abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63002393
Als ik ze in de pan bak, dan kook ik ze liefst ook voor
Nooit geweten dat er juist ook mensen zijn die dat vies vinden.
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  donderdag 6 november 2008 @ 15:42:04 #27
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_63002518
quote:
Op donderdag 6 november 2008 14:57 schreef MinderMutsig het volgende:
Mijn moeder deed vroeger de gekookte aardappelen die over waren in de koelkast in een bakje en dan op zaterdag bakte ze die op.
Ja, DAT is inderdaad smerig. Ze moeten wel vers gekookt zijn, en ook niet lang gekookt, maximaal 5 minuutjes.
pi_63002913
quote:
Op donderdag 6 november 2008 15:00 schreef motorbloempje het volgende:
ik vond dat heerlijk, restjes gekookte aardappel opgebakken de volgende dag, met uitjes
Idd, geen problemen mee hoor

Sinds ik op kamers woon heb ik alleen geen aardappelen meer gekookt, en koop ik gewoon meteen aardappelschijfjes/krieltjes die ik bak
pi_63003134
quote:
Op donderdag 6 november 2008 07:34 schreef Tezz het volgende:
Ik kook ze ook nooit van te voren. Als ik een restje gekookte aardappels heb, maak ik daar overigens meestal purree van en dan aardappelkrokketjes.
Meestal 'bak' ik ze in de oven (dus niet voorgekookt) en soms ook gewoon in de pan met een beetje olijfolie. Goed aanbakken, dan deksel op de pan om ze te garen en dan weer hoog vuur en 'afbakken'.

Tezz: de spelling is puree, niet purree. Ik heb ranzige associaties met bouwschuim
Ik bak nooit aardappels eigenlijk, ik rooster ze idd ook in de oven met wat olie ien kruiden ofzo.
  donderdag 6 november 2008 @ 16:03:39 #30
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_63003167
quote:
Op donderdag 6 november 2008 15:00 schreef bonke het volgende:
ik kook ze ook altijd
maar das meer omdat ik de piepers niet in plakkies snij maar er brokken van zaag

en die zijn een stukkie dikker dus wordenniet door en door gaar als je ze dan bakt
Hier geen problemen mee anders?
Ik houd ook van grove stukken om te bakken.. deksel op de pan de 1e 10 minuutjes garen ze beter door
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_63003200
en tegenwoordig gaan ze idd met rozemarijn en tijm in de oven, eventueel met wat grofgesneden groentes erbij
Ja doei.
  donderdag 6 november 2008 @ 16:09:37 #32
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_63003336
Kruimige (te lang) gekookte aardappels opbakken okee dat is een ramp. Maar de gekookte overgebleven VASTKOKENDE piepers gaan bij ons in reepen van 1 bij 2 cm of nog grover, en dan in ruim arachide olie opbakken...weiger daar iets vies in te zien!!!!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  donderdag 6 november 2008 @ 16:13:11 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63003493
Ja doei.
pi_63041711
quote:
Op donderdag 6 november 2008 00:10 schreef Duderinnetje het volgende:
Met van die plakkaten in de pan.
geen geld voor Tefal?
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
  vrijdag 7 november 2008 @ 22:02:29 #36
55330 ennuik
Stockholm boppe!
pi_63041887
quote:
Op donderdag 6 november 2008 15:00 schreef motorbloempje het volgende:
ik vond dat heerlijk, restjes gekookte aardappel opgebakken de volgende dag, met uitjes
Precies! En eventueel met spekjes! En met zelfgemaakte appelmoes d'r naast... Yam!
pi_63048944
quote:
Op donderdag 6 november 2008 16:09 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Kruimige (te lang) gekookte aardappels opbakken okee dat is een ramp. Maar de gekookte overgebleven VASTKOKENDE piepers gaan bij ons in reepen van 1 bij 2 cm of nog grover, en dan in ruim arachide olie opbakken...weiger daar iets vies in te zien!!!!
Sterker nog, eerst koken maakt zelfs beter gebakken aardappeltjes mijns inziens. Zal wel door het vrijgekomen zetmeel aan de buitenkant van de plakjes komen, maar je krijgt een heerlijk krokant korstje.

Eerst beetje koken, in een ovenschaal met uiringen, spekjes en paprikapoeder plus peper en zout, half uurtje op 180 graden en lekkerder kan niet.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zaterdag 8 november 2008 @ 10:22:17 #38
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63049002
zo'n doorgekookte laffe aardappel opbakken vind ik ook niet zo.

Maar als ik aardappeltjes bak, blancheer ik ze wel altijd even van te voren.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63051035
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 21:56 schreef kawotski het volgende:

[..]

geen geld voor Tefal?
Tefal
Zo triest dat dat de standaard is geworden.
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 8 november 2008 @ 12:50:41 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63051503
Blancheren, koken, een pot nat. Het verandert de structuur en het verpest de gebakken aardappel.
  zaterdag 8 november 2008 @ 12:52:03 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63051524
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 12:23 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Tefal
Zo triest dat dat de standaard is geworden.
Hoezo triest? Dat heet vooruitgang.
Er is zoveel meer mogelijk dankzij de tefalpan.
Moet er niet aan denken weer terug te moeten naar aanbakpannen.
  maandag 10 november 2008 @ 17:57:43 #42
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_63107416
ik heb net aardappels 10 min gekookt om ze zo heerlijk te gaan bakken
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_63107600
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 12:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hoezo triest? Dat heet vooruitgang.
Er is zoveel meer mogelijk dankzij de tefalpan.
Moet er niet aan denken weer terug te moeten naar aanbakpannen.
Ligt eraan in wat voor pan.
Een koekenpan met tefallaag is prima maar een wok bijvoorbeeld weer niet.
There is no love sincerer than the love of food.
  Moderator / Miss SHO maandag 10 november 2008 @ 19:23:29 #44
22592 crew  Ole
pi_63109577
quote:
Op donderdag 6 november 2008 16:03 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Hier geen problemen mee anders?
Ik houd ook van grove stukken om te bakken.. deksel op de pan de 1e 10 minuutjes garen ze beter door
Die deksel he, die doet het hem!

Hier gaan ze ook ongekookt de pan in
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 10 november 2008 @ 21:20:42 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63113566
Niks mis met een antiaanbakwok ook.
pi_63114538
niets slechts over mijn Tefal Wok



tefal

mn tefal koekenpan doet overigens ook goed dienst
Ja doei.
pi_63118174
Wat zijn de ultieme gebakken aardappelen? Rauwe aardappel in de pan, laag vuur en klaar? Recepten!
  dinsdag 11 november 2008 @ 00:12:06 #48
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63119172
Mijn ultieme "gebakken aardappelen" komen uit de oven:
AH Pommes Culinair, die in de blauwe zak, gourmandines, zie ik net.
Wassen, in partjes snijden. (met schil dus) Dan in water met zout en azijn (tegen de kankerverwekkende stoffen) even wegzetten. Daarna afspoelen, heeeeel goed afdrogen in een schone theedoek. In een schaal omschudden met 1 eetlepeltje olie. Op een voorverwarmde bakplaat gooien, zout erover. En 45 minuten in een 200 graden voorverwarmde oven zetten. (iets over halverwege de partjes even keren)

Variatie: omschudden met rozemarijn of tijm. Ongepelde teentjes knoflook erbij.

Bij bakken in de pan heb je gewoon altijd veel meer olie nodig, dus daar begin ik niet eens meer aan. Teveel moeite en te vet.
pi_63119296
Afgezien van de teflonlaag zijn Tefalpannen behoorlijk jammere dingen, met die dunne bodempjes. Hoge temperaturen trekken ze niet want dan trekken ze krom en brokkelt de laag af. Sowieso trouwens, na een keer of 50 verhitten.

On topic: heeft iemand een goed recept voor Bratkartoffeln?
pi_63119320
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 00:12 schreef RobinOok het volgende:
Dan in water met zout en azijn (tegen de kankerverwekkende stoffen) even wegzetten.
?
There is no love sincerer than the love of food.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')