FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag #121
Raissazaterdag 22 november 2008 @ 20:34
Post hier wat je gaat eten en drinken vandaag! Linkje naar vorig topic.



TS trapt af: 50/50

[ Bericht 27% gewijzigd door Raissa op 22-11-2008 20:43:42 ]
Tristessazaterdag 22 november 2008 @ 20:49
Bloemkool, broccoli, bleekselderij, ui, veel knoflook en heeel veel kruiden en dergelijke uit de oven met rijst en een salade . Was erg lekker.
vaagselzaterdag 22 november 2008 @ 21:16
Pasta met cantharellen en oesterzwammen met een roomsausje (sjalot, afblussen met w wijn, beetje bouillon en dan room) met een biefstukje omwikkeld met parmaham. Was goed te doen
DarkElfzaterdag 22 november 2008 @ 22:43
Nu een liquor 43
n0azaterdag 22 november 2008 @ 22:55
Uit eten geweest. Sushi.. helaas niet yummy. Was veel te koud.
Adelantezaterdag 22 november 2008 @ 23:12
whisky

lekker warm
Poezebeestzondag 23 november 2008 @ 00:18
Vanmiddag zelfgemaakte uiensoep die eergister is gemaakt, heerlijk als die wat langer staat! Samen met geroosterd brood en knoflooboter. Vanavond wortelstampot met een gehaktbal. Helaas schoot ik uit met de melk waardoor de stampot iets te waterig was.
FutureFairytalezondag 23 november 2008 @ 05:34
om 19u beetje macaroni, 22u beetje patat en om 3.30u een koude wrap cheddar. Nu lekker slapen
JJHzondag 23 november 2008 @ 05:38
quote:
Op zaterdag 22 november 2008 23:12 schreef Adelante het volgende:
whisky

lekker warm
Wat voor een? Zit nu lekker aan een Aberlour 10, een mooie single malt.
Net ook lekker pealla mét vis gegeten.

Straks ontbijten.

(Ja, mijn bioritme ligt ondersteboven, heb net een halve nachtdienst gehad en geen zin om naar bed te gaan voor die paar uurtjes)
venomsnakezondag 23 november 2008 @ 10:59
Halve pizza, overgebleven van gister .
rubyzondag 23 november 2008 @ 11:40
Restantje "mihoen Singapore".
Zit o.a. in: mihoen, kerrie, cha siu, garnaaltjes en groenten.
Adelantezondag 23 november 2008 @ 12:09
quote:
Op zondag 23 november 2008 05:38 schreef JJH het volgende:

[..]

Wat voor een? Zit nu lekker aan een Aberlour 10, een mooie single malt.
standaard slubber whiskytje hier Laphroaig 6 years
ColdFeetzondag 23 november 2008 @ 12:11
Koffie, wat anders...
_Hestia_zondag 23 november 2008 @ 12:33
nu brood met grillworst saté, vanavond Kofta
Geslotenzondag 23 november 2008 @ 13:05
Een turkse pizza
MinderMutsigzondag 23 november 2008 @ 13:06
Vanmorgen een cornflakes-achtig-iets wat we uit Duitsland mee hadden genomen (matig ) en nu straks een spinazie-preisoepje.
Vanavond zelfgemaakte pizza met gegrilde groente, pancetta, salami en ham want ik heb van alles nog 1-2 plakken liggen en die moeten op.
lies1947zondag 23 november 2008 @ 14:57
laat ontbijt: gebakken ei met tomaat op een bruine boterham, sinasappelsap, thee .
om 13.00 uur koffie met gevulde speculaas.
vanavond velderwtjes met allerlei zuur, zoals piccalilly, amsterdamse uien.
gebakken ei, speklapje(al ingesmeerd met mosterd).
rauwe en gebakken uitjes.
DarkElfzondag 23 november 2008 @ 16:33
net warme wijn en kruiden na een boswandeling in de sneeuw

vanavond rauwe andijviestamp met spekjes en worst
KiwiTjuHhzondag 23 november 2008 @ 16:58
Wij eten zalm met lenteui, champignons en een sausje, sla en gebakken aardappeltjes.
MinderMutsigzondag 23 november 2008 @ 17:38
Warme wijn! Goed idee.
Poezebeestzondag 23 november 2008 @ 18:13
Vanmorgen een boterham met hagelslag, vanmiddag warme chocolademelk met banketstaaf en zometeen rollade met aardappeltjes in de schil en hollandse wokgroenten
Zo-is-datzondag 23 november 2008 @ 18:37
Straks broodje hamburger met gebakken ui en paprika, en heb vanmiddag ook nog een paprika geroosterd dus die is als voorafje of voor erbij, jumm! Hij was lekker zwartgeblakerd en zacht geworden dus dat word smullen!
LastRequestzondag 23 november 2008 @ 19:49
Gisteren twee soorten wraps gemaakt voor 10 man.. met kip en met zalm.
Vandaag geen zin in koken, geen zin in ontdooien, dus vriendlief is even naar de snackbar
MinderMutsigzondag 23 november 2008 @ 20:03
quote:
Op zondag 23 november 2008 17:38 schreef MinderMutsig het volgende:
Warme wijn! Goed idee.
Ik maak er nog een.
DarkElfmaandag 24 november 2008 @ 08:45
Kopje kamille thee, gekookt eitje, 1 boterham met kipfilet en een rode grapefruit voor zometeen

Windigomaandag 24 november 2008 @ 09:37
Vanmiddag Friese uiensoep (sipelsop) met stokbrood, vanavond rode kool met appel, aardappelpuree en een hertebiefstukje
KiwiTjuHhmaandag 24 november 2008 @ 10:01
Zelfgebakken cake en een kopje thee
boriszmaandag 24 november 2008 @ 10:02
Koffie
lies1947maandag 24 november 2008 @ 11:29
sudderlapje, sperziebonen en gekookte aardappelen, ja, ik weet het: heel gewoon, maar wel lekker.
bovendien heb ik dan morgen heerlijke jus voor bij de stamppot boerenkool.
_Hestia_maandag 24 november 2008 @ 12:33
Net 2 kaasbroodjes en een salade gegeten.

Wat het vanavond wordt weet ik nog niet, moet nog boodschappen doen
Patries86maandag 24 november 2008 @ 14:09
Zo een blikje knakworsten open trekken en die lekker opeten
uniekhoornmaandag 24 november 2008 @ 16:49
Macaroni van zaterdag nog.
En morgen... pfffffffff weet ik veel iets van www.boodschappen.nl en dan groot vlees uit de oven... geen idee welke???
Sylvana jij had toch die rosbief gemaakt?
Qweamaandag 24 november 2008 @ 17:02
country aardappels, biefstuk, een salade en als toetje chocolade mouse met toffee saus
DarkElfmaandag 24 november 2008 @ 17:05
mandarijntjes Nu zijn ze nog lekker
n0amaandag 24 november 2008 @ 19:07
Bulghur salade en panga.
Brammie1maandag 24 november 2008 @ 19:10
zonet geprobeerd een tonijnsteak van 300gram op te eten (met gebakken krieltjes en sperziebonen) Net niet gelukt, kan ik de rest in de koelkast bewaren (in een luchtdicht bakje) en morgen opeten?
_Hestia_maandag 24 november 2008 @ 19:12
pasta met champignons, hamblokjes en roomsaus
KiwiTjuHhmaandag 24 november 2008 @ 19:20
Wij hadden aardappels, boontjes en gebaktbal
LastRequestmaandag 24 november 2008 @ 19:21
Even wat restjes opmaken...
Verse spinazie gewokt met wat knoflook, in stukjes gesneden aardappelen gebakken (in schil) en een rundvleesburger erbij gebakken.. Wel lekker, maar ik voel me nu echt zo'n aardappels-vlees-groente-mens
LastRequestmaandag 24 november 2008 @ 19:41
quote:
Op maandag 24 november 2008 19:21 schreef LastRequest het volgende:
Even wat restjes opmaken...
Verse spinazie gewokt met wat knoflook, in stukjes gesneden aardappelen gebakken (in schil) en een rundvleesburger erbij gebakken.. Wel lekker, maar ik voel me nu echt zo'n aardappels-vlees-groente-mens
Oh en als toetje had ik griesmeelpudding.. maar ik zit nu After Eights te eten
Xenniamaandag 24 november 2008 @ 20:13
Paprika gevuld met gehakt, mozzarella en kruiden en een gepofte aardappel
uniekhoornmaandag 24 november 2008 @ 20:53
Net, als avondsnack: gebakken granny smith met banaan en daarover kaneel en bruine suiker. Lekker!!

Morgen wordt het: kiprollade met venkel uit de oven. Ben benieuwd, nog nooit venkel bereid.
elcastelmaandag 24 november 2008 @ 21:34
Goulashsoep.
MinderMutsigmaandag 24 november 2008 @ 21:57
Pasta met een bolognesesaus en parmezaan.
En nu een beker warme chocolademelk.
Adelantemaandag 24 november 2008 @ 22:00
quote:
Op maandag 24 november 2008 17:05 schreef DarkElf het volgende:
mandarijntjes Nu zijn ze nog lekker
Zo-is-datmaandag 24 november 2008 @ 22:15
Vandaag had ik een hamburger en röstirondjes, daarbij een salade met eigengemaakt rode wijnazijn-vinaigrette.

Nu een groot glas vers geperst sinasappelsap!

(Morgen eet ik een quesadilla met de ene helft; salami, mozzarella, tomaat en Italiaanse kruiden. De andere helft word belegd met ham, kaas, ananas en basilicum! Erbij nog de rest van m'n salade)
FutureFairytalemaandag 24 november 2008 @ 23:13
Had vnv een lekkere simpele pizza funghi uit de diepvries
Isabeaudinsdag 25 november 2008 @ 09:06
Als ontbijt een goed gevulde tortilla
Leintjeuhdinsdag 25 november 2008 @ 09:16
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 09:06 schreef Isabeau het volgende:
Als ontbijt een goed gevulde tortilla
Alleen jammer dat er zo weinig mais in zat...
DarkElfdinsdag 25 november 2008 @ 09:29
eitje, verse jus d'orange met banaan en honing en twee boterhammetjes.

vanmiddag gebakken rijst, vanavond geen idee.. eet niet thuis
KiwiTjuHhdinsdag 25 november 2008 @ 10:36
Een appeltje
MinderMutsigdinsdag 25 november 2008 @ 11:24
Gebakken rijst is een goed idee, dat ga ik zo maken.
Xenniadinsdag 25 november 2008 @ 12:01
Kip met spek uit oven en een lauwe maaltijdsalade van de AH met kaas en bacon
DarkElfdinsdag 25 november 2008 @ 12:09
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 11:24 schreef MinderMutsig het volgende:
Gebakken rijst is een goed idee, dat ga ik zo maken.
ikke niet meer

net nog pompoensoep gevonden in de vriezer en die eten we straks met wat stokbrood met wat smeersel erbij
Brammie1dinsdag 25 november 2008 @ 12:25
boterham met pindakaas, beker melk
Patries86dinsdag 25 november 2008 @ 17:10
Net 2 rijstenwafels op... had trek en dit is beter dan snoepen

Zo lekker pasta eten
Qweadinsdag 25 november 2008 @ 17:34
ik maak macaroni denk ik maar
Brammie1dinsdag 25 november 2008 @ 17:35
zometeen: blokjes kipfilet met ui, champignons en fajitamix in de pan, dan in ovenschotel met tortillachips en kaas erover en aantal minuutjes laten smelten. Serveren met guacamole
Fuentedinsdag 25 november 2008 @ 17:38
Vanavond preischotel uit de oven.. helemaal geen zin in, maar de prei moet eigenlijk wel op.
uniekhoorndinsdag 25 november 2008 @ 17:54
Venkel met een versgemaakte kiprollade uit de oven.. Ben zeer benieuwd, het ruikt hier naar venkelthee

Oooh MM, in Leek kun je lamsbout krijgen bij de poelier
uniekhoorndinsdag 25 november 2008 @ 17:56
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 17:38 schreef Fuente het volgende:
Vanavond preischotel uit de oven.. helemaal geen zin in, maar de prei moet eigenlijk wel op.
Ja, prei vind ik ook geen groente om zo te eten. Door de pasta en door soep in het heerlijk maar voor de rest mogen ze het afschaffen .
bewegende_ninjadinsdag 25 november 2008 @ 19:00
gekookt.... de poes wil ook een hap

Bluesdinsdag 25 november 2008 @ 19:13
Das niet zo gek met die garnalen

Wij aten kalfsvleesragout, homemade bij de slager, en rauwkost. En het zag er zo uit :

Xenniadinsdag 25 november 2008 @ 19:17
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 19:00 schreef bewegende_ninja het volgende:
gekookt.... de poes wil ook een hap

[ afbeelding ]
Nou, je hebt genoeg opgeschept voor jullie beiden lijkt me

OT: net terug van sporten en eet nu een zoete paprika en zo na het douchen mijn kip met sla
bewegende_ninjadinsdag 25 november 2008 @ 19:21
Ja de helft is voor m'n vriendin, die straks thuis komt.... Die ragout ziet er lekker uit!
elcasteldinsdag 25 november 2008 @ 19:46
Andijviestampot.
KiwiTjuHhdinsdag 25 november 2008 @ 20:10
Wij hadden aardappels, bloemkool met kaassausje en een gehaktbal.
renzellwoensdag 26 november 2008 @ 01:10
Moest weer eens werken vanavond. Ceasar salade van de Appie dus. Morgen wéér tot laat. Jeej! Derde keer op rij een kant-en-klaartje. Ik haaaaaaaaat kant en klaartjes!

Donderdag ga ik véél en uitgebreid koken!!!
Mirjamwoensdag 26 november 2008 @ 02:19
vandaag bij augusta in ijmuiden gegeten

vooraf een cheesecake van geitenkaas en tutti frutti, ingelegde groentenspaghetini, en vinaigrette van pijnboompitten

hoofdgerecht was KALFSRIB-EYE, gegrild, met balletje van risotto en truffel, roergebakken witlof en walnotenjus


en als afsluiter een selectie kazen met vijgen compote, was allemaal erg lekker
KiwiTjuHhwoensdag 26 november 2008 @ 07:39
Yoghurt met cruesli en een groot kop thee
iggy_in_the_housewoensdag 26 november 2008 @ 09:14
Even een stomme vraag , want we eten vanavond bloemkool met een sausje, aardappelen en een braadworst...maar: hoe maak je een simpel sausje voor over de bloemkool? Gewoon een wit sausje, zonder kaas... Bedankt!
enrico_twoensdag 26 november 2008 @ 11:30
quote:
Op woensdag 26 november 2008 09:14 schreef iggy_in_the_house het volgende:
Even een stomme vraag , want we eten vanavond bloemkool met een sausje, aardappelen en een braadworst...maar: hoe maak je een simpel sausje voor over de bloemkool? Gewoon een wit sausje, zonder kaas... Bedankt!
boter, bloem, melk, eventueel wat kruiden er door heen, beetje zout en peper.


Vanavond eet ik, rijst, sate, gemengde sla met komkommer
iggy_in_the_housewoensdag 26 november 2008 @ 11:48
quote:
Op woensdag 26 november 2008 11:30 schreef enrico_t het volgende:

[..]

boter, bloem, melk, eventueel wat kruiden er door heen, beetje zout en peper.


Vanavond eet ik, rijst, sate, gemengde sla met komkommer
Bedankt! Maar doe je dat allemaal samen in een pan en dan verwarmen? Of...
Xenniawoensdag 26 november 2008 @ 11:50
Spaghetti met gehaktballetjes en rode saus
Mini_rulezwoensdag 26 november 2008 @ 12:09
Wij eten morgen ook bloemkool met witte saus, maar dan wel uit een zakje.

Vanavond aardappels met bio-saucijsjes en witte bonen in tomatensaus. Na 5 dagen op een rij afhaal/makkelijke hap/uit eten omdat we aan het verhuizen waren, had ik echt weer eens zin in Hollandse kost.
ColdFeetwoensdag 26 november 2008 @ 12:10
Iggy: eetlepel boter smelten, anderhalve eetlepel bloem erbij, eventjes op zacht vuur laten 'garen', dan scheut voor scheut melk erbij, steeds kloppen met de garde tot de klontjes weg zijn. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

Ik had net een stuk zelfgemaakte banoffee pie. Té lekker
n0awoensdag 26 november 2008 @ 12:14
Net indische kroket gemaakt

lies1947woensdag 26 november 2008 @ 12:34
gisteren had ik stamppot zuurkool met spekjes en rookworst gemaakt. partner was ziek en had geen trek in eten, dus bak ik het vanavond op. nog beter!
iggy_in_the_housewoensdag 26 november 2008 @ 12:36
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:10 schreef ColdFeet het volgende:
Iggy: eetlepel boter smelten, anderhalve eetlepel bloem erbij, eventjes op zacht vuur laten 'garen', dan scheut voor scheut melk erbij, steeds kloppen met de garde tot de klontjes weg zijn. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

Ik had net een stuk zelfgemaakte banoffee pie. Té lekker
Dank je wel
ColdFeetwoensdag 26 november 2008 @ 12:40
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:14 schreef n0a het volgende:
Net indische kroket gemaakt

[ afbeelding ]
Recept
n0awoensdag 26 november 2008 @ 12:43
Ik heb http://www.smulweb.nl/105(...)che-aardappel-kroket een beetje gevolgd maar dan een beetje andere hoeveelheden.
Mijn versie staat hier: http://zombelina.com/indonesian-potato-croquettes/
Als ik niet bak dan doe ik vaak maar wat qua hoeveelheden.
Tezzwoensdag 26 november 2008 @ 13:01
Ik ga zometeen een stoofpotje maken met aubergine, courgette, tomaten en rundsvlees. Daarbij denk ik aardappeltjes uit de oven! Jummie!

En in de oven staan nu voor de lunch mijn (door mijn dochter) bejubelde eier-hartjes, hihi. (mengsel van ei, melk, zout, peper, blokjes kaas, blokjes ham en blokjes tomaat in hartjes vormpjes gegaard in de oven).
Blueswoensdag 26 november 2008 @ 13:09
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:40 schreef ColdFeet het volgende:


Recept
Ik wil ook

@ MMM
Was je in het hotel Augusta in IJmuiden??

Vanavond sucadelappies, ijsbergsla en krieltjes
Mirjamwoensdag 26 november 2008 @ 13:15
quote:
Op woensdag 26 november 2008 13:09 schreef Bluezz het volgende:


@ MMM
Was je in het hotel Augusta in IJmuiden??
ja
Brammie1woensdag 26 november 2008 @ 13:31
coca-cola
uniekhoornwoensdag 26 november 2008 @ 16:50
Gekookte aardappels, spruitjes, spinazie, beetje sla en een biefstukje.
Lekker veel groentes weer
DarkElfwoensdag 26 november 2008 @ 17:04
ik ga eerst een mandarijntje eten en daarna een lekker glas Siciliaanse rode wijn inschenken
MinderMutsigwoensdag 26 november 2008 @ 17:10
Vooraf knoflooksoep, dan varkensrollade met jachtsaus, knolselderijpuree en gestoomde broccoli en na stoofpeertjes met een vanillesausje.
Herfst
_Hestia_woensdag 26 november 2008 @ 17:20
zigeunerschnitzel met jachtsaus, aardappelpartjes en Mexicaanse groentenmix
Raissawoensdag 26 november 2008 @ 17:21
Nu een glas water
Zij-en-Hijwoensdag 26 november 2008 @ 17:23
Wij eten straks:

- patat
- kaassoufflee
- mayonaise
- appelmoes


Niet van de snackbar, maar zelf gefrituurd ..
MinderMutsigwoensdag 26 november 2008 @ 17:27
quote:
Op woensdag 26 november 2008 17:20 schreef Sylvana het volgende:
zigeunerschnitzel met jachtsaus, aardappelpartjes en Mexicaanse groentenmix
Hoe maak jij jachtsaus? Ik zit nog recepten te neuzen op zoek naar de lekkerste.
_Hestia_woensdag 26 november 2008 @ 17:41
quote:
Op woensdag 26 november 2008 17:27 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Hoe maak jij jachtsaus? Ik zit nog recepten te neuzen op zoek naar de lekkerste.
Ik gebruik zelf dit recept, alleen dan zonder de wijn ( dus gewoon alleen met de runderbouillon)

* 150 gram champignons, in stukken
* 2 uien, fijngesnipperd
* 2,5 deciliter runderbouillon
* 2 deciliter witte droge wijn
* 1 blikje tomatenpuree
* 2 eetlepels bruine suiker
* peterselie en dragonblaadjes
* boter
* zwarte peper en zout

Smelt een flinke klont boter in een pan en fruit daarin de champignons en de ui enkele minuten aan, blijf regelmatig roeren.
Giet vervolgens de bouillon en de wijn erbij en laat dit zo'n 10 minuten doorkoken.
Peper naar smaak. Neem wat vocht uit de pan en meng er de tomatenpuree onder.
Doe onder voortdurend roeren terug bij de saus. Breng alles op smaak met wat zout en de suiker.
Laat de saus aan de kook komen en klop er 1 eetlepel boter door zodat het ietwat schuimig wordt.
Laat zachtjes doorsudderen tot sausdikte. Strooi er tenslotte peterselie en dragonblaadjes over.
MinderMutsigwoensdag 26 november 2008 @ 18:56
quote:
Op woensdag 26 november 2008 17:41 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ik gebruik zelf dit recept, alleen dan zonder de wijn ( dus gewoon alleen met de runderbouillon)

* 150 gram champignons, in stukken
* 2 uien, fijngesnipperd
* 2,5 deciliter runderbouillon
* 2 deciliter witte droge wijn
* 1 blikje tomatenpuree
* 2 eetlepels bruine suiker
* peterselie en dragonblaadjes
* boter
* zwarte peper en zout

Smelt een flinke klont boter in een pan en fruit daarin de champignons en de ui enkele minuten aan, blijf regelmatig roeren.
Giet vervolgens de bouillon en de wijn erbij en laat dit zo'n 10 minuten doorkoken.
Peper naar smaak. Neem wat vocht uit de pan en meng er de tomatenpuree onder.
Doe onder voortdurend roeren terug bij de saus. Breng alles op smaak met wat zout en de suiker.
Laat de saus aan de kook komen en klop er 1 eetlepel boter door zodat het ietwat schuimig wordt.
Laat zachtjes doorsudderen tot sausdikte. Strooi er tenslotte peterselie en dragonblaadjes over.
Die was ik inderdaad al tegengekomen in verschillende varianten, dan volg ik die wel ongeveer op.
Maar wel met reepjes spek en wijn.
KiwiTjuHhwoensdag 26 november 2008 @ 19:01
Wij hebben friet gehaald
venomsnakewoensdag 26 november 2008 @ 19:10
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:14 schreef n0a het volgende:
Net indische kroket gemaakt

[ afbeelding ]
Zien er lekker uit. .
Fuentewoensdag 26 november 2008 @ 19:20
Wij aten Ajam Paniki met rijst en wokgroenten, was erg lekker!
Die indische kroket ziet er heerlijk uit trouwens!
marcb1974woensdag 26 november 2008 @ 19:24
Visstroganofschnitzel, aardappelpuree en hollandse tuin en witte bonen.
n0awoensdag 26 november 2008 @ 19:43
Ze zijn ook lekker. Best eenvoudig om te maken ook nog.

Probeer af en toe dingen te maken die m'n vriend voor de lunch mee naar werk kan nemen. Geen kantine en alleen dure broodjes in de buurt.
motorbloempjewoensdag 26 november 2008 @ 20:13
tomaten-limoen-risotto was het vanavond
Leintjeuhwoensdag 26 november 2008 @ 20:16
quote:
Op woensdag 26 november 2008 20:13 schreef motorbloempje het volgende:
tomaten-limoen-risotto was het vanavond
Oeh die met Mascarpone volgens recept van Vork?
Isabeauwoensdag 26 november 2008 @ 20:16
quote:
Op woensdag 26 november 2008 20:13 schreef motorbloempje het volgende:
tomaten-limoen-risotto was het vanavond
Dat klinkt lekker
motorbloempjewoensdag 26 november 2008 @ 20:22
quote:
Op woensdag 26 november 2008 20:16 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Oeh die met Mascarpone volgens recept van Vork?
elcastelwoensdag 26 november 2008 @ 20:35
Shoarma.
Leintjeuhwoensdag 26 november 2008 @ 20:44
Raspatat joppie met een frikandel speciaal. En twee glazen melk
Raissawoensdag 26 november 2008 @ 20:51
Klein bordje pasta met tomatensaus.
MinderMutsigwoensdag 26 november 2008 @ 22:48
quote:
Op woensdag 26 november 2008 20:44 schreef Leintjeuh het volgende:
Raspatat joppie met een frikandel speciaal. En twee glazen melk
Die combinatie vind ik ook echt geniaal. Ik drink altijd melk bij de patat.
renzellwoensdag 26 november 2008 @ 22:50
Na een derde kant-en-klaartje kon ik mij niet beheersen en heb ik vanavond allerlei gebakken eieren met tomaat gegeten.

Nu een rood wijntje.
KiwiTjuHhdonderdag 27 november 2008 @ 08:28
Kopje thee
_Hestia_donderdag 27 november 2008 @ 08:36
bolletje met cervelaatworst en optimel

vanavond aardappelpartjes, zigeunerschnitzel met stroganoffsaus en groentenmix
iggy_in_the_housedonderdag 27 november 2008 @ 08:41
quote:
Op woensdag 26 november 2008 12:10 schreef ColdFeet het volgende:
Iggy: eetlepel boter smelten, anderhalve eetlepel bloem erbij, eventjes op zacht vuur laten 'garen', dan scheut voor scheut melk erbij, steeds kloppen met de garde tot de klontjes weg zijn. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Gemaakt en het was gelukt! Nogmaals bedankt
iggy_in_the_housedonderdag 27 november 2008 @ 08:42
quote:
Op woensdag 26 november 2008 20:13 schreef motorbloempje het volgende:
tomaten-limoen-risotto was het vanavond
Heb je een recept hiervoor? Klinkt ontzettend lekker
Sorbootjedonderdag 27 november 2008 @ 09:02
Tonijntartaar met basilicummayo
Saffraanrisotto
Tarbot
Honingijs met marsala
Mini_rulezdonderdag 27 november 2008 @ 09:45
Kopje choco-koffie uit de Senseo.
Dadelijk maar eens ontbijten, brood met pindakaas en met avocado.

Vanavond runderlappen met aardappels en bloemkool met witte saus (uit een zakje ).
motorbloempjedonderdag 27 november 2008 @ 09:47
quote:
Op donderdag 27 november 2008 08:42 schreef iggy_in_the_house het volgende:

[..]

Heb je een recept hiervoor? Klinkt ontzettend lekker
staat in het Risotto-topic is een recept van Vork
Windigodonderdag 27 november 2008 @ 10:55
Vanavond maak ik een salade van little gems, peer, geitenkaas en pijnboompitten met honing-mosterdressing en geroosterde aardappels uit de oven
LastRequestdonderdag 27 november 2008 @ 11:34
Ik heb geen flauw idee wat ik vanavond ga eten!
Wil veel groente maar het moet wel snel klaar zijn..
Nu even noodles + cola light
Mini_rulezdonderdag 27 november 2008 @ 11:48
LastRequest: groentesoep! Zo'n ondergewaardeerd gerecht!

Ontopic: hier ook cola light (nouja, zero).
Fuentedonderdag 27 november 2008 @ 11:55
Straks: een broodje met gorgonzola Vanavond aardappels, rode kool en een gehaktbal, lekker simpel.
n0adonderdag 27 november 2008 @ 11:59
Net indische kroket opgemaakt, vanavond stoofvlees met frietjes
lies1947donderdag 27 november 2008 @ 12:14
ik voel me ziek, dus maak ik maar een soepje
KiwiTjuHhdonderdag 27 november 2008 @ 12:33
Vanavond lekker wokken bij Ni Hao in Groningen!
DarkElfdonderdag 27 november 2008 @ 12:50
zometeen een broodje met kip.

vanavond gegrilde biefstuk met erbij verschillende gegrilde groentes (paprika/courgette en champignons) met erover wat balsamico en olijfolie
iggy_in_the_housedonderdag 27 november 2008 @ 12:56
quote:
Op donderdag 27 november 2008 09:47 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

staat in het Risotto-topic is een recept van Vork
Duh Heb hem net "binnengehaald"
uniekhoorndonderdag 27 november 2008 @ 18:20
Wij hebben gegeten:
Gekookte aardappels, gewokte witlof met gehakt.. Mijn makkelijkste favo kost
MinderMutsigdonderdag 27 november 2008 @ 18:29
Vanavond nachos con todos.
Tezzdonderdag 27 november 2008 @ 19:38
Frietjes, mayonaise, tomatensalade en satekroket.

En ik ben stikjaloers op MM, want ik had ook nacho´s con todo´s gewild
Tristessadonderdag 27 november 2008 @ 20:11
Aardappelpompoensoep met geroosterd brood en kruidenkwark .
uniekhoorndonderdag 27 november 2008 @ 20:56
Ik denk dat ik jaloers ben op MM want dat klinkt wel erg lekker..
Morgen de hele dag de tijd om wat lekkers te maken, iemand een idee????????????
MinderMutsigdonderdag 27 november 2008 @ 21:01
quote:
Op donderdag 27 november 2008 20:56 schreef uniekhoorn het volgende:
Ik denk dat ik jaloers ben op MM want dat klinkt wel erg lekker..
Morgen de hele dag de tijd om wat lekkers te maken, iemand een idee????????????
Je heupen en je kont zijn niet jaloers hoor.
_Hestia_donderdag 27 november 2008 @ 21:13
quote:
Op donderdag 27 november 2008 20:56 schreef uniekhoorn het volgende:
Ik denk dat ik jaloers ben op MM want dat klinkt wel erg lekker..
Morgen de hele dag de tijd om wat lekkers te maken, iemand een idee????????????
een lekker stoofpotje

zie stoofpottentopic hier in CUL, staan erg veel lekkere recepten in
Brammie1donderdag 27 november 2008 @ 21:50
Hot Chocolate Mix van Nestle, best goed te drinken voor oplos-warme-chocolademelk
Adelantedonderdag 27 november 2008 @ 23:01
mac rotzooi

maar ik kon het niet meer opbrengen om te koken of wat anders te gaan halen, dus nu weer drie maanden die tent niet bezoeken.
MinderMutsigdonderdag 27 november 2008 @ 23:35
Mandarijntjes. Ze zijn lekker dit jaar.
Windigovrijdag 28 november 2008 @ 08:01
Knackebrod met peer en geitenkaas
KiwiTjuHhvrijdag 28 november 2008 @ 08:55
Koffie, veeeeel koffie!
Fuentevrijdag 28 november 2008 @ 09:19
Beschuit met hagelslag
KiwiTjuHhvrijdag 28 november 2008 @ 11:13
Appeltje
DarkElfvrijdag 28 november 2008 @ 11:21
vanmorgen boterhammetje met kip, een eitje en een kop thee

nu een rode grapefuit
Mini_rulezvrijdag 28 november 2008 @ 11:26
Ontbijt was een kop koffie en pain de boulogne met avocado, pindakaas en kruidenboter.
Dadelijk nog een keer kofife.

Vanavond taco's van Knorr. Niet echt culinair verantwoord maar ik vond nog zo'n pak en de voorraad moet op.
Patries86vrijdag 28 november 2008 @ 11:38
2 wiite bolletjes met speculaaso (nieuw product)
uniekhoornvrijdag 28 november 2008 @ 11:46
tarwepistoletje met osseworst.
Ben bezig een groentensoep te maken en dat vanavond met spaghetti, had meneer zin in en het was alweer een poosje geleden.
Tezzvrijdag 28 november 2008 @ 11:49
Vandaag een logeerkindje die helemaal verzot is op wraps, dus ik heb lekkere bloemtortilla's gehaald en maak er maar van alles bij, zodat ze zelf kan vullen met wat ze lekker vindt. Ik heb roma tomaatjes, gekruide kipfilet, ijsbergsla, gegrilde courgette, geraspte kaas, jalapenopepertjes, komkommer en zoete puntpaprika. Daarbij nog wat creme fraiche en een salsa en dan moet het wel goed komen denk ik zo.

Als lunch mogen ze kiezen: poffertjes of tosti.

Als tussendoortje gaan we kruidnoten bakken.

Lekker joh, zo'n verwendagje voor de kids. Ik kan me heerlijk uitleven, hihi.
Qweavrijdag 28 november 2008 @ 12:25
mc chicken menu
Mini_rulezvrijdag 28 november 2008 @ 12:28
Wat een leuke mama ben jij, Tezz!

Ontopic: nu toch echt die koffie die ik net al ging zetten.
Patries86vrijdag 28 november 2008 @ 12:51
Vanavond maak ik pasta... zou het van de week eten maar toen werd het de mac

Zo even verse groente etc kopen voor in de saus
MinderMutsigvrijdag 28 november 2008 @ 13:03
Ik ga een chinees tomatensoepje maken. Ben nog op zoek naar het ultieme recept dus als iemand tips heeft dan graag.
renavrijdag 28 november 2008 @ 13:15
Kopje thee & een tosti Hawaii
ColdFeetvrijdag 28 november 2008 @ 14:00
Vanavond fajitas
Nu broodjes met guacamole. Rare combi, wel lekker.
Isabeauvrijdag 28 november 2008 @ 14:06
Brood met avocado vind ik heerlijk, dus gaucamole zal ook wel lekker zijn

Net heeft mijn paps broodjes gebakken waar je iemand de hersens mee kon inslaan Nieuwe combimagnetron is nog even wennen Maar zijn gebakken eitje voor op de boterham was heerlijk, dus dat compenseert weer.
Mini_rulezvrijdag 28 november 2008 @ 14:28
Avocado's zijn echt één van de beste uitvindingen van moeder natuur.

Net Brinta op als lunch, omdat ik het als ontbijt geskipt had.
-Mellow-vrijdag 28 november 2008 @ 14:54
Vanavond pasta met courgette, restje osso buco saus, rucola en padano
MinderMutsigvrijdag 28 november 2008 @ 14:54
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 13:03 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik ga een chinees tomatensoepje maken. Ben nog op zoek naar het ultieme recept dus als iemand tips heeft dan graag.
OK, dit heb ik gedaan. Tips, opmerkingen en what the hell heb je gedaan?! zijn welkom.
-edit- Hij was op zich lekker maar ik miste iets en ik was uitgeschoten met de rijstwijn en dat was ook niet echt een succes.

Chinese tomatensoep

2 cm gember
stukje citroengras
1 flinke sjalot
1 dikke knoflookteen
1 kipfilet
1 ei
1 theelepeltje sesamolie
klein blikje tomatenpuree
2 eetlepels bruine suiker
2-2 ½ eetlepel ketjap
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel bloem
1 eetlepel rijstwijn
driekwart liter kippenbouillon
half pakje gezeefde tomaten
noedels
3-4 lente-uitjes in ringen gesneden
peper en zout
maiskiemolie


Gember en citroengras in vijzel fijnmaken, sjalot fijnsnijden en knoflookteen hakken.
Kipfilet in kleine stukjes snijden.

Ei met een beetje peper, zout en sesamolie los kloppen en omelet van bakken. Omelet in reepjes snijden.

Tomatenpuree met de bruine suiker, ketjap en gembersiroop mengen.

Sjalotje in de pan bakken in beetje maiskiemolie, knoflook, gember en citroengras en kip erbij en meebakken. Dan lepel bloem erbij en goed roeren. Roux laten garen. Dan tomatenpureemengsel erbij en even mee laten bakken. Blussen met een eetlepel rijstwijn.

Kippenbouillon en gezeefde tomaten erbij en even laten koken.

Op het eind noedels erbij. Garneren met in ringen gesneden lente-ui en reepjes ei.

[ Bericht 5% gewijzigd door MinderMutsig op 28-11-2008 15:00:24 ]
-Mellow-vrijdag 28 november 2008 @ 14:56
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 11:49 schreef Tezz het volgende:
Vandaag een logeerkindje die helemaal verzot is op wraps, dus ik heb lekkere bloemtortilla's gehaald en maak er maar van alles bij, zodat ze zelf kan vullen met wat ze lekker vindt. Ik heb roma tomaatjes, gekruide kipfilet, ijsbergsla, gegrilde courgette, geraspte kaas, jalapenopepertjes, komkommer en zoete puntpaprika. Daarbij nog wat creme fraiche en een salsa en dan moet het wel goed komen denk ik zo.

Als lunch mogen ze kiezen: poffertjes of tosti.

Als tussendoortje gaan we kruidnoten bakken.

Lekker joh, zo'n verwendagje voor de kids. Ik kan me heerlijk uitleven, hihi.
Geweldig, zo'n moeder
uniekhoornvrijdag 28 november 2008 @ 15:53
MM, ze zeggen dat je er appelmoes doorheen moet doen.
Xenniavrijdag 28 november 2008 @ 16:04
Lunch: restje nasi met pindasaus en een spiegelei

Vanavond: zalm met courgette en tomaten
MinderMutsigvrijdag 28 november 2008 @ 16:28
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 15:53 schreef uniekhoorn het volgende:
MM, ze zeggen dat je er appelmoes doorheen moet doen.
Dat heb ik ook ergens gelezen maar dat vind ik zo... tja.. euhm... appelmoes in de soep?
Fuentevrijdag 28 november 2008 @ 16:30
Vanavond pastasalade.
Windigovrijdag 28 november 2008 @ 16:39
Vanavond maak ik tonijnspaghetti met creme fraiche
Mini_rulezvrijdag 28 november 2008 @ 16:44
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 16:28 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Dat heb ik ook ergens gelezen maar dat vind ik zo... tja.. euhm... appelmoes in de soep?
Dan krijg je juist dat zoetzure wat je bij veel Oosterse gerechten ziet, toch?
venomsnakevrijdag 28 november 2008 @ 17:05
Chinees opgehaald.

Bami, Babi Pangang en Koe Lo Yuk.
Isabeauvrijdag 28 november 2008 @ 17:12
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 16:28 schreef MinderMutsig het volgende:

Dat heb ik ook ergens gelezen maar dat vind ik zo... tja.. euhm... appelmoes in de soep?
Appels voor de consistentie en de suiker in de appelmoes voor de zoete smaak. Kan prima
-Mellow-vrijdag 28 november 2008 @ 17:35
Vandaar dat ik chinese tomatensoep niet zo lekker vind
MinderMutsigvrijdag 28 november 2008 @ 19:06
Ik heb nu een ovenschotel in de oven staan met biefreepjes, champignons, courgette, paprika, prei aardappels en een kerrysausje.
Isabeauvrijdag 28 november 2008 @ 19:09
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 17:35 schreef -Mellow- het volgende:
Vandaar dat ik chinese tomatensoep niet zo lekker vind
Ik ben dol op appelmoes Oók in de soep
elcastelvrijdag 28 november 2008 @ 20:03
Bami/saté.
uniekhoornvrijdag 28 november 2008 @ 20:07
Ja [insert scheldwoord]
Nou heb ik zin in chinees
Morgen na het werk maar even halen dan... haaievinnensoep en bami met troep voor mij. Voor vriend nasi en kipsate
MinderMutsigvrijdag 28 november 2008 @ 20:09
Haaievinnesoep, mijn fois gras. Ik wil het dolgraag eens proberen maar ik vind het zo not done dat ik het dus nooit bestel en het ook niet zelf maak. Ik hoop altijd nog dat ik het ooit ergens voorgezet krijg zodat ik het kan proberen maar ik zal er zelf geen moeite voor doen om het te krijgen.
_Hestia_vrijdag 28 november 2008 @ 20:50
vanavond spaghetti met paprika, ui, hamblokjes en Napolitaanse tomatensaus gegeten
RobinOokvrijdag 28 november 2008 @ 21:29
Vanmiddag lekker geluncht bij de Lange Muur in Rotterdam. Echt een aanrader!

MinderMutsigvrijdag 28 november 2008 @ 21:33
Wat veel! Ziet er wel heel lekker uit.

En om ontopic te blijven: ik heb nu een glas water.
Qweavrijdag 28 november 2008 @ 21:37
wodka jus
n0avrijdag 28 november 2008 @ 23:48
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 21:29 schreef RobinOok het volgende:
Vanmiddag lekker geluncht bij de Lange Muur in Rotterdam. Echt een aanrader!

[ afbeelding ]
Tijdje geleden daar geweest maar dat was toen niet echt een succes. Misschien toch maar eens proberen. Grand Palace ga ik iig nooit meer heen.
RobinOokzaterdag 29 november 2008 @ 01:16
Ik ben geen heel erg grote fan van dimsum, maar bij de Lange Muur heb ik echt het idee dat ze alles zelf maken. Alles is kraakvers en knapperig en lekker en sappig en goed. Maar ja, je moet ook maar net de goeie dingen bestellen he? Want ik denk als je daar een portie bamie of zo bestelt dat er geen reet aan is.
Ik was er een keer eerder, in januari, ook 's middags en toen was ik ook al zo enthousiast.
Je weet toch wel dat het sinds een jaar of zo een nieuwe eigenaar heeft he?

Vrijdagmiddag, 14:00u en bijna alle tafels waren bezet. Dat zegt ook wat hoor.

Als je nog eens gaat dan kan ik dus aanbevelen:
* kwal met eend salade (middenlinks op foto, serieus, ik denk dat niemand daar moeite mee zal hebben, echt heerlijk)
* de gestoomde inktvis met trassi (middenrechts op de foto, de trassie gewoon links laten liggen, maar de inktvis is heerlijk vers en mals en de groenten en koriander en sojasaus heerlijk fris)
* changfen/ cheung fan zijn die rollen van rijstvellen. Rechtsboven op de foto. Deze keer met charsui, varkensvlees dus. (chinese babi pangang) Maar met garnalen vind ik nog lekkerder.
* linksboven, tarot-cakes. Oja, zeker weten dat de gemiddelde nederlander die lekker vind. Is een beetje de chinese kroket. Heerlijk knapperige buitenkant met zoetig ragout/stoofvlees van binnen. Echt niks "engs" aan ook.

Rechtsonder in de hoek was een vergissing, hihi.
En verder alle gewone, alom bekende garnalen/varkensvlees pasteitjes enzo zijn ook lekker. Maar meer standaard.
Blueszaterdag 29 november 2008 @ 02:17
Die tarotcakes lijken me heerlijk
Kwal met eend ( de combi alleen al )
Mmmmmmm

Hiero een chardo, het is weekenddddddddd
Morgenavond (ws italiaans-) eten bij vrienden!
Ik moet nog steeds de creme brulee proberen te maken, dus ingreds staan op het lijstje.

Mirjamzaterdag 29 november 2008 @ 03:01
safari jus
bewegende_ninjazaterdag 29 november 2008 @ 09:49
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 21:29 schreef RobinOok het volgende:
Vanmiddag lekker geluncht bij de Lange Muur in Rotterdam. Echt een aanrader!

[ afbeelding ]
Mijn god, dat ziet er goddelijk uit
n0azaterdag 29 november 2008 @ 09:50
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 01:16 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen heel erg grote fan van dimsum, maar bij de Lange Muur heb ik echt het idee dat ze alles zelf maken. Alles is kraakvers en knapperig en lekker en sappig en goed. Maar ja, je moet ook maar net de goeie dingen bestellen he? Want ik denk als je daar een portie bamie of zo bestelt dat er geen reet aan is.
Ik was er een keer eerder, in januari, ook 's middags en toen was ik ook al zo enthousiast.
Je weet toch wel dat het sinds een jaar of zo een nieuwe eigenaar heeft he?

Vrijdagmiddag, 14:00u en bijna alle tafels waren bezet. Dat zegt ook wat hoor.

Als je nog eens gaat dan kan ik dus aanbevelen:
* kwal met eend salade (middenlinks op foto, serieus, ik denk dat niemand daar moeite mee zal hebben, echt heerlijk)
* de gestoomde inktvis met trassi (middenrechts op de foto, de trassie gewoon links laten liggen, maar de inktvis is heerlijk vers en mals en de groenten en koriander en sojasaus heerlijk fris)
* changfen/ cheung fan zijn die rollen van rijstvellen. Rechtsboven op de foto. Deze keer met charsui, varkensvlees dus. (chinese babi pangang) Maar met garnalen vind ik nog lekkerder.
* linksboven, tarot-cakes. Oja, zeker weten dat de gemiddelde nederlander die lekker vind. Is een beetje de chinese kroket. Heerlijk knapperige buitenkant met zoetig ragout/stoofvlees van binnen. Echt niks "engs" aan ook.

Rechtsonder in de hoek was een vergissing, hihi.
En verder alle gewone, alom bekende garnalen/varkensvlees pasteitjes enzo zijn ook lekker. Maar meer standaard.
Is er altijd wel erg druk inderdaad. Ik weet het van de nieuwe eigenaar. We zijn van de zomer een keer geweest. Wat dim sum, wen chow fan, halve peking eend en kangkung. Kangkung dreef in grijzig water, smaak was ook niet je van het.

Mijn favo dim sum zijn lo pa ko (rettich cake), cha cheung fan, sin cho kun (bonenvelrol), ming ha dong (garnaal en mango), ngau yuk kau (beef in deeg), har kok (rijstbal met vulling). Pardon the spelling.
Isabeauzaterdag 29 november 2008 @ 10:02
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 21:29 schreef RobinOok het volgende:
Vanmiddag lekker geluncht bij de Lange Muur in Rotterdam. Echt een aanrader!

[ afbeelding ]
Ik zou zelf diverse van die gerechten nooit bestellen, maar je maakt me nieuwsgierig!
Ik heb er zelf ook een keer gegeten, maar ik vond het niet zo bijzonder (de persoon die me meenam was lyrisch), maar misschien komt dat ook omdat ik 'herkenbare' gerechten heb besteld en niet de onbekende typisch chineze gerechtjes.
RobinOokzaterdag 29 november 2008 @ 10:12
Voortaan alleen nog maar dimsum bestellen dus, n0a.
Rettich cake staat hier op de planning om een keer zelf te maken. Ik at het pas 2 jaar terug of zo voor het eerst, omdat iemand waarmee we gingen dimsummen het bestelde. Mij leek het helemaal niks. En toen vond ik het toch verrassend lekker. Het stelt niet zoveel voor, maar toch is het lekker. En hoe verser hoe lekkerder, denk ik maar zo.
RobinOokzaterdag 29 november 2008 @ 10:16
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 10:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik zou zelf diverse van die gerechten nooit bestellen, maar je maakt me nieuwsgierig!
Ik heb er zelf ook een keer gegeten, maar ik vond het niet zo bijzonder (de persoon die me meenam was lyrisch), maar misschien komt dat ook omdat ik 'herkenbare' gerechten heb besteld en niet de onbekende typisch chineze gerechtjes.
Ja, ik zou eens zo'n bestelformulier mee naar huis moeten nemen en noteren welke ik denk dat de gemiddelde nederlander ook zou lusten. Want die dingen die ik hierboven noem, die zou jij ook echt lekker vinden. Zeker weten.
Of je moet een rare miemel zijn die sowieso "niks lust".
n0azaterdag 29 november 2008 @ 10:19
Qua andere gerechten ben ik o.a. dol op peking eend, rice sticks met beef, ma po tofu, speenvaken en kreeft.

Bij Tai wu vind ik tot nu toe de lo pa kau het lekkerste. Waar heb je die diepvries vandaan en hoe smaakte die? Heb het ooit bij de wah nam hong gekocht en dat smaakte toch heel anders dan dat ik het bij restaurants heb gegeten.
RobinOokzaterdag 29 november 2008 @ 10:33
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 10:19 schreef n0a het volgende:
Waar heb je die diepvries vandaan en hoe smaakte die? Heb het ooit bij de wah nam hong gekocht en dat smaakte toch heel anders dan dat ik het bij restaurants heb gegeten.


Bedoel je waar ik deze vandaan had? Die kwam van Toko Cheung Kong in Rotterdam. Maar kan 'm niet aanbevelen hoor. Niet vies of zo, maar nou ja, ook niet echt geweldig. Aan de andere kant, voor die 2,20 kan je 't natuurlijk gewoon zelf uitproberen. Die andere schijnt wel lekkerder te zijn. Maar ik denk dat restaurants het allemaal zelf maken en dat zul je proeven.

Pekingeend bestel ik eigenlijk nooit in chinese restaurants. Of het moet hun specialiteit zijn, anders geloof ik dat ze ze ook maar gewoon kant-en-klaar inkopen en opwarmen. Nou, dat kan ik zelf wel.



Mapo Tofu is een van mijn favorieten, maar thuis! (mijn recept) Zou ik nooit in een restaurant bestellen, zeker niet omdat het toch altijd kantonezen zijn en die kunnen helemaal geen lekkere mapo maken. (bijvoorbeeld nog nooit sichuanpepers gekregen in een chinees restaurant in NL, maar die zijn voor mij toch een wezenlijk onderdeel van mapo tofu)

Rice sticks met bief, volgens mij heb ik dat ook wel eens zelfgemaakt. Met oestersaus he? Lekker ook. Speenvarken is wel lekker, maar te vet voor mij. En kreeft te duur.

[ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 29-11-2008 10:41:15 ]
Isabeauzaterdag 29 november 2008 @ 10:49
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 10:16 schreef RobinOok het volgende:

Ja, ik zou eens zo'n bestelformulier mee naar huis moeten nemen en noteren welke ik denk dat de gemiddelde nederlander ook zou lusten. Want die dingen die ik hierboven noem, die zou jij ook echt lekker vinden. Zeker weten.
Of je moet een rare miemel zijn die sowieso "niks lust".
Ik lust alles Ik dàcht dat ik geen ansjovis luste, maar gisteren 'verse' ansjovis gehaald ipv uit blik en die is héérlijk. Dus ik lust alles
motorbloempjezaterdag 29 november 2008 @ 10:50
soep met stokbrood

en morgen uit eten bij de Griek
Vorkzaterdag 29 november 2008 @ 10:52
Isa, wat eten we vandaag?
Isabeauzaterdag 29 november 2008 @ 10:54
Allemaal vlees
Vorkzaterdag 29 november 2008 @ 10:55
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 10:54 schreef Isabeau het volgende:
Allemaal vlees
Tot hoe laat is de snackbar open?
Isabeauzaterdag 29 november 2008 @ 10:59
* Isabeau mompelt iets over 'en van alles een vleesloze versie voor die ene vegetariër
Vorkzaterdag 29 november 2008 @ 11:08
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 10:59 schreef Isabeau het volgende:
* Isabeau mompelt iets over 'en van alles een vleesloze versie voor die ene vegetariër
Isabeauzaterdag 29 november 2008 @ 11:08
En ik krijg mijn maangedroogde tomaatje sook al niet gedroogd, hoe kan dat nou!
Mijn oven koelt wel heel snel af, dus misschien ligt het daar aan
Vorkzaterdag 29 november 2008 @ 11:11
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 11:08 schreef Isabeau het volgende:
En ik krijg mijn maangedroogde tomaatje sook al niet gedroogd, hoe kan dat nou!
Mijn oven koelt wel heel snel af, dus misschien ligt het daar aan
Teveel in een keer gedaan? Dat was bij mij sowieso het probleem. Maar aangezien je dezelfde oven hebt zou het ook daar aan kunnen liggen. Ik heb ze nog zeker 2 tot 3 uur in de oven gehad ergens tussen stand 3 en 4.
n0azaterdag 29 november 2008 @ 11:16
is vanmorgen bij koekela langs geweest. Ik denk dat ie nutpie en blondies meeneemt.
Vanavond eten bij vrienden, nog geen idee wat.
MinderMutsigzaterdag 29 november 2008 @ 11:19
Ik heb nu een bakje brinta met rozijntjes.
Vorkzaterdag 29 november 2008 @ 11:20
Oja, ontopic gezien heb ik nu koude koffie en heel wat minder koude pitabroodjes met kaas
Qweazaterdag 29 november 2008 @ 11:37
jus de orange, met een panini kipfilet en groene pesto voor mij, en wat vriend lief heeft weet ik niet, maar ik vind het ranzig
lies1947zaterdag 29 november 2008 @ 12:26
net twee donkerbruin brood met tomaat en komkommer en een glas melk.
vanavond een bak sla met van alles en nog wat erdoor en een stuk gegrilde vis.
heerlijk!!!!!
Isabeauzaterdag 29 november 2008 @ 12:30
Ik heb geen zin meer in koken maar ik krijg gasten en die verwachten geen patat van de friettent.

Ik snoep nu salade
Fuentezaterdag 29 november 2008 @ 12:34
Vanavond patatjes met kippepoten, en appelmoes (door mijn schoonmoeder gemaakt).
Zo-is-datzaterdag 29 november 2008 @ 12:57
Ik drink nu een mok groene thee, en dadelijk lunch ik met een stokbroodje met tomatentapenade en gegrilde groenten (paprika, courgette, rode ui, knof en tomaat, afgemaakt met olijfolie en balsamicoazijn)
Ik denk dat ik ook nog een stukje stokbrood besmeer met kip kerrie en plakjes komkommer, haha past er alleen helemaal niet bij!
Blueszaterdag 29 november 2008 @ 14:35
Vanavond eten bij vrienden en voor zondag en maandag maak ik de stoofpot die borisz ook al gemaakt heeft
Xenniazaterdag 29 november 2008 @ 14:53
Om een uur of 5 in de nacht een broodje souflaki gegeten die niet zo goed gevallen is. Nog steeds niet ontbeten.
FutureFairytalezaterdag 29 november 2008 @ 16:27
vanmiddag ontbeten met croissantje en gekookt eitje, vnv naar de Pizzeria of Griek .. kan niet kiezen
NutKeeszaterdag 29 november 2008 @ 17:10
Vandaag alle tijd gehad voor het maken van een italiaans 3 gangen menu. Ik heb dit altijd al eens willen doen, het zag er ongeveer zo uit:

-Carpaccio van ossehaas met pijnboompitten, parmesan en een simpel sausje van mayo citroen en worcestershire
-Lasagna, met verse lasagnabladen, wortel, bleekselderij, ui, knof, gehaktballetjes, pasata, ei, parmesan en mozzarella
-Tiramisu, gisteren gemaakt van verse eieren, pedersuiker, mascarpone, lange vingers, koffie, kahlua, pure chocolade en cacaopoeder

Applausje voor mezelf want zoveel tijd heb ik nog nooit aan het avondeten besteed. Carpaccio was eigenlijk veel te duur (5 euro voor 100gr) maar wel heel erg lekker. Ik kocht hiervoor altijd die voorverpakte van de supermarkt, maar dit stak er toch met kop en schouders boven uit. Lasagna was redelijk en de tiramisu om je vingers bij op te vreten. Voor herhaling vatbaar, maar dan de lasagna wat aanpassen.
MinderMutsigzaterdag 29 november 2008 @ 18:23
Pizza met 'Passie uit Grootegast' beter bekend als verse buffelmozzarella.
KiwiTjuHhzaterdag 29 november 2008 @ 18:25
Wij hadden kippensoep en stokbrood met paturain.

Voor vanavond hebben we allerlei lekkere hapjes.
uniekhoornzaterdag 29 november 2008 @ 18:28
Dat was dus chinees... njammie.
MM, haaienvinnensoep is nepsoep hier in nederland bij de reguliere chinees. Bij sommige kun je echte krijgen maar dat is best duur en ik hoef het niet..

Morgen.... ?? Geen idee, brood ofzo
SHEzaterdag 29 november 2008 @ 18:42
Mijn wildstoof heb ik verpest en dus zit er ossobuco in een pannetje. Daarbij gegrilde polenta en wat ingemaakte groenten.

Morgen krokodil! Eindelijk gevonden bij de horeca groothandel. Gewoon lekker puur, gegrild met een paprika roomsaus.
Topspinzaterdag 29 november 2008 @ 18:48
Lekker simpel en makkelijk vandaag.... Lasagna van de lidl en een salade zelfgemaakt. Zelf-gemaakte lasagna is dan lekkerder maar deze kant en klare is niet vies en vult goed en is zeker smakelijk te noemen.

Krokodil ? Heb nog nooit gehoord dat iemand krokodil gaat eten Hoe smaakt krokodil?
MinderMutsigzaterdag 29 november 2008 @ 18:49
In krokodil zitten toch wormpjes die niet dood gaan van bakken/koken?
Oblivionzaterdag 29 november 2008 @ 18:51
Zalm, paling en hollandse garnalen en stokbroooooooooooooood...
Plem het zo op tafel en aanvallen maar...

Lekker simpel.
SHEzaterdag 29 november 2008 @ 18:55
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 18:48 schreef Topspin het volgende:
Lekker simpel en makkelijk vandaag.... Lasagna van de lidl en een salade zelfgemaakt. Zelf-gemaakte lasagna is dan lekkerder maar deze kant en klare is niet vies en vult goed en is zeker smakelijk te noemen.

Krokodil ? Heb nog nooit gehoord dat iemand krokodil gaat eten Hoe smaakt krokodil?
Kroko ziet eruit als vis, en smaakt naar kip.

Het heeft ook de structuur van vis, stevige vis dan. Het is mooi helder wit vlees.
Mocht je niet kunnen kiezen tussen vlees en vis, moet je kroko bestellen

@ Mimu: ben je mal. Niets engs aan krokodil.


Fuck me, ik zie net de lunch van Robin. Kwal & inktvis, mijn fav Goddelijk!
Ik ben er echt heeeel lang niet geweest, zo te zien is die tent weer het bezoeken waard.
Topspinzaterdag 29 november 2008 @ 19:07
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 18:55 schreef SHE het volgende:

[..]

Kroko ziet eruit als vis, en smaakt naar kip.

Toch eens kijken of het ergens te krijgen is hier in het zuiden, echt nog nooit van gehoord dat krokodil gegeten wordt maar dat had ik vroeger met struisvogel ook dus zo vreemd is het ook alweer niet Inktvis ben ik ook pas later achter gekomen als eetbaar. Het hoeft ook niet allemaal biefstuk en kip te zijn ook, een beetje vreemd kan des te lekkerder zijn

Zolang er maar bewegende wormen inzitten
marcb1974zaterdag 29 november 2008 @ 19:10
Ik ga maar spareribs bestellen straks.
Curiosityzaterdag 29 november 2008 @ 20:09
Ik heb nu rooibos en een stuk citroenkwarktaart.
Curiosityzaterdag 29 november 2008 @ 21:55
Nu aan de kipkluifjes knoflook/ketjap en een blikje mountain dew code red.
FutureFairytalezondag 30 november 2008 @ 02:48
Carpaccio vooraf, Pizza Galante (tomaat/kaas/ham/salami/ei/oregano/peper) en kinderijsje toe (met lolly )
HaverMoutKoekjezondag 30 november 2008 @ 08:21
net yoghurt met banaan en volvezel-muesli op. Zit nu aan een bakje koffie

Vanavond eet ik entrecote met sperciebonen
Windigozondag 30 november 2008 @ 08:40
Nu gebuild brood met geitenkaas, peer en honingmosterdressing
MinderMutsigzondag 30 november 2008 @ 16:33
Ik ga een soufflé maken met ricotta, sjalotjes en verse kruiden met een salade van jonge bladsla met citroenboontjes en een balsamicodressing.
En als toetje ricotta met caramel.
motorbloempjezondag 30 november 2008 @ 16:35
we gaan naar de Griek
_Hestia_zondag 30 november 2008 @ 16:35
hokkien mie
KiwiTjuHhzondag 30 november 2008 @ 18:56
Wij hadden shoarma vandaag
Tezzzondag 30 november 2008 @ 19:11
Ik had nasi goreng met sate gepland voor vandaag, maar we zijn bij mijn ouders op de borrel geweest vanmiddag en mijn moeder toverde weer de lekkerste hapjes op tafel (ze is echt goed in het 'nix-in-the-fridge-principe); gevulde peppadews, chorizo met augurk, seranoham met meloen, gevulde champigonsn, stokbroodjes met tomaat/feta/oregano, broodjes met brie/honing/noot en zalm. Was lekker!

Nu maar even een soepje of zo, we hebben verder echt geen honger meer!
MinderMutsigzondag 30 november 2008 @ 20:26
quote:
Op zondag 30 november 2008 16:33 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik ga een soufflé maken met ricotta, sjalotjes en verse kruiden met een salade van jonge bladsla met citroenboontjes en een balsamicodressing.
En als toetje ricotta met caramel.
Mijn toetje staat nog in de oven maar de rest was lekker. Al snap ik niet waarom citroenbonen zo heten want ze smaken gewoon naar witte bonen. De salade heb ik dus wat opgeleukt met uitgebakken parmaham en tomaat.
En na het toetje een kop thee met een borrel.

-edit- En mijn soufflé was goed gelukt! Het was mijn souffléontmaagding. Hij mocht nog wel wat hoger maar hij kwam goed omhoog en stortte niet in voor de vork er ingestoken werd.
Uierboordzondag 30 november 2008 @ 20:59
Vandaag surinaamse nasi, omelet van eieren met kokosmelk, kasripo-gember kip, zuurgoed en tomaat.

Heerlijk!!!
Mini_rulezzondag 30 november 2008 @ 22:22
Vandaag een beetje luxe (en ongezond) ontbeten met pannenkoekjes. Daarom als avondeten maar iets lichts: caesar-salade met wat gekruide aardappelpartjes.
FutureFairytalezondag 30 november 2008 @ 22:31
Gekruide kippenpoot en kroket met patat
KiwiTjuHhmaandag 1 december 2008 @ 07:55
Yoghurt met cruesli en kopje thee.
#ANONIEMmaandag 1 december 2008 @ 08:01
Ik ga zo een kopje thee zetten
MinderMutsigmaandag 1 december 2008 @ 10:40
Een smoothie met banaan, peer, bosvruchten en een tikje yoghurt.
motorbloempjemaandag 1 december 2008 @ 10:43
heb gisteren 30 tongetjes van mn pa gehad

dus er liggen ernu 5 in de koelkast, de rest in de vriezer.

Die ga ik lekker koken vanavond, moet alleen nog even iets bedenken om erbij te eten.
In ieder geval iets met veel groente..

suggesties?
lies1947maandag 1 december 2008 @ 11:16
tongetjes koken? ik neem aan dat het slip-tongetjes zijn(vis). die bak je lekker in roomboter.
erbij sla en gekookte worteltjes!!! en aardappelpuree.
het lekkerste wat er is.
motorbloempjemaandag 1 december 2008 @ 11:21
ja dat kan óók, maar ik kook ze vanavond

jij kan iets anders lekker vinden, maar zeg het niet zo alsof jouw manier de enige is om iets te bereiden

gekookte tongetjes zijn goddelijk , net zoals gebakken tongetjes heerlijk zijn

ik ga ze koken! basta naar paps recept, een traktatie vroeger toen ik nog thuis woonde

Ik ben een scheveningse, dus weet écht wel hoe ik met vis moet omgaan! Daarbij bak ik, als ik ze bak, mijn tongetjes in zonnebloemolie, nadat ik ze even in de melk heb gehouden waar een snufje zout doorheen zit, soort van marinade dus
motorbloempjemaandag 1 december 2008 @ 11:23
erbij overigens pasta met limoen-kastanjechampignons
Oblivionmaandag 1 december 2008 @ 11:30
Zoals ik al anderhalf jaar doe, doordeweeks: Gebakken rijst...
Grippermaandag 1 december 2008 @ 11:32
Vanavond: risotto met een kipfiletje gewikkeld in pancetta
DarkElfmaandag 1 december 2008 @ 12:49
nu een grapefruit en vanavond risotto met verschillende paddestoelen, bleekselderij etc , erbij gebakken pancetta
motorbloempjemaandag 1 december 2008 @ 12:55


risotto dan woendag mara doen
Isabeaumaandag 1 december 2008 @ 13:00
quote:
Op maandag 1 december 2008 11:21 schreef motorbloempje het volgende:
ja dat kan óók, maar ik kook ze vanavond

jij kan iets anders lekker vinden, maar zeg het niet zo alsof jouw manier de enige is om iets te bereiden

gekookte tongetjes zijn goddelijk , net zoals gebakken tongetjes heerlijk zijn

ik ga ze koken! basta naar paps recept, een traktatie vroeger toen ik nog thuis woonde

Ik ben een scheveningse, dus weet écht wel hoe ik met vis moet omgaan! Daarbij bak ik, als ik ze bak, mijn tongetjes in zonnebloemolie, nadat ik ze even in de melk heb gehouden waar een snufje zout doorheen zit, soort van marinade dus


Volens mij was het gewoon haar advies op je vraag om suggesties...nu doe je net of ze je de les las oid. Je bent toch niet autistisch, moblo
motorbloempjemaandag 1 december 2008 @ 13:01
jawel, wel als men aan mijn vis komt

daarbij vroeg ik om suggesties voor groente náást de gekookte tong, niet om andere receptuur
Isabeaumaandag 1 december 2008 @ 13:02
n0amaandag 1 december 2008 @ 13:13
Net tosti met brie, gebraden yorkham, honing en mosterd. Vanavond nasi met mn sticky spek.
Sorbootjemaandag 1 december 2008 @ 13:21
Ik heb zin in iets dat uit de frituur komt en vreselijk slecht voor me is waar ik dan veel te veel van ga eten zodat ik me daar weer slecht over voel en dan ga ik me heerlijk wentelen in zelfmedelijden..


(kater)
motorbloempjemaandag 1 december 2008 @ 13:22
haal zo'n snack-kit bij de Aldi ofzo

frikadellen, bitterballen en kipsnacks in één doosje
MinderMutsigmaandag 1 december 2008 @ 13:38
Ik heb een kommetje rijst gegeten met wat bieflapjes in reepjes gesneden en gewokt met gehakte gember,ui, knof en rode peper en wat paksoi, champignons, courgette, paprika en afgeblusd met wat sojasaus en chilisaus.

Vanavond aardappel-tomaatgratin met salami en mozzarella met gestoomde broccoli.

[ Bericht 5% gewijzigd door MinderMutsig op 01-12-2008 13:47:04 ]
lies1947maandag 1 december 2008 @ 14:19
ik bedoelde er niets mee en bedoelde het goed. ik wist niet dat je zo snel geirriteerd was. ik zal me voortaan dus onthouden van reacties op een post van jouw.
motorbloempjemaandag 1 december 2008 @ 14:30
je moet voortaan gewoon de vraag lezen

ik vroeg om tips voor een gerecht ernaast, niet om een ander gerecht met tong dat jij wel lekker vindt
lies1947maandag 1 december 2008 @ 15:34
ik gaf ook een tip: sla, worteltjes en aardappelpuree, dat ik daarbij nog meld dat ik gebakken tongetjes erg lekker vind kan toch niet een reden zijn om zo opge**** te reageren.
ik las trouwens al dat je er niet echt groentes maar pasta met champignons bijeet. lijkt me een goede keuze.
dat je uit scheveningen komt wil overigens niet zeggen dat dat een garantie is om verstand van vis te hebben. ii rest my case.
DarkElfmaandag 1 december 2008 @ 15:35
Nu groene ijsthee en een mandarijn..
motorbloempjemaandag 1 december 2008 @ 16:11
fijn dat het je goedkeuring heeft maar als je het niet zo bedoelt moet je voortaan een verontwaardigde 'tongetjes koken????' gevolgd door een gebod 'die bak je!' achterwege laten een vraag met 'gekookt? daar heb ik nog nooit van gehoord, vertel eens!' staat een stuk leuker dan een gebod

[ Bericht 1% gewijzigd door motorbloempje op 01-12-2008 16:16:40 ]
motorbloempjemaandag 1 december 2008 @ 16:20
ontopic, want ze zou toch niet meer op me reageren :

twee mandarijntjes

en dan nog even wat aan de studie doen, en dan koken al ga ik misschien de kastanjechampignons alvast eve in de marinade zetten en er nog een paar stronkjes broccoli bij blancheren
uniekhoornmaandag 1 december 2008 @ 16:22
Gekookt?? vertel eens??

Wij eten spinazie en gekookte verse sperzieboontjes en een salade met gekookte aardappels en gegrilde kalkoenfilet.

Hoe kan ik mijn kalkoenfilet het allerlekkerst kruiden in de grillpan?? Echt dat je denkt: zo maar dat is goddelijk
motorbloempjemaandag 1 december 2008 @ 16:23
alleen als je het echt wilt weten
uniekhoornmaandag 1 december 2008 @ 16:26
quote:
Op maandag 1 december 2008 16:23 schreef motorbloempje het volgende:
alleen als je het echt wilt weten
Ik heb jaren op Urk gewerkt en toen kon ik vis krijgen of heel goedkoop alleen toen waardeerde ik het niet, stomme ik
motorbloempjemaandag 1 december 2008 @ 16:31
ziel...

heb 't met de paplepel ingegoten gekregen én ben verwend
lust alleen lekkerbekjes van mn pa, de gerookte tongen van wijlen mijn opa (ja, je kunt ze ook roken met zeezout ) en de haring schoongemaakt en goedgekeurd door paps

en dat is een van de dingen die ik wel mis nu ik in het oosten woon
henkSXmaandag 1 december 2008 @ 17:17
Ik heb jullie hulp nodig.

Ik wil als ik thuis ben snel en makkelijk iets op tafel zetten, maar heb geen inspiratie

De volgende ingredienten heb ik:
- Kipfilet
- Zalmfilet
- Rundergehakt
- Andijvie
- Spitskool
- Spruiten
- Bloemkool
- Wortels
- Rijst, pasta en aardappelen
- Craime fraise, salsa rojo, sambal, limoen en een redelijke verscheidenheid aan kruiden.

Ik hoop dat jullie iets supersimpel, -lekker, en -makkelijk hebben bedacht en hier gepost als ik dadelijk thuis kom
motorbloempjemaandag 1 december 2008 @ 17:27
maak een lekkere pasta met wat limoen en euh.. roergebakken spruiten?

Zalmfiletje in de oven met en klein beetje citroensap, zout en evt. witte wijn (alufoliepakketje) en erbij serveren?

Euh...

Rundergehakt rullen met wat spitskool en stukjes groente (wortelen dus enzo) met wat kruiden waaronder komijn.

Aardappelen voorkoken en in stukjes snijden en in de oven afbakken/in de koekenpan opbakken. Dit eten met wat creme fraiche erbij?

euh...

ja... weet niet waar je van houdt?
_Hestia_maandag 1 december 2008 @ 18:02
macaroni met stroganoffsaus
mjanmaandag 1 december 2008 @ 18:23
quote:
Op maandag 1 december 2008 17:17 schreef henkSX het volgende:
Ik heb jullie hulp nodig.

Ik wil als ik thuis ben snel en makkelijk iets op tafel zetten, maar heb geen inspiratie

De volgende ingredienten heb ik:
- Kipfilet
- Zalmfilet
- Rundergehakt
- Andijvie
- Spitskool
- Spruiten
- Bloemkool
- Wortels
- Rijst, pasta en aardappelen
- Craime fraise, salsa rojo, sambal, limoen en een redelijke verscheidenheid aan kruiden.

Ik hoop dat jullie iets supersimpel, -lekker, en -makkelijk hebben bedacht en hier gepost als ik dadelijk thuis kom
Aardappels poffen en eten met creme fraiche en kruiden. Gehaktbal of hamburger maken van je gehakt. En dan nog wat spruitjes/bloemkool of worteltjes erbij maken. Zoiets?
MinderMutsigmaandag 1 december 2008 @ 18:25
quote:
Op maandag 1 december 2008 17:17 schreef henkSX het volgende:
Ik heb jullie hulp nodig.

Ik wil als ik thuis ben snel en makkelijk iets op tafel zetten, maar heb geen inspiratie

De volgende ingredienten heb ik:
- Kipfilet
- Zalmfilet
- Rundergehakt
- Andijvie
- Spitskool
- Spruiten
- Bloemkool
- Wortels
- Rijst, pasta en aardappelen
- Craime fraise, salsa rojo, sambal, limoen en een redelijke verscheidenheid aan kruiden.

Ik hoop dat jullie iets supersimpel, -lekker, en -makkelijk hebben bedacht en hier gepost als ik dadelijk thuis kom
Zalm insmeren met limoensap, peper en zout, in een ovenschaal doen, wat witte wijn onder in de schaal schenken en wat crème fraîche erover verdelen. 15-20 minuten in de oven.
En dan met gestoomde worteltjes?
henkSXmaandag 1 december 2008 @ 18:28
quote:
Op maandag 1 december 2008 18:25 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Zalm insmeren met limoensap, peper en zout, in een ovenschaal doen, wat witte wijn onder in de schaal schenken en wat crème fraîche erover verdelen. 15-20 minuten in de oven.
En dan met gestoomde worteltjes?
Ja! Dit wordt hem Bedankt! Ik neem ook een deel van Mjan en Motorbloempje over en ga er lekkere aardappeltjes uit de oven bijmaken.

