abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65191032
Ik wil eigenlijk ook zo'n geweldige taart maken voor mijn moeders verjaardag maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen! Dus kan iemand even een ingrediėnten lijstje tikken? En een snel stappenplan in Sesamstraat taal?
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
pi_65191184
even begin maar met teruglezen, alles staat al beschrevenondertussen
Saartje
pi_65191564
quote:
Op zondag 18 januari 2009 22:48 schreef Maneki.Neko het volgende:
even begin maar met teruglezen, alles staat al beschrevenondertussen
Bedankt voor je bijdrage.
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
pi_65191593
quote:
Op zondag 18 januari 2009 22:45 schreef Cyan het volgende:
Ik wil eigenlijk ook zo'n geweldige taart maken voor mijn moeders verjaardag maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen! Dus kan iemand even een ingrediėnten lijstje tikken? En een snel stappenplan in Sesamstraat taal?
Zo simpel mogelijk...

Ingredienten:
Biscuitmix en eieren (of bloem, boter, eieren, suiker)
Marsepein of fondant
Vulling, bijvoorbeeld jam of botercreme (boter + poedersuiker luchtig geklopt)

Instructie:
Verwarm de oven voor. Weeg de biscuitmix af, gooi het in een kom. Gooi de eieren erbij en mix zolang als moet volgens de verpakking. Vet een springvorm in, bekleed deze met bakpapier en vet het bakpapier in. Doe het beslag in de springvorm. Zet de springvorm zolang nodig is in de oven. Maak de oven tussendoor niet open en doe een beetje voorzichtig zodat je cake niet instort. Als je wilt weten of ie gaar is, kun je het voelen of horen als je er zachtjes op drukt of je moet er een sateprikker/caketester/breinaald insteken en als die er schoon uitkomt is het goed.

Maak de ring van de vorm los, keer de taart op een cakerek en laat afkoelen. Zet je cake op een vlakke ondergrond (cakebord, glazen plaat, whatever). Neem een lang mes of een taartzaag en snijd de taart in twee of drie lagen. Smeer de vulling tussen de lagen (niet te veel aan de randen). Smeer de taart af met bijv. gezeefde abrikozenjam of botercreme, zo plakt je fondant/marsepein mooi vast.

Kleur eventueel je marsepein of fondant met poeder- of gelkleurstof. Rol het uit tot ca 4 a 5 mm dik (denk ik, gok ik) totdat je een lap hebt die over je taart past (denk aan oppervlak cirkel + hoogte vd randen). Til de lap op (of rol deze om je deegroller) en leg de lap over de cake. Wrijf vanuit het midden zachtjes tot de bekleding over je cake zit zonder luchtbellen. Snijd het teveel aan bekleding grof weg. Snijd vervolgesn met een scherp mes de randen recht af.

Decoreer je taart met bijv. kant-en-klare decoratiematerialen (kaarsjes, plastic figuren), marsepeinen of fondantvormen die je hebt uitgestoken (met koekjesvormen kan dat prima) of met geboetseerde vormen, al dan niet gekleurd.

Je kan ook vormen spuiten met royal icing of botercreme in een spuitzak, maar dat kun je beter eerst oefenen.

Voor benodigdheden: www.deleukstetaartenshop.nl heeft alles wat je nodig hebt en is redelijk voordelig.
Sanity is (not) statistical
pi_65191711
Maeghen, bedankt voor je uitleg!
Ik ga deze week de spullen bestellen en dan ga ik een poging wagen!
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
pi_65191924
quote:
Op zondag 18 januari 2009 22:59 schreef Cyan het volgende:

[..]

Bedankt voor je bijdrage.
Ja jij ook!
Er is geen snelle manier om zo`n taart te bakken en decoreren. In de tijd dat je hebt zitten wachten op een ander had je al 2 topics door kunnen scannen voor informatie en meer tips. Maar hey, zelf weten
Saartje
pi_65192063
quote:
Op zondag 18 januari 2009 23:09 schreef Maneki.Neko het volgende:

[..]

Ja jij ook!
Er is geen snelle manier om zo`n taart te bakken en decoreren. In de tijd dat je hebt zitten wachten op een ander had je al 2 topics door kunnen scannen voor informatie en meer tips. Maar hey, zelf weten
Ik begrijp dat het niet even vlug gedaan is. Maar nu weet ik tenminste de basis en daar kan ik wel wat mee.
En er is zoveel informatie te vinden dat ik door al die recepten, webshops en ingrediėnten de draad een beetje kwijt raakte.
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
  maandag 19 januari 2009 @ 10:05:18 #283
219565 TruIvy
Shine, baby, shine!
pi_65199111
Gisteren echt royaal inkopen gedaan bij die leukstetaartenwebshop! Vrijdag een proeftaartje maken om te kijken of het vierkante bakblik het een beetje doet en of de vulling niet heel vies is of bekleden met marsepein een beetje gaat en de week daarop een mooie taart voor mijn jarige vriendje

Cyan: we willen wel foto's zien he
pi_65199539
quote:
Op zondag 18 januari 2009 23:00 schreef Maeghan het volgende:

[..]

Kleur eventueel je marsepein of fondant met poeder- of gelkleurstof.
Dat vond ik trouwens nog best zwaar werk! Je moet echt enorm kneden om de kleurstof door het hele stuk marsepein te krijgen. Ik heb 't m'n vriend laten doen. .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65200063
Ik las laatst de tip om het in een zak te doen, marsepein/fondant + kleurstof, en dan eventueel in twee zakken als je een lieve vriendlief hebt, en dan gewoon voor de tv gaan zitten en een beetje kneden tijdens het kijken
pi_65209816
Ik vind het prachtig die taarten, maar ik blijf nog even oefenen met cupcakes. Ik heb zaterdag voor de tweede keer cupcakes gebakken. De bloemetjes zijn niet helemaal mooi gelukt, maar waren wel lekker gevuld met o.a. ganache en jam.



De Mario cupcakes zijn naar idee van Hello Naomi
pi_65210002
Leuk hoor!

Ik las iets over crisco trouwens, ter vervanging van poedersuiker tegen het vastplakken van marsepein aan je werkblad. Maar daar heb ik nog nooit van gehoord, wat is dat en hoe werkt het?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65210334
quote:
Op maandag 19 januari 2009 15:17 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik las iets over crisco trouwens, ter vervanging van poedersuiker tegen het vastplakken van marsepein aan je werkblad. Maar daar heb ik nog nooit van gehoord, wat is dat en hoe werkt het?
Dat is een soort plantaardig vet ook wel bekend als shortening of trex wat je bij de toko kunt kopen...

pi_65210576
maar marsepijn wordt daar alleen maar vetter van en gaat dus alleen maar meer plakken, heb ik begrepen...

poedersuiker maakt het droger, dus minder plakkerig...
And It Hurts With Every HeartBeat
pi_65210619
Ook van shortening of trex heb ik nog nooit gehoord, haha. Maar daar smeer je dan gewoon je werkblad mee in neem ik aan? 't Ziet eruit als slagroom!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65211340
quote:
Op maandag 19 januari 2009 10:24 schreef DevilsAndDust het volgende:
Dat vond ik trouwens nog best zwaar werk! Je moet echt enorm kneden om de kleurstof door het hele stuk marsepein te krijgen. Ik heb 't m'n vriend laten doen. .
Dat vond ik ook hoor, bovendien kreeg ik de kleuren niet echt fel. Het werd meer pastel. Ik denk dat ik de kleurstof volgende keer maar door de gesmolten marshmallows doe, dat gaat misschien makkelijker.
pi_65211341
quote:
Op maandag 19 januari 2009 15:31 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ook van shortening of trex heb ik nog nooit gehoord, haha. Maar daar smeer je dan gewoon je werkblad mee in neem ik aan? 't Ziet eruit als slagroom!
Het kan ook met (zo'n blok) frituurvet
pi_65211668
quote:
Op maandag 19 januari 2009 15:47 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Dat vond ik ook hoor, bovendien kreeg ik de kleuren niet echt fel. Het werd meer pastel. Ik denk dat ik de kleurstof volgende keer maar door de gesmolten marshmallows doe, dat gaat misschien makkelijker.
Oh, ik kreeg eigenlijk wel precies de kleuren die ik wilde! Eerst een klein beetje kleurstof (ik heb van Sugarflair) en dan steeds wat toevoegen.
quote:
Op maandag 19 januari 2009 15:47 schreef Trusten het volgende:

[..]

Het kan ook met (zo'n blok) frituurvet
Echt? . Die blokken kosten niets. Gewoon op m'n aanrechtblad smeren? En krijg je dat er wel weer een beetje gemakkelijk vanaf?

Ik heb gister wel bijna een halve bus poedersuiker gebruikt denk ik, 't bleef echt steeds plakken! Ook aan m'n handen.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65211826
quote:
Op maandag 19 januari 2009 15:55 schreef DevilsAndDust het volgende:
Echt? . Die blokken kosten niets. Gewoon op m'n aanrechtblad smeren? En krijg je dat er wel weer een beetje gemakkelijk vanaf?
Even een beetje zacht maken in de magnetron en hij is heel goed te gebruiken. Je moet trouwens wel plantaardig vet nemen. En dan een (kleine!) hoeveelheid gebruiken om je blad en/of deegroller mee in te smeren. Werkt prima

En ik krijg het ook vrij makkelijk van m'n aanrechtblad af met een hete doek
pi_65212059
Goede tip, Trusten! Dank je wel! Ik ben van plan komende zondag weer te gaan decoreren. Volgende week dinsdag ga ik namelijk een dagje op m'n nichtje van 3 passen, en die kan een paar leuk versierde muffins vast wel waarderen.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65216228
Ha, ik heb twee opdrachten voor barbietaarten!
pi_65217448
Ik gebruik gewoon een tafelzeiltje om mijn marsepein of fondant op uit te rollen. Na het uitrollen kieper ik het fondant gewoon op de taart en tadaaaa geen last van poedersuikervlekken e.d.
Crisco is wel ideaal voor het tegengaan van marsepein-handjes. En werkt ook ideaal met boetseren.
pi_65222382
quote:
Op maandag 19 januari 2009 18:00 schreef Nouwk het volgende:
Ha, ik heb twee opdrachten voor barbietaarten!
Leuk zeg!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_65225500
Nou, dat valt nog tegen, maar ik heb er wel zin in Nu nog even shoppen hehe.

Ik gebruik een siliconenrolmat van de action, nog geen 2 euro ofzo, maar je krijgt de fondant altijd los zonder plak, echt ideaal. Geen gesmeer met vet of wat dan ook!
  dinsdag 20 januari 2009 @ 12:31:26 #300
219565 TruIvy
Shine, baby, shine!
pi_65240391
Leuk Nouwk! Ben heel benieuwd hoe ze worden!

Ik gebruik altijd maar gewoon margarine. Dat gaat ook wel aardig
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')