met een dikke zaag kan je prima zagenquote:Op zondag 16 november 2008 09:44 schreef R0ADKILL het volgende:
Dit heet klussen en wonen... zelf doen dus.
Je kan gaan zagen maar dan sta je ineens met een blok van een paar honderd kilo die ook nog eens naar beneden moet. Dat is sowieso iets wat je niet echt zelf kan doen.
Beter hameren dus. Met een kango hanteerbare brokken eraf beitelen tot je een moet vierkant gat hebt.
Hier en daar zal je bewapening tegenkomen die je kan zagen.
De boel netjes afwerken met cement en een randje erom heen timmeren. Klaar !!!!
Zoek eens op "betonboringen". Die toko's zagen/boren doorgaans alles van beton. In jouw geval zou het ik het laten doen + afvoer van het blok beton bedingen.quote:Op zondag 16 november 2008 00:35 schreef Moppie_1974 het volgende:
Ik wil een trapgat laten maken in beton.
Ben al druk aan het zoeken op google maar kan eigenlijk niets aan prijzen vinden.
Heeft iemand een trapgat laten maken en weet daar de prijs nog van?
(wil een beetje een idee hebben)
Begrijp ik dat je een sparing uit beton wilt laten zagen om daar een vaste trap naar bijvoorbeeld een zolder in aan te brengen ? Heb je al wel een bouwkundige of een aannemer laten berekenen of het wel mogelijk is om daar een trapgat te maken ?quote:Op zondag 16 november 2008 00:35 schreef Moppie_1974 het volgende:
Ik wil een trapgat laten maken in beton.
Ben al druk aan het zoeken op google maar kan eigenlijk niets aan prijzen vinden.
Heeft iemand een trapgat laten maken en weet daar de prijs nog van?
(wil een beetje een idee hebben)
mischien houdt bij jouw huis net een vloerplaat op of zit er een naad of zijn bij de andere buren de platen versterkt en daarna afgetimmerdquote:Op zondag 16 november 2008 22:11 schreef Moppie_1974 het volgende:
Haha Skiff,
ik zou best een zwembad willen hoor,maar dan wel in de tuin en niet in de hal.
Ik ga eens op werkspot kijken.
Zou ik er echt met maar ¤ 400 vanaf zijn??(ik heb gigantische bedragen in mijn hoofd!)
Mijnbuuriseenlul, als bij andere(zelfde) woningen het goed gaat,waar zou ik dan met mijn woning rekening mee moeten houden?
Jullie zien het,wat deze klus aangaat,ben ik een leek.Vandaar dat ik dit niet zelf ga doen.
Dat zou ik niet doen.quote:Op zondag 16 november 2008 23:49 schreef HarryP het volgende:
Of je gaat zelf met een haakse slijper aan de gang.
De aannemer zal hoogstwaarschijnlijk vragen of er constructietekeningen aanwezig zijn van je woning. Als je deze niet hebt, is de kans groot dat de gemeente deze tekeningen wel heeft liggen ter inzage, dus dan kun je hen even benaderen, wellicht hebben zij ook tekeningen liggen van je buren waarop staat hoe hen dat gat hebben gemaaktquote:Op maandag 17 november 2008 13:50 schreef Moppie_1974 het volgende:
Oké,ik ga dus als eerste maar een aannemer bellen van de week.De bedoeling is dat na de kerst dat gat erin moet komen.
Dus wil ik ook wel alvast het 1 en ander voorbereid hebben.
Ik zie er wel tegenop allemaal,maar ja,als de klus gedaan is ben ik blij dat we het toch gedaan hebben.
Alvast allemaal bedankt voor de goede tips!
En de rest, met alleen een gat zagen ben je er nog niet, het puin moet afgevoerd worden, en niet te vergeten zeer waarschijnlijk moet er een u-balk geplaatst worden om het geheel op te vangen, ofwel de krachten van het gat overbrengen naar de naastgelegen vloerplaten.quote:Op zondag 16 november 2008 20:45 schreef skiff het volgende:
Denk dat je een euro of 400 kwijt bent. (halve dag werk, slijtage diamant)
Zet de vraag eens op www.werkspot.nl, of bel willekeurig een betonboorbedrijf op.
Beding wel dat ze waterbesparend / wateropvangend zagen. Een zwembad aanleggen kan altijd nog...
Dat is idd redelijk standaard ja, afhankelijk van de leeftijd van de woning, de nauwkeurigheid waarmee de gemeente archiveert, hoe vaak er nieuwe vergunningen e.d. zijn aangevraagd en afhankelijk van de aannemer die veel of weinig tekeningen opstuurt kun je nuttige tekeningen inzien (en tegen betaling laten kopiëren) op het gemeentehuisquote:Op maandag 17 november 2008 16:54 schreef klusfoobje het volgende:
gemeentes hebben constructie tekeningen van huizen ???
Das leuk, is dat standaard? en tot hoeveel tijd gaat dat terug ?
LEZEN is ook een vak, TS geeft meerdere keren aan dat ze het wilt laten uitbesteden, ze vraagt alleen advies en waar ze rekening mee moet houden.quote:Op dinsdag 18 november 2008 09:14 schreef JohDan het volgende:
Wat een onzin allemaal. De suggesties om het zelf te doen.
Hakken en breken in een plafond / vloer kan absoluut niet zonder bouwtechnische berekening. Ongetwijfeld zullen er metalen liggers geplaatst moeten worden aangezien je de bewapening onderbreekt. Ik ben iemand die ALLES zelf wilt doen, maar sommige dingen KAN je gewoon niet doen als klusser.
Sorry, ik ben daar inderdaad vanuit gegaan.quote:Op dinsdag 18 november 2008 10:33 schreef _VoiD_ het volgende:
er wordt hier trouwens gemakshalve vanuit gegaan dat TS een kanaalplaatvloer heeft. Ze geeft zelf aan dat de vloer zo'n 40cm dik is.
Ik ben nog geen woonhuis tegengekomen met een vloer van 40cm beton. De meeste kanaalplaten zijn 200 á 250mm met nog een centimeter of 5 druklaag.
Een kanaalplaatvloer onderbreek je inderdaad met een raveelijzer. Het makkelijkste is als je de breedte van één kanaalplaat onderbreekt, meestal zo'n 1200mm.
Bij een breedplaat is het een heel ander verhaal. Dit is een massieve plaat die naar alle kanten afdraagt (in tegenstelling tot een kanaalplaat die in zijn lengte overspant). Bij een niet vierkante plattegrond zal één richting uiteraard meer dragen dan de andere richtingen.
Dan heb je nog een broodjesvloer, wat in feite de voorganger is van de kanaalplaat. Deze heeft ook duidelijk één overspanningsrichting.
Een breedplaatvloer draagt níet naar alle kanten af hoor, alleen naar de bouwmuren, net als een kanaalplaat Echter doordat er op al de onderschil een druklaag voorzien van wapening wordt gestort die alle onderschillen aan elkaar koppelt, heeft dit vloertype het voordeel dat er schijfwerking optreedt in deze vloer, waarmee je je gebouw stabiliteit kunt geven.quote:Op dinsdag 18 november 2008 10:33 schreef _VoiD_ het volgende:
Bij een breedplaat is het een heel ander verhaal. Dit is een massieve plaat die naar alle kanten afdraagt (in tegenstelling tot een kanaalplaat die in zijn lengte overspant). Bij een niet vierkante plattegrond zal één richting uiteraard meer dragen dan de andere richtingen.
met bewapening van de vloer wordt het wel gevaarlijk als die kanonnon die op je schieten..quote:Op dinsdag 18 november 2008 09:14 schreef JohDan het volgende:
Wat een onzin allemaal. De suggesties om het zelf te doen.
Hakken en breken in een plafond / vloer kan absoluut niet zonder bouwtechnische berekening. Ongetwijfeld zullen er metalen liggers geplaatst moeten worden aangezien je de bewapening onderbreekt. Ik ben iemand die ALLES zelf wilt doen, maar sommige dingen KAN je gewoon niet doen als klusser.
Schijfwerking in kanaalplaten is ook heel goed mogelijk, en wordt bijna altijd al verkregen door de druklaag. Als dit niet voldoende is kun je ook de langszijdes van de kanaalplaten nog voorzien van hamerkopsparingen net als trekbanden aan de randen.quote:Op dinsdag 18 november 2008 11:49 schreef Gurb het volgende:
[..]
Een breedplaatvloer draagt níet naar alle kanten af hoor, alleen naar de bouwmuren, net als een kanaalplaat Echter doordat er op al de onderschil een druklaag voorzien van wapening wordt gestort die alle onderschillen aan elkaar koppelt, heeft dit vloertype het voordeel dat er schijfwerking optreedt in deze vloer, waarmee je je gebouw stabiliteit kunt geven.
Daarnaast heeft breedplaat talloze andere voordelen en nadelen, maar daar zal ik nu maar niet op ingaan.
Alleen wordt in de standaard woningbouw zo goed als nooit een druklaag op de kanaalplaatvloer gestort, wel een zandcementdekvloer, maar hier zit dan weer geen wapening in, en wordt dus ook niet gerekend als druklaagquote:Op dinsdag 18 november 2008 16:41 schreef _VoiD_ het volgende:
Schijfwerking in kanaalplaten is ook heel goed mogelijk, en wordt bijna altijd al verkregen door de druklaag. Als dit niet voldoende is kun je ook de langszijdes van de kanaalplaten nog voorzien van hamerkopsparingen net als trekbanden aan de randen.
En dat een vloer alleen naar de bouwmuren draagt lijkt me logisch. Ik bedoelde alleen aan te geven dat een breedplaat niet per definitie één overspanningsrichting heeft. Een kanaalplaat heeft dit wel, ten alle tijden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |