Wat wel en niet acceptabel is staat beschreven in de voorwaarden bij het leasecontract.quote:Op dinsdag 11 november 2008 20:36 schreef becky27 het volgende:
- wat valt onder acceptabele schade bij het inleveren van de leaseauto?
- kan je dit bij de leasemaatschappij aankaarten?
Nee.quote:- is er een verschil in dit opzicht tussen financial lease en operational lease (zo heet dat toch, lang lang lang geleden gehad tijdens mijn studie)?
nog nooooooit een deuk en/of kras gehad? Bij een eigen oprit is dat natuurlijk wel anders dan parkeren in de straat denk ik.quote:
He geen verkeerde voorlichting gevenquote:Op dinsdag 11 november 2008 20:41 schreef _Arthur het volgende:
[..]
Wat wel en niet acceptabel is staat beschreven in de voorwaarden bij het leasecontract.
[..]
Nee.
Oh, krasjes wel, maar daar heb ik lak voor zodat ik het zelf kan fixen.quote:Op dinsdag 11 november 2008 20:43 schreef becky27 het volgende:
[..]
nog nooooooit een deuk en/of kras gehad? Bij een eigen oprit is dat natuurlijk wel anders dan parkeren in de straat.
oh ja, dat was het verschil! Eigenlijk had hij een week van te voren zijn auto helemaal moeten laten checken door de garage en laten opknappen daar waar nodig? Dan had je dit probleem niet gehad dus.quote:Op dinsdag 11 november 2008 20:42 schreef morpheus_at_work het volgende:
weet je waarom ze zo moeilijk doen, leasemaatschappijen hebben hele goedkope verzekeringen, maar betalen per schade een heel hoog eigen risico van 300-400 euro. Die schades worden per schade gewoon verhaald bij jullie.
Acceptabele schade zijn slijtageschades, al het overige is schuldschade
je kan het aankaarten, maar heeft geen zin.
Bij financial lease blijft de klant economisch eigenaar. De financier voorziet de klant slechts van financiering, die tijdens de looptijd van de lease meestal volledig wordt afgelost. De financier wordt juridisch eigenaar gedurende de leaseperiode.
Bij operational lease wordt de financier economisch en juridisch eigenaar en beschikt de klant over het object via een huurovereenkomst. Vandaar dat het geleasde object niet op de balans verschijnt.
Ook dan had je zelfs met een all-risk verzekering een eigen risico gehad neem ik aan? Of had de leasemaatschappij dan wel de door jullie ontstane schade willen vergoeden?quote:Op dinsdag 11 november 2008 20:46 schreef becky27 het volgende:
oh ja, dat was het verschil! Eigenlijk had hij een week van te voren zijn auto helemaal moeten laten checken door de garage en laten opknappen daar waar nodig? Dan had je dit probleem niet gehad dus.
De leasemaatschappij geeft telefonisch aan dat het dan wel vergoed/betaald zou worden. Ik heb geen idee hoe het zit met het eigen risico van mijn vriend. Wel weet ik dat het leasecontract bij zijn baas lag, die heeft er niets van gezegd iig. Misschien wel een goed idee bezwaar aan te tekenen!quote:Op woensdag 12 november 2008 12:07 schreef CraZaay het volgende:
[..]
Ook dan had je zelfs met een all-risk verzekering een eigen risico gehad neem ik aan? Of had de leasemaatschappij dan wel de door jullie ontstane schade willen vergoeden?
Jij weet natuurlijk ook wel dat dat een onzin-vergelijking is.quote:Op woensdag 12 november 2008 12:21 schreef SHE het volgende:
Ja dikke lul, betalen ze die bijtelling dan ook even?
Klopt, maar wel met dien verstande dat het van te voren gemeld is.quote:Op woensdag 12 november 2008 11:28 schreef dyna18 het volgende:
Ik zou zeggen, maak bezwaar en stuur bovenstaande richtlijnen mee. Voeg daarbij een duidelijke argumentatie dat de geconstateerde schade binnen de acceptabele normen valt.
Ik zelf zat bij ING car lease, en die hadden ook zo'n document opgesteld. Kwam ongeveer op hetzelfde neer, dat ze kleine krassen en deukjes accepteren als gebruiksschade.
Nee hoor, hoe hoog het eigen risico is, hangt af van de verzekeringsvorm waar de klant c.q. werkgever voor gekozen heeft. Een auto is ook te leasen zonder eigen risico, kost je wel meer omdat de verzekeringspremie omhoog gaat. Er zijn ook bedrijven die een eigen risico laten opnemen in het leasecontract van duizenden euro's, gaat dan vaak om grijs kenteken en wordt niet door dat bedrijf (volledig) doorberekend aan de werknemer. Alle varianten daartussen komen voor, ook 150 euro eigen risico, maar dat ligt dus niet aan de leasemaatschappij.quote:Op woensdag 12 november 2008 22:50 schreef tongytongylickylicky het volgende:
Leaseplan
Elke deuk/ schade is eigen risico van 150euro, als hij zijn contract had doorgelezen dan had hij dat geweten.
en dat eigen risico is per schade, dus als je 3 schades laat repareren krijg je 3x eigen risico als rekening.quote:Op woensdag 12 november 2008 12:07 schreef CraZaay het volgende:
[..]
Ook dan had je zelfs met een all-risk verzekering een eigen risico gehad neem ik aan? Of had de leasemaatschappij dan wel de door jullie ontstane schade willen vergoeden?
Wat babsjuh zegt.quote:Op donderdag 13 november 2008 12:37 schreef babsjuh het volgende:
Zie ik trouwens nergens staan: is er geen formulier ingevuld bij het inleveren waarop eventuele schades aangekruist worden? Zo ja, staan die schades daar ook op of niet? Als ze er niet op staan kan je vriend daarmee bezwaar aantekenen: de leasemaatschappij moet dan aannemelijk maken dat die schades er al wel op zaten.
Dit dus...quote:Op dinsdag 11 november 2008 21:23 schreef GizartFRL het volgende:
Schades dienen altijd gemeld te worden bij de leasemaatschappij.
Ja ga proberen onder de schades uit te komenquote:Op donderdag 13 november 2008 16:53 schreef Lariekoek het volgende:
[..]
Wat babsjuh zegt.
Is de auto, toen je deze ingeleverd hebt afgeschouwd en is de schade toen opgeschreven?
Het innameformulier wordt getekend door iemand die namens de leasemaatschappij daarvoor gemachtigd is. Als de schades niet op het innameformulier aangetekend staan, zijn ze dus niet door de leasemaatschappij geconstateerd bij inname.quote:Op vrijdag 14 november 2008 00:01 schreef tongytongylickylicky het volgende:
[..]
Ja ga proberen onder de schades uit te komenhet verschil tussen een oude en nieuwe schade is net zo groot verschil als tussen een mug en een olifant.
Ja ga even honderden euro's betalen als je er ook onderuit kunt komenquote:Op vrijdag 14 november 2008 00:01 schreef tongytongylickylicky het volgende:
[..]
Ja ga proberen onder de schades uit te komenhet verschil tussen een oude en nieuwe schade is net zo groot verschil als tussen een mug en een olifant.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |