abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66580435
En veel dingen zijn nog lekkerder als je ze opwarmt.
pi_66581194
Ok, we moeten vandaag nog eten, maar!

We zijn helemaal uitgekomen met de boodschappen!

Maandag gehaald en komen precies uit met de groente, hebben zelfs nog wortels over

Dat houdt in dat we (exclusief het vlees wat al in de vriezer lag (kopen we in de aanbieding en verdelen we in porties) ) deze week voor minder dan 40 euro hebben gegeten, álle dagen thuis en zeker niet vies of weinig!

Erg leuk om te zien. Zo kunnen ook wij wel bezuinigen

Straks weer even het weekmenu van komende week bedenken. Er komen iig:
Tomaten-knoflooksoep van Ainsley, Zelfgemaakte Kipshoarma en Pasta Carbonara in voor denk ik
Ja doei.
pi_66581296
Echt veel minder geld uitgeven lukt me niet echt. Ik ben voor de weekboodschappen steeds rond de 70 euro kwijt en dan wordt er doordeweeks ook nog wel eens wat brood ofzo gehaald.
pi_66581375
we zijn met die 40 euro echt klaar. Dus ontbijt, lunch en avondeten. En om nu te zeggen karig.. nee

dus zeker tof
Ja doei.
pi_66581734
Wauw, dat is echt weinig! En je menu ziet er best gevarieerd uit. Maar denk je niet dat je minstens de helft meer kwijt was geweest wanneer je alles had moeten kopen? Dus ook de pakken en het vlees?

Dan nog hoor, 60 euro, sjaapoo! Ik doe het er -vnl door laksheid en gebrek aan planning- niet voor!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 1 maart 2009 @ 14:56:27 #256
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_66581852
Ik vraag me af wat jullie aanpak is bij het verzinnen van weekmenu's. Ik heb een poging gedaan, maar ik merk dat ik het best lastig vind.. met name om dus niet te veel recepten uit te kiezen met veel ingrediënten, want bij mij blijft er altijd te veel over wat ik weg kan gooien.
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
pi_66581869
We eten met zijn tweeen één kipfiletje bij een maaltijd en maar iets van 200 gram gehakt.
Tonijn uit blik en we hebben nog wat gekregen in de loop der weken, zoals kipkluifjes en sliptong van mijn ouders

Die gaan er deze week ook nog 's in denk ik, dus dat scheelt weer in geld. Maar inderdaad, als je dat er bij optelt komen we denk ik per week op een vlees-bedrag uit van een euro of 10 (omdat we écht niet veel vlees eten)
Ja doei.
pi_66581915
quote:
Op zondag 1 maart 2009 14:56 schreef Qarinx het volgende:
Ik vraag me af wat jullie aanpak is bij het verzinnen van weekmenu's. Ik heb een poging gedaan, maar ik merk dat ik het best lastig vind.. met name om dus niet te veel recepten uit te kiezen met veel ingrediënten, want bij mij blijft er altijd te veel over wat ik weg kan gooien.
vriezer!
Wij hebben inmiddels ook een lijst gemaakt van alles wat er aan kliekjes in de vriezer ligt wat we ook nog s op kunnen maken als we op een vrijdag geen zin hebben in uitgebreid koken.

We hebben zelf wat standaard dingen die we vaak maken en soms komt daar wat bij (veel kookboeken) en als we eens denken "oh, da's ook lekker!" dan schrijven we dat op 't whiteboard bij 'ideeën voor volgende week" waar dus inmiddels al 3 van de 6 gerechten voor volgende week op staan (eten niet thuis vrijdag)
Ja doei.
pi_66582019
Ik heb niet echt een aanpak, maar wel een grote basisvoorraad aan kruiden e.d., dat scheelt aan inkoop.

Ik gooi zelden iets weg. Ik koop gewoon de hoeveelheid die ik nodig heb.
pi_66582048
quote:
Op zondag 1 maart 2009 14:56 schreef motorbloempje het volgende:
We eten met zijn tweeen één kipfiletje bij een maaltijd en maar iets van 200 gram gehakt.
Tonijn uit blik en we hebben nog wat gekregen in de loop der weken, zoals kipkluifjes en sliptong van mijn ouders

Die gaan er deze week ook nog 's in denk ik, dus dat scheelt weer in geld. Maar inderdaad, als je dat er bij optelt komen we denk ik per week op een vlees-bedrag uit van een euro of 10 (omdat we écht niet veel vlees eten)
Ik dacht wel dat het daarin zat. Wij eten elk een kipfilet en als er iets met gehakt is, gebruik ik ongeveer een pond. Ik ben dus veel meer kwijt aan vlees dan jij.
pi_66582162
een pond met zijn tweeën?

Ja, dan tikt het inderdaad nogal aan. Gelukkig zijn we allebei vooral bij BBQ's échte vleeseters
Ja doei.
pi_66582343
Mijn vriend is nogal een vleesfanaat. Wij eten geen aardappelen, pasta of rijst, maar veel groente en vlees.
pi_66582598
quote:
Op zondag 1 maart 2009 15:01 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb niet echt een aanpak, maar wel een grote basisvoorraad aan kruiden e.d., dat scheelt aan inkoop.

Ik gooi zelden iets weg. Ik koop gewoon de hoeveelheid die ik nodig heb.
Ik ga altijd op zaterdagmiddag naar de markt, daar kies ik wat lekkere groente uit.
En daarna maak ik pas mijn weekmenu. Dan doe ik in 1 keer de boodschappen bij de super markt, en dan hoef ik door de weeks alleen nog maar brood en eventueel drinken te kopen.
Ik heb alleen geen vriezer en daar baal ik heel erg van!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  zondag 1 maart 2009 @ 15:21:03 #264
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_66582670
Jup, vlees is duur.

Weekmenu's zijn wel erg handig, gelukkig heb ik nu een grote vriezer waarin ik allerlei meuk kwijt kan In principe heb ik tijd genoeg om boodschappen te doen elke dag, maar ik merk wel dat er elke keer dingen bijkomen die niet nodig zijn. Ook ligt mijn vriezer vol met spullen die ik moet leegmaken.

Voor komende week dus:

Zondag: Gehaktbal met aardappelen en gegratineerde bloemkool
Maandag: Nasi met saté en sperzieboontjes
Dinsdag: Karbonade met honing-mosterd marinade, aardappelpuree en gegrilde groenten. Nagerecht is lemon posset.
Woensdag: Wokschotel met kipfilet, mie en roerbakgroenten
Donderdag: Pangasiusfilet uit de oven met tomatentapenade en rijst
Vrijdag: onbekend, misschien eet ik bij mijn zus. Anders pizza ofzo.

Wat moet ik nog kopen:
- 1 pak melk
- honing
- roerbakgroenten
- slagroom
- 1 citroen
- groenten die ik wil grillen, al naar gelang de aanbiedingen
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_66582980
Ik zie alweer lekkere dingen voorbij komen
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_66583386
quote:
Op zondag 1 maart 2009 15:18 schreef Lotje-Plusone het volgende:

[..]

Ik ga altijd op zaterdagmiddag naar de markt, daar kies ik wat lekkere groente uit.
En daarna maak ik pas mijn weekmenu. Dan doe ik in 1 keer de boodschappen bij de super markt, en dan hoef ik door de weeks alleen nog maar brood en eventueel drinken te kopen.
Ik heb alleen geen vriezer en daar baal ik heel erg van!
Ik denk dat het handiger is om eerst je menu te maken en dan boodschappen te doen. Dat bevalt mij althans beter en dan heb ik nooit te veel. Ik zorg wel dat ik zodanig flexibel ben dat ik me kan aanpassen aan leuke aanbiedingen. Zo staat er vaak op mijn menu 'gegrilde groenten' en dan zie ik wel welke groenten op dat moment het mooist / goedkoopst zijn. En ik maak soms gebruik van http://www.infotalia.com/nl/gastronomie/kalender_groenten.asp om te weten wat er in een bepaalde maand waarschijnlijk wel beschikbaar is.
pi_66583810
quote:
Op zondag 1 maart 2009 15:41 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik denk dat het handiger is om eerst je menu te maken en dan boodschappen te doen. Dat bevalt mij althans beter en dan heb ik nooit te veel. Ik zorg wel dat ik zodanig flexibel ben dat ik me kan aanpassen aan leuke aanbiedingen. Zo staat er vaak op mijn menu 'gegrilde groenten' en dan zie ik wel welke groenten op dat moment het mooist / goedkoopst zijn. En ik maak soms gebruik van http://www.infotalia.com/nl/gastronomie/kalender_groenten.asp om te weten wat er in een bepaalde maand waarschijnlijk wel beschikbaar is.
Ja met boodschappen doe ik dat wel, maar met groente op de markt niet omdat ik het moeilijk vind om mijn mijn menu's flexibel te maken (als ik iets in mn hoofd heb, wil ik dat ook maken:))
En ik vind het makkelijker om via de groente een weekmenu te maken omdat ik dan recepjes zoek met die groente.
Dan vul ik bv bloemkool in op allerhande.nl en kan dan een lekker gerechtje uitkiezen. Anders weet ik echt niet waar ik moet beginnen.

Op zich is gegrilde groenten op het menu wel heel slim, want dan kan met alle groente. Ik heb alleen geen grill maar een oven, kun je daar groente lekker in grillen? (we hebben een gare studenten oven zonder knop voor de graden, dus het is altijd een beetje giswerk)
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_66585711
gewoon je groenten op ongeveer 200 graden even in de oven zetten met wat knoflook-olijfolie-citroensap en bijvoorbeeld wat tijm/rozemarijn
Ja doei.
pi_66586105
Ja, geen probleem in de oven. Het is een voordeel als er een grillstand op zit, maar zonder kan ook.
pi_66586110
quote:
Op zondag 1 maart 2009 16:47 schreef motorbloempje het volgende:
gewoon je groenten op ongeveer 200 graden even in de oven zetten met wat knoflook-olijfolie-citroensap en bijvoorbeeld wat tijm/rozemarijn
Klinkt lekker! Ga ik eens proberen!
Hier eerst het weekmenu van deze week!

Zondag: kipsate, ovenfrietjes en komkommer

Maandag: Gevulde pasta (met spinazie) en een rode saus met zalm

Dinsdag:Vispotje (recept staat op allerhande.nl. tis echt een aanrader!)

Woensdag: Lasagne met brocolli en gehakt

Donderdag: Preischotel, tilipiafilet met ansjovis boter

Vrijdag: Aardappelgratin en kipfilet gevuld met tomaat en mozzerela ingerold in parmham

Zaterdag: Burrito's
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_66593442
Maandag: Pasta Carbonara

Dinsdag: Kipshoarma (zelfgemaakt) met veel groente en sla

Woensdag: Sliptong met gegrilde groente en rostistukjes

Donderdag: Conimexpak KipKerrie Kokos ( het lijkt me echt niets, van mn moeder gehad ooit..)

Vrijdag: eten we bij Vork! Geen idee dus

Zaterdag: kliekjes (wrsch iets met pasta en een pastasaus)

Zondag: Tomaten-creme-thijm-soep met stokbrood

Ja doei.
pi_66606914
Maandag: couscous met paprika, feta, cashewnoten, kidneybonen (doorgeschoven van zaterdag)

Dinsdag: eten we waarschijnlijk niet thuis

Woensdag: wraps met paprika, champignons, tomaten, kidneybonen, misschien vega-gehakt en sla

Donderdag: broodje hamburger, eventueel met aardappelpartjes als die op moeten

Vrijdag: tortellini met champignons, kaassaus en sperziebonen óf AH-viscuisine met gekruide aardappelpartjes

Het weekend zijn we bij familie dus daar hoef ik niks voor te verzinnen.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_66758592
Ons weekmenu is ook weer verzonnen, we gaan zo naar de Jumbo. Even wachten tot het droog is. .

Vrijdag: frietjes. Hebben we allebei de hele week al zin in. .
Zaterdag: ratatouille met rijst
Zondag: karbonades met groente en aardappel uit de oven
Maandag: spinazierisotto
Dinsdag: pilav met cashewnoten en rozijnen, rauwkostsalade
Woensdag: lasagne met courgette en champignons
Donderdag: ik eet op het instituut, m'n vriend schuift een pizza in de oven

Edit: we waren voor alles bij elkaar voor de hele week ¤63,39 kwijt.

[ Bericht 5% gewijzigd door DevilsAndDust op 06-03-2009 13:40:32 ]
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  zaterdag 7 maart 2009 @ 10:14:12 #274
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_66792377
quote:
Op zondag 1 maart 2009 15:21 schreef Ewelina het volgende:

Voor komende week dus:

Zondag: Gehaktbal met aardappelen en gegratineerde bloemkool
Maandag: Nasi met saté en sperzieboontjes
Dinsdag: Karbonade met honing-mosterd marinade, aardappelpuree en gegrilde groenten. Nagerecht is lemon posset.
Woensdag: Wokschotel met kipfilet, mie en roerbakgroenten
Donderdag: Pangasiusfilet uit de oven met tomatentapenade en rijst
Vrijdag: onbekend, misschien eet ik bij mijn zus. Anders pizza ofzo.

En wat heb ik uiteindelijk gegeten:
Zondag: Gehaktbal met aardappelen en gegratineerde bloemkool
Maandag: Rijst met kipfilet en roerbakgroenten
Dinsdag: Karbonade met honing-mosterd marinade, aardappelpuree en gegrilde groenten. Nagerecht is lemon posset.
Woensdag: Gegrilde pangasiusfilet met het restje aardappelpuree, spinazie en bloemkool
Donderdag: Nasi met saté en sperzieboontjes
Vrijdag: Bij mijn zus gegeten: patat met frikandel speciaal.

Planning is redelijk gelukt
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_66792511
Ik moet ook weer. Komende week twee avonden werken dus even iets verzinnen dat snel klaar te maken en makkelijk mee te nemen is.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')