abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65583774
Spruitjes en wortels.

Kruidenplantjes heb ik opgegeven, ze gaan altijd dood of worden te snel kaal. Ik koop gewoon verse bosjes en mik die in de vriezer. Smaak blijft die van verse kruiden, maar het is veel handiger.
  zaterdag 31 januari 2009 @ 11:08:42 #202
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65590629
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 23:20 schreef Isegrim het volgende:
Spruitjes en wortels.

Kruidenplantjes heb ik opgegeven, ze gaan altijd dood of worden te snel kaal. Ik koop gewoon verse bosjes en mik die in de vriezer. Smaak blijft die van verse kruiden, maar het is veel handiger.
Zo, ik ben weer uitgepuzzeld. Het puzzelen kost nu nog meer tijd dan het boodschappen doen zo'n beetje, maar ik heb goede hoop dat dat ooit beter wordt.. Maar goed, komt 'ie:

Zaterdag:

Tajine met kip, vijgen en broccoli en couscous

Zondag:

Spruitjesstamppot met gember

Maandag:

Kip met gele paprika courgette en sesam en noodles

Dinsdag:

Venkelpasta met camembert

Woensdag:

Uit eten met mijn Schwester en Vati

Donderdag:

Gegrilde groenten (omdat de markt altijd zoveel spannende groenten heeft) met zoete aardappel

Vrijdag:

Jaarclubborrel

En: wederom spruitjes .
Nulla verba sed acta
pi_65593071
Zaterdag
Canard d'orange (eendenborst met sinassappelsaus)
Toscaanse aardappelpartjes
Boeren Salade

Zondag
Gewokte pinda-nasi met koriander

Maandag
Quesadilla's met ham en courgette

Dinsdag
Las Vegas Nachos (ui/gele en rode paprika/ jalepeno's /gehakt / nacho chips / taco kruiden / geraspte kaas )

Woensdag
Groenteschotel met worstjes

Donderdag
Ecchillada's met kaas

Vrijdag
Entrecote met salade en aardappelwafeltjes ofzo (moet ik nog halen)
pi_65593907
Zaterdag
Frietjes met satesaus met een frikandel en nog iets, weet nog niet wat.

Zondag
Gebakken aardappeltjes met paprika en champignons en een hamburger

Maandag
Macaronischotel , lekker met verse groente

Dinsdag
Boerenkoolstamp met worst en piccalilly

Woensdag
Pasta met kruidenkaas en ham en champignons

Donderdag
Aardappels met bloemkool ( met kaassaus ) en een kipkaasrol

Vrijdag
Gebakkenaardappeltjes met spekjes en kruidenboter, met een kip hawai ( kipfilet met annenas en kaas ) en wortels.
pi_65607060
Onze gerechten voor de komende week:

- pizza, bodems van AH zelf belegd dus half zelfgemaakt (vandaag gehad)
- vegetarische chili met stokbrood
- hamburgers
- aardappels met bio-rundervink en broccoli
- kaas/spinazie-tortellini met rode saus
- ciabatta met gebakken vis en sla
Are you pondering what I'm pondering?
  zondag 1 februari 2009 @ 09:38:07 #206
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_65616042
Weer zondag, dus ook hier weer een weekmenu:

- vegetarische groentensoep, stokbrood, kaasjes
- gebakken krieltjes, tartaar, salade
- broodjes met zelfgemaakte salades en sapje
- vegetarische nasi met ei
- gekookte aardappelen, spinazie, vis
- vegetarische chili, stokbrood
- pasta met gehakt, berg groenten en rode saus
Geluk is een richting, geen punt
pi_65764280
Ik doe ook maar eens mee, te beginnen met vandaag:

- gegratineerde tortilla's, gevuld met bonenprutje, paprika, tomaatjes, bosui en veg. gehakt
- linzensoep met stokbrood en smeerseltje
- risotto met gemengde paddenstoelen en spinazie
- kaas/tomatentaart met rucolasalade
- zuurkool met veggie worstje
- stoofpotje van kikkererwten met couscous
- noodles met paprika, brocolli, rode ui, tauge, hoisin saus en sesamzaadjes
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_65766245
Deze week was/is het:

Maandag: Nasi met zelfgemaakte sate
Dinsdag: zuurkool ovenschotel
Woensdag:gewokte spruitjes met spekjes en aardappeltjes
Donderdag: kip tandori
Vrijdag: Pasta met tomaten en gorgozolasaus
Zaterdag: ovenfrietjes met varkenshaas en satesaus, groente gewoon losgesneden tomaatjes en komkommer
Zondag: gebakken aardappeltjes, viscuisine en groenten (moet even in de vriezer loeren)
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
  donderdag 5 februari 2009 @ 18:04:47 #209
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_65774344
@ mjan, heb je een recept van die linzensoep? Ik heb 't weleens gemaakt maar was niet echt lekker...
Geluk is een richting, geen punt
pi_65774714
Er zijn veel lekkere linzensoepen. Afrikaans, Indiaas, Marokkaans...
pi_65780335
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 18:04 schreef Yvonnetje het volgende:
@ mjan, heb je een recept van die linzensoep? Ik heb 't weleens gemaakt maar was niet echt lekker...
Ik gebruik het recept van Oblivion (deze), heel simpel en lekker
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_65813071
Deze keer maar een kort weekmenuutje want a.s. donderdag t/m zaterdag gaan we naar Dublin.

zaterdag 7 februari
draadjesvlees
ovenaardappeltjes
broccoli

zondag 8 februari
roerbak van kip met paprika en vruchtjes
rijst

maandag 9 februari
kikkererwtenschotel met sucuk

dinsdag 10 februari
Mexicaanse wraps met gehakt, kidneybonen, paprika

woensdag 11 februari
broodje hamburger
salade
pi_65824900
De schade was ditmaal ¤ 65,- maar er zitten ook wat voorraad-dingetjes bij zoals een pak met 12 hamburgers.
pi_65825582
Ik wou dat ik het kon maar dat hele geplan is niks voor mij.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65825725
Grappig om te lezen. Wij doen altijd op vrijdag of zaterdag boodschappen (altijd 's avonds, want dan is de AH hier heerlijk rustig en net bijgevuld ). Maak altijd een weekmenu, maar kom heel vaak op de traditionele menu's uit met veel studentikoze dingen. Afgelopen week:
quote:
Maandag
Spaghetti a la Bolognese
Dinsdag
Nasi met Kroepoek en zelfgemaakte vietnamese loempia's
Woensdag
Hutspot met rookworst en gebakken spekjes
Donderdag
Lasagne
Vrijdag
Chili Con Carne met nachochips en kaas
Zaterdag
Brocolli-kip ovenschotel
Zondag
Vlaamse Frites met Krokante Kipschnitzel op een ciabatta
Echt veel goedkoper dan drie keer per week boodschappen doen en je kunt ook omwisselen per dag natuurlijk
pi_65826561
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 11:58 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik wou dat ik het kon maar dat hele geplan is niks voor mij.
Herkenbaar; ik hou het meestal ook maar een paar weken vol voordat ik weer opgeef. Maar het werkt bij mij studie-bevorderend, omdat ik dan niet meer elke dag uren door m'n kookboeken aan het bladeren ben om te bedenken wat ik vandaag eens zal gaan koken...
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_65827314
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 11:58 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik wou dat ik het kon maar dat hele geplan is niks voor mij.
Dat dacht ik dus ook, maar het bevalt me enorm en levert véél extra vrije tijd op. En aangezien ik binnenkort begin aan een baan met veel meer reistijd, ben ik vooral daar erg blij mee.

Ohhh ik heb vandaag zulke prachtige cherrytomaten gekocht bij de Turk. Tomaten zoals tomaten horen te zijn; dieprood, met een krachtige, kruidige geur. Zo vind je ze niet bij de supermarkt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Isegrim op 07-02-2009 14:46:43 ]
pi_65827376
Doe jij eerst de boodschappen of maak jij eerst het menu?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65828668
Eerst het menu.
pi_65828750
En pas je dat dan aan als je bij een winkel iets tegenkomt wat niet op je lijstje stond maar wat er heel goed uitziet of heel goedkoop is o.i.d. of houd je daar echt aan vast?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65829072
Nee, wel een beetje flexibel omgaan met je boodschappenlijstje natuurlijk. Tenminste, dat doe ik dus.
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_65831589
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 14:51 schreef MinderMutsig het volgende:
En pas je dat dan aan als je bij een winkel iets tegenkomt wat niet op je lijstje stond maar wat er heel goed uitziet of heel goedkoop is o.i.d. of houd je daar echt aan vast?
Nou, vandaag heb ik bijvoorbeeld die cherrytomaten gekocht en die kunnen prima in mijn kikkererwtenschotel. Mijn recepten zijn vaak niet erg vaststaand; ik weet ongeveer wat ik wil gaan eten (bijvoorbeeld gegrilde groenten) en ik laat het deels van het aanbod afhangen wat ik precies koop.
  zaterdag 7 februari 2009 @ 17:45:25 #223
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65831715
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 14:51 schreef MinderMutsig het volgende:
En pas je dat dan aan als je bij een winkel iets tegenkomt wat niet op je lijstje stond maar wat er heel goed uitziet of heel goedkoop is o.i.d. of houd je daar echt aan vast?
Ik plan speciaal voor de "oeh, leuke aanbieding op de markt!" momenten, en voor de restjes groente die ik vaak her en der overhoudt elke week een "geroosterde groenten" dagje. Ook omdat ik het gewoon heel erg lekker vind, geroosterde groenten, en het ideaal om de groentela leeg te maken. Ik heb nog 2 meiraapjes liggen die ik vorige week op de markt kocht. Omdat het zo spannend klonk. Die ga ik morgen maken
Nulla verba sed acta
pi_65831762
Het is heul geen mei.
pi_65832489
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 23:20 schreef Isegrim het volgende:
Spruitjes en wortels.
  zondag 8 februari 2009 @ 11:14:45 #226
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65843957
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 17:48 schreef Isegrim het volgende:
Het is heul geen mei.
Nou ze zien er anders ook in februari prima uit hoor . Ik doe vanavond wel verslag .
Nulla verba sed acta
pi_65844220
Komende week
Spare ribs uit de oven, gebakken aardappeltjes in schil, sla
Gekookte aardappeltjes, broccoli, schnitzel
Spaanse groentetortilla
Wokgroente, runderreepjes, rijst
Wraps met kip en groenten
Aardappels, kiprollade, rode kool
En 1 maal uit eten omdat we 5 jaar samen zijn
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_65844873
quote:
Op zondag 8 februari 2009 11:14 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Nou ze zien er anders ook in februari prima uit hoor . Ik doe vanavond wel verslag .
Ben benieuwd. Ik heb ze ook wel eens gehaald maar ik vond het niks. Maar ik ben sowieso niet zo dol op knollen.
pi_65845815
Ha, wat leuk, ik wil ook mijn weeklijstje posten, heb gister voor het eerst boodschappen gedaan voor meer dan 1.5 dag
Hoe rooster je groente eigenlijk?

Zondag: broccoli met tonijn en een sausje erbij

Maandag: pasta met rode saus en italiaanse wokgroente

Dinsdag: rest pasta

Woensdag: uiteten in een ierse pub (heul gezond )

Donderdag: Tjap Tjoy (conimex kruiden pakje, met kip en groente en rijst)

Vrijdag: rest van de Tjap Tjoy

Zaterdag: dat bedenk ik dan wel, 6 dagen plannen vind ik voorlopig wel genoeg
Op maandag 12 oktober 2009 12:20 schreef loveli het volgende:
Kortom, eet ook broccoli.
pi_65845950
quote:
Op zondag 8 februari 2009 13:40 schreef cyclechick het volgende:
Ha, wat leuk, ik wil ook mijn weeklijstje posten, heb gister voor het eerst boodschappen gedaan voor meer dan 1.5 dag
Hoe rooster je groente eigenlijk?
Ik maak vaak zo gegrilde groenten: groenten in blokjes / reepjes (paprika, aubergine, ui, champignons...) in een grote bak. Knoflook erbij, veel olijfolie erbij, kruiden erbij (honing & gember is lekker bijvoorbeeld), peper en zout erbij, goed mengen. Dan verdelen over een bakplaat en vijftien minuten onder de grill op 220 graden.
  zondag 8 februari 2009 @ 13:44:09 #231
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_65845980
Zal binnenkort nog eens linzensoep maken met een ander recept. De keer dat ik 'm maakte smaakte hij zo 'gronds', ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen... Beetje geitenwollensokken-achtige smaak

Komende week eten wij, in willekeurige volgorde:

