abonnement Unibet Coolblue
  zondag 28 december 2008 @ 19:39:22 #176
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_64439585
quote:
Op zondag 28 december 2008 16:19 schreef lighted het volgende:

[..]

Wat mooi
Goeie toevoeging, echt een kwaliteitspost idd
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_64441398
quote:
Op zondag 28 december 2008 19:39 schreef honda1990 het volgende:

[..]

Goeie toevoeging, echt een kwaliteitspost idd
Oh sorry, de gerechten zien eruit alsof het komt uit een goedkoop baggerrestaurant.
Hieronder een foto van mijn dessert, mag jij die afkraken


[ Bericht 25% gewijzigd door lighted op 28-12-2008 20:36:14 ]
  zondag 28 december 2008 @ 20:43:26 #178
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_64441760
quote:
Dat Marjolein Bastin servies heeft mijn moeder ook .
Je maaltijd ziet er lekker en gezellig uit vind ik .
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_64442163
quote:
Op zondag 28 december 2008 20:31 schreef lighted het volgende:

[..]

Oh sorry, de gerechten zien eruit alsof het komt uit een goedkoop baggerrestaurant.
Hieronder een foto van mijn dessert, mag jij die afkraken
[ link | afbeelding ]
Het zijn dan ook geen gerechten uit een restaurant (bagger of top) maar gewoon thuis aan de keukentafel genuttigd. Niks om zo hoogdravend over te doen, onder jouw bordje ligt ook gewoon een oubollig tafelzeiltje van de Blokker.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_64442487
we hebben hier om terug te komen wat is er bij jou mislukt nog wel een leuke
We hebben een plankje boven de verwarming in de keuken, erg handig om de boter even zacht te laten worden hihi tenzij je hem vergeet.
Dat leverde een plasje roomboter op (en een iets minder vette abri-appeltaart) en net dus een bakje met knoflookolie (erg pittig die kruidenboter) pfff.
Maar wel grappig
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 28 december 2008 @ 21:09:57 #181
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_64442687
quote:
Op zondag 28 december 2008 20:53 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Het zijn dan ook geen gerechten uit een restaurant (bagger of top) maar gewoon thuis aan de keukentafel genuttigd. Niks om zo hoogdravend over te doen, onder jouw bordje ligt ook gewoon een oubollig tafelzeiltje van de Blokker.
Dat mag hij vinden, hij mag liever een perfecte presentatie hebben, geef mij maar geweldig eten. En dat was (al zeg ik het zelf ) Ik hoef geen bijzondere opmaak, ik wil gewoon heerlijke simpele gerechten.
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_64442818
quote:
Op zondag 28 december 2008 20:31 schreef lighted het volgende:
Oh sorry, de gerechten zien eruit alsof het komt uit een goedkoop baggerrestaurant.
Hieronder een foto van mijn dessert, mag jij die afkraken

Ah, mag ik ook?
3 keutels op rij met losse tarrelkruimels en een streepje menstruatievocht.

Ergo: een beetje flauw dus om iemands noeste arbeid zo af te kraken.
  zondag 28 december 2008 @ 22:26:31 #183
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_64446313
quote:
Op zondag 28 december 2008 21:13 schreef piepster het volgende:

[..]

Ah, mag ik ook?
3 keutels op rij met losse tarrelkruimels en een streepje menstruatievocht.

Ergo: een beetje flauw dus om iemands noeste arbeid zo af te kraken.


Kijk ik heb er opzich geen problemen mee als je niks aan mijn presentatie vindt, (logisch, ik heb er ook niks aan gedaan) wat ik wel vind is dat je dan fatsoenlijk commentaar moet geven, bijv. "Het ziet er niet erg verzorgd uit" Dat is heel wat anders, en als jij meer om presentatie geeft, doe dat lekker, maar val ons er niet mee lastig als er iets niet uiziet zoals jij het precies zou willen. Voorderest opzich wel knap om na zo'n commentaar je eigen foto te posten.
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_64455503
quote:
Op zondag 28 december 2008 20:53 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Het zijn dan ook geen gerechten uit een restaurant (bagger of top) maar gewoon thuis aan de keukentafel genuttigd. Niks om zo hoogdravend over te doen, onder jouw bordje ligt ook gewoon een oubollig tafelzeiltje van de Blokker.
Volgens mij ging het op de opmaak van de borden en niet om het tafelkleedje?:') Had dat commentaar wel van iemand verwacht ..

Anyway, als iemand hier foto's post specifiek van zijn/haar gerechten dan ga ik er eig. vanuit dat diegene zijn/haar gerechten wilt "showen".. Met die intentie lever ik commentaar omdat het niet bepaald het aanschouwen waard is.. En daarom show ik ook niet mijn foto's
  maandag 29 december 2008 @ 11:48:22 #185
3869 David
Drum the drums
pi_64459594
Ik vind het er erg lekker uitzien, honda1990. Dat meen ik.
  maandag 29 december 2008 @ 11:54:55 #186
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_64459745
Onzin. Als iemand hier zijn foto's zet wil ie gewoon laten zien wat ie gegeten heeft en die foto's maken het heel aanschouwelijk. Je snapt het beter dan wanneer het uitgeschreven is. Niemand zit erop te wachten om afgekraakt te worden. Bovendien gaat het nog altijd om de smaak en volgens mij zat dat menu van Honda goed in elkaar en zal het ze lekker gesmaakt hebben.
pi_64459895
Oké Honda,

Het spijt me als ik je gekrenkt hebt omdat ik ongevraagd je culinaire hoogstandje hebt afgekraakt.

Zeg t maar..

LIGHTED JE BENT EEN EIKEL!!
pi_64460018
Nou ja, weet je...

ik vind 't ook altijd gaaf met met kerst uit te pakken, ook qua vormgeving.
Dat het lekker was staat vast niet buiten kijf, maar ik had ook wat meer aan bijvoorbeeld de aardappeltjes gedaan, iets meer kleur, iets ja, ik weet 't niet

zaterdag had ik ook een kerstdiner en was ik verantwoordelijk voor het voorgerecht en heb daar echt een kunstwerkje van gemaakt, al zeg ik 't zelf. Helaas geen foto's van, maar had mijn vistrio echt goed over 't bord gedrapeerd.
Garnalencocktailtje in een sterrenvormpje, zalmcarpaccio mooi opgekruld met nonchalante rucola eroverheen en de slibtongspies met extra tijm er diagonaal langs..

Bij m'n familie was 't ook 'gewoon normale pot' met kerst en daar word ik niet zo warm van, van een buffetje met allemaal meuk in schalen... doe mij, vooral als je 'echt uit gaat pakken' rond kerst enzo maar goed uitziend eten, náást het feit dat 't ook lekker moet zijn natuurlijk....

Ja doei.
  maandag 29 december 2008 @ 12:09:45 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_64460142
Tsja, zo doen we het dus gewoon allemaal anders.
pi_64460205
het hoeft niet meteen vies te zijn als het niet 'opgemaakt' is, maar ik moet ook altijd wel een beetje doen als mn tante zegt dat ze een dag in de keuken heeft gestaan en dan witte rijst met hier en daar een stukje prei en ei als nasi bestempelt en de rollade zo droog is dat je er een schoenzool die 10 jaar meegaat van kunt maken op tafel staat in een te groot schaaltje, naast de nasi, wat ook al totaal geen combi is

maak dan iets wat je wél kunt, al is 't kant en klaar denk ik dan
Ja doei.
pi_64460963
Volgens mij is het algemeen bekend dat het "genieten" voor de helft ook bepaald wordt door de opmaak van een bord.
Maar goed, het blijkt dat je geen commentaar mag geven op iemands opmaak, waar je naar mijn mening toch om vraagt als je foto's plaatst. Want wat wil je dan als je foto's plaatst? Dat iemand zegt dat het er lekker/mooi uitziet toch? Ieder z'n eigen manier, maar als je foto's plaatst moeten ze wel de moeite zijn toch?
pi_64461042
quote:
Op zondag 28 december 2008 21:13 schreef piepster het volgende:

[..]

Ah, mag ik ook?
3 keutels op rij met losse tarrelkruimels en een streepje menstruatievocht.

Ergo: een beetje flauw dus om iemands noeste arbeid zo af te kraken.
Je mag zeker . Maar nu ook commentaar waar ik wat mee kan dan. Want als jij iets een "streepje menstruatievocht" noemt dan neem ik je niet echt serieus. Zo kan je met elk rood "iets" wel dezelfde vergelijking maken. Dus als je echt serieus commentaar wilt geven, begin dan over me verneukte canelle, me niet mooi gestegen soufflé o.i.d.
  maandag 29 december 2008 @ 13:00:18 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_64461724
Een souffle in een muffinbakje? Ziet eruit als een cakeje. Ik dacht al, waarom haalt ie dat niet even uit dat armoedige papiertje, maar het had een souffle moeten worden? Ja, dat gaat niet werken in zo'n muffinvormpje. Een souflle moet in een bakje met rechte zijkant.

En ik vind je opmaak ook niet zo goed. In iedere hoek een drolletje saus. Rood bij bruin is ook niet zo'n smakelijke kleurcombinatie. De muffin, oh nee, souffle saai in het midden. En vooral de strooisels hebben het een beetje verpest. Dat is of iemand de caviakooi aan het schoonmaken was en per ongeluk langs jouw dessert liep.

Denk dat het mooier was geweest als je het souffleetje had opgeleukt ipv het bord.

En over de kwaliteit van de foto, zo van boven met flits zullen we het maar niet hebben. Maar een fotoshopje had niet misstaan.


Zo, ben je nu blij?
pi_64461869
quote:
Op maandag 29 december 2008 12:40 schreef lighted het volgende:
Je mag zeker . Maar nu ook commentaar waar ik wat mee kan dan. Want als jij iets een "streepje menstruatievocht" noemt dan neem ik je niet echt serieus. Zo kan je met elk rood "iets" wel dezelfde vergelijking maken. Dus als je echt serieus commentaar wilt geven, begin dan over me verneukte canelle, me niet mooi gestegen soufflé o.i.d.
Grappig dat je dat opmerkt. Jouw twee onderstaande opmerkingen zijn namelijk ook niet echt opbouwend. Wat je had kunnen zeggen: "Ik zou de 3 vissen op aparte schalen leggen en ze garneren met hele dunne schijfjes citroen. Zo is het niet zo'n grote hoop en zie je beter dat het vis is. Een dun plakje citroen is wat sierlijker dan een halve citroen en bovendien makkelijker te hanteren als iemand wat citroensap op z'n vis wil."
quote:
Op zondag 28 december 2008 16:19 schreef lighted het volgende:
Wat mooi
quote:
Op zondag 28 december 2008 20:31 schreef lighted het volgende:
Oh sorry, de gerechten zien eruit alsof het komt uit een goedkoop baggerrestaurant.
Wat betreft jouw creatie: Mij lijkt zo'n soufflé gewoonweg teveel als toetje. Ik zou een kleinere soufflé maken, hem niet in z'n rood papiertje maar in een schaaltje serveren, en dat strooisel niet op de canelle doen, het ligt immers ook al los op het bord. Of je soufflé al dan niet te weinig is gerezen kan ik niet zien. Ik weet niet hoeveel er in het bakje zat voor ie in de oven ging.
Verder vind ik de rode streep niet zo logisch, omdat je er iets op zet dat in een verpakking zit. Nu moet je dus eerst de soufflé uit z'n bakje halen en daarna door het rode vegen. Lijkt mij onpraktisch.
  maandag 29 december 2008 @ 13:10:23 #195
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64462019
quote:
Op maandag 29 december 2008 13:00 schreef RobinOok het volgende:
Een souffle in een muffinbakje? Ziet eruit als een cakeje. Ik dacht al, waarom haalt ie dat niet even uit dat armoedige papiertje, maar het had een souffle moeten worden? Ja, dat gaat niet werken in zo'n muffinvormpje. Een souflle moet in een bakje met rechte zijkant.

En ik vind je opmaak ook niet zo goed. In iedere hoek een drolletje saus. Rood bij bruin is ook niet zo'n smakelijke kleurcombinatie. De muffin, oh nee, souffle saai in het midden. En vooral de strooisels hebben het een beetje verpest. Dat is of iemand de caviakooi aan het schoonmaken was en per ongeluk langs jouw dessert liep.

Denk dat het mooier was geweest als je het souffleetje had opgeleukt ipv het bord.

En over de kwaliteit van de foto, zo van boven met flits zullen we het maar niet hebben. Maar een fotoshopje had niet misstaan.


Zo, ben je nu blij?




Een waardig opvolger van PietVerdriet, die Robin
  maandag 29 december 2008 @ 13:12:51 #196
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64462091
quote:
Overigens zou dit voor Halloween dan weer niet misstaan!
pi_64462114
quote:
Op maandag 29 december 2008 13:00 schreef RobinOok het volgende:
Een souffle in een muffinbakje? Ziet eruit als een cakeje. Ik dacht al, waarom haalt ie dat niet even uit dat armoedige papiertje, maar het had een souffle moeten worden? Ja, dat gaat niet werken in zo'n muffinvormpje. Een souflle moet in een bakje met rechte zijkant.

En ik vind je opmaak ook niet zo goed. In iedere hoek een drolletje saus. Rood bij bruin is ook niet zo'n smakelijke kleurcombinatie. De muffin, oh nee, souffle saai in het midden. En vooral de strooisels hebben het een beetje verpest. Dat is of iemand de caviakooi aan het schoonmaken was en per ongeluk langs jouw dessert liep.

Denk dat het mooier was geweest als je het souffleetje had opgeleukt ipv het bord.

En over de kwaliteit van de foto, zo van boven met flits zullen we het maar niet hebben. Maar een fotoshopje had niet misstaan.


Zo, ben je nu blij?
Ten eerste bedankt voor je kritiek, opbouwende kritiek heb ik nooit moeite mee . Maar zoals ik al eerder zei, ik weet dat dat mijn opmaak ook z'n minpuntjes heeft. Daarom plaatste ik dus in 1e instanties niet mijn foto('s), aangezien ik vind dat je alleen foto's dient te plaatsen als ze de moeite zijn. Maar met de kritiek op mijn muffin kan ik wel wat mee, doch het was nog steeds een soufflé die alleen niet volledig gerezen was:).
pi_64462189
Eerste kerstdag:
- Gebakken geitenkaasje met spek en toast
- Wilde zwijnen paté met konijnen-lever en toast
- Paprikasoep
- Gevulde kalkoen, gevulde kip, '7 layers' salade, aardappelgratin, broccoli, sperzieboontjes
- Creme brulée
- Port
- Koffie met taart

pi_64462653
quote:
Op zondag 21 december 2008 21:15 schreef honda1990 het volgende:
Ziet er erg goed uit piepster

Aardappelring met bloemkool zie ik alleen niet zo voor me, hoe ga je dat precies maken?
Anello di patate e cavolfiore

ingrediënten:
1 kg kruimige aardappels in blokjes
50 gr boter
1 gesnipperd sjalotje
200 gr ricotta
200 ml roomkaas
3 eieren, gesplitst
25 gr parmezaan
1 kleine bloemkool in roosjes
2 el olijfolie
zout en peper

bereidingswijze:
Stoom de aardappels gaar en pureer ze. Verhit de oven op 190 graden. Vet een ringvorm in met iets boter. Fruit in de helft van de boter het sjalotje en voeg dan de aardappelpuree, ricotta en roomkaas toe. Roer de eierdooiers en parmezaan door het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mengsel. Schep het mengsel in de vorm en bak het 30 minuten in de oven. Kook de bloemkool net gaar. Verhit in een koekepan de olie en de rest van de boter en bak de bloemkool in 5 minuutjes. Stort de aardappelring op een warme schaal en schep de bloemkool in het midden.



Was echt een aanrader. Het wordt eigenlijk een hele grote soufflé en rijst letterlijk de pan uit. Na het storten direct opdienen, anders begint ie met inzakken en da's jammer. Ik heb uiteindelijk de bloemkool trouwens weggelaten, werd een beetje teveel anders.

Verder een nogal wazige foto van de amuse met kalkoen en veenbessencompote:

De groene unit in het midden is een stukje broccoli om de lepeltjes in het gareel te houden. Had ff niks anders bij de hand.
De rest van het diner was erg geslaagd. M'n moeder laat nu het menukaartje aan al haar vriendinnen zien. lol.
  maandag 29 december 2008 @ 14:15:58 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_64464072
quote:
Op maandag 29 december 2008 13:13 schreef lighted het volgende:

Aangezien ik vind dat je alleen foto's dient te plaatsen als ze de moeite zijn.
Prima als je dat voor jezelf zo bepaalt, maar iemand anders kan weer andere criteria hebben en daarmee dus NIET vragen om afgezeken te worden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')