abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  FOK!fotograaf zaterdag 6 december 2008 @ 14:48:42 #1
145146 Andyy
pi_63804816
hoe eet je fatsoenlijk zo'n ding ?
zonder dat het een enorme zooi wordt
pi_63804832
Die twee dingen met de hand en de rest met een lepeltje of vork.
pi_63804861
Bovenkant eraf halen, opeten en dan de rest
pi_63804870
Je pakt hem vast met 2 handen en propt hem in je muil.
Cool story, Hansel.
  zaterdag 6 december 2008 @ 14:53:59 #5
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_63804896
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 14:51 schreef Locusta het volgende:
Bovenkant eraf halen, opeten en dan de rest
Zo dus.

Wat ik ook weleens zie maar 3 x niks vind: met mes en vork
pi_63804911
Flink schrokken?
  zaterdag 6 december 2008 @ 14:57:09 #7
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_63804946
Met een heel scherp mesje in stukken snijden.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  zaterdag 6 december 2008 @ 14:57:51 #8
3185 Adelante
To let it go now
pi_63804959
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 14:51 schreef Locusta het volgende:
Bovenkant eraf halen, opeten en dan de rest
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  zaterdag 6 december 2008 @ 14:58:05 #9
234271 Krentenbol.
Lick my currants!
  zaterdag 6 december 2008 @ 14:58:15 #10
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_63804970
Je hebt een variant in hele kleine stukjes, kant en klaar te koop, meteen eetbaar.
  zaterdag 6 december 2008 @ 15:02:51 #11
97186 Rosbief
Gezond en mals
pi_63805066
Gewoon in 1 keer naar binnen schuiven, zo doe ik het tenminste.
Leer werkwoorden vervoegen, vlerk!
pi_63805123
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 14:51 schreef Locusta het volgende:
Bovenkant eraf halen, opeten en dan de rest
Bovenkant als laatste opeten
pi_63805140
Glazuur eraf likken er de rest weggooien.
pi_63805148
In de blender pleuren en dan beetje melk erbij, rietje erin en gaan, hoe anders
  FOK!fotograaf zaterdag 6 december 2008 @ 15:07:24 #15
145146 Andyy
pi_63805151
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 15:02 schreef Rosbief het volgende:
Gewoon in 1 keer naar binnen schuiven, zo doe ik het tenminste.
grote mond heb je dan
  zaterdag 6 december 2008 @ 15:09:17 #16
48646 Poeke
Lief-heb-ster
pi_63805179
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 14:51 schreef Locusta het volgende:
Bovenkant eraf halen, opeten en dan de rest
Nee joh, je moet het lekkerste voor het laatst bewaren;

Op z'n zij leggen en de pudding doormidden snijden. dan eerst de onderkant met pudding en dan de bovenkant pas.
Faber quisque fortunae suae.
Uit Eindhoven
pi_63805181
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 15:07 schreef nmws het volgende:
In de blender pleuren en dan beetje melk erbij, rietje erin en gaan, hoe anders
pi_63805189
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 15:07 schreef Jeebus het volgende:
Glazuur eraf likken er de rest weggooien.
pi_63805210
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 14:51 schreef Locusta het volgende:
Bovenkant eraf halen, opeten en dan de rest
Zo dus
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 14:53 schreef Marrije het volgende:

[..]

Wat ik ook weleens zie maar 3 x niks vind: met mes en vork
Mensen die een tompouce met mes en vork eten
pi_63805260
ik eet bijna nooit tompoucen juist vanwege het geklieder....net zo als een bosche bol.....lekker maar onmogelijk
pi_63805725
check wikipedia Tompoos, er zijn kennelijk verschillende scholen over de manier waarop je een Tompoes eet.
pi_63805727
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 14:52 schreef wikwakka2 het volgende:
Je pakt hem vast met 2 handen en propt hem in je muil.
pi_63805778
de wiki schrijft er dit over:
quote:
Veel mensen vinden het lastig om de tompoes met een vorkje te eten. Op de traditionele manier wordt een gebakje gegeten door de zijkant van een gebaksvorkje als een soort mesje te gebruiken. Als deze methode bij een tompoes wordt toegepast om een stukje van de tompoes af te krijgen en in de mond te steken zal blijken dat de bovenste laag bladerdeeg hiervoor te stevig is. Een betere techniek is om met de tanden van een gebaksvorkje de bovenlaag te "perforeren". Daarbij moet men ook voorzichtig te werk gaan; een te hoge druk zal ervoor zorgen dat de banketbakkersroom niet op zijn plaats blijft en naar buiten stulpt.

Als alternatief bestaat de methode waarbij de tompoes op zijn zijkant gelegd wordt, waardoor de boven- en onderkant mogelijk makkelijker doorsneden kunnen worden met het vorkje.

Ook zijn er mensen die eerst de banketbakkersroom oplepelen en daarna de onder- en bovenkant op elkaar te leggen en opeten. Gewoonlijk schraapt men daarbij de room er tussenuit. Een minderheid legt eerst het geglaceerde deel omgekeerd op het schoteltje, en neemt de desolate aanblik van het geheel voor lief.

Een minder nette manier is om de bovenste bladerdeeglaag met het roze glazuur van de onderliggende roomsubstantie te scheiden en deze apart te eten. Hierbij wordt de tompoes meestal met de handen gegeten. Een variant op deze aanpak is, om de bovenste laag bladerdeeg (met het roze glazuur) eraf te halen en onderop de tompoes te leggen. Zo kan de tompoes - weliswaar met de handen - toch "ongescheiden" opgegeten worden. Een probleem hierbij is soms dat de tompoes ook van een toef slagroom is voorzien. In dat geval zal de slagroom toch eerst moeten worden opgegeten.[1]

Lekkerbekken keren de volgorde en de tompoes soms om, en eten eerst de onderste laag bladerdeeg op. Na dit saaie gedeelte kunnen zij het bovenste glazuur en de room makkelijk oppeuzelen, alles uit het vuistje.

Wie emotionele bezwaren heeft tegen het kantelen van de tompoes, en toch het vorkgebruik als toetssteen voor beschaving ziet, kan een wat ongewone techniek toepassen. Hiervoor zet men de vorktanden van opzij om het bovenste bladerdeeg heen. Met draaien en kantelen van het vorkje wordt een scheur, of minstens een verzwakking in de korst gemaakt, op zo'n anderhalve centimeter van het eind. Zonodig wordt de procedure herhaald, eerst vanaf de kopse kant, dan vanaf de overkant. Eventueel werkend vanaf beide einden, en zo nu en dan wat uitpuilende room verwijderend, kan op deze manier ongeveer de helft van het roze gevaar geëlimineerd worden. Wie hecht aan pijnlijk goede manieren, moet na elke hap ook de zojuist vrijgekomen onderbouw wegwerken. Voor het laatste stuk is nog iets meer voorzichtigheid vereist. De wrikkende vork kan nu alleen nog veilig gebruikt worden om de hoekjes af te breken, maar de zijdelingse steek blijkt ook geschikt om de resterende toplaag in een soort tang mondwaarts te bewegen. Wie deze technieken perfectioneert en ze combineert met andere methoden, kan op den duur het schoteltje volledig schoon houden. Ook de handen kunnen roomvrij blijven, maar volgens sommigen tast dit de persoonlijke tompoesbeleving aan
  Moderator zaterdag 6 december 2008 @ 15:49:07 #24
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_63805793
Tompouce (volgens mij spel je het officiëel zo) op z'n kant leggen, dan de zijkant van je vorkje als mes gebruiken en zodoende de onderkant + het grootste deel van de room opeten.
Dan de bovenkant met het laatste beetje want dat is het lekkerste, dus als laatste Die kun je dan namelijk gewoon weer plat leggen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_63805913
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 14:52 schreef wikwakka2 het volgende:
Je pakt hem vast met 2 handen en propt hem in je muil.
zo dus
pi_63805937


Tom Poes
No Guts, No Glory
  zaterdag 6 december 2008 @ 16:12:15 #27
229352 Baasvaak.
I who have nothing
pi_63806145
Goed op een uiteinde knijpen zodat de prut in het midden naar voren je mond in schuift. Vervolgens kan je de onder- en bovenkant opknabbelen zonder prutjes.
I've known for many years that I would turn to rust
I find a reason for another breath
Before my return to dust
I become one with science and mathematic and the rising of the sun
  zaterdag 6 december 2008 @ 16:52:51 #29
67174 Dos37
Come on Twente
pi_63806831


nou heb ik zin in een tom poes
Premier League toto winnaar 2007-2008 en [b]2008-2009[/b]
Held Blaise NKUFO [b]All time topscoorder in Enschede[/b]
[b]WE WON IT ELEVEN TIMES![/b]
pi_63807323
Bovenkant opeten, middelste met een lepeltje en dan de onderkant
pi_63810026
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 14:49 schreef Deliah het volgende:
Die twee dingen met de hand en de rest met een lepeltje of vork.
pi_63811676
Met je mond hoe anders?
Fear is the grease of society.
pi_63811925
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 14:52 schreef wikwakka2 het volgende:
Je pakt hem vast met 2 handen en propt hem in je muil.
Woest erotisch. Prrr, .

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2008 21:13:07 ]
  zaterdag 6 december 2008 @ 22:49:29 #34
224140 Nantes
Mommy to be!
pi_63813760
Ik haal hem altijd uit elkaar .
En het roze gedeelte altijd het laatst opeten .
pi_63813857
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 14:52 schreef wikwakka2 het volgende:
Je pakt hem vast met 2 handen en propt hem in je muil.
Ik moest lachen
pi_63814210
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 14:51 schreef Locusta het volgende:
Bovenkant eraf halen, opeten en dan de rest
Maar dan de bovenkant tot het laatst laten liggen .
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')