- groentensoep (afgelopen week 1x chinees uit de diepvries ipv soep, dus nu in de herhaling)
- couscoussalade met lenteui, paprika, tomaat, feta en kruiden
- pizza
- gebakken aardappels, javaanse schijf, sperziebonen
- zuurkoolschotel uit de oven
- pasta met geroosterde paprika en feta
- spinazie-paprikaschotel, gekookt eitje
Geluk is een richting, geen punt
pi_65846014
Linzensoep is gebaat bij lekkere kruiden (Indiaas!) en iets frissigs zoals citroensap. De gele linzen smaken het best vind ik.
pi_65847199
quote:
Op zondag 8 februari 2009 13:43 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik maak vaak zo gegrilde groenten: groenten in blokjes / reepjes (paprika, aubergine, ui, champignons...) in een grote bak. Knoflook erbij, veel olijfolie erbij, kruiden erbij (honing & gember is lekker bijvoorbeeld), peper en zout erbij, goed mengen. Dan verdelen over een bakplaat en vijftien minuten onder de grill op 220 graden.
Dank! Klinkt lekker, ga ik zeker een keer proberen!
Op maandag 12 oktober 2009 12:20 schreef loveli het volgende:
Kortom, eet ook broccoli.
pi_65865333
Deze week:

Maandag: Chicken 2 night hawai met toegevoegde sperzieboontjes en ananas (tja blijf een student)
Dinsdag: Brocollio met gesmolten kaas, slavinken en gekruide aardappeltjes in schilletje.
Woensdag: Bloemkool oven schotel met gehakt
Donderdag: Wokschotel met dikke noedels, prei en pangafilet.
Vrijdag: Bij schoonmoeder eten
Zaterdag: Tapas (zelfgemaakte als valentijnsdiner)
Zondag: Vispotje met haricoverts en mais
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_65902807
tvp
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_65902829
Mensen die weekmenus plannen


De planningszucht slaat door.. Mensen weten ineens op maandagochtend al waar ze zaterdagavond zin in hebben..
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
pi_65902896
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 06:40 schreef Twerk het volgende:
Mensen die weekmenus plannen


De planningszucht slaat door.. Mensen weten ineens op maandagochtend al waar ze zaterdagavond zin in hebben..
Nou, kweenie hoor, maar vroeger aten mensen elke woensdag gehakt en elke vrijdag vis. Ik eet zelden tweemaal precies hetzelfde.

En ik weet wat ik lekker vind en je kunt ook schuiven in het menu. Ik doe het vooral omdat het me enorm veel tijd en geld bespaart.
pi_65903503
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 06:40 schreef Twerk het volgende:
Mensen die weekmenus plannen


De planningszucht slaat door.. Mensen weten ineens op maandagochtend al waar ze zaterdagavond zin in hebben..
Kan best zijn, maar het scheelt ons in ieder geval ontzettend veel tijd met doordeweeks boodschappen moeten doen. Als je beide werkt en 2 kinderen hebt is een beetje plannen geen overbodige luxe. Daarbij scheelt het ook nog eens flink wat geld als je een weekmenu plant met aanbiedingen op dat moment.
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_65920237
Het scheelt me zeker heel wat tijd! Nu hoef ik en niet elke dag boodschappen te doen, en sta ik niet de hele tijd in de supermarkt te draaien om te bedenken wat ik wil koken.
En ik schuif ontzettend vaak in mijn menu's maar dan heb ik wel de ingredienten in huis.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_65940011
Deze week:
Spaghetti gorgonzola met rucola erdoorheen.
Curry met koolvis en witlof, met witte rijst.
Pompoensoep met stokbrood
Gegrilde lamskoteletjes met avjar, geroosterde paprika en wilde rijst
Hachee met rode kool en aardappelen
Pastasalade met brocolli, zalm en sinaasappeldressing
Risotto met raapstelen en pesto
Sweet and innocent...
pi_66289692
Zo, wegens weekendje weg even een weekje overgeslagen, maar nu weer een weekmenuutje.

za 21-2

rijst met kip, citroen, vruchtjes

zo 22-2

biefstukje, rucolasalade, stokbrood kruidenboter

ma 23-2

volkorenpasta met gehaktsaus

di 24-2


bruine bonen met uitgebakken spekjes en rookworst

wo 25-2

kip met paprika en sesam

do 26-2

kebab-balletjes met gegrilde groenten

vr 27-2

pannekoeken met spek en stroop
pi_66308152
Ik doe hier een klein inspirationeel tvp-tje Ik ga ook weer eens beginnen aan weekmenu's denk ik Er moet hier toch een beetje op de centen en op de lijn gelet gaan worden
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_66310241
Mr. MoBlo en ik gaan ook aan de weekmenu's

dus ik zal hier vanaf nu ook wat vaker te vinden zijn

denk dat we gaan plannen van maandag tot zondag want dat komt net wat beter uit omdat we dan in de buurt van de Aldi zijn
Ja doei.
pi_66350508
Yay.