Super! En ik hoop dat jullie ook kunnen genieten van jullie eten
MinderMutsigmaandag 1 december 2008 @ 18:31
En dat voor iemand die geen vis eet.
LastRequestmaandag 1 december 2008 @ 18:45
Ik eet aardappel anders.. ik had zo'n zin om dat weer eens te eten.
Volgende keer alleen wat langer in de oven, beetje tegenvallertje nu..
Aardappelschijfjes en nog-net-niet-helemaal-gare-broccolistronkjes met wat lauwe saus eroverheen
-Mellow-maandag 1 december 2008 @ 18:48
Hier spare ribs in maple-syrup marinade.
Daarbij tomatensalade met gegrilde courgette, rucola en pecorino

Om je knuisjes bij af te likken
Tezzmaandag 1 december 2008 @ 19:00
Manlief had zijn best gedaan (en het was echt heel lekker): gestoofde kippepoten met champignons, ui en paprika en daarbij een aardappelpurree met bieslook en geraspte kaas er door.
marcb1974maandag 1 december 2008 @ 19:10
Spaghetti met tomatenknoflook saus.
Bluesmaandag 1 december 2008 @ 19:13
Ik wilde morgen tongetjes koken, maar ik durf niet meer

OT vandaag het restant van de heeeeeeeeeerlijke stoofpot gegeten
Als toetje 2 laurierdropjes
Topspinmaandag 1 december 2008 @ 19:16
quote:
Op maandag 1 december 2008 18:31 schreef MinderMutsig het volgende:
En dat voor iemand die geen vis eet.
Waarom eet je dan geen vis ?

Vis vind ik soms echt 10 keer lekkerder dan vlees Maar smaken verschillen ook, ken de vrouw van een vis-speciaal zaak die ook alleen maar vlees eet terwijl de man van haar die eigenaar is wel vis eet Geen principe kwestie zoals bij sommige vegetariers maar ze lust geen vis terwijl ze iedere dag met vis in de weer is Overdosis vis?

Hier vandaag afhaal-chinees, altijd hetzelfde qua gerechten maar soms eens per 2 maanden wel lekker tussendoor. Wilde pizza bestellen maar het is toch chinees geworden. Qua afhaalmogelijkheden is het hier in Nederland maar beperkt vind ik, in Limburg in ieder geval. Shoarma, Friet, Pizza of Chinees en daar blijft het vaak bij.
KiwiTjuHhmaandag 1 december 2008 @ 19:18
Krokante kipschnitsel, aardappels en boontjes.
Xenniamaandag 1 december 2008 @ 19:56
Ovenschotel met prei, aardappelpuree, rauwe ham en geraspte kaas
motorbloempjemaandag 1 december 2008 @ 19:58
heerlijk was het weer

en heb nu lekker wat pasta over voor morgen als lunch :
uniekhoornmaandag 1 december 2008 @ 20:14
quote:
Op maandag 1 december 2008 18:31 schreef MinderMutsig het volgende:
En dat voor iemand die geen vis eet.
Gekookt ook niet???

Ik heb heerlijk gegeten, zoals Aknynke al had geopperd heb ik mijn kalkoenfilet gemarineerd in soja, knoflook, verse ananas, superlekkere uit de toko loempiasaus, zout, peper, gember, koriander en wat me verder nog in de handen kwam...
Het was supermals en zo lekker van smaak.. Soms ben ik best trots op mijnzelf
MinderMutsigmaandag 1 december 2008 @ 20:23
quote:
Op maandag 1 december 2008 19:16 schreef Topspin het volgende:

[..]

Waarom eet je dan geen vis ?
Naja eigenlijk zeg ik het niet goed. Ik probeer wel regelmatig vis maar ik vind het niet lekker.

En ontopic: Ik heb nu een peer.
Topspinmaandag 1 december 2008 @ 20:26
quote:
Op maandag 1 december 2008 20:23 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Naja eigenlijk zeg ik het niet goed. Ik probeer wel regelmatig vis maar ik vind het niet lekker.


Okey Vraag me dan wel even af wat er niet lekker kan zijn aan vis , Maar daar zal ik niet dieper op ingaan, ben wel nieuwsgierig waarom mensen vis niet lekker vinden en vlees wel, ook nieuwsgierig waarom sommige mensen helemaal geen vis en vlees eten en ga zo door

Over vis gesproken, morgen een lekker stuk gebakken vis halen bij de speciaal zaak

Als ik over eten praat/schrijf krijg ik spontaan zin erin

Mooi dat smaken zo kunnen verschillen ook
MinderMutsigmaandag 1 december 2008 @ 20:41
quote:
Op maandag 1 december 2008 20:26 schreef Topspin het volgende:

[..]

Okey Vraag me dan wel even af wat er niet lekker kan zijn aan vis , Maar daar zal ik niet dieper op ingaan, ben wel nieuwsgierig waarom mensen vis niet lekker vinden en vlees wel, ook nieuwsgierig waarom sommige mensen helemaal geen vis en vlees eten en ga zo door
De smaak, de structuur, het mondgevoel. Een of meerdere van deze afhankelijk van het soort zeebeest, maar eigenlijk altijd wel de smaak.
Het ziet er lekker uit, ik kan recepten met vis lezen en dan oprecht denken dat het heerlijk zal smaken en als ik het dan eet vind ik het uiteindelijk toch nooit lekker.
quote:
Over vis gesproken, morgen een lekker stuk gebakken vis halen bij de speciaal zaak

Als ik over eten praat/schrijf krijg ik spontaan zin erin

Mooi dat smaken zo kunnen verschillen ook
Ja hè.

En omdat we toch een beetje ontopic moeten blijven pak ik dan nu maar een mandarijntje zodat ik nog iets aan het topic toe te voegen heb.
elcastelmaandag 1 december 2008 @ 22:50
Zalm/dille salade.
Isabeaumaandag 1 december 2008 @ 22:51
Tonijnsalade met zalm
Kropslasoep met draadjesvlees
Wild zwijnbiefstuk met hertenleverworst
Pistacheijs met kletskop en smoothie van bosvruchten

En nu zit ik vol en ga ik slapen
DarkElfmaandag 1 december 2008 @ 23:13
net mandarijntjes op
Mini_rulezmaandag 1 december 2008 @ 23:39
Hier vanavond pasta met een simpele rode saus, en als toetje een stukje appeltaart.

Nu een glaasje rode wijn.
KiwiTjuHhdinsdag 2 december 2008 @ 07:57
Kop thee
#ANONIEMdinsdag 2 december 2008 @ 08:33
Kop thee, want verkouden
DarkElfdinsdag 2 december 2008 @ 08:36
Nu thee, zometeen eitje, boterhammetje en sinaasappel/banaansmoothie

vanavond Boerenkoolstamp
Windigodinsdag 2 december 2008 @ 08:45
Nu broodje met geitenkaas en peer, vanavond spitskool, aardappels en langzaam gestoofd draadjesvlees
motorbloempjedinsdag 2 december 2008 @ 08:48
koffie, want: wakker worden op uni
Qweadinsdag 2 december 2008 @ 09:23
3 crackers met kaas, en goedemorgen ontbijtdrink met aardbei sinaasappel
Zo-is-datdinsdag 2 december 2008 @ 10:33
Boeuf Bourguignon! Ga ik zo opzetten, trwns; is het hierbij ook hoe langer het op staat hoe lekkerder of moet ik me toch maar aan de in het recept voorgeschreven +- 4 uur houden? Ik heb namelijk genoeg tijd om de pan al veel eerder op het vuur te zetten!
Isabeaudinsdag 2 december 2008 @ 10:58
Chocoladeletter

En Zo-is-dat: ik zet stoofpotjes ook altijd veel langer op dan de receptuur aangeeft, dan wel opletten dat het niet droogkookt.
Zo-is-datdinsdag 2 december 2008 @ 11:02
quote:
Op dinsdag 2 december 2008 10:58 schreef Isabeau het volgende:
Chocoladeletter

En Zo-is-dat: ik zet stoofpotjes ook altijd veel langer op dan de receptuur aangeeft, dan wel opletten dat het niet droogkookt.
Dankjewel dan ga ik nu het vlees op kamertemperatuur laten komen!
Patries86dinsdag 2 december 2008 @ 14:00
Cup a soup champion en 4 rijstenwafels
2 x pate, 1x speculoos en 1x chocopasta
coltje87dinsdag 2 december 2008 @ 14:11
Tussen de middag twee warme pistoletjes met pesto, ham en kaas. Heb voor straks nog twee mandarijnen liggen. Vanavond spaghetti dacht ik.
-Mellow-dinsdag 2 december 2008 @ 14:58
2 ciabattas met gerookte zalm, tomaat en rucola
LastRequestdinsdag 2 december 2008 @ 15:05
Ik wok vanavond wat kip en broccoli in oestersaus.. daarbij wat mihoen
Nu ga ik een chocolaatje eten uit m'n chocoadventskalender
n0adinsdag 2 december 2008 @ 15:22
Net thuis van sushi lunch heaven
Smallishdinsdag 2 december 2008 @ 15:33
Als lunch een vers, hard broodje van de bakker met filet americain en een gekookt eitje daarop.

Vanavond komt manlief weer terug uit het buitenland. Ga hem verwennen met lekkere sudderkarbonade.
Qweadinsdag 2 december 2008 @ 15:48
ik ben de hele middag in Emmen geweest, even helpen bij hunkemoller en ff shoppen, dus ik had nog niet gegeten. Haal ik bij de hema een baquette met beenham, istie doordrenkt van de mayo!

Ik heb heel aso met een papiertje die mayo eraf zitten schrapen
Mini_rulezdinsdag 2 december 2008 @ 15:56
Dadelijk een kop koffie.
Vanavond weet ik nog niet, ik heb Knorr Burritos en Kip Tandoori in huis. Allebei niet erg het vermelden waard.

Ik vind die mayo bij de Hema eigenlijk wel lekker. Vooral die mosterdkorrels.
#ANONIEMdinsdag 2 december 2008 @ 15:57
Bruine M&M's
Qweadinsdag 2 december 2008 @ 16:15
quote:
Op dinsdag 2 december 2008 15:56 schreef Mini_rulez het volgende:
Dadelijk een kop koffie.
Vanavond weet ik nog niet, ik heb Knorr Burritos en Kip Tandoori in huis. Allebei niet erg het vermelden waard.

Ik vind die mayo bij de Hema eigenlijk wel lekker. Vooral die mosterdkorrels.
Die mayo is ook wel lekker, alleen ze hadden het er op lopen smeren, als een dikke laag boter bij elke hap had ik mayo in mn klauwen
uniekhoorndinsdag 2 december 2008 @ 16:48
Ik ga zuurkool stamp maken, aardappels zijn geschild, zuurkool met laurierblad, jeneverbes en kruidnagels staan al klaar op het fornuis.
Daarbij knapperige uitgebakken spekjes en een HEMA rookworst.
SHEdinsdag 2 december 2008 @ 16:48
quote:
Op dinsdag 2 december 2008 15:48 schreef Qwea het volgende:
ik ben de hele middag in Emmen geweest, even helpen bij hunkemoller en ff shoppen, dus ik had nog niet gegeten. Haal ik bij de hema een baquette met beenham, istie doordrenkt van de mayo!

Ik heb heel aso met een papiertje die mayo eraf zitten schrapen
*trots*