FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag? Deeltje 119
KiwiTjuHhwoensdag 5 november 2008 @ 19:17
Stampot rauwe andijvie met spekjes dus
MinderMutsigwoensdag 5 november 2008 @ 19:23
Een glas water.
Uierboordwoensdag 5 november 2008 @ 21:10
Nasi goreng met krupuk en acar ketimoen.
KiwiTjuHhdonderdag 6 november 2008 @ 08:41
Yoghurt met muesli en een kop thee
_Hestia_donderdag 6 november 2008 @ 08:43
Franse aardappelschotel
Windigodonderdag 6 november 2008 @ 08:44
Een of andere Indiase curry, moet nog verzinnen welke ik ga maken
coltje87donderdag 6 november 2008 @ 10:13
M'n koffie komt er aan, heb er een eierenkoek bij.
Mini_rulezdonderdag 6 november 2008 @ 12:02
Nu een kop koffie.

De zalm en guacamole van gisteren zijn er niet meer van gekomen omdat vriendje te laat thuis was, dus die schuiven door naar vanavond. Lekker met een meergranenbroodje.
Gisteren hebben we uiteindelijk (om 10 uur 's avonds) maar iets laten bezorgen.
Teigutjuhhdonderdag 6 november 2008 @ 12:03
Zometeen een italiaanse bol met carpaccio en zelfgemaakte dressing.

Vanavond runderrollade met spruitjes en aardappels
Windigodonderdag 6 november 2008 @ 12:40
quote:
Op donderdag 6 november 2008 08:44 schreef Windigo het volgende:
Een of andere Indiase curry, moet nog verzinnen welke ik ga maken
Voel me echt niet lekker, dat word dus een knorr wereldmaaltijd kip tandoori
Adelantedonderdag 6 november 2008 @ 12:45
lunch

waldkornbrood met zoete paprikasalade
Zo-is-datdonderdag 6 november 2008 @ 14:49
Vanavond net als gisteren Jamie's/jools-favo pasta; tomaat, tonijn, ui, rode peper, kaneel, basilicum, citroensap en -rasp.

en een beetje rucola salade en tomaatjes erbij! (toetje word chocolade mousse en stukjes appel en peer)
MinderMutsigdonderdag 6 november 2008 @ 15:12
Lunch: mosterdsoep met gebakken reepjes gerookte ham en een handje fijn gesneden groen van een prei en wraps met roomkaas, ham en rucola.
Jarnodonderdag 6 november 2008 @ 15:33
Vanavond lekker klassiek: wortelen, brocolli (beide bio + gekookt), aardappeltje erbij en een kaassausje (uit pakje wegens makkelijk)... oh en een spekfakkel erbij die nog als leftover van het BBQ seizoen in de vriezer lag.
motorbloempjedonderdag 6 november 2008 @ 15:36
fajita's
mjandonderdag 6 november 2008 @ 15:42
Lunch: Ciabatta met aioli en tomaat

Avond: Moussaka
coltje87donderdag 6 november 2008 @ 15:48
Vanavond soep uit zak, volgens mij zag ik de romige tomatensoep staan. Daarna heel veel happen ivm verjaardag moeder.
Patries86donderdag 6 november 2008 @ 16:44
Ben alleen, geen zin om te koken dus.... 2 broodjes bapao (kip)
vaagseldonderdag 6 november 2008 @ 17:04
In de stad, waarschijnlijk wagamama of mr mofongo
Jurkdonderdag 6 november 2008 @ 17:55
Zalmburger met aspergetips en een salade
KiwiTjuHhdonderdag 6 november 2008 @ 18:02
Wij hadden bami, drumstick met kruiden en honing uit de oven, kroepoek en een friise salade.
Mirjamdonderdag 6 november 2008 @ 20:11
voor de mr. pastasaus bolognese gemaakt, lekker vers

voor mij een gewéldige spaghettig carbonara, dat is toch wel het lekkerste dat ik eet
waarom maak ik dat niet vaker?
uniekhoorndonderdag 6 november 2008 @ 20:25
Taco's waren het vandaag, echt enorm lekker die van casa fiesta.. met veel sla, mais, paprika, ui en kidneybonen smaakt het toch echt enorm lekker zo uit een pakje

Ik heb al dagen zin in verse witte bolletjes met roomboter en achterham, dat ga ik morgen eerst maar even halen.
Veel eters morgen dus een zuurkoolstamp met spekjes en worst.
MinderMutsigdonderdag 6 november 2008 @ 21:57
Vanavond knoflook-aardappelpuree met spruitjes en kastanjes en een varkensoester.

En nu rode wijn.
FutureFairytaledonderdag 6 november 2008 @ 22:13
Macaroni, gebakken ei, sate en kroepoek.
En nu Tuc kaas
Qweadonderdag 6 november 2008 @ 22:34
Rum en Lime
Qweadonderdag 6 november 2008 @ 22:44
Nasi vanavond trouwens.

Morgen bonen, aardappels, vlees, vla.

Zaterdag uiteten met MikeyMo zijn werk + collega's
ColdFeetdonderdag 6 november 2008 @ 22:52
Vanavond Caesar salad met kip, pancetta en kappertjes. Erg lekker
DarkElfvrijdag 7 november 2008 @ 07:50
Net een shmootie gemaakt met sinaasappels/banaan en een tikkie honing.

Vanmiddag ga ik een megapan pastasaus maken (makkelijk voor invriezen!) en dus eten we pasta vanavond...
Windigovrijdag 7 november 2008 @ 08:59
Vanavond hete bliksem met merguez worstjes
MinderMutsigvrijdag 7 november 2008 @ 10:54
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 07:50 schreef DarkElf het volgende:
Net een shmootie gemaakt met sinaasappels/banaan en een tikkie honing.

Vanmiddag ga ik een megapan pastasaus maken (makkelijk voor invriezen!) en dus eten we pasta vanavond...
Nou ja.
Dat dus, maar dan zonder de honing.
coltje87vrijdag 7 november 2008 @ 11:02
Koffie, veel koffie.
#ANONIEMvrijdag 7 november 2008 @ 12:29
Zo een kapsalon

Gisteren Pizza. Lekker ongezond
Tezzvrijdag 7 november 2008 @ 12:38
Lunch: tosti (geitekaas/walnoten/honing).

Vanavond kipsate, salade en aardappels uit de oven.
DarkElfvrijdag 7 november 2008 @ 12:44
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 10:54 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Nou ja.
Dat dus, maar dan zonder de honing.
De shmootie of ga je ook pastasaus maken?

Ik ga zo een meergranenpistoletje eten met lekkere kipfilet, tikkie mosterd... mmm

Maar nu een kopje thee: Darjeeling losse thee first flush.. lekker hoor.
MinderMutsigvrijdag 7 november 2008 @ 12:56
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 12:44 schreef DarkElf het volgende:

[..]

De shmootie of ga je ook pastasaus maken?
Beide! Ik wilde echt net precies hetzelfde tikken.
Hier staat de saus al te pruttelen.
quote:
Ik ga zo een meergranenpistoletje eten met lekkere kipfilet, tikkie mosterd... mmm

Maar nu een kopje thee: Darjeeling losse thee first flush.. lekker hoor.
Je wordt eng.
* MinderMutsig heeft dezelfde thee maar gelukkig nog wel een andere lunch.

Nu: een salade met veldsla, peer, walnoten en een frambozendressing.
DarkElfvrijdag 7 november 2008 @ 13:02
Miss_MacPhistovrijdag 7 november 2008 @ 13:32
Vanavond sperzieboontjes, gebakken aardappelen en Duitse biefstuk.
_Hestia_vrijdag 7 november 2008 @ 13:37
gevulde paprika's met gehakt en rijst
draculettetjevrijdag 7 november 2008 @ 13:39
boterham met pasta

en wat het vanavond wordt ik heb geen flauw idee
Zo-is-datvrijdag 7 november 2008 @ 13:47
Turkse pizza!
Muckvrijdag 7 november 2008 @ 13:56
Nu 2 witte harde broodjes met belegen kaas en katenspek.
vanavond nog geen idee, want ik eet bij mijn ouders
-Mellow-vrijdag 7 november 2008 @ 14:40
vanavond stoofpotje van lamsvlees, aubergine en tomaat.
In de tajine.

Voor erbij wat turks brood ofzo
motorbloempjevrijdag 7 november 2008 @ 14:46
Burger King
Muckvrijdag 7 november 2008 @ 14:51
Oh ja, ik heb inmiddels ook al 6 mandarijnen op
MinderMutsigvrijdag 7 november 2008 @ 14:59
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 14:46 schreef motorbloempje het volgende:
Burger King
* MinderMutsig geeft moblo een troostknuffel
motorbloempjevrijdag 7 november 2008 @ 15:02
dank

blergh.. maar we moeten onderweg wat eten, en Rene wilde of mac of bk...



dus nou ja, dan maar iets wat nog een beetje naar vlees smaakt
coltje87vrijdag 7 november 2008 @ 15:15
Het is weer vrijdagmiddag . Dus een frikandel, bamibal en een zalmslaatje. Zo nog ff wat cola charteren, lekker vies.
Patries86vrijdag 7 november 2008 @ 16:33
nasi en bami met sate
#ANONIEMvrijdag 7 november 2008 @ 16:34
Vanavond pizza
MinderMutsigvrijdag 7 november 2008 @ 16:41
Ik heb een Bossche bol.
DarkElfvrijdag 7 november 2008 @ 16:43
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:41 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik heb een Bossche bol.
nou zover is de gelijkenis dan (behalve de lunch)..

Ik heb een glas ijsthee en een kiwi
MinderMutsigvrijdag 7 november 2008 @ 16:57
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:43 schreef DarkElf het volgende:

[..]

nou zover is de gelijkenis dan (behalve de lunch)..

Ik heb een glas ijsthee en een kiwi

Wat voor recept gebruik jij eigenlijk voor je pastasaus?
DarkElfvrijdag 7 november 2008 @ 16:58
deze

is voor het eerst, vorge keren gebruikte ik anderen maar dit is wel lekker voor een basissaus, dan kan je er altijd nog van alles bijgooien als je je bakjes ontdooit dacht ik zo
venomsnakevrijdag 7 november 2008 @ 17:03
Roti
Adelantevrijdag 7 november 2008 @ 17:41
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:58 schreef DarkElf het volgende:
deze

is voor het eerst, vorge keren gebruikte ik anderen maar dit is wel lekker voor een basissaus, dan kan je er altijd nog van alles bijgooien als je je bakjes ontdooit dacht ik zo
ziet er goed uit, alleen een uur of acht voor het maken van saus is wel wat lang
DarkElfvrijdag 7 november 2008 @ 17:52
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 17:41 schreef Adelante het volgende:

[..]

ziet er goed uit, alleen een uur of acht voor het maken van saus is wel wat lang
ach als je eens niets te doen hebt buiten de deur... ik heb vanmorgen de dingen gedaan buiten de deur en bij thuiskomst alles gesneden enzo en nu pruttelt hij vanaf half twee ofzo al
MinderMutsigvrijdag 7 november 2008 @ 18:04
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 16:58 schreef DarkElf het volgende:
deze

is voor het eerst, vorge keren gebruikte ik anderen maar dit is wel lekker voor een basissaus, dan kan je er altijd nog van alles bijgooien als je je bakjes ontdooit dacht ik zo
Ik ken hem, die is wel lekker inderdaad.
Staat hier ook eigenlijk altijd wel in de vriezer. Mijn andere favoriet lijkt nog het meest op deze maar ik gebruik andere verhoudingen.

@Adelante: de truc is om genoeg te maken om een weeshuis een week te voeden. De rest doe je gewoon in bakjes in de vriezer zodat je de volgende keren alleen maar een bakje saus hoeft op te warmen.
Dit soort sauzen worden er gewoon echt lekkerder van als ze een hele tijd pruttelen. Dan smelten die smaken samen tot iets goddelijks.
Korter kan en smaakt ook wel maar is niet perfect en perfect is lekkerder.
DarkElfvrijdag 7 november 2008 @ 18:13
kheb nu alleen geen zin meer in pasta denk ik nu ik die lucht van die saus al zolang ruik
-Mellow-vrijdag 7 november 2008 @ 18:35
jaa, pastasaus die uren heeft opgestaan is het lekkerst
En je hebt er nauwelijks omkijken naar, gewoon zachtjes laten pruttelen
#ANONIEMvrijdag 7 november 2008 @ 18:36
Net erwtensoep op.
Uierboordvrijdag 7 november 2008 @ 19:08
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 17:03 schreef venomsnake het volgende:
Roti
Gehaald? Of zelf gemaakt...


Net aardappelrozetjes op met steak met tuinkruiden, gefruite uien-ringen en doperwten!
HaverMoutKoekjevrijdag 7 november 2008 @ 19:26
net op: prei/bloemkool soep met daarbij een rauwkost salade en een bruin warm pistoletje
Fuentevrijdag 7 november 2008 @ 20:09
Vanavond macaroni gehad. Was best lekker
DarkElfvrijdag 7 november 2008 @ 21:31
Heerlijke insalata caprese gegeten met buffelmozzarella en goeie olijfolie oa... en daarna toch pasta met de pastasaus dus en erover geraspte pecorino romano..

afschuwelijk lekker was het en ik heb genoeg voor in de vriezer..

#ANONIEMvrijdag 7 november 2008 @ 21:32
Glaasje cola en wat chips
Mirjamvrijdag 7 november 2008 @ 21:33
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 21:32 schreef iamredleader het volgende:
Glaasje cola en wat chips
hoe vrijdagavond!

net wat cola op, moet nog bedenken wat ik ga eten
#ANONIEMvrijdag 7 november 2008 @ 21:34
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 21:33 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

hoe vrijdagavond!

net wat cola op, moet nog bedenken wat ik ga eten
Inderdaad, op de bank onderuit hangend, filmpje op en lekker luieren
RobinOokvrijdag 7 november 2008 @ 21:53


Aziatische paddestoelen risotto.
Recept hier
tonjazaterdag 8 november 2008 @ 00:11
vandaag een kaasplankje gehaald bij Abraham Kef




Van links naar rechts:
Testun al Barolo, Machedoux
Poire st. Vrain, Brie de Meaux
Caperone, Vacherin Mont d'Or
Stilton.


[ Bericht 1% gewijzigd door tonja op 08-11-2008 00:28:30 ]
mjanzaterdag 8 november 2008 @ 01:10
Net heerlijke desertwijn en oude kaas op (met dank aan een fijne huisgenoot)
MinderMutsigzaterdag 8 november 2008 @ 01:12
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 00:11 schreef tonja het volgende:
vandaag een kaasplankje gehaald bij Abraham Kef

[ afbeelding ]


Van links naar rechts:
Testun al Barolo, Machedoux
Poire st. Vrain, Brie de Meaux
Caperone, Vacherin Mont d'Or
Stilton.
[ afbeelding ]
Me like.

Ik heb melk en pillen en ga zo naar bed.
Mirjamzaterdag 8 november 2008 @ 02:51
mokjito's aan het wegslupren
MLIzaterdag 8 november 2008 @ 03:08
Eh, 2 appels en een banaan? Daarna gaan zuipen in het café tegenover mijn werk en vergeten te eten.
tonjazaterdag 8 november 2008 @ 03:39
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 21:53 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Aziatische paddestoelen risotto.
Recept hier
Wat een mooie foto! Het ziet er erg lekker uit.
Ben jij een kok?
Windigozaterdag 8 november 2008 @ 07:13
Yoghurt met cruesli en een kop thee. Even wakker worden
draculettetjezaterdag 8 november 2008 @ 07:52
zo meteen krijg ik (nou ja binnen nu en een uurtje) een afbak broodje met filet americain
Qweazaterdag 8 november 2008 @ 07:53
moet nog even broodjes halen. Vanmiddag en vanavond lunchen/eten we ergens anders.

We hebben een uitje van mijn vriend zijn werk.

Al heb ik de menu kaart bekeken, en er staan dingen op waarvan ik zoiets heb van

Al heb ik ze nog nooit gehad, maar toch
draculettetjezaterdag 8 november 2008 @ 07:55
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 07:53 schreef Qwea het volgende:
moet nog even broodjes halen. Vanmiddag en vanavond lunchen/eten we ergens anders.

We hebben een uitje van mijn vriend zijn werk.

Al heb ik de menu kaart bekeken, en er staan dingen op waarvan ik zoiets heb van

Al heb ik ze nog nooit gehad, maar toch
kunnen ze dan rare dingen bedenken he wat eten betreft
als nog veel plezier!
Tezzzaterdag 8 november 2008 @ 09:20
Aaaaaaaaah die risotto en die kaas!!!!!!! Ik heb nog geen ontbijt gehad, maar ik zou het zo naar binnen schuiven, hihi!

Ik ga zometeen (na het ontbijt) hapjes voorbereiden voor de verjaardag van mijn dochter morgen:
- hamkaastaart
- minipizza met mozzerella, chorizo en basilicum
- minisate
- worstjes in croissantdeeg (met spek en kaas)
- prikkertjes voor de kinderen (leuke vormpjes snijden van de kaas en worst)
- voor de kinderen ook nog opgerolde flensjes met monchou en jam

Dan ook nog een stevige lunch voor vanmiddag, want mijn pa komt klussen (wordt uitsmijter of zo).
Vanavond maar iets makkelijks (broodjes of zo)
numero_unozaterdag 8 november 2008 @ 09:33
Zit hier nu met een blikje cola voor mn neus want de koffie op mijn werk is echt niet te zuipen
Uierboordzaterdag 8 november 2008 @ 09:55
Vanmiddag in de stad hopelijk een surinaams broodje!

En vanavond kebab.
Fuentezaterdag 8 november 2008 @ 10:52
Oeh Tezz, lekkere hapjes maak jij

Net 2 krekkers op met hagelslag. Vanavond eten we gebakken aardappels, broccoli en spare ribs uit de oven, mjam mjam.
MinderMutsigzaterdag 8 november 2008 @ 12:18
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 07:53 schreef Qwea het volgende:
moet nog even broodjes halen. Vanmiddag en vanavond lunchen/eten we ergens anders.

We hebben een uitje van mijn vriend zijn werk.

Al heb ik de menu kaart bekeken, en er staan dingen op waarvan ik zoiets heb van

Al heb ik ze nog nooit gehad, maar toch
Wat voor dingen dan?

Ik heb een kop thee, een beschuitje en een peer.
RobinOokzaterdag 8 november 2008 @ 12:54
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 03:39 schreef tonja het volgende:

[..]

Wat een mooie foto! Het ziet er erg lekker uit.
Ben jij een kok?
Ja, hobbykok!
KiwiTjuHhzaterdag 8 november 2008 @ 13:04
Vanavond halen we chinees
uniekhoornzaterdag 8 november 2008 @ 13:17
Net een huzarensalade gemaakt met onzettend veel garnering... Ik heb rugpijn van het snijden
Kip gegrild voor de wraps straks.
Groentesoep staat te pruttelen
Brooddeeg staat te rijzen.
Roomkaas met verse bieslook, fijngesneden ui en bosuitje staat klaar voor wraps.
Gevulde eieren voor erbij zijn klaar.

Voor vanavond alleen nog zelfgemaakte hamburgers grillen met veel ui, ragout opwarmen en nog een paar afbakbroodjes maken.
MinderMutsigzaterdag 8 november 2008 @ 15:04
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 12:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, hobbykok!
Dat zijn de leukste.

Ik had net een Italiaanse bol met rucola, serranoham, brie, honing en pijnboompitjes en vanavond eten we pannekoeken (tussen -n- ) dus mag koken want ik kan veel in de keuken maar pannekoeken weet ik structureel te verpesten.
_Hestia_zaterdag 8 november 2008 @ 15:10
gesmolten kaaspasta met gegrilde kip en paprika en champignons
lies1947zaterdag 8 november 2008 @ 16:46
ik heb vanmorgen een zalm-salade gemaakt, daarbij tzaziki, sla, warm stokbrood en ik denk dat ik de fondue-pan maar op tafel zet voor de stukjes varkenshaas. fles merlot uit chili voor de liefhebbers en ik neem denk ik appelsap erbij, ook lekker.
Sunnythesunzaterdag 8 november 2008 @ 17:03
We hebben net een heerlijke 'dinch' gehad omdat mijn straks een wedstrijd moet spelen.
Ik had wraps gemaakt met ijsbergsla, beetje ui, beetje paprika, gerookte zalm, roze garnaaltjes en wat kappertjes, dicht gelijmd met paturain. Met verse smooties van de appie.. Echt heeeeeel erg lekker!!
Windigozaterdag 8 november 2008 @ 17:33
Vanavond franse uientaart met zwarte olijven, basilicum en geitenkaas Erbij een frisse salade..Lekker!
RobinOokzaterdag 8 november 2008 @ 17:42
Vandaag superlui, dus rendang uit de vriezer, boontjes erbij, gele rijst erbij, klaar.
tonjazaterdag 8 november 2008 @ 17:42
Net champignonsoep gemaakt. Lekker met zelf getrokken bouillon.
DarkElfzaterdag 8 november 2008 @ 18:33
vanavond lekker én makkelijk:quesedilla's met serranoham/kaas/jalepeno en koriander...
MLIzaterdag 8 november 2008 @ 18:36
Makkelijk gerecht vandaag, kip met honing gebraden in de oven, aardappelen en brocolli met mijn speciale room/knoflook/oregano/basilicumsausje.
_Hestia_zaterdag 8 november 2008 @ 18:37
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 15:10 schreef Sylvana het volgende:
gesmolten kaaspasta met gegrilde kip en paprika en champignons
Geen kaaspasta, want zit aan de antobiotica, met bijwerking verminderde eetlust, en heb dus totaal geen honger. Dus nou maar gewoon een potje bolognese saus gehaald.
MinderMutsigzaterdag 8 november 2008 @ 19:00
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 18:36 schreef MLI het volgende:
mijn speciale room/knoflook/oregano/basilicumsausje.
Receptje?
MissHobjezaterdag 8 november 2008 @ 20:19
Ohh heb heerlijke thais gehaald in hillergersberg
Dus ik zat enorm te genieten van heerlijke kip, groentjes, cashews, oestersaus
En noedels
Sunnythesunzaterdag 8 november 2008 @ 22:16
Ik knabbel nu van scoobysnacks en piglets in a blanket. Zelf gemaakt uiteraard (alsof dat moeilijk is )

Oh en scoobysnacks zijn kaasstengels van bladerdeeg, mijn moeder en ik bedachten die naam ooit in 96 toen de Fun Lovin' net hun cd uit hadden en we die grijs draaiden
MinderMutsigzaterdag 8 november 2008 @ 22:55
Zij-en-Hijzondag 9 november 2008 @ 10:42
Vanavond lekker uit eten alvast om te vieren dat Zij en Hij dinsdag 5 jaar samen zijn ..

En we gaan dus eten in het restaurant waar mijn broer de chef is ..

Ik laat me verrassen..
Qweazondag 9 november 2008 @ 10:42
*uitrekt

Gisteren een uitje gehad met werk. Afgezien van heeeel heel heel veel bier, hadden we bitterballen/garnalen/kipnugguts en kleine gehaktballetjes.

Ook hadden we toast met daarop verse zalm, garnalen, sarano ham en een soort van ei smurrie.

Als voorgerecht was er Carpaccio van dungesneden rauwe ossenhaas, mayonaise, worcestersaus, Tabasco en witte peper.

Als hoofdgerecht parelhoen en als toetje hadden we een cakeje, vers fruit met een champagne dressing, verse slagroom en een kletskoek met een bolletje limoen ijs.

Straks flink ontnuchteren met pizza of mcdonalds. Vanavond bij mn schoonouders eten want schoonvaders is jarig.
HaverMoutKoekjezondag 9 november 2008 @ 10:43
vanavond spruitjes met merquezworstjes
numero_unozondag 9 november 2008 @ 10:44
quote:
Op zondag 9 november 2008 10:42 schreef Qwea het volgende:
*uitrekt

Gisteren een uitje gehad met werk. Afgezien van heeeel heel heel veel bier, hadden we bitterballen/garnalen/kipnugguts en kleine gehaktballetjes.

Ook hadden we toast met daarop verse zalm, garnalen, sarano ham en een soort van ei smurrie.

Als voorgerecht was er Carpaccio van dungesneden rauwe ossenhaas, mayonaise, worcestersaus, Tabasco en witte peper.

Als hoofdgerecht parelhoen en als toetje hadden we een cakeje, vers fruit met een champagne dressing, verse slagroom en een kletskoek met een bolletje limoen ijs.

Straks flink ontnuchteren met pizza of mcdonalds. Vanavond bij mn schoonouders eten want schoonvaders is jarig.
Gefeliciteerd alvast en uitbrakken met McDonalds is

Nu weer op mijn werk aan de tosti's

Gisteren trouwens een pizzatje gebeld voor de verandering
Fuentezondag 9 november 2008 @ 11:34
Net 2 croissantjes op. Vanavond wordt het nasi, met sate en kroepoek.
Adelantezondag 9 november 2008 @ 11:37
lipton clear green icetea, mis het zuiverende effect nog wel
MinderMutsigzondag 9 november 2008 @ 11:58
Nu: smoothie met verse ananas en bosvruchten

lunch
knoflookroomsoep

diner
veldsla met peer en walnoten
witlof gestoofd met honing en tijm
aardappel-knof puree
biefstukje
Windigozondag 9 november 2008 @ 12:00
Klinkt lekker Mindermutsig!

Ik eet vanavond pizza met courgette, geroosterde paprika, aubergine, stukjes merguezworst, geitenkaas, pijnboompitjes en olijven
uniekhoornzondag 9 november 2008 @ 12:09
Net stokbrood met huzarensalade, gerookte zalm, kaas, ei, ham enz, enz...

Vanavond patat met schoonouders *zucht*
Wat is nog het gezondst bij de snackbar?? loempia?? Moet maar geen patat, stomme lijn
DarkElfzondag 9 november 2008 @ 12:10
Net een croissantje en verse jus met een 4 minuten eitje

en straks maak ik de mosterdsoep van Koningin (ben benieuwd)
lies1947zondag 9 november 2008 @ 12:10
net gebakken ei met spek en tomaat, thee en sinasappelsap.
voor vanavond heb ik spaghettisaus uit de vriezer gehaald.
Raissazondag 9 november 2008 @ 12:12
Vanavond tomatensoep met vers brood
_Hestia_zondag 9 november 2008 @ 12:45
stokbroodje met philadelphia en een kop thee

vanavond eten we niet thuis, mn zusje is jarig
Zo-is-datzondag 9 november 2008 @ 12:57
Net stokbroodje gezond met ham, kaas, sla, tomaat, honingmosterdsuasje en ei!
uniekhoornzondag 9 november 2008 @ 14:29
Ik heb nog een plantje bieslook en een plantje peterselie, die moet morgen eigenlijk op, iemand een idee wat ik daarmee kan maken??
Mirjamzondag 9 november 2008 @ 14:30
waarom moeten die plantjes morgen op?
PeRizondag 9 november 2008 @ 14:33
Nu een kommetje kippensoep.

Chocofudgetaartje in de oven staan, glaasje dessertwijn erbij vanavond !!
motorbloempjezondag 9 november 2008 @ 14:34
als het aan mij ligt niets heb nergens zin in, maar zal wel iets van pizza worden ofzo
uniekhoornzondag 9 november 2008 @ 14:34
quote:
Op zondag 9 november 2008 14:30 schreef MissyMirjaM het volgende:
waarom moeten die plantjes morgen op?
Ze krijgen herfstkleuren
Mirjamzondag 9 november 2008 @ 14:37
quote:
Op zondag 9 november 2008 14:34 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Ze krijgen herfstkleuren
geef je ze wel water?
KiwiTjuHhzondag 9 november 2008 @ 14:55
Vanavond eten we het vele chinees dat is over gebleven van gisteren!
Qweazondag 9 november 2008 @ 15:12
nu chips en een glas up. Ipv mcdonalds om te ontbrakken ben ik pizza gaan eten
Uierboordzondag 9 november 2008 @ 15:15
Straks Hachee met kruimige aardappels.
Mini_rulezzondag 9 november 2008 @ 15:19
Nu een stukje notencake, vanavond nasi.
MinderMutsigzondag 9 november 2008 @ 16:54
Een potje koning winter thee.
#ANONIEMzondag 9 november 2008 @ 18:16
Vanavond witlof en aardappels met tonijnsteak
#ANONIEMzondag 9 november 2008 @ 18:21
Garnalen met wokgroenten, pepers en spaghetti.
Mini_rulezzondag 9 november 2008 @ 19:43
Het is friet geworden, omdat er 2 mensen ziek zijn hebben we maar niet gekookt. Ook wel eens lekker.
Fratzzondag 9 november 2008 @ 20:19
Kip-champignon pie met een deksel van aardappel.

Was erg lekker
marcb1974zondag 9 november 2008 @ 20:51
Kip Siam
renzellzondag 9 november 2008 @ 21:22
Een Wok to Go. Ik moest tot laat werken.

Nu liters Minty Morocco thee.
numero_unozondag 9 november 2008 @ 22:07
Bier
draculettetjezondag 9 november 2008 @ 22:20
lekker nog chinees gegeten! met gebakken naam!
FutureFairytalezondag 9 november 2008 @ 22:33
Rösti en gehaktballetjes met satésaus (laatste over van borrelavond gisteren). Nu nog een beetje over, gaat morgen op m'n brood mee naar werk
KiwiTjuHhmaandag 10 november 2008 @ 08:59
Een kopje thee
Windigomaandag 10 november 2008 @ 10:32
Nu een kopje thee en een citroencakeje, vanavond uit eten
MinderMutsigmaandag 10 november 2008 @ 10:59
quote:
Op zondag 9 november 2008 22:20 schreef draculettetje het volgende:
lekker nog chinees gegeten! met gebakken naam!
Gebakken naam?
Ik denk dat je naan bedoelt maar dat is dan weer niet chinees dus was mis ik?

Ik heb een kop melk en een beschuitje en straks zet ik de piccolinitomaatjes met knof in de oven en ontvel ik een paar gewone tomaten voor mijn soepje van vanmiddag.
lies1947maandag 10 november 2008 @ 11:34
vanavond hutspot met hachee. de hachee staat al lekker te pruttelen, dus het ruikt hier mmmmm.
ChillBillzzzmaandag 10 november 2008 @ 11:36
Vanavond: Chillie Con Carne (homemade)
DarkElfmaandag 10 november 2008 @ 12:46
nu twee ieniemienie afbakbroodjes met kaas en een groot glas vers geperste grapefruitsap..

vanavond denk ik: gegrilde aubergineplakjes met een yoghurt/tahin dressing met knoflook en pijnboompitjes met granaatappelpitjes eroverheen Makkelijk en zalig
Fuentemaandag 10 november 2008 @ 12:54
Vanavond lekker makkelijk, pizza uit de oven.
Tezzmaandag 10 november 2008 @ 12:57
Vanavond lekkere sudderlapjes, erwtjes en worteltjes (diepvries) en aardappelpuree.
Windigomaandag 10 november 2008 @ 13:08
Voor de lunch zonet iets lekkers gemaakt:
-Tomatensoep met basilicum
-Bruschetta met knof, geitenkaas, pepers en basilicum

Lekker voor een regenachtige zondag! Een beetje zomer in de huiskamer
Raissamaandag 10 november 2008 @ 13:38
Stokbroodje salami/komkommer/tomaat
#ANONIEMmaandag 10 november 2008 @ 14:06
quote:
Op maandag 10 november 2008 13:08 schreef Windigo het volgende:


Lekker voor een regenachtige zondag maandag ! Een beetje zomer in de huiskamer
Je loopt een dag achter .

Ik drink veel hete thee omdat ik ziek thuiszit en verder nergens zin in heb.
KiwiTjuHhmaandag 10 november 2008 @ 14:08
Vanavond eten we gehaktbal, aardappels en worteltjes.
MinderMutsigmaandag 10 november 2008 @ 15:01
quote:
Maandag
Lunch: soep van geroosterde tomaat en knoflook met tuinkers
Ik heb er alleen basilicum in plaats van tuinkers in gedaan maar ik denk niet dat ik daar iets aan gemist heb.
uniekhoornmaandag 10 november 2008 @ 15:57
Of pasta penne met tomatensaus, gehakt en een salade
of kippenbouten uit de oven met witte rijst, sperzieboontjes en ajam uit pot en een salade...

Ik wil kip en meneer wil pasta met gehakt, dat wordt dus kip
Patries86maandag 10 november 2008 @ 16:56
Haricovert gewikkeld in ontbijtspek
Varkersoesters
Gebakken aardappelen
-Mellow-maandag 10 november 2008 @ 17:20
roti met masala kip, kouseband en aardappels
renzellmaandag 10 november 2008 @ 17:33
quote:
Op maandag 10 november 2008 17:20 schreef -Mellow- het volgende:
roti met masala kip, kouseband en aardappels
Oeh, nice!

Ik had een vage ratatouille met vis, bami, ketjap en snijbonen.
MinderMutsigmaandag 10 november 2008 @ 17:56
Ik heb nu een lekker potje thee en ga zo maar eens koken.
Uierboordmaandag 10 november 2008 @ 18:21
Net spaghetti all' aglio, olio & peperoncino gegeten met ciabatta
Uierboordmaandag 10 november 2008 @ 18:25
quote:
Op maandag 10 november 2008 17:20 schreef -Mellow- het volgende:
roti met masala kip, kouseband en aardappels


Zelf gemaakt? Of gehaald?
Misschien een lekker recept?

Doe er zelf altijd een hardgekookt ei in en eet het met zuurgoed en madamme jeanette sambal erbij.
En als drinken Fernandes green punch

_Hestia_maandag 10 november 2008 @ 18:46
mexicaanse enchiladas
#ANONIEMmaandag 10 november 2008 @ 18:48
Rijst, eerst koken daarna bakken
Bloemkool
Lamskoteletten, met een apart gemaakte honing-mosterd-thijm-saus met champignons
-Mellow-maandag 10 november 2008 @ 19:21
quote:
Op maandag 10 november 2008 18:25 schreef Uierboord het volgende:

[..]



Zelf gemaakt? Of gehaald?
Misschien een lekker recept?

Doe er zelf altijd een hardgekookt ei in en eet het met zuurgoed en madamme jeanette sambal erbij.
En als drinken Fernandes green punch

[ afbeelding ]
zelf gemaakt.

nodig:
-kippenbouten
-aardappels
-kouseband
-uien
-flink wat tenen knoflook
-1 madame jeanette (van zaadjes ontdaan)
-kerrie massala
-tomatenpuree
-bouillonblokjes
-roti (deze heb ik gewoon kant en klaar bij de toko gekocht wegens tijdgebrek, maar zijn prima te doen)

uien, knoflook en mme. jeanette heel fijn snijden.
Neem een flinke braadpan en fruit daar het uienmengsel in aan. Doe er dan een stuk of drie eetlepels massala bij.
Wrijf de kippenbouten ook in met wat massala en zout en doe die in de pan zodra de geuren van de massala vrij komen. Kip aan beide kanten kort aanbraden.
Dan doe je er water bij tot de kip onder staat. Lepeltje tomatenpuree en de bouillonblokjes erdoor.
Uurtje laten pruttelen. Als het gaar is kun je de bende nog laten inkoken voor een wat sterkere smaak aan de saus.

Ondertussen de aardappels koken en de kouseband roerbakken/koken, whatever rocks your boat. En de roti even verwarmen in een koekepan.

Lekker met de blote knuisjes eten en de roti als 'bestek' gebruiken

(Eieren blief ik niet zo in mijn avondeten.)

[ Bericht 1% gewijzigd door -Mellow- op 10-11-2008 20:14:17 ]
Uierboordmaandag 10 november 2008 @ 19:38
quote:
Op maandag 10 november 2008 19:21 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Roti-recept

LOL !!!

Mijn recept is denk ik voor 95% gelijk.
Ik doe er alleen nog 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel vetsin, 1 snufje nootmuskaat en 1 eetlepel ketjap bij.
En ook nog wat zout, dat haalt de smaak van de kerrie nog meer naar voren
Fuentemaandag 10 november 2008 @ 19:45
quote:
Op maandag 10 november 2008 19:21 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

zelf gemaakt.

nodig:
-kippenbouten
-aardappels
-kouseband
-uien
-flink wat tenen knoflook
-1 madame jeanette
-kerrie massala
-tomatenpuree
-bouillonblokjes
-roti (deze heb ik gewoon kant en klaar bij de toko gekocht wegens tijdgebrek, maar zijn prima te doen)

uien, knoflook en mme. jeanette heel fijn snijden.
Neem een flinke braadpan en fruit daar het uienmengsel in aan. Doe er dan een stuk of drie eetlepels massala bij.
Wrijf de kippenbouten ook in met wat massala en zout en doe die in de pan zodra de geuren van de massala vrij komen. Kip aan beide kanten kort aanbraden.
Dan doe je er water bij tot de kip onder staat. Lepeltje tomatenpuree en de bouillonblokjes erdoor.
Uurtje laten pruttelen. Als het gaar is kun je de bende nog laten inkoken voor een wat sterkere smaak aan de saus.

Ondertussen de aardappels koken en de kouseband roerbakken/koken, whatever rocks your boat. En de roti even verwarmen in een koekepan.

Lekker met de blote knuisjes eten en de roti als 'bestek' gebruiken

(Eieren blief ik niet zo in mijn avondeten.)
Lekker Ga het ook eens proberen binnenkort
-Mellow-maandag 10 november 2008 @ 19:47
quote:
Op maandag 10 november 2008 19:38 schreef Uierboord het volgende:

[..]

LOL !!!

Mijn recept is denk ik voor 95% gelijk.
Ik doe er alleen nog 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel vetsin, 1 snufje nootmuskaat en 1 eetlepel ketjap bij.
En ook nog wat zout, dat haalt de smaak van de kerrie nog meer naar voren
oja ve-tsin, dacht er toevallig nog aan maar gebruik dat eigenlijk nooit in mijn eten. Maar maakt het echt lekkerder dus?
Uierboordmaandag 10 november 2008 @ 19:51
Vetsin is een smaakversterker
-Mellow-maandag 10 november 2008 @ 20:13
quote:
Op maandag 10 november 2008 19:51 schreef Uierboord het volgende:
Vetsin is een smaakversterker
ja dat weet ik.

Maar vind jij het lekkerder met smaakversterker?
MinderMutsigmaandag 10 november 2008 @ 20:22
Kung Pao kip met gestoomde brocoli met chilisaus en rijst.
motorbloempjemaandag 10 november 2008 @ 20:56
quote:
Op maandag 10 november 2008 18:46 schreef Sylvana het volgende:
mexicaanse enchiladas
Knorr, dat breekt zo lekker de week?
_Hestia_maandag 10 november 2008 @ 21:39
quote:
Op maandag 10 november 2008 20:56 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Knorr, dat breekt zo lekker de week?
idd alleen is het nog geen woensdag, maar goed, hadden hier gewoon zin in
Uierboordmaandag 10 november 2008 @ 21:43
quote:
Op maandag 10 november 2008 20:13 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ja dat weet ik.

Maar vind jij het lekkerder met smaakversterker?
Vaak als ik surinaams haal (bij bijvoorbeeld Akko of Asha of Fat kee) proef je duidelijk de ve-tsin, heeft/ geeft toch wel een specifieke smaak.
En aangezien ik probeer zo authentiek mogelijk te koken doe ik het er dus ook in

Morgen verse worst, aardappelen en bloemkool met pindasaus.
-Mellow-maandag 10 november 2008 @ 21:48
quote:
Op maandag 10 november 2008 21:43 schreef Uierboord het volgende:

[..]

Vaak als ik surinaams haal (bij bijvoorbeeld Akko of Asha of Fat kee) proef je duidelijk de ve-tsin, heeft/ geeft toch wel een specifieke smaak.
En aangezien ik probeer zo authentiek mogelijk te koken doe ik het er dus ook in

Morgen verse worst, aardappelen en bloemkool met pindasaus.
ik zal het de volgende keer eens proberen, hoewel ik het zo al heel sterk van smaak vind.
Karinamaandag 10 november 2008 @ 21:49
Een AH Excellent maaltijdsalade met lamsvlees en couscous. Erg lekker, deze had ik nog niet geprobeerd, voor herhaling vatbaar!
venomsnakemaandag 10 november 2008 @ 21:51
quote:
Op maandag 10 november 2008 18:25 schreef Uierboord het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Fernandes
elcastelmaandag 10 november 2008 @ 23:26
Uiensoep en Chili con Carne.
renzellmaandag 10 november 2008 @ 23:34
@ Mellow; wat is in godesnaam een madame jeanette? Of stel ik nu een héle domme vraag?

Ik ben echt DOL op roti, dus ik ga je receptje zéker proberen deze week!
Uierboordmaandag 10 november 2008 @ 23:40
quote:
Op maandag 10 november 2008 23:34 schreef renzell het volgende:
@ Mellow; wat is in godesnaam een madame jeanette? Of stel ik nu een héle domme vraag?

Ik ben echt DOL op roti, dus ik ga je receptje zéker proberen deze week!


Volgende keer zelf fff google'n he!!!
-Mellow-maandag 10 november 2008 @ 23:41
quote:
Op maandag 10 november 2008 23:34 schreef renzell het volgende:
@ Mellow; wat is in godesnaam een madame jeanette? Of stel ik nu een héle domme vraag?

Ik ben echt DOL op roti, dus ik ga je receptje zéker proberen deze week!
Dat is een klein surinaams pepertje, oranje/geel van kleur en qua vorm lijkt het een beetje op een verschrompelde paprika.
Verdomde scherp ook.
Windigodinsdag 11 november 2008 @ 08:31
Vanavond maak ik een simpele preiovenschotel met merguezworstjes
draculettetjedinsdag 11 november 2008 @ 08:32
tis voor vandaag nog allemaal 1 groot raadsel
numero_unodinsdag 11 november 2008 @ 10:39
gisteravond een bak bier en niet gegeten beetje stom

vanavond maar weer een gezonde sessie met broccoli, aardappelblokjes en blinde vinken
ChillBillzzzdinsdag 11 november 2008 @ 10:44
Nu ------>> Kop Thee met bruine suiker, want de gewone suiker = op met een broodje pindakaaaaaas!!
Axiadinsdag 11 november 2008 @ 11:15
quote:
Op maandag 10 november 2008 19:21 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

roti-recept
Wat je ook kan doen met de aardappelen is het volgende:

Aardappelen schillen/wassen, in partjes snijden.
In een pan uien/knoflook/massala in een beetje olie goed laten bakken.
Daarna de aardappelen erbij. Alles goed omscheppen. Kruiden erbij (zwarte peper, witte peper, zout)
Water erbij totdat alle aardappelen net onder water zijn.
Deksel erop en dan op half hoog-vuurtje laten koken totdat het water verdampt is en de aardappelen goed gaar zijn van binnen.
Dit is echt typisch hindoestaans en wordt ook vaak bij roti gegeten.
Mini_rulezdinsdag 11 november 2008 @ 12:10
Hier ook een groot raadsel, ik zou bij m'n ouders logeren maar moest onverwacht toch naar huis voor een paar afspraken dus ik heb niks in huis. Ik bedenk straks in de supermarkt wel iets.
KiwiTjuHhdinsdag 11 november 2008 @ 12:30
Nu een appel

Vanavond aardappels, gehaktbal en bloemkool met kaassaus.
lighteddinsdag 11 november 2008 @ 13:08
quote:
Op maandag 10 november 2008 21:39 schreef Sylvana het volgende:

[..]

idd alleen is het nog geen woensdag, maar goed, hadden hier gewoon zin in
Vind al die pakjes Enchiladas, Durum, Tortilla's e.d. echt niet te nassen .. al die andere dingen zijn naar mijn mening wel weer goed te doen (Kip madras jamm )
-Mellow-dinsdag 11 november 2008 @ 13:12
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 11:15 schreef Axia het volgende:

[..]

Wat je ook kan doen met de aardappelen is het volgende:

Aardappelen schillen/wassen, in partjes snijden.
In een pan uien/knoflook/massala in een beetje olie goed laten bakken.
Daarna de aardappelen erbij. Alles goed omscheppen. Kruiden erbij (zwarte peper, witte peper, zout)
Water erbij totdat alle aardappelen net onder water zijn.
Deksel erop en dan op half hoog-vuurtje laten koken totdat het water verdampt is en de aardappelen goed gaar zijn van binnen.
Dit is echt typisch hindoestaans en wordt ook vaak bij roti gegeten.
met het deksel erop verdampt het water alleen niet.

Maar met kip en kouseband erbij vind ik toch een stuk leuker
Axiadinsdag 11 november 2008 @ 13:17
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 13:12 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

met het deksel erop verdampt het water alleen niet.

Maar met kip en kouseband erbij vind ik toch een stuk leuker
Eh, jawel. Het water kookt. Door de deksel erop krijg je condens waardoor het zachter van smaak wordt.
Maar het verdampt wel.
-Mellow-dinsdag 11 november 2008 @ 13:27
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 13:17 schreef Axia het volgende:

[..]

Eh, jawel. Het water kookt. Door de deksel erop krijg je condens waardoor het zachter van smaak wordt.
Maar het verdampt wel.
Ja, maar het duurt nogal lang voordat al het water is verdampt als je met deksel erop kookt. En tegen die tijd zijn je aardappels moes. En das niet lekker.

OT: broodje geitenkaas-tomaat
motorbloempjedinsdag 11 november 2008 @ 13:28
iets met gehakt, geloof ik
Raissadinsdag 11 november 2008 @ 15:03
Schnitzel (met schijfje citroen), ovenfriet en wortels.
_Hestia_dinsdag 11 november 2008 @ 16:02
aardappelpartjes, doperwtjes festini en slavinken
RobinOokdinsdag 11 november 2008 @ 16:03
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 13:17 schreef Axia het volgende:

[..]

Eh, jawel. Het water kookt. Door de deksel erop krijg je condens waardoor het zachter van smaak wordt.
Maar het verdampt wel.
Dat kan toch niet? Waar moet dat heen verdampen dan als de deksel erop zit?
Misschien als je 'm er schuin opzet, okay, maar gewoon met sluitende deksel schiet dat echt niet op.
Axiadinsdag 11 november 2008 @ 16:07
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 16:03 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat kan toch niet? Waar moet dat heen verdampen dan als de deksel erop zit?
Misschien als je 'm er schuin opzet, okay, maar gewoon met sluitende deksel schiet dat echt niet op.
Aan de zijkanten sluit het nooit voor 100%.
Ik weet niet waar het water naar toe gaat (ben geen wetenschapper ) Maar na een half uur op half-hoog vuur is het wel verdampt.
coltje87dinsdag 11 november 2008 @ 16:22
Moeders heeft een frituurpan gekregen voor d'r verjaardag, vanavond eten we dus patat met rottigheid
venomsnakedinsdag 11 november 2008 @ 16:25
Blumchendinsdag 11 november 2008 @ 16:28
Ik eet vandaag wraps met lekkere gevulde sla
marcb1974dinsdag 11 november 2008 @ 16:38
Een ananas
Windigodinsdag 11 november 2008 @ 16:55
Thee en gevulde speculaas atm
DarkElfdinsdag 11 november 2008 @ 16:57
kamillethee met honing..
Xenniadinsdag 11 november 2008 @ 18:47
Witlof met ham en kaas uit de oven en aardappelpuree
marcb1974dinsdag 11 november 2008 @ 18:51
Kip madras straks
KiwiTjuHhdinsdag 11 november 2008 @ 18:58
Net een snoepje gepikt van het Sint Maartensnoep
#ANONIEMdinsdag 11 november 2008 @ 19:00
Vanavond pizza
MinderMutsigdinsdag 11 november 2008 @ 19:10
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 18:58 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Net een snoepje gepikt van het Sint Maartensnoep
Ik ook.
Stomme kinderen. Een hele bak met snoep, lantaarn bij het tuinpad en de lamp bij de voordeur aan en er komt nog geen hond aan de deur. Ik heb wel 35 kinderen zien lopen maar er kwamen maar 5 aan de deur.
Bluesdinsdag 11 november 2008 @ 19:34
Kalfsvlees (lekker stoofbeestje) Pandanrijst en gegrilde champignonmix.
En dat zag er zo uit :

motorbloempjedinsdag 11 november 2008 @ 19:52
hier waren het wraps met rundergehakt
elcasteldinsdag 11 november 2008 @ 19:57
Andijviestampot.
Raissadinsdag 11 november 2008 @ 20:17
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 19:10 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ik ook.
Stomme kinderen. Een hele bak met snoep, lantaarn bij het tuinpad en de lamp bij de voordeur aan en er komt nog geen hond aan de deur. Ik heb wel 35 kinderen zien lopen maar er kwamen maar 5 aan de deur.
Ik wist niet dat dat vandaag was Na de eerste keer aanbellen dus maar de bel eruit getrokken en het licht beneden uit gedaan, moet toch in bed liggen en steeds opstaan is behoorlijk pijnlijk..

OT: cola
Goodbyedinsdag 11 november 2008 @ 21:19
Zuurkoolstamppot!

Ik heb één zak snoep in huis voor het geval dat. Maar zoals verwacht is er niemand langsgekomen (doodlopend straatje). Des te meer voor mij
K-maildinsdag 11 november 2008 @ 21:19


Was echt lekkur! Is uit nieuwe boek van JO, maar staat ook op de site van Ministry of Food! (inc flimpje etc)
Goodbyedinsdag 11 november 2008 @ 21:21
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 21:19 schreef K-mail het volgende:
[ afbeelding ]

Was echt lekkur! Is uit nieuwe boek van JO, maar staat ook op de site van Ministry of Food! (inc flimpje etc)
Binnen hoeveel tijd bezorgt u?
#ANONIEMdinsdag 11 november 2008 @ 21:39
Ik had ziekenbezoek, dus samen makkelijk gegeten: bietensalade met geitenkaas en appel en een afbakbroodje met roomboter. Was lekker.
Adelantedinsdag 11 november 2008 @ 21:50
hopjesvla
Tezzdinsdag 11 november 2008 @ 22:52
Ik was op de hollandse toer vandaag: bloemkool met kaassaus, aardappels met jus en een gehaktbal. Was erg lekker moet ik zeggen!
FutureFairytaledinsdag 11 november 2008 @ 23:10
Pittige hutspot met shoarma
DarkElfdinsdag 11 november 2008 @ 23:16
Ik heb net tomaatjes de oven ingegooid zodat ik morgen lekkere gedroogde tomaatjes heb

Daarbij gril ik dan een biefstukje, die ik daarna lekker in de olijfolie/knoflook en citroen marineer...

en in the end wordt het dun gesneden biefstuk met een salade met sla/gedroogde tomaatjes/mozzarella/ zwarte olijven enzo...
Windigowoensdag 12 november 2008 @ 07:14
Nu thee om wakker te worden en geroosterd brood met geitenkaas
draculettetjewoensdag 12 november 2008 @ 07:32
voor vanavond staat er macroni op het menu
KiwiTjuHhwoensdag 12 november 2008 @ 08:37
Yoghurt met muesli en kop thee
motorbloempjewoensdag 12 november 2008 @ 08:38
vriendlief heeft de verkeerde krieltjes gehaald (voorgekookt, uit de koeling, geschild ) in plaats van in de schil, vers maar daar ga ik vanavond maar iets mee doen dan met erbij een hamburger
Mini_rulezwoensdag 12 november 2008 @ 10:25
Net een kom Brinta op.
Vanavond wordt het kipfilet met een übergezond prutje van heel veel groente: champignons, tomaat, courgette, aubergine en paprika (en knoflook en ui voor mij). Witte rijst voor ziek vriendje, brood voor mij.

Nu eerst aan de koffie.
NutKeeswoensdag 12 november 2008 @ 10:46
Vanavond een stukje panga vis in de pan en wat roerbakgroenten met noedels of mie erbij.
Zo-is-datwoensdag 12 november 2008 @ 10:48
Nu een kop thee! Vanochtend een schaaltje yoghurt met wintercruesli met speculaas en een beker melk
#ANONIEMwoensdag 12 november 2008 @ 11:05
Veel water
_Hestia_woensdag 12 november 2008 @ 12:07
1 snee brood met cervelaatworst en 1 snee met paturain light
Jarnowoensdag 12 november 2008 @ 12:10
Vanochtend vroeg: een boterham (volk.) met fricandeau (sorry SHE, was vergeten eieren te koken!)
Rond 9 uur: een Vitalinea yoghurtje + mando.

Straks 2 boterhammen met pindakaas en vanavond ehhhhhhhhh. Goeie vraag. Vrouwlief is onverwachts toch thuis dus we moeten nog wat verzinnen.
lies1947woensdag 12 november 2008 @ 12:15
stamppot zuurkool, altijd goed. er blijft vast wel een kliekje over om morgen op te bakken, nog beter!!!!
HaverMoutKoekjewoensdag 12 november 2008 @ 12:22
net rauwkost en 2 boterhammen met gebakken ei gegeten, ga zo nog wat halen want nog steeds honger
KiwiTjuHhwoensdag 12 november 2008 @ 12:38
Nu een kaascroissantje.

Vanavond eten we shoarma met champignons, aardappelschijfjes en sla
Blueswoensdag 12 november 2008 @ 12:54
DarkElfwoensdag 12 november 2008 @ 12:56
kopje bouillon en een broodje kaas.

Vanochtend een banaan/sinaasappel/yoghurt smoothie gemaakt als ontbijt
#ANONIEMwoensdag 12 november 2008 @ 13:00
Lunch was een bruin bolletje jong belegen kaas met mosterd, een wit bolletje zalmsalade, een kop broccolisoep en een flesje cola
Xenniawoensdag 12 november 2008 @ 13:16
Kippepoot en een salade met chorizo van de AH
Fuentewoensdag 12 november 2008 @ 13:22
Nu: pepernoten.
Vanavond: Oosterse wraps.
Karinawoensdag 12 november 2008 @ 13:34
Zojuist op mijn werk wat bij de snackbar besteld, we wilden eigenlijk pizza, maar de enige die hier in de buurt bezorgt had een minimumbedrag van 50 Euro.

Nu gegeten: patatje met en een frikandel speciaal.
Vanavond een sneetje brood denk ik.
LastRequestwoensdag 12 november 2008 @ 16:31
Even tussendoor twee volkorenboterhammen met in wat oestersaus gebakken portobello's
Straks eet ik bij een vriendin..
Patries86woensdag 12 november 2008 @ 16:55
Spinazieschotel, met daarin

Aardappels,spinazie, ei, ham, uitjes
Tezzwoensdag 12 november 2008 @ 17:29
bami, fouyounghai, babipangang, mini loempia, satestokje also known as voordeelmenu A.

Het was redelijk te eten, maar vooral makkelijk.
LastRequestwoensdag 12 november 2008 @ 17:33
quote:
Op woensdag 12 november 2008 17:29 schreef Tezz het volgende:
also known as voordeelmenu A.

Ik dacht al goh das wel een typisch menu.
Muckwoensdag 12 november 2008 @ 17:55
Nu een groot glas hele koude cola, straks een gemarineerd varkenshaasje met rosti en een salade met eendenborst, mozzarella en een fijne dressing (ik bedenk ter plekke wat daar in gaat, haha)
_Hestia_woensdag 12 november 2008 @ 18:23
aardappelpartjes, 2 cordon bleu sticks en doperwtjes en worteltjes
Tvrb0Jugendwoensdag 12 november 2008 @ 18:23
Ik krijg zodirekt varkenskipfileetjes met sate en brood
marcb1974woensdag 12 november 2008 @ 18:26
Zalm, aardappelpuree, witte tuinbonen.
#ANONIEMwoensdag 12 november 2008 @ 18:38
Vanavond boerenkool met aardappel en (vegetarische) rookworst
renzellwoensdag 12 november 2008 @ 19:05
Gnocchi met thijm, gekruide lamsboutjes , geroosterde cherrytomaatjes, peultjes en een spinaziesalade met rode ui en geitenkaas. Onwaarschijnlijk lekker was het!
Adelantewoensdag 12 november 2008 @ 19:08
quote:
Op woensdag 12 november 2008 12:10 schreef Jarno het volgende:
Vanochtend vroeg: een boterham (volk.) met fricandeau (sorry SHE, was vergeten eieren te koken!)
Rond 9 uur: een Vitalinea yoghurtje + mando.

Straks 2 boterhammen met pindakaas en vanavond ehhhhhhhhh. Goeie vraag. Vrouwlief is onverwachts toch thuis dus we moeten nog wat verzinnen.
Respect J, ik zou om 16n uur van m'n stoel af tyfen met zo weinig voedingswaarde Heeft SHE geen HE dieet i.p.v. die vrouwenporties
-Mellow-woensdag 12 november 2008 @ 19:13
quote:
Op woensdag 12 november 2008 19:05 schreef renzell het volgende:
Gnocchi met thijm, gekruide lamsboutjes , geroosterde cherrytomaatjes, peultjes en een spinaziesalade met rode ui en geitenkaas. Onwaarschijnlijk lekker was het!
mèn, jij maakt altijd zo vééél

OT: ik haal zo een lam-aubergineprutje uit de vriezer, maar eerst van mijn langevinger-probeersel proeven
renzellwoensdag 12 november 2008 @ 19:18
En voor Julius had ik vissticks met broccoli en pasta.

Ik sla door als ik de hele dag 'opgelet' heb met eten. Dan verdíen ik gewoon veel!
Fuentewoensdag 12 november 2008 @ 19:19
quote:
Op woensdag 12 november 2008 19:13 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

mèn, jij maakt altijd zo vééél lekker!


numero_unowoensdag 12 november 2008 @ 19:34
Zelf gemaakte hamburgers
Jarnowoensdag 12 november 2008 @ 19:58
Grooooote bak salade gedaan zojuist, met gerookte kip enzo.

Straks nog een ei en naar bed.
ColdFeetwoensdag 12 november 2008 @ 20:04
quote:
Op woensdag 12 november 2008 19:58 schreef Jarno het volgende:
Grooooote bak salade gedaan zojuist, met gerookte kip enzo.

Straks nog een ei en naar bed.
Ben je aan het lijnen met SHE?

Zo, de tomatensoep (met idioot veel knoflook, witte wijn en een berg verse tomaten) is bijna klaar met pruttelen. Erdoor gescheurd basilicum en uitgebakken pancetta
Uierboordwoensdag 12 november 2008 @ 20:11
Tomatensoep, kofte smyrna, turkse worst en ciabatta
Jarnowoensdag 12 november 2008 @ 20:11
Schuldig. CF.
DarkElfwoensdag 12 november 2008 @ 20:12
oh klinkt lekker CF, is t een recept of zelf bij elkaar gegooid?

Ik heb net een grote bak salade op en zit nu aan een heerlijk glas Rioja
ColdFeetwoensdag 12 november 2008 @ 20:16
quote:
Op woensdag 12 november 2008 20:11 schreef Jarno het volgende:
Schuldig. CF.


DE, nee, gewoon eigen bedenkseltje. Nou ja, ik maak mijn basis-tomatensaus ook meestal op die manier, maar dan met blikken tomaten ipv verse.

Erbij heb ik nog een kliekje spaanse tortilla met aardappel, courgette, groene paprika, tomaat en parmezaanse kaas. En notenciabatta's.
Trustenwoensdag 12 november 2008 @ 21:44
Suzuki
Griekse yoghurt met honing en walnoten
#ANONIEMwoensdag 12 november 2008 @ 21:47
quote:
Op woensdag 12 november 2008 21:44 schreef Trusten het volgende:
Suzuki
Griekse yoghurt met honing en walnoten
Je eet een auto?
#ANONIEMwoensdag 12 november 2008 @ 21:58
Aardappelpuree met knoflook. Lamsbout en broccoli erbij.
Trustenwoensdag 12 november 2008 @ 21:59
quote:
Op woensdag 12 november 2008 21:47 schreef Razztwizzle het volgende:
Je eet een auto?
Ja Suzuki Swift met ketchup...lekker joh

Nee, het is grieks (gekruid gehakt) het heet ook wel Soutzoukakia
uniekhoornwoensdag 12 november 2008 @ 23:37
Vandaag was het: witte rijst, calve satesaus (vind ik de enige lekkere), varkenshaas en spruitjes... wat een heerlijke combi was dat!

Morgen:
Stoofpotje met dit keer donker bier en riblappen enzo, met daarbij rode kool en ovenfrietjes.
#ANONIEMdonderdag 13 november 2008 @ 07:45
De dag begint met een kop koffie
-Mellow-donderdag 13 november 2008 @ 09:58
hier staat vanvond op het menu:

Uiensoep

Osso buco, paddo-risotto en een salade met rucola, tomaat, pijnboompitten en pecorino + een dressing van olijfolie en balsamico.

En als toetje tiramisu

lies1947donderdag 13 november 2008 @ 10:55
kip-curry, met rijst, papadums en chutney
Windigodonderdag 13 november 2008 @ 11:53
Nu een pistoletje geitenkaas en een bakje special K rode vruchten. Kop thee erbij.

Vanavond zelfgebakken shoarma met zelfgemaakte knoflooksaus
DarkElfdonderdag 13 november 2008 @ 12:29
quote:
Op donderdag 13 november 2008 09:58 schreef -Mellow- het volgende:
hier staat vanvond op het menu:

Uiensoep

Osso buco, paddo-risotto en een salade met rucola, tomaat, pijnboompitten en pecorino + een dressing van olijfolie en balsamico.

En als toetje tiramisu

getsie wat vervelend voor je
DarkElfdonderdag 13 november 2008 @ 12:30
Ik heb nu karnemelk had ik zo'n zin in ineens...

Vanavond maak ik een gegrilde tomatensoep en eet erbij insalata caprese met buffelmozzarella
Sorbootjedonderdag 13 november 2008 @ 12:32
Ik heb nog een zak spinazie die op moet, maar ik heb helemaal geen zin in iets met spinazie.

Dus ik weet 't nog niet.

Nu een appel.
ColdFeetdonderdag 13 november 2008 @ 12:49
quote:
Op donderdag 13 november 2008 12:32 schreef Sorbootje het volgende:
Ik heb nog een zak spinazie die op moet, maar ik heb helemaal geen zin in iets met spinazie.

Kom maar door, ik ben dol op spinazie
Spinazierisotto? Soep van zoete aardappel en kikkererwten met spinazie? Spinaziesalade? Cannelloni's met spinazie en ricotta? Curry met spinazie en paprika?

Boterham met pindakaas en chilisaus, hier
Mini_rulezdonderdag 13 november 2008 @ 12:51
Spinaziestamppot is ook een goeie.
DarkElfdonderdag 13 november 2008 @ 12:52
mmm spinaziesoep of spinazie met pijnboompitten, knoflook en rozijnen of spinaziequiche

kortom: spinazie
ColdFeetdonderdag 13 november 2008 @ 12:57
quote:
Op donderdag 13 november 2008 12:51 schreef Mini_rulez het volgende:
Spinaziestamppot is ook een goeie.
Met gekookt ei en zoetzuur gebakken paprikaatjes Of idd zo gewokt, wat DE zegt... Hemel, ik ben dol op spinazie
Sorbootjedonderdag 13 november 2008 @ 12:58
Ik weet het, spinazie is lekker... maar ik heb er gewoon geen zin in en zelfs lekkere spinazierecepten opzoeken helpt niet. Zin máken werkt kennelijk alleen bij sex


Ik heb wel zin in Sushi en dat ga ik morgen maken (maar dan met stokjes)
motorbloempjedonderdag 13 november 2008 @ 13:04
spinazie
numero_unodonderdag 13 november 2008 @ 15:03
bak sla nu en vanavond ga ik bij vrienden eten dus ik laat me verrassen
coltje87donderdag 13 november 2008 @ 15:18
Ik heb een verlanglijstje doorgegeven, wedden dat er niks van terecht komt?

OT: kop koffie
Tvrb0Jugenddonderdag 13 november 2008 @ 15:32
weer varkenskipfileetjes

Maar wel vet lekker altijd. Met chicken tonight vanavond.
Mirjamdonderdag 13 november 2008 @ 15:33
quote:
Op donderdag 13 november 2008 15:32 schreef Tvrb0Jugend het volgende:
varkenskipfileetjes
whut?
Tvrb0Jugenddonderdag 13 november 2008 @ 15:35
Varkenskipfileetjes is gewoon varkensvlees maar dan in stukjes gesneden zeg maar. Geen botjes of dingetjes.
Mirjamdonderdag 13 november 2008 @ 15:37
quote:
Op donderdag 13 november 2008 15:35 schreef Tvrb0Jugend het volgende:
Varkenskipfileetjes is gewoon varkensvlees maar dan in stukjes gesneden zeg maar. Geen botjes of dingetjes.
da's gewoon varkensvlees in stukjes dus?
Tvrb0Jugenddonderdag 13 november 2008 @ 15:38
nee een soort lapjes net als gewone kipfilet maar dan van varkensvlees
Trustendonderdag 13 november 2008 @ 15:45
quote:
Op donderdag 13 november 2008 15:38 schreef Tvrb0Jugend het volgende:
nee een soort lapjes net als gewone kipfilet maar dan van varkensvlees
varkensfiletlapjes?
Tvrb0Jugenddonderdag 13 november 2008 @ 15:47
ja, zoiets en dan in chicken tonighte saus.
Adelantedonderdag 13 november 2008 @ 15:51
rare beesten kweken ze toch tegenwoordig, varkenskippen
-Mellow-donderdag 13 november 2008 @ 15:52
wehehe
Mirjamdonderdag 13 november 2008 @ 15:52
quote:
Op donderdag 13 november 2008 15:51 schreef Adelante het volgende:
rare beesten kweken ze toch tegenwoordig, varkenskippen
my thought excactly
Tvrb0Jugenddonderdag 13 november 2008 @ 15:53
hoe heet het dan?
KiwiTjuHhdonderdag 13 november 2008 @ 15:53
Vanavond eten we stampot bruine bonen, verse worst en een slavink
Mirjamdonderdag 13 november 2008 @ 15:53
quote:
Op donderdag 13 november 2008 15:53 schreef Tvrb0Jugend het volgende:
hoe heet het dan?
kijk eens op de verpakking?
Tvrb0Jugenddonderdag 13 november 2008 @ 15:55
slagerij Hans de Ridder

Varkenslappies zegt mn moeder net trouwens sorrie hoor
Adelantedonderdag 13 november 2008 @ 15:56
Mirjamdonderdag 13 november 2008 @ 15:56
quote:
Op donderdag 13 november 2008 15:55 schreef Tvrb0Jugend het volgende:
slagerij Hans de Ridder

Varkenslappies zegt mn moeder net trouwens sorrie hoor
heb je vandaag toch weer wat geleerd
Tvrb0Jugenddonderdag 13 november 2008 @ 15:57
Okee dan

We eten varkenslappies in chicken tonighte saus hawai
Adelantedonderdag 13 november 2008 @ 16:00
maar ehm, dan chicken tonight, waar is de kip dan?
Tvrb0Jugenddonderdag 13 november 2008 @ 16:03
die komt zaterdag met de donald duck

ik weet niet man
#ANONIEMdonderdag 13 november 2008 @ 16:33
Glaasje cola
Tezzdonderdag 13 november 2008 @ 16:55
Ik trok vanmorgen de diepvries open en daar vond ik gehakt, gehakt of gehakt. Dus het wordt: gehakt!

Ik heb rundergehakt en daar kneed ik zometeen hamburgers van (met wat feta en verse kruiden erdoor). Daarbij komen aardappelpartjes uit de oven met knoflook en erwten en wortels.
Mini_rulezdonderdag 13 november 2008 @ 17:01
Varkenskipfilet is nog niet eens zo onlogisch als je denkt aan varkenspoulet.

Ontopic: vriendje gaat vanavond voor het eten zorgen, dus ik laat me verrassen.
Jurkdonderdag 13 november 2008 @ 17:04
Vanavond pompoen-salie-ricottalasagne. Ik ben benieuwd....
LastRequestdonderdag 13 november 2008 @ 17:28
Biefstuknoodlesoep.. zo lekkerrr.. met veel garam massala
venomsnakedonderdag 13 november 2008 @ 17:33
Hutspot met rookworst.

#ANONIEMdonderdag 13 november 2008 @ 17:36
Lasagne
Fuentedonderdag 13 november 2008 @ 19:22
Thaise curry, was erg lekker!
Tristessadonderdag 13 november 2008 @ 19:44
Yes! Zometeen hartige taart .