Weekmenu 1: maandag 23 februari tot en met zondag 1 maart

Maandag: Risotto (groentebouillon) met gegrilde kip en gegrilde groenten

Dinsdag: Mexicaanse Rijstwraps (uit een United Wraps boekje ) met kidneybonen, mais, rijst en tomatenblokjes)

Woensdag: Broodje hamburger met daarbij gegrilde groente en rostirondjes

Donderdag: Stroganoff (Pak van Knorr) met aardappelpuree en komkommersalade

Vrijdag: Pasta met tonijn

Zaterdag: - (verjaardag in Zwolle bij familie)

Zondag: Patak Curry Corma (Voedselpak)

----------------

sinds een tijd maak ik alles zelf en gebruik ik geen kant en klaar pakken meer. Hier staat echter nog wel een flinke voorraad van, dus we hebben de deal gemaakt dat we per week 1 of 2 van die pakken gaan opmaken, zodat we en meer ruimte in de voorraadkast hebben, en ze eens op komen zonde van het geld anders!
Ja doei.
pi_66350883
Ik heb nu een nieuwe baan en zal vaker avonden moeten werken. Ik begin dan echter ook later, dus mijn plan is om dan 's ochtends of de avond ervoor iets te koken (bij voorkeur iets wat niet te veel tijd kost) en dan één portie mee te nemen naar het werk en één portie in de koelkast te zetten voor heiden6. Ik heb vanmiddag de volkorenpasta met gehaktsaus alvast gemaakt voor morgen.

Als ik het niet op die manier zou doen, zou het voor ons beide waarschijnlijk neerkomen op kant-en-klare meuk / fastfood en dat wil ik liever niet.
pi_66370218
Wij hebben ook weer een weekmenu, maar we eten maar een paar keer gewoon thuis deze week.

Ma: ik niet thuis, vriendje eet Toscaanse carré met sperziebonen en rijst/pasta/brood

Di: eten we ook niet thuis

Wo: Gebakken zalmfilet, aardappeltjes met currypasta uit de oven (uit de Allerhande) en sperziebonen

Do: Ciabatta met gebakken vis, sla en mayonaise, salade met tomaten en kidneybonen

Vr: komen mijn zusje en nichtje logeren dus ik moet nog verzinnen wat ik ga koken/of we uit eten gaan

Za: Couscous met paprika, feta, kidneybonen en cashewnoten

Zo: weet nog niet, ik doe in het weekend weer boodschappen

[ Bericht 3% gewijzigd door Mini_rulez op 23-02-2009 13:56:24 ]
Are you pondering what I'm pondering?
pi_66547179
Zaterdag weekmenudag.

zaterdag
pannekoeken met spek en stroop (zouden we gister eten maar gister hebben we bij een vriend gegeten)

zondag
broccolitaart (http://keukenhelden.nl/prinses/recepten/Broccolitaart/?item=3463)

maandag
kip met paprika en vruchtjes

dinsdag
volkoren pasta met paddestoelensaus

woensdag
gegrilde groenten met kebabballetjes

donderdag
broodje hamburger

vrijdag
Mexicaanse wraps met kidneybonen, maïs, gehakt
pi_66580011
Bij gebrek aan volledige inspiratie voor de komende week het volgende menu:

Zondag: Broodje hamburger met doperwtjes en rostirondjes
Maandag: Salade van ijsbergsla, gerookte kip en gebakken krieltjes
Dinsdag: Pasta met zalmfilet met gesmoorde prei
Woensdag: Andijviestamppot
Donderdag: Nasi
Vrijdag: Bij vrienden (maar omdat ik ga koken vermoedelijk pasta )
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_66580148
Ik zit nu lekker te lunchen met pannekoeken van gisteren.
pi_66580232
quote:
Op zondag 1 maart 2009 14:09 schreef Isegrim het volgende:
Ik zit nu lekker te lunchen met pannekoeken van gisteren.
Best prettig, die dingen die overblijven
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')