abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_62886827
quote:
Op zondag 2 november 2008 12:01 schreef ennuik het volgende:

[..]

Echt waar? Mooi, heb 'm namelijk nog niet eerder geprobeerd en ben erg benieuwd! Sinds ik een documantaire heb gezien waarin werd gezegd dat als je minimaal 5x per week vis eet, je stresshormoon met X procent (was het 10? Was het 20?) omlaag gaat en je gelukshormoon met X procent omhoog gaat, wil ik meer vis gaan eten. Dit leek me wel een lekker recept - ik laat wel even weten hoe het gesmaakt heeft!
Je proeft niet veel van de vis en kan er ook gewoon diepvries-kabeljauw voor gebruiken. Eet het alleen niet zo vaak meer, omdat m'n vriend niet zo van de smaak van mosterd houdt.
Sweet and innocent...
pi_62886982
quote:
Op zondag 2 november 2008 16:53 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Hmmm, 4 euro p.p. per dag. Dat doe je niet slecht.
Ik denk dat ik ook wel op zoiets uit kom. Ik snap die ¤11,- per dag eigenlijk niet zo, zeker niet met deze boodschappenlijst.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62887346
quote:
Op zondag 2 november 2008 18:02 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ik denk dat ik ook wel op zoiets uit kom. Ik snap die ¤11,- per dag eigenlijk niet zo, zeker niet met deze boodschappenlijst.
Je bedoelt mijn 11 euro? Groot deel komt natuurlijk door dat biologische vlees, dat is al 30 euro voor een week, dus 4,25 per dag. Verder zat er bij mijn boodschappen ook fruit voor de hele week én een aantal kruiden die op waren.

Ik kan ook wel voor vier euro per dag eten, maar dan eet ik niet wat ik wil eten.
pi_62887532
quote:
Op zondag 2 november 2008 18:15 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je bedoelt mijn 11 euro? Groot deel komt natuurlijk door dat biologische vlees, dat is al 30 euro voor een week, dus 4,25 per dag. Verder zat er bij mijn boodschappen ook fruit voor de hele week én een aantal kruiden die op waren.

Ik kan ook wel voor vier euro per dag eten, maar dan eet ik niet wat ik wil eten.
Dat verklaart het inderdaad wel. Ik vond het al vreemd voor boodschappen die voornamelijk van de markt en de Turk kwamen maar over die biologische slager had ik even heen gekeken.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62906305
quote:
Op zondag 2 november 2008 18:15 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je bedoelt mijn 11 euro? Groot deel komt natuurlijk door dat biologische vlees, dat is al 30 euro voor een week, dus 4,25 per dag. Verder zat er bij mijn boodschappen ook fruit voor de hele week én een aantal kruiden die op waren.

Ik kan ook wel voor vier euro per dag eten, maar dan eet ik niet wat ik wil eten.
Ik denk zelfs dat als je niet-bio spul had gehaald, en de AH voor een andere super had verruild, je op 4 euro de dag was uitgekomen.. Dus opzich is het bedrag anshich niet raar (al vind ik zelf bio-vlees nog gewoon te duur en ben ik principieel tegen bio-groente omdat het voor boeren haast onmogelijk gemaakt wordt dit "merk product" te maken, maar met vlees ligt dat toch net anders ).

Jou AH lijstje zou bij de jumbo iets onder de 15 euro blijven, Kalfsvlees kost bij mn vaste turk 9 euro de kilo (ongeacht wat eigenlijk), Bieflapjes 3,50 de kilo (de betere zijn wat duurder - dan krijg je zeg maar wat de AH als biefstuk verkoopt), Rundergehakt ook 3,50 de kilo, sucadelappen, geen idee die koop ik nooit. Qua vlees zou je dan op ongeveer 7,5 a 10 euro uitkomen, gok ik.

Groot voordeel - naast dierenwelzijn- van jou lijstje is dat uit eten in verhouding lang zo duur niet meer is
  maandag 3 november 2008 @ 13:38:00 #36
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_62906524
quote:
Op zondag 2 november 2008 08:50 schreef Innocence het volgende:

[..]

Die is echt erg lekker. Had die combinatie zelf nooit verzonnen. Wel uitkijken dat het niet te nat wordt.
Dat ziet er lekker uit! En ik zie dat ik bijna alle ingrediënten al in huis heb m.u.v. crème fraîche , bosuitjes (kan je hier ook gewone ui voor gebruiken?), en de kabeljauwfilet
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_62907134
quote:
Op maandag 3 november 2008 13:30 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik denk zelfs dat als je niet-bio spul had gehaald, en de AH voor een andere super had verruild, je op 4 euro de dag was uitgekomen.. Dus opzich is het bedrag anshich niet raar (al vind ik zelf bio-vlees nog gewoon te duur en ben ik principieel tegen bio-groente omdat het voor boeren haast onmogelijk gemaakt wordt dit "merk product" te maken, maar met vlees ligt dat toch net anders ).

Jou AH lijstje zou bij de jumbo iets onder de 15 euro blijven, Kalfsvlees kost bij mn vaste turk 9 euro de kilo (ongeacht wat eigenlijk), Bieflapjes 3,50 de kilo (de betere zijn wat duurder - dan krijg je zeg maar wat de AH als biefstuk verkoopt), Rundergehakt ook 3,50 de kilo, sucadelappen, geen idee die koop ik nooit. Qua vlees zou je dan op ongeveer 7,5 a 10 euro uitkomen, gok ik.
Ik ben geen voorstander van de islamitische slachtmethode als het gaat om runderen. Die doen er iets te lang over om dood te gaan als je hun strot doorsnijdt...

Ik koop overigens geen biologische groenten, althans niet standaard. Groenten kunnen niet lijden en dat boeit me dus een stuk minder. Ook maakt het qua kwaliteit weinig uit, terwijl biologisch vlees absoluut wel beter is.
pi_62914012
quote:
Op maandag 3 november 2008 14:01 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik ben geen voorstander van de islamitische slachtmethode als het gaat om runderen. Die doen er iets te lang over om dood te gaan als je hun strot doorsnijdt...
Halalslachting schrijft het doorsnijden van de grote slagaderen, luchtpijp en zenuwbaan als ik mij niet vergis.

Dat komt ongeveer neer op onthoofding. Dat het lichaam dan nog even "iets" doet, dat klopt.
pi_62921081
quote:
Op maandag 3 november 2008 18:22 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Halalslachting schrijft het doorsnijden van de grote slagaderen, luchtpijp en zenuwbaan als ik mij niet vergis.

Dat komt ongeveer neer op onthoofding. Dat het lichaam dan nog even "iets" doet, dat klopt.
Ik heb geen idee wat halalslachting voorschrijft maar ik heb één keer gezien hoe een rund op die manier geslacht werd en dat was genoeg.
pi_62921318
De boerenkoolsoep met chorizo is wel voor herhaling vatbaar.
pi_62921439
quote:
Op maandag 3 november 2008 22:29 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik heb geen idee wat halalslachting voorschrijft maar ik heb één keer gezien hoe een rund op die manier geslacht werd en dat was genoeg.
Ach, altijd nog minder erg dan de manier waarop een varken geslacht moet worden
pi_62921472
quote:
Op maandag 3 november 2008 22:35 schreef Isegrim het volgende:
De boerenkoolsoep met chorizo is wel voor herhaling vatbaar.
*recept bookmarked
  maandag 3 november 2008 @ 22:41:06 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62921501
quote:
Op maandag 3 november 2008 22:29 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik heb geen idee wat halalslachting voorschrijft maar ik heb één keer gezien hoe een rund op die manier geslacht werd en dat was genoeg.
Slachten is nooit leuk om naar te kijken. Welke manier je ook kiest.
pi_62921542
quote:
Op maandag 3 november 2008 22:41 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Slachten is nooit leuk om naar te kijken. Welke manier je ook kiest.
Dat klopt. Maar de ene manier is diervriendelijker dan de andere.
pi_62922185
Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het aan het eind van de week bevallen is.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62922516
Wij doen het ook vaak, op zaterdag boodschappen doen t/m woensdag of donderdag. Door de week hebben we weinig tijd om boodschappen te doen dus dan komt het erop neer dat ik naar de duurdere winkel hier in de buurt ga (Spar Uithof), die ook nog eens een heel slecht assortiment heeft vergeleken met de veel grotere AH. Daarnaast zou ik dan te vaak in de verleiding komen om iets snels maar ongezonds te maken. Als ik het gezondere/lekkerdere eten al in huis heb, maak ik het tenminste ook. Bovendien, elke keer dat ik in de winkel kom, komt er wel iets mee wat we eigenlijk helemaal niet nodig hebben dus het is goedkoper én gezonder om maar 1 keer te gaan.
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 5 november 2008 @ 17:32:33 #47
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_62975656
quote:
Op zondag 2 november 2008 08:50 schreef Innocence het volgende:

[..]

Die is echt erg lekker. Had die combinatie zelf nooit verzonnen. Wel uitkijken dat het niet te nat wordt.
Vandaag gemaakt en het was lekker! Ik heb alleen pangasiusfilet gebruikt ipv kabeljauw. Zeker voor herhaling vatbaar! (gelukkig maar want ik heb hem gelijk voor 4 dagen gemaakt)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_62977344
Ik heb, om mijn hoofd te ontlasten, wel eens een tijd met weekmenu's gewerkt, maar dan als houvast voor iedere week hetzelfde.

Ik eet nu al maanden alleen maar groente uit de tuin en vlees uit de diepvries, en daarnaast doe ik dan maandelijks 'grote boodschappen'. Eenmaal per week haal ik brood.

