008 13:51 schreef buitenbeentje het volgende:
Doet me denken aan Occassiondealer zet parkeerterrein vol .
quote:Op donderdag 14 augustus 2008 16:17 schreef r_one het volgende:
APV?
quote:Artikel 5.1.2 Parkeren van voertuigen van autobedrijf e.d.
1. Het is degene die er zijn bedrijf, nevenbedrijf dan wel een gewoonte van maakt voertuigen te stallen, te herstellen, te slopen, te verhuren of te verhandelen, verboden:
a. drie of meer voertuigen, die hem toebehoren of zijn toevertrouwd, op de weg te parkeren binnen een cirkel met een straal van vijfentwintig meter met als middelpunt één dezer voertuigen dan wel;
b. de weg als werkplaats voor voertuigen te gebruiken.
2. Onder verhuren, als bedoeld in het eerste lid, wordt mede verstaan:
a. het gebruiken van een voertuig voor het geven van lessen;
b. het gebruiken van een voertuig voor het vervoeren van personen tegen betaling.
3. Tot de voertuigen bedoeld in het eerste lid, worden niet gerekend:
a. voertuigen waaraan herstel- of onderhoudswerkzaamheden worden verricht, die in totaal niet meer dan een uur vergen, zulks gedurende de tijd die nodig is voor en gebruikt wordt voor deze werkzaamheden;
b. voertuigen gebezigd voor persoonlijk gebruik van de in het eerste lid genoemde persoon.
4. Het college kan van het in het eerste lid gestelde verbod ontheffing verlenen.
Artikel 5.1.2a Te koop aanbieden van voertuigen
1. Het is verboden op door het college aangewezen wegen of weggedeelten een voertuig te parkeren met het kennelijke doel het te koop aan te bieden of te verhandelen.
2. Het college kan ontheffing van dit verbod verlenen.
quote:Artikel 5.1.2
Parkeren van voertuigen van autobedrijf e.d.
1. Het is degene die er zijn bedrijf, nevenbedrijf dan wel een gewoonte van maakt
voertuigen te stallen, te herstellen, te slopen, te verhuren of te verhandelen verbo-
den:
a. drie of meer voertuigen die hem toebehoren of zijn toevertrouwd op de weg te
parkeren binnen een cirkel met een straal van 25 meter met als middelpunt een
dezer voertuigen, dan wel
b. de weg als werkplaats voor voertuigen te gebruiken.
2. Onder verhuren als bedoeld in het eerste lid wordt mede verstaan:
a. het gebruiken van een voertuig voor het geven van lessen;
b. het gebruiken van een voertuig voor het vervoeren van personen tegen beta-
ling.
3. Tot de voertuigen als bedoeld in het eerste lid worden niet gerekend:
a. voertuigen waaraan herstel- of onderhoudswerkzaamheden worden verricht
die in totaal niet meer dan een uur vergen, zulks gedurende de tijd die nodig is
voor en gebruikt wordt voor deze werkzaamheden;
b. voertuigen gebezigd voor persoonlijk gebruik van de in het eerste lid genoemde
persoon.
4. Burgemeester en wethouders kunnen van het in het eerste lid gestelde verbod ont-
heffing verlenen.
Dit is dan ook de APV van de gemeente waar ik woon.quote:Op zaterdag 13 december 2008 19:38 schreef frederik het volgende:
Een APV is plaatselijk he (de naam zegt het al), de APV van de ene gemeente is niet automatisch gelijk aan de APV van een willekeurige andere gemeente.
Klakkeloos APV artikelen overnemen is dan ook geen garantie dat dat artikel voor elke nederlandse situatie/gemeente van toepassing is. Net in jouw gemeente kan of de tekst anders zijn, of die tekst zelfs hlemaal ontbreken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |