abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65356074
Het is zeker niet duur en vast erg lekker: http://wildernisvlees.nl/
pi_65414080
quote:
Assortiment

Wij bieden wildernisvlees aan in verpakte ingevroren pakketten, losse pakjes vlees of grotere hoeveelheden vers vlees die u zelf inpakt. Zelf inpakken kan alleen als u het bij de slager in Overlangel afhaalt.

Pakketten rund:
20,4 kilo gemengd: ¤ 11,05/kg ¤ 225,00
10,2 kilo gemengd: ¤ 11,75/kg ¤ 120,00
5,3 kilo gemengd: ¤ 13,25/kg ¤ 70,00
5,0 kilo stoofvlees: ¤ 12,00/kg ¤ 60,00
5,0 kilo tartaar: ¤ 10,00/kg ¤ 50,00
5,0 kilo gehakt: ¤ 9,00/kg ¤ 45,00
5,0 kilo vlugklaar: ¤ 10,00/kg ¤ 50,00
4,3 kilo worst: ¤ 9,25/kg ¤ 40,00
4,3 kilo beefburgers: ¤ 10,50/kg ¤ 45,00
5,0 kilo runderhart: ¤ 3,60/kg ¤ 18,00


Pakketten paard:
5 kilo gemengd paard: ¤ 11,00/kg ¤ 55,00
10 kilo gemengd paard: ¤ 9,50/kg ¤ 95,00


Zelf inpakken: koelvers vlees
25 kilo gemengd: ¤ 10,00/kg ¤ 250,00
50 kilo gemengd: ¤ 9,20/kg ¤ 460,00
100-150 kilo gemengd: ¤ 8,00/kg
150-200 kilo gemengd: ¤ 7,50/kg

Losse pakjes:
rundertong: ¤ 9,00/kg (hele tong)
runderlever ¤ 6,00/kg
schenkel: ¤ 8,00/kg
hart: ¤ 3,50/kg
beefburgers ¤ 2,30 per twee
Wou dat ik daar het geld voor had, ik word zo blij van buitenbeestjes.
Sweet and innocent...
pi_65414235
Anyway, mijn eten voor deze week:

Chinese kool-paprika-kip met sesam en witte rijst (nog steeds)
Zelfgemaakte pizza met mozerella of tonijn en garnalen
Koolraappuree met entrecot en paddestoelen
Preiquiche met soep
Gewokte paksoi met witvis en rijst
Roergebakken spruiten, krieltjes, spek en ui.
Sweet and innocent...
pi_65414493
Da's niet eens zo heel duur, maar wat moet je met 5 kilo vlees.
Maar goed, het biologisch vlees van AH heeft toch ook wel een redelijk leven, hoop ik?

Ontopic, ons eten voor de komende week:
- aardappels met rundertartaar en sperziebonen + salade
- morgen eten met huisgenoten van vriendje dus geen idee
- frittata met wokgroente en brood
- vegetarische chili, ook met wokgroente want die is in de Bonus
- pannenkoeken met banaan, salade
Are you pondering what I'm pondering?
pi_65414862
quote:
Op maandag 26 januari 2009 11:50 schreef Mini_rulez het volgende:
Da's niet eens zo heel duur, maar wat moet je met 5 kilo vlees.
Vriezer!
pi_65415028
quote:
Op maandag 26 januari 2009 12:02 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Vriezer!
Ja, maar dan nog... Wij eten met z'n tweeën meestal zo'n 250 gram vlees, dan kun je er dus 20 keer van eten!
Are you pondering what I'm pondering?
pi_65415555
quote:
Op maandag 26 januari 2009 12:07 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Ja, maar dan nog... Wij eten met z'n tweeën meestal zo'n 250 gram vlees, dan kun je er dus 20 keer van eten!
Ja, relaxt toch? Hoef je voorlopig niet te halen. En in de vriezer kun je vlees ongeveer een jaar bewaren.
pi_65415647
quote:
Op maandag 26 januari 2009 12:26 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ja, relaxt toch? Hoef je voorlopig niet te halen. En in de vriezer kun je vlees ongeveer een jaar bewaren.
Drie maanden... en bij bijv. kip merk ik wel dat het vlees er erg snotterig van wordt.
quote:
Hoe lang kan ik vlees in de diepvries bewaren?
Dat hangt af van de capaciteit van uw diepvriezer:
* - 6o C of lager:
Ongeveer een week

* - 12o C:
Circa een maand

* - 18o C:
Drie maanden

* - 18o C of lager:
Drie maanden. Bovendien kunt u kleine hoeveelheden zelf invriezen.
Bron is bluezz

Andere bron:
quote:
Vleeswaren
Koelkast maximaal 7 ºC Diepvries -18 ºC
Bacon, Cervelaatworst, Ontbijtspek, Rookvlees
(Gezouten Vleeswaren) 1 week 1 - 3 maanden
Boterhamworst, Gebraden Gehakt, Gekookte Worst
Gelderse worst, Leverkaas, (Smeer) Leverworst
(Gekookte Vleeswaren) 4 dagen 3 maanden
Casselerrib, Ham, Kipfilet 4 dagen 3 maanden
Fricandeau, Rosbief 2 dagen 3 maanden
Filet Américain dag van aankoop niet bewaren!
http://eten-en-drinken.in(...)lang-welke-plek.html
pi_65415798
Voor sommige gerechten is het toch niet meer zo lekker als het uit de vriezer komt. Maar goed, met gehakt of stoofvlees moet het nog wel kunnen. Ik zie nu pas dat er ook een optie gemengd vlees is, wel handig dat je niet per se 5kg van hetzelfde hoeft te nemen.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_65415985
quote:
Op maandag 26 januari 2009 12:29 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Drie maanden... en bij bijv. kip merk ik wel dat het vlees er erg snotterig van wordt.
Nou... De boer waar ik vroeger vaak kwam liet jaarlijks een jonge stier slachten en daar aten ze toch echt een jaar van. En het smaakte altijd voortreffelijk. Die drie maanden is vast gebaseerd op de stadsmenselijke angsten voor bacteriën en andere enge dingen in voedsel.
  dinsdag 27 januari 2009 @ 18:24:13 #191
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65463769
Je zou het haast vergeten in het paardenvleesgeweld, maar ik heb deze week ook een weekmenu!

Zaterdag:
Quiche met courgette, artisjok en kip

Zondag:
Spruitjesgratin met aardappeltjes uit de oven

Maandag:
Bedrijfshockey: restje quiche

Dinsdag:
Uit eten met R.

Woensdag:
Gewokte biefreepjes met broccoli en noodles

Donderdag:
Provencaalse runderreepjes met wortel en venkel

Vrijdag:
Gegrilde rest-groenten met zoete aardappel

Ik ben best een beetje trots op mezelf
Nulla verba sed acta
pi_65464003
Mijn lijstje deze week:

Maandag
Lasagne met courgette en geitenkaas (restje voor de lunch morgen)

Dinsdag
Quiche spinazie-ricotta-geitenkaas (samen met vriend)

Woensdag
Stoofpannetje met kikkererwten en feta en tomaat en pitabroodjes

Donderdag
Stoofpannetje met kabeljauw, krieltjes, broccoli en mosterdsaus

Vrijdag
Uit eten, sushi

Zaterdag
Stoofpannetje met kikkererwten en pompoen en tomaat

Zondag
Soep met een (bruin) broodje
pi_65582572
En daar gaan we weer.

zaterdag (vriendin komt eten)
lamshaasjes in honing-tijmsaus
gegrilde groenten

zondag
kippensoep
stokbrood met kruidenboter
salade

maandag
kikkererwtenschotel met sucuk (Turkse knoflookworst)

dinsdag
roerbakschotel met kip

woensdag
Indiase besan-pannekoeken met chutney
linzensoep

donderdag
paddestoelenrisotto
tartaartje o.i.d.

vrijdag
gegrilde groenten
kebabgehaktballetjes
pi_65583371
Boodschappenlijstje is ook weer gemaakt. Een tijdlang ging ik op zaterdag naar de markt, maar dat kostte zoveel tijd. En in de winter vind ik dat sowieso minder relaxt. Dus nu ga ik naar een winkelcentrum waar een Turkse supermarkt, een Aldi, een AH en een bakker bij elkaar zitten. Boodschappen doen voor de hele week kost me zo nog maar een uurtje.
  vrijdag 30 januari 2009 @ 23:08:54 #195
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65583429
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 23:07 schreef Isegrim het volgende:
Boodschappenlijstje is ook weer gemaakt. Een tijdlang ging ik op zaterdag naar de markt, maar dat kostte zoveel tijd. En in de winter vind ik dat sowieso minder relaxt. Dus nu ga ik naar een winkelcentrum waar een Turkse supermarkt, een Aldi, een AH en een bakker bij elkaar zitten. Boodschappen doen voor de hele week kost me zo nog maar een uurtje.
Ik ga morgen weer puzzelen. Vorige week voor minder dan 30 euro boodschappen gedaan, de hele week netjes aan het menu gehouden, heerlijk gegeten, 0 tripjes AH en 0 magnetronmaaltijden deze week .

Oh, en ik ga wel naar de markt, ik houd van de markt!
Nulla verba sed acta
pi_65583462
Ik houd ook van de markt, maar ik houd er niet van om 1/4 van mijn weekend kwijt te zijn aan het doen van boodschappen. Ik heb al zo weinig vrije tijd.
pi_65583491
Oh, en voor minder dan dertig euro kan ik echt niet een week eten, daar doe ik twee tot drie dagen mee.
  vrijdag 30 januari 2009 @ 23:14:21 #198
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65583606
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 23:11 schreef Isegrim het volgende:
Oh, en voor minder dan dertig euro kan ik echt niet een week eten, daar doe ik twee tot drie dagen mee.
Maar ik woon (en eet) alleen, dat scheelt. En ik heb een grote voorraadkast, en heel veel kruiden. En ik lunch elke dag op kantoor, dat helpt ook.

Vroegah, toen ik nog geen weekmenu's deed vorige week dus was ik ook zeker 10 euro per keer kwijt bij de AH, waar ik om de dag kwam. Oh, en op vrijdag eet ik normaalgezien dus echt ofwel niets, ofwel ongezond als ik thuis kom van de borrel, en nu heb ik gewoon lekker en gezond gegeten. Ik ben echt helemaal om!
Nulla verba sed acta
pi_65583651
Ik durf te wedden dat ik een grotere voorraad kruiden heb dan jij. Ik own iedereen wat kruiden betreft.
  vrijdag 30 januari 2009 @ 23:18:04 #200
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65583711
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Ik durf te wedden dat ik een grotere voorraad kruiden heb dan jij. Ik own iedereen wat kruiden betreft.
Ja maar, ja maar, ik ben alleen! Telt dat voor bonuspunten?! En ik heb in de vensterbank al zeker een jaar een mislukt "kweek je eigen munt"project staan, maar ben te lui om het weg te gooien (terwijl de eigen munt inmiddels al lang in de tuin staat...).

En mijn intense voorliefde voor spruitjes en winterwortels maakt koken in de winter natuurlijk ook al goedkoper!
Nulla verba sed acta
pi_65583774
Spruitjes en wortels.

Kruidenplantjes heb ik opgegeven, ze gaan altijd dood of worden te snel kaal. Ik koop gewoon verse bosjes en mik die in de vriezer. Smaak blijft die van verse kruiden, maar het is veel handiger.
  zaterdag 31 januari 2009 @ 11:08:42 #202
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65590629
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 23:20 schreef Isegrim het volgende:
Spruitjes en wortels.

Kruidenplantjes heb ik opgegeven, ze gaan altijd dood of worden te snel kaal. Ik koop gewoon verse bosjes en mik die in de vriezer. Smaak blijft die van verse kruiden, maar het is veel handiger.
Zo, ik ben weer uitgepuzzeld. Het puzzelen kost nu nog meer tijd dan het boodschappen doen zo'n beetje, maar ik heb goede hoop dat dat ooit beter wordt.. Maar goed, komt 'ie:

Zaterdag:

Tajine met kip, vijgen en broccoli en couscous

Zondag:

Spruitjesstamppot met gember

Maandag:

Kip met gele paprika courgette en sesam en noodles

Dinsdag:

Venkelpasta met camembert

Woensdag:

Uit eten met mijn Schwester en Vati

Donderdag:

Gegrilde groenten (omdat de markt altijd zoveel spannende groenten heeft) met zoete aardappel

Vrijdag:

Jaarclubborrel

En: wederom spruitjes .
Nulla verba sed acta
pi_65593071
Zaterdag
Canard d'orange (eendenborst met sinassappelsaus)
Toscaanse aardappelpartjes
Boeren Salade

Zondag
Gewokte pinda-nasi met koriander

Maandag
Quesadilla's met ham en courgette

Dinsdag
Las Vegas Nachos (ui/gele en rode paprika/ jalepeno's /gehakt / nacho chips / taco kruiden / geraspte kaas )

Woensdag
Groenteschotel met worstjes

Donderdag
Ecchillada's met kaas

Vrijdag
Entrecote met salade en aardappelwafeltjes ofzo (moet ik nog halen)
pi_65593907
Zaterdag
Frietjes met satesaus met een frikandel en nog iets, weet nog niet wat.

Zondag
Gebakken aardappeltjes met paprika en champignons en een hamburger

Maandag
Macaronischotel , lekker met verse groente

Dinsdag
Boerenkoolstamp met worst en piccalilly

Woensdag
Pasta met kruidenkaas en ham en champignons

Donderdag
Aardappels met bloemkool ( met kaassaus ) en een kipkaasrol

Vrijdag
Gebakkenaardappeltjes met spekjes en kruidenboter, met een kip hawai ( kipfilet met annenas en kaas ) en wortels.
pi_65607060
Onze gerechten voor de komende week:

- pizza, bodems van AH zelf belegd dus half zelfgemaakt (vandaag gehad)
- vegetarische chili met stokbrood
- hamburgers
- aardappels met bio-rundervink en broccoli
- kaas/spinazie-tortellini met rode saus
- ciabatta met gebakken vis en sla
Are you pondering what I'm pondering?
  zondag 1 februari 2009 @ 09:38:07 #206
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_65616042
Weer zondag, dus ook hier weer een weekmenu:

- vegetarische groentensoep, stokbrood, kaasjes
- gebakken krieltjes, tartaar, salade
- broodjes met zelfgemaakte salades en sapje
- vegetarische nasi met ei
- gekookte aardappelen, spinazie, vis
- vegetarische chili, stokbrood
- pasta met gehakt, berg groenten en rode saus
Geluk is een richting, geen punt
pi_65764280
Ik doe ook maar eens mee, te beginnen met vandaag:

- gegratineerde tortilla's, gevuld met bonenprutje, paprika, tomaatjes, bosui en veg. gehakt
- linzensoep met stokbrood en smeerseltje
- risotto met gemengde paddenstoelen en spinazie
- kaas/tomatentaart met rucolasalade
- zuurkool met veggie worstje
- stoofpotje van kikkererwten met couscous
- noodles met paprika, brocolli, rode ui, tauge, hoisin saus en sesamzaadjes
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_65766245
Deze week was/is het:

Maandag: Nasi met zelfgemaakte sate
Dinsdag: zuurkool ovenschotel
Woensdag:gewokte spruitjes met spekjes en aardappeltjes
Donderdag: kip tandori
Vrijdag: Pasta met tomaten en gorgozolasaus
Zaterdag: ovenfrietjes met varkenshaas en satesaus, groente gewoon losgesneden tomaatjes en komkommer
Zondag: gebakken aardappeltjes, viscuisine en groenten (moet even in de vriezer loeren)
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
  donderdag 5 februari 2009 @ 18:04:47 #209
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_65774344
@ mjan, heb je een recept van die linzensoep? Ik heb 't weleens gemaakt maar was niet echt lekker...
Geluk is een richting, geen punt
pi_65774714
Er zijn veel lekkere linzensoepen. Afrikaans, Indiaas, Marokkaans...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')