Bevalt me uitstekend. maar ik vind wel dat ik teveel uitgeef. Gedeeltelijk aan zaken waarop ik niet wil bezuinigen (bijvoorbeeld boter, brood, bier), maar ook zaken die goedkoper en beter kunnen. Zo ga ik vanaf nu de meeste biologische vleeswaren weer bij de Groene Weg halen in plaats van bij de Jumbo.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_62981146
Tot nu toe bevalt het weekmenu ontzettend goed! Zo was ik vandaag nogal laat thuis en zou ik nooit gekookt hebben als er niet al ingrediënten klaar lagen, want ik kwam moe en hongerig thuis. Maar nu hebben we een heerlijke broccoli-roerbakschotel gehad en ben ik erg blij dat ik toch gekookt (en dus gezond gegeten) heb.
pi_62981669
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63008871
De witlof met honing en tijm was erg lekker. En de kalfsschnitzels van de bioslager ook. Het waren gewoon 'naakte' schnitzels en ik heb ze zelf gepaneerd met een mengsel van paneermiddel, Provençaalse kruiden en zout en peper.
pi_63038821
Ik maak altijd weekmenu's. Het is gewoon veel handiger en voordeliger met boodschappen doen.
Ideaal! Zal hier binnenkort ook eens een weekmenu'tje plaatsen.
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_63040110
quote:
Op donderdag 6 november 2008 19:34 schreef Isegrim het volgende:
De witlof met honing en tijm was erg lekker. En de kalfsschnitzels van de bioslager ook. Het waren gewoon 'naakte' schnitzels en ik heb ze zelf gepaneerd met een mengsel van paneermiddel, Provençaalse kruiden en zout en peper.
Is de witlof dan nog wat bitter of niet meer?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63040389
quote:
Op vrijdag 7 november 2008 21:02 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Is de witlof dan nog wat bitter of niet meer?
Bijna niet meer. Lekker lang laten smoren, tot er bijna geen vocht meer in de pan is.

De weekmenu's gaan vaste prik worden hier. Ik vind het echt ideaal.
  vrijdag 7 november 2008 @ 21:14:05 #55
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_63040411
Ons aankomende week menu:

Zo: kalkoensate met pindasaus, kroepoek, stokbrood enz
Ma: spruitjes, gekookte aardappelen en toscaanse sausijsjes.
Di: Pasta met een rode saus
Wo: Rode kool, aardappels en een gemarineerd speklapje
Do: stokbroodje met beleg naar keuze ( is boodschappen doen dag)
Vr: Quiche Lorraine
Za: Fish & chips
Zo: Hachee

Ik vind het wel handig, alles in 1 keer inslaan.
Ik doe boodschappen bij de AH en maak naar de aanbiedingen mijn menu.
Ik weet erg burgelijk , maar wel erg handig.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_63042537
Mijn weekmenu voor volgende week is klaar.
quote:
Weekmenu 8-14 november

zaterdag (oma komt eten)

- voorgerecht: dadels met spek en paling met komkommer
- hazenbout
- ovenaardappeltjes
- spinazie met pijnboompitjes en knoflook
- nagerecht: witte chocolademousse met warme peren

zondag

- zelfgemaakte ouderwetse kippensoep
- knolselderijsalade met appel en gerookte kip

maandag

- spruitenstoofpot met hazelnoten
- speklapjes

dinsdag

- gobi masala (bloemkoolcurry) met kipfilet
- rijst

woensdag

- rucolasalade
- biefstuk o.i.d.

donderdag

- gestoofd lamsvlees met kikkererwten en gebakken aubergine

vrijdag

- roerbak van broccoli, paprika en rundvleesreepjes
Recepten:
quote:
  Licht Ontvlambaar vrijdag 7 november 2008 @ 23:24:15 #57
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_63043913
Ik doe altijd op woensdag de boodschappen voor een week... Ga naar de slager, kijk wat voor lekkers ze in de aanbieding hebben en bouw daar verder omheen in de super. Eens in de zoveel tijd gaan we naar markt in Aubel, veel seizoensgroenten inslaan voor weinig. Diepvries ligt nu vol mat boontjes, prei en gemengde soepgroente... Ook neem ik vaak meer vlees mee van de slager en vries dat in. Zo heerlijk om thuis te komen en gewoon meteen aan de kook te kunnen gaan
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_63044006
Ik ga volgende maand ook een vrieskastje kopen om wat voorraden te kunnen aanhouden en restjes te kunnen invriezen.
pi_63052704
Ik was deze week wel wat meer kwijt, maar dat komt deels door het uitgebreide eten vanavond en deels doordat ik wat voorraad-dingen heb gehaald en wat non-food.
  zaterdag 8 november 2008 @ 15:50:13 #60
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_63054631
Zo, ook maar eens een weekmenu opgesteld. Wel lastig om nu te bedenken wat ik vrijdag ga eten, maar het is gelukt!

Zaterdag:
Vissoep met stokbrood en kruidenboter

Zondag:
Gepofte aardappelen met pangasiusfilet

Maandag:
Gegrilde pangasiusfilet met sperziebonensalade

Dinsdag:
Restjes van de broccoli-stoommaaltijd

Woensdag:
De restjes van de restjes van de broccoli-stoommaaltijd

Donderdag:
Rucola omelet

Vrijdag:
Ivm met de ingrediënten, ook maar weer rucola omelet (nu hopen dat het lekker is )

Ha, lees het net terug en het wordt dus een visweek
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')