vriezer!quote:Op zondag 1 maart 2009 14:56 schreef Qarinx het volgende:
Ik vraag me af wat jullie aanpak is bij het verzinnen van weekmenu's. Ik heb een poging gedaan, maar ik merk dat ik het best lastig vind.. met name om dus niet te veel recepten uit te kiezen met veel ingrediënten, want bij mij blijft er altijd te veel over wat ik weg kan gooien.
Ik dacht wel dat het daarin zat. Wij eten elk een kipfilet en als er iets met gehakt is, gebruik ik ongeveer een pond. Ik ben dus veel meer kwijt aan vlees dan jij.quote:Op zondag 1 maart 2009 14:56 schreef motorbloempje het volgende:
We eten met zijn tweeen één kipfiletje bij een maaltijd en maar iets van 200 gram gehakt.
Tonijn uit blik en we hebben nog wat gekregen in de loop der weken, zoals kipkluifjes en sliptong van mijn ouders
Die gaan er deze week ook nog 's in denk ik, dus dat scheelt weer in geld. Maar inderdaad, als je dat er bij optelt komen we denk ik per week op een vlees-bedrag uit van een euro of 10 (omdat we écht niet veel vlees eten)
Ik ga altijd op zaterdagmiddag naar de markt, daar kies ik wat lekkere groente uit.quote:Op zondag 1 maart 2009 15:01 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb niet echt een aanpak, maar wel een grote basisvoorraad aan kruiden e.d., dat scheelt aan inkoop.
Ik gooi zelden iets weg. Ik koop gewoon de hoeveelheid die ik nodig heb.
Ik denk dat het handiger is om eerst je menu te maken en dan boodschappen te doen. Dat bevalt mij althans beter en dan heb ik nooit te veel. Ik zorg wel dat ik zodanig flexibel ben dat ik me kan aanpassen aan leuke aanbiedingen. Zo staat er vaak op mijn menu 'gegrilde groenten' en dan zie ik wel welke groenten op dat moment het mooist / goedkoopst zijn. En ik maak soms gebruik van http://www.infotalia.com/nl/gastronomie/kalender_groenten.asp om te weten wat er in een bepaalde maand waarschijnlijk wel beschikbaar is.quote:Op zondag 1 maart 2009 15:18 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
Ik ga altijd op zaterdagmiddag naar de markt, daar kies ik wat lekkere groente uit.
En daarna maak ik pas mijn weekmenu. Dan doe ik in 1 keer de boodschappen bij de super markt, en dan hoef ik door de weeks alleen nog maar brood en eventueel drinken te kopen.
Ik heb alleen geen vriezer en daar baal ik heel erg van!
Ja met boodschappen doe ik dat wel, maar met groente op de markt niet omdat ik het moeilijk vind om mijn mijn menu's flexibel te maken (als ik iets in mn hoofd heb, wil ik dat ook maken:))quote:Op zondag 1 maart 2009 15:41 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik denk dat het handiger is om eerst je menu te maken en dan boodschappen te doen. Dat bevalt mij althans beter en dan heb ik nooit te veel. Ik zorg wel dat ik zodanig flexibel ben dat ik me kan aanpassen aan leuke aanbiedingen. Zo staat er vaak op mijn menu 'gegrilde groenten' en dan zie ik wel welke groenten op dat moment het mooist / goedkoopst zijn. En ik maak soms gebruik van http://www.infotalia.com/nl/gastronomie/kalender_groenten.asp om te weten wat er in een bepaalde maand waarschijnlijk wel beschikbaar is.
Klinkt lekker! Ga ik eens proberen!quote:Op zondag 1 maart 2009 16:47 schreef motorbloempje het volgende:
gewoon je groenten op ongeveer 200 graden even in de oven zetten met wat knoflook-olijfolie-citroensap en bijvoorbeeld wat tijm/rozemarijn
En wat heb ik uiteindelijk gegeten:quote:Op zondag 1 maart 2009 15:21 schreef Ewelina het volgende:
Voor komende week dus:
Zondag: Gehaktbal met aardappelen en gegratineerde bloemkool
Maandag: Nasi met saté en sperzieboontjes
Dinsdag: Karbonade met honing-mosterd marinade, aardappelpuree en gegrilde groenten. Nagerecht is lemon posset.
Woensdag: Wokschotel met kipfilet, mie en roerbakgroenten
Donderdag: Pangasiusfilet uit de oven met tomatentapenade en rijst
Vrijdag: onbekend, misschien eet ik bij mijn zus. Anders pizza ofzo.
Deze week voor 24 euro gegetenquote:Op zondag 1 maart 2009 20:31 schreef motorbloempje het volgende:
Maandag: Pasta Carbonara
Dinsdag: Kipshoarma (zelfgemaakt) met veel groente en sla
Woensdag: Sliptong met gegrilde groente en rostistukjes lasagnette verdi
Donderdag: Conimexpak KipKerrie Kokos (het lijkt me echt niets, van mn moeder gehad ooit..)
pizza
Vrijdag: eten we bij Vork! Geen idee dus was lekkerbroccolisoep, pasta met paprika-tomaat-saus en brownietaart
Zaterdag: kliekjes (wrsch iets met pasta en een pastasaus) patat en frikadellen (hebben we nog liggen)
Zondag: Tomaten-creme-thijm-soep met stokbrood Sliptong met gegrilde groente en rostistukjes
juhquote:
Misschien kun je die woensdag een lekker broodje maken. Lekker makkelijk en snel klaarquote:Op zondag 8 maart 2009 14:34 schreef motorbloempje het volgende:
Morgen weer boodschappen tijd!
Op het menu voor komende week:
Maandag: KipKerrie Kokos (nu wél echt!)
Dinsdag: hamburger met groente
Woensdag: - geen idee, moeten op ziekenhuisbezoek
Donderdag: nasi
Vrijdag: pasta met kastanjechampignons (rauw), citroensap en knoflook
Zaterdag: BBQ
Zondag: Witlof met ham en kaas en rosti
we zijn tijdens etenstijd wrsch gewoon 'weg'. Dat houdt in dat we of bij de vader van mijn vriend eten (moeders ligt in 't ziekenhuis dan) of dat we thuis nog wat kliekjes opeten. Deze zijn ook zeer gezond, dát welquote:Op zondag 8 maart 2009 15:14 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
Misschien kun je die woensdag een lekker broodje maken. Lekker makkelijk en snel klaar
Ziet er lekker uit! Receptje?quote:Op zondag 8 maart 2009 18:33 schreef Isegrim het volgende:
Paprikaquiche voor morgen ziet er geslaagd uit:
[ afbeelding ]
(Donkere streepjes = bieslook)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |