zacht van smaak, maar hoe eet je het dan? gewoon stukjes eraf snijden, of word het een soort puree?quote:Op zondag 26 oktober 2008 16:50 schreef MinderMutsig het volgende:
Gepofte knoflook is heel mooi zacht van smaak.![]()
Maar toegevoegde waarde... je kunt ook zonder zo'n poffer wel knoflook poffen. Het staat alleen wel leuk in je kast.
quote:Op zondag 26 oktober 2008 17:51 schreef SevenWonders het volgende:
Damn, ben ik lekker met een hammetje en twisted fries in de oven bezig...denk ik...hee, wat knofllookpofsmurrie erbij...lekker......geen knoflook meer in huis....
Leuk ding inderdaad!quote:Op zondag 26 oktober 2008 16:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb er ook ooit eentje gekocht, omdat ik het zo'n schattig dingetje vond:
[ afbeelding ]
Maar eerlijk gezegd gebruik ik hem nooit. Ik gooi wel eens wat knoflook in de schil tussen de aardappelpartjes in de oven, dan krijg je zo'n beetje hetzelfde effect. Lekkere, zachte, knoflooksmurrie.
Klinkt erg lekker maar als ik naar de foto in dit topic kijk ziet de gepofte knoflook er vrij smeuig uit hoe eet je dat dan?quote:Op zondag 26 oktober 2008 19:27 schreef mascara-klodder het volgende:
Koel ding, maar eigenlijk alleen maar voor de heb![]()
Ik pof knoflook en sjalotjes altijd gewoon in een schaaltje in een laag rode port, heerlijk om te snacken 's avonds
doe de tenen gewoon los in het schaaltje, met schil dus en als het goed gaar is plop je de teen zo uit de schil in de mond.quote:Op zondag 26 oktober 2008 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Klinkt erg lekker maar als ik naar de foto in dit topic kijk ziet de gepofte knoflook er vrij smeuig uit hoe eet je dat dan?
Net als mascaraklodder floep ik ze ook zo recht in mijn mond.quote:Op zondag 26 oktober 2008 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Klinkt erg lekker maar als ik naar de foto in dit topic kijk ziet de gepofte knoflook er vrij smeuig uit hoe eet je dat dan?
Yupz onafgedekt. Ik heb gewoon een electrische oven.quote:Op zondag 26 oktober 2008 19:52 schreef Martijn_77 het volgende:
Klinkt goed en die 180 graden is dan onafgedekt in een laagje port in een hete lucht oven denk ik.
oh hier wordt ik blij van.quote:Op zondag 26 oktober 2008 19:44 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
doe de tenen gewoon los in het schaaltje, met schil dus en als het goed gaar is plop je de teen zo uit de schil in de mond.
sjalotjes halveer ik en met de snijkant in de port en die plop je dan ook zo uit de schil.
volgens mij doe ik ze zo'n half uurtje in de oven op 180 graden
Zooo simpel maar ohzo lekker en weer eens wat anders dan een bak chips ofzo om te snackenquote:Op maandag 27 oktober 2008 00:00 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
oh hier wordt ik blij van.
En ik heb teovallig nog port in huis, ga het morgen proberen
quote:Op maandag 27 oktober 2008 14:18 schreef MLI het volgende:
Kun je die smurrie bijvoorbeeld ook gebruiken om zelf aïoli te maken?
Het was geslaagdquote:Op maandag 27 oktober 2008 11:34 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Zooo simpel maar ohzo lekker en weer eens wat anders dan een bak chips ofzo om te snacken![]()
Denk dat ik het vanaaf als bijgerecht ga maken bedenk ik me net
Zo lekker op een stukje vers boerenbroodquote:Op zondag 26 oktober 2008 20:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Net als mascaraklodder floep ik ze ook zo recht in mijn mond.![]()
Maar euh, ik geloof dat de sophisticated manier iets is met geroosterde stukjes brood waar je het op smeert.
Soort bruscetta idee. Maar ik heb daar zelf het geduld niet voor.
Je kunt er ook sausjes mee op smaak maken. Knoflooksmaak zonder de scherpte van verse knoflook.
Ik geloof dat dat idd beduidend minder is bij poffenquote:Op dinsdag 28 oktober 2008 14:04 schreef Smallish het volgende:
Gepofte knoflook klinkt echt helemaal lekker.![]()
Poffen maakt zeker niet dat je de reuk en beetje brakke smaak de volgende ochtend voorkomt?
mits geen alcohol verderquote:Op dinsdag 28 oktober 2008 14:05 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ik geloof dat dat idd beduidend minder is bij poffen
kort door de bocht: je bent stupid! dat ding is gewoonweg leuk om te HEBBEN ookal kan je op simpelere manieren knoflook poffen.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 14:07 schreef JoPiDo het volgende:
sorry dat ik het zeg, maar:
je bent wel een ongelooflijk domme sloerie als je zo'n ding aanschaft, dan mis je echt volkomen je doel in je leven
JoPiDoquote:Op dinsdag 28 oktober 2008 14:07 schreef JoPiDo het volgende:
sorry dat ik het zeg, maar:
je bent wel een ongelooflijk domme sloerie als je zo'n ding aanschaft, dan mis je echt volkomen je doel in je leven
Keukenbenodigdheden zijn geil.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 14:11 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
kort door de bocht: je bent stupid! dat ding is gewoonweg leuk om te HEBBEN ookal kan je op simpelere manieren knoflook poffen.
En laat mij maar een kooksloerie zijn verder, ik geyl gewoon op keukenbenodigheden
wat is de trouwdatum ookal weerquote:Op dinsdag 28 oktober 2008 14:25 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Keukenbenodigdheden zijn geil.
Kan je in 2010? Mijn vent vindt het vast niet erg als we er nog iemand aan toevoegen.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 14:27 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
wat is de trouwdatum ookal weer![]()
serieus...dat ding is echt leuk voor de heb
op mei, juli en oktober na heb ik niks in 2010quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 14:47 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Kan je in 2010? Mijn vent vindt het vast niet erg als we er nog iemand aan toevoegen.
12 april.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 14:59 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
op mei, juli en oktober na heb ik niks in 2010
Qua smaak heb ik iig nergens last van. Reuk weet ik nietquote:Op dinsdag 28 oktober 2008 14:04 schreef Smallish het volgende:
Gepofte knoflook klinkt echt helemaal lekker.![]()
Poffen maakt zeker niet dat je de reuk en beetje brakke smaak de volgende ochtend voorkomt?
Dat ís ook geen slecht idee.quote:Op vrijdag 31 oktober 2008 16:36 schreef Innocence het volgende:Ik dacht serieus aan poffertjes met knoflook. Leek me niet eens zo'n slecht idee...
quote:Op zaterdag 1 november 2008 12:55 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Dat ís ook geen slecht idee.![]()
Alleen moet je dan hartig poffertjesdeeg maken. Ook lekker met zongedroogde tomaatjes of met reggiano en verse kruiden. Leuk als onderdeel van een voorgerecht.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |