Deze lijst is een momentopname. Lees en bekijk de rest van deze topic voor actuele zaken. Wijzigingen worden wel zo veel mogelijk bijgewerkt. De laatste wijziging vond plaats op de hieronder genoemde datum.Het is momenteel een turbulente tijd in de financiële wereld. De lijstjes hieronder geven wel de actuele rentestand weer, echter de tekst in deze OP kán verouderd zijn als gevolg van nieuwe ontwikkelingen.
Vervolg van:
Banken met hoge rente #17
Rekeningen ZONDER BEPERKENDE VOORWAARDEN:![]()
..
Rekeningen MET MAANDELIJKSE INLEG*:![]()
* Als je in een maand minder dat het minimum inlegt, krijg je soms een lagere rente. Meer inleggen is niet mogelijk. Opnemen heeft over het algemeen geen invloed op het rentepercentage (controleer dit wel per rekening voor je hem opent!)
..
Rekeningen MET VASTE LOOPTIJD EN VASTE RENTE:![]()
..
Rekeningen MET ANDERE VOORWAARDEN:![]()
..
JEUGD-Spaarrekeningen:![]()
..
Belastingdienst (heffingsrente):Speciaal voor de mensen die graag "sparen" via de Belastingdienst.
![]()
Alle banken in het rijtje staan onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB) en vallen onder het Depositogarantiestelsel (TS kan niet aansprakelijk gehouden worden voor fouten in deze post, zelf even controleren natuurlijk!).
Dit houdt in dat bij onverhoopt faillissement van de bank in ieder geval de eerste 20.000 euro voor 100% gegarandeerd is door DNB en de volgende 20.000 euro voor 90%. Wil je geen enkel risico lopen, dan kun je dus het beste je geld spreiden over meerdere banken met maximaal 20.000 euro per rekening (bij EN/OF rekeningen geldt het dubbele).Sinds 7 oktober 2008 is het Depositogarantiestelsel verruimd voor de duur van één jaar. Alle spaartegoeden worden door De Nederlandsche Bank gegarandeerd tot 100.000 euro per rekeninghouder per bank (bij EN/OF rekeningen geldt het dubbele). Wat er na afloop van dat jaar gebeurd met het Depositogarantiestelsel is op dit moment nog niet duidelijk. In de euro-landen geldt nu een minimale garantie van 50.000 euro, dit kan per land verhoogd worden tot 100.000 euro (dat is in Nederland en België dus het geval).
Uitzonderingen:Argenta valt onder het Belgische Garantiestelsel.
De eerste 20.000 euro is dus voor 100% gegarandeerd door de Belgische Collectieve Garantieregeling (CGR), het restant tot 40.000 euro is voor 100% gegarandeerd (is dus 18.000 euro) door DNB. Ook in België wordt nu 100.000 euro volledig gegarandeerd door de Belgische overheid.
Voor hele grote bedragen (waarbij spreiden over meerdere banken lastig wordt) kun je staatobligaties overwegen. Nederlandse staatsobligaties behoren tot de veiligste ter wereld. Je hebt dan wel het nadeel van transactie- en bewaarkosten, maar voor grote bedragen zijn die in verhouding laag.
Yield-curve voor Staatsobligaties per 26 november 2008**:![]()
** Bovenstaande yield-curve wordt niet automatisch geüpdate. De meest aktuele yield-curve is hier te vinden:
www.bloomberg.com -> market data -> rates & bonds -> Germany
Handige links:http://www.spaarinformatie.nlhttp://www.rekeninginfo.nlhttp://www.dividendpagina.nl/sparen.asphttp://www.overgeld.nlhttp://mistermoney.rtl.nl/sparen.asphttp://www.geldenrecht.nlhttp://www.renteplaza.comHou dit AUB een spaartopic.
Discusseren over speculeren en beleggen kan hier:
Beleggen & aandelen deel 30De kleine lettertjes:1. Deze OP vind je hier2. TS is niet aansprakelijk voor verkeerde of onjuiste informatie in de OP3. Alle informatie in deze OP is onder voorbehoud4. De meest actuele informatie is altijd op de website van de bank te vinden[ Bericht 0% gewijzigd door RJD op 04-12-2008 12:44:54 ]