Man-E-Faces | vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:18 |
Ik heb zelf geen friteuse, het was een vraag van iemand anders en ben zelf ook wel beneiuwd of iemand het weet ![]() | |
fransbreda | vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:21 |
Omdat je dan eerst naar huis loopt met die zak en hij dan slap en ranzig word. Dus thuis bakken, in een zak doen en een rondje gaan lopen. | |
CookingCookie | vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:22 |
Ja, dat vraag ik me dus ook af, friet is nooit zo lekker als bij de snackbar. ![]() | |
Radioheader | vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:25 |
Ik vind Friet thuis veel lekkerder dan in de snackbar. Bij de snackbar heb je soms echt slappe hap, thuis kun je ze lekker krokant en goudbruin bakken ![]() | |
boem-dikkie | vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:26 |
Als je nou eens naar je stam-snackbar gaat en vraagt welk merk frieten , olie en kruiden ze gebruiken? Dan ga je precies die merken halen en zelf bakken. Wedden dat 't hetzelfde smaakt? | |
Han_som_reiste | vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:32 |
Je hebt geen friteuse nodig, een pan vol met frietvet voldoet ook (Y) zelf aardappels schillen, voorbakken en vervolgens afbakken en je hebt heerlijke zelfgemaakte friet. | |
SadKingBilly | vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:41 |
Waarom patat thuis vaak niet zo goed smaakt: over het algemeen laten mensen bakvet veel te lang in de pan zitten "want het is zo duur", en hebben ze geen benul over op welke temperatuur je wat moet bakken (meestal alles op standje voluit dus veel te warm!). Dat je - voor je eigen gezondheid en de smaak van de patat zeker om de tien bakbeurten het vet moet vervangen (én de pan schoonmaken!) daar wordt niet aan gedacht. Zelf bak ik in arachïdeolie (pindaolie dus) waardoor patat beter smaakt, knapperiger wordt (wel afhankelijk van de temperatuur een leeftijd van de olie) en minder "vet" smaakt. | |
Remco | vrijdag 17 oktober 2008 @ 18:06 |
Al 5 posts zonder een patat/friet discussie ![]() | |
Posdnous | vrijdag 17 oktober 2008 @ 18:07 |
Misschien moet je thuis ook je vet een week laten staan en er per dag 300 zakken friet mee maken. Dan heb je na een week ook zo'n 'lekkere' friet. ![]() Noem het maar smaakgewenning of zo. -edit- het is trouwens friet. ipv patat ![]() | |
stamppot | vrijdag 17 oktober 2008 @ 18:12 |
het vet in zo'n kleine frituurpan koelt veel te snel af. | |
drumstickNL | vrijdag 17 oktober 2008 @ 18:14 |
Het kan gewoon allebei.. ![]() quote: | |
Wooldoor | vrijdag 17 oktober 2008 @ 18:41 |
Vooral patat dat in net nieuw vet is gefrituurd smaakt vaak nergens naar en is zo bleek als het maar kan. | |
GasTurbine | vrijdag 17 oktober 2008 @ 19:25 |
Ligt aan de patat zelf. In de winkel heb je al die avikorotzooi. | |
Uierboord | vrijdag 17 oktober 2008 @ 20:03 |
quote:Wat hij zegt. Verder gebruiken ze in een frietkot geen ingevroren, maar gekoelde friet. | |
Man-E-Faces | vrijdag 17 oktober 2008 @ 21:51 |
quote: ![]() quote:ja dat staat er toch ![]() quote:ja precies. dus al die mensen die altijd lullen over verse vet.. Zijn Boots-frites enigszins gekruid, weet iemand dat toevallig? And so It remains a mystery.. | |
Rene | zaterdag 18 oktober 2008 @ 12:18 |
Omdat de patat door een echte pro wordt gebakken daar. | |
motorbloempje | zaterdag 18 oktober 2008 @ 12:32 |
omdat het thuis veel lekkerder is ![]() verse patatjes ![]() | |
Apfelsaft | zaterdag 18 oktober 2008 @ 13:54 |
Ik vind ook de patat uit de snackbar veel lekkerder... Sterker nog, thuis eet ik nooit patat. | |
Dodecahedron | zaterdag 18 oktober 2008 @ 13:56 |
quote:Je weet niet hoe het moet zeker. | |
miss_dynastie | zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:06 |
Omdat ze het daar ontdooid hebben, voorbakken op 170 graden en afbakken op 250 graden. Die temperatuur haal je thuis niet eens, althans, ik niet. | |
Apfelsaft | zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:16 |
quote:Ik weet heel goed hoe ik patat moet eten. | |
motorbloempje | zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:19 |
eten ja ![]() maar echt goede zelfgebakken patatjes ![]() ![]() daar gaat geen snackbar tegenop kunnen, ooit ![]() | |
MouseOver | zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:27 |
Archaideolie doet wonderen. In prijs scheelt het weinig, maar het smaakt net wat anders dan gewone frituurolie. Het smaakt dan zoals friet bij een shoarmazaak smaakt. | |
moonmovies | maandag 20 oktober 2008 @ 22:25 |
friet ![]() | |
Bonzi_Buddy | maandag 20 oktober 2008 @ 22:48 |
quote:stijlfout, het moet zijn: Het is patat, geen friet! mvg, van Dale | |
moonmovies | dinsdag 21 oktober 2008 @ 13:40 |
het is friet ![]() | |
BertV | dinsdag 21 oktober 2008 @ 13:45 |
friet is een traktatie, patat is armoede... | |
saaw | dinsdag 21 oktober 2008 @ 20:37 |
Dan doe je toch iets niet goed volgens mij. Regelmatig je vet vervangen, netjes wachten tot het goed heet is en kleine porties tegelijk bakken. | |
theKiD | dinsdag 21 oktober 2008 @ 20:54 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
missy_c | dinsdag 21 oktober 2008 @ 21:19 |
Gaat friet bij de snackbar niet 2x het vet in (zoals eerder gezegd)? | |
motorbloempje | dinsdag 21 oktober 2008 @ 21:20 |
als het friet was, waarom eet men dan 'kip, patat en appelmoes'? ![]() | |
rac | dinsdag 21 oktober 2008 @ 21:22 |
Ik denk dat de hoeveelheid olie in je pan ermee te maken heeft ik geloof dat je op 3 liter olie maar 3 ons frites mag bakken. Niet dat ik me daar altijd aan houd hoor. En dan ook nog de olietemperatuur wellicht is die in de snackbar toch iets hoger ligt of iets sneller weer op temperatuur komt. maar by the way,Welke patat frites Is het lekkerst (thuis ) die uit de vriezer of die uit de koeling? ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 21 oktober 2008 @ 21:24 |
thuis? Zelf nieuwe aardappelen schillen, in stukjes snijden en even afspoelen. Droogmaken in een handdoek, even kort voorbakken in schoon frituurvet, laten rusten en dan afbakken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Wooldoor | dinsdag 21 oktober 2008 @ 23:36 |
quote:John Schippers in Rotterdam is toch altijd lekkerder dan als je het zelf maakt. Al komt zelf maken wel redelijk in de buurt ![]() | |
prupke | dinsdag 21 oktober 2008 @ 23:51 |
Het ligt aan : -de aardappel -het vet -wat er met de aardappel gebeurd is voor hij het vet in gaat. -en nog wat zaken ![]() | |
Zwansen | dinsdag 21 oktober 2008 @ 23:55 |
Thuis maken is heerlijk. ![]() Zoveel anders dan welke snackbar dan ook. Al schuw ik ook een patatje van de snackbar niet. ![]() | |
__Saviour__ | dinsdag 21 oktober 2008 @ 23:57 |
Goede zelfgemaakte friet van thuis smaakt echt veel beter. Goede aardappel gebruiken, de geschilde frieten dan in wat zout water laten staan. En goed frituren doe je in 2 keer. Eerst op een wat lagere temperatuur, dan gaart de aardappel eerst goed. Dan eruit, laten afkoelen, en daarna op hogere temperatuur verder frituren | |
droomkoningin | woensdag 22 oktober 2008 @ 00:03 |
welke aardappelsoorten zijn geschikt om zelf patat van te maken? * droomkoningin wil het toch wel es uitproberen ![]() ook al vind ik verse patat v/d supermarkt ook prima smaken... en de golden longs van de lidl zijn misschien zelfs nog lekkerder! | |
Isdatzo | woensdag 22 oktober 2008 @ 00:04 |
't is patat. PA-TAT. | |
robber57 | woensdag 22 oktober 2008 @ 00:05 |
Maar wat zijn nou echt goed patat aardaardappelen? Vooropgesteld dat je houd van , zeg maar, belgische patat, dus voldoende zachte en gare aardappel van binnen (zit 'm in de dikte, dat weet ik ondertussen al)en lekker bruin van buiten. | |
Zwansen | woensdag 22 oktober 2008 @ 00:06 |
quote: ![]() Patat eet je onder andere omdat het makkelijk is. Ik wil daar niet 6 weken voor in de keuken staan. ![]() | |
prupke | woensdag 22 oktober 2008 @ 00:11 |
quote:ik zelf vind de nieuwe aardappelen het lekkerst om te frituren ![]() maar er zijn zoveel soorten....(die dus allemaal anders uit de pan komen ) bv :als er veel suiker in een aardappel zit krijg je ook sneller bruine friet / patat ![]() | |
Man-E-Faces | woensdag 22 oktober 2008 @ 02:09 |
quote:wie "friet" zegt doet omhoog gevallen "patat" is lekker spontaan ![]() | |
theKiD | woensdag 22 oktober 2008 @ 07:16 |
quote:Ik vind het ook niet klinken ook als je toevallig in een bovenslootse snackbar terecht komt.. patat.. wat een klotewoord ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Pappie_Culo | woensdag 22 oktober 2008 @ 07:27 |
Hier geen friteuse in huis. Alleen 2 goddelijke lichamen. | |
motorbloempje | woensdag 22 oktober 2008 @ 07:40 |
niets mis met af en toe een zelfgebakken frietje hoor ![]() al moet ik eerlijk zeggen dat we zondag voor het eerst in anderhalf jaar de friteuse weer gebruikt hebben.. ben benieuwd voor hoe lang hij nu werkeloos in de kast staat ![]() | |
Pappie_Culo | woensdag 22 oktober 2008 @ 08:10 |
quote:Ja, maar dat af en toe, daar zit het hem in. Dus bewust geen friteuse. Maar zo nu en dan patat is wel lekker ja ![]() Met een weekie ofzo weer eens. Laatste keer dat ik patat heb gegeten is echt een eeuwigheid geleden. | |
MrKawada | woensdag 22 oktober 2008 @ 08:11 |
quote:met 2 kutkoppen ![]() | |
Pappie_Culo | woensdag 22 oktober 2008 @ 08:12 |
quote:Ja, en achter de frituurpan verschuilen kan ook al niet ![]() | |
motorbloempje | woensdag 22 oktober 2008 @ 08:16 |
quote:kudos voor onze zelfbeheersing dan maar ![]() ![]() vind het vaak ook lekkerder om wat krieltjes inde schil in de oven te gooien met wat groente erbij en een klein beetje olijfolie/citroensap met thijm en rozemarijn en knoflook ![]() maar af en toe een patatje met mayo en pindasaus of mayo en curry.. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 22 oktober 2008 @ 08:23 |
Hoe maak je eigenlijk raspatat thuis, daar ben ik wel eens benieuwd naar. | |
Pappie_Culo | woensdag 22 oktober 2008 @ 08:25 |
Raspatat? Door twee volbloed patatjes samen in de friteuse te gooien? Geen idee. | |
#ANONIEM | woensdag 22 oktober 2008 @ 08:32 |
quote: ![]() ![]() quote:http://nl.wikipedia.org/wiki/Raspatat Kut, nu heb ik honger ![]() | |
motorbloempje | woensdag 22 oktober 2008 @ 08:33 |
raspatat, dat vind ik eens inhet jaar best te pruimen.. doe mij verder maar goudgele rakkers.. daarbij, zie je, het heet rasPATAT, en geen rasFRIET ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 22 oktober 2008 @ 09:01 |
quote:Alleen zuid-limburgse paupers en tokkies zeggen Friet, maar hey ![]() | |
moonmovies | woensdag 22 oktober 2008 @ 15:55 |
het heet niet voor niks een frietpan, het heet niet voor niets de friettent ![]() | |
robber57 | woensdag 22 oktober 2008 @ 23:52 |
Ras"patat" is dus eigenlijk gefrituurde aardappelpuree ? Aan de ene kant zeg ik dan FAKE, aan de andere kant; het idee opent wel perspectieven voor zelf knutselen? Wellicht zelf doen en dan smaakjes toevoegen aan de puree?, paprika?,kerrie? | |
prupke | woensdag 22 oktober 2008 @ 23:59 |
quote:aardappelpuree maken en dan met een slagroomspuit (of wat dan ook ) toefjes spuiten op een bakplaat...dan paprikapoeder er over en dan nog ff in de oven ![]() heerlijk is dat. | |
motorbloempje | donderdag 23 oktober 2008 @ 00:04 |
quote:nee, het is een 'snackbar' ![]() | |
robber57 | donderdag 23 oktober 2008 @ 00:34 |
quote:Ja, dat zijn rozetjes, pommes duchesse, en die ken ik wel , lekker bij bv een hele ossehaas in de oven en dan rozetjes er rondom, je kunt ze overigens ook kant en klaar diepgevroren kopen. De truuk in dit geval lijkt me het frituren, het is nooit in me opgekomen om die dingen te frituren, of voor hetzelfde idee om er patat van te maken.... Maar volgens mij moet je de puree dan toch wel behoorlijk stevig maken en dan ontstaat denk ik het probleem van het persen, ik denk dat geen een slagroomspuit/zak sterk genoeg is om dikke aardappelpuree te persen... | |
Man-E-Faces | donderdag 23 oktober 2008 @ 03:16 |
Ik had al mn vermoedens betreft dat "ras-patat". Volgens mij is het dus gewoon samengeperste "rest-aardappel" uit andere fabrieken. Zoals ze ook "seperator-vlees" hebben dus. De bedenker van raspatat vindt zichzelf vast geniaal. | |
PP. | donderdag 23 oktober 2008 @ 03:21 |
quote:Friteuse en snackbar, dwaas. En owja, het is patat, geen friet. | |
Man-E-Faces | donderdag 23 oktober 2008 @ 03:33 |
quote:En Patatboer ![]() | |
Harajuku. | donderdag 23 oktober 2008 @ 03:39 |
quote:Jaaaaaaa, ik ga niet naar de snackbar maar naar de patatboer | |
theKiD | donderdag 23 oktober 2008 @ 07:19 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
sigme | donderdag 23 oktober 2008 @ 07:37 |
Snackbar? Patatkraam. En wie in een frituurpan alleen patat bakt weet niet wat 'ie mist. | |
prupke | vrijdag 24 oktober 2008 @ 00:19 |
patat- friet-snackbar-friettent-patatkraam-fritkot enz Het is allemaal even vet en even lekker naar smaak ![]() | |
Man-E-Faces | vrijdag 24 oktober 2008 @ 04:34 |
quote:Als ik met mijn muis-cursor over die sterretjes beweeg, komt er geen woord tevoorschijn. Wat stond daar? [ Bericht 0% gewijzigd door Man-E-Faces op 24-10-2008 05:06:11 ] | |
DatMeenJeNiet | vrijdag 24 oktober 2008 @ 04:49 |
quote:Morgen/vandaag 2 raspatat met voor mij. ![]() | |
Superfast | vrijdag 24 oktober 2008 @ 06:25 |
Beste aardappels zijn volgens mij de klassieke bintjes maar die kan je (niet in de supermarkt iig) kopen dus dan worden het maar andere (vastkokende) aardappels | |
Specularium | vrijdag 24 oktober 2008 @ 06:30 |
Omdat zelfgemaakte patat gewoon veel beter smaakt. Behalve een raspatat pinda, daarvoor moet ik echt bij de snackbar wezen. | |
theKiD | vrijdag 24 oktober 2008 @ 07:19 |
quote:Dat was iets in mijn gedachten ![]() | |
robber57 | vrijdag 24 oktober 2008 @ 23:52 |
quote:Bintjes.... Ik hoor dat wel vaker en dat is toch merkwaardig want binten zijn vastkokende aardappelen terwijl je voor patat (volgens de experts) een bloemige aardappel wil hebben , dat is , imho, dus een kruimige. Reden zou zijn dat een kruimige aardappel meer zetmeel bevat en juist het zetmeel zorgt voor een krokant korstje en patat smaak.... Voor de goede orde: ik haat vastkokende aardappelen, ze kunnen mij niet kruimig genoeg zijn en dus zou het geen straf voor mij zijn om daar patat van te moeten maken maar wat is nu waarheid? | |
theKiD | zaterdag 25 oktober 2008 @ 07:13 |
quote:De waarheid, beste man, is dat het friet is en geen patat ![]() | |
Windigo | zaterdag 25 oktober 2008 @ 10:19 |
quote:Nu voor de LAATSTE keer: het is Patates-Frites! Het komt uit Frankrijk... | |
Man-E-Faces | zaterdag 25 oktober 2008 @ 14:18 |
Van "aardappel gefrituurd" dus. | |
Superfast | maandag 27 oktober 2008 @ 04:10 |
quote:De patat van Bram Ladage in Rdam en omstreken is (internationaal ![]() ![]() ![]() | |
Captain_Fabulous | donderdag 30 oktober 2008 @ 16:21 |
Vastkokende aardappelen koken, afkoelen, schillen, en in fikse repen snijden, dan in een pan met flinke laag arachide olie bakken, en natuurlijk moet wel elke stukje de bodem van de pan raken.... express versie van verse friet zeg maar, wordt thuis hoog gewaardeerd als ik dat maak ![]() | |
josvr | maandag 29 december 2008 @ 22:13 |
Het is FRIET. Stelletje patat sukkels :-) Het is Pommes Frites. Dus friet, of vertalen de patat-aanhanges Pommes naar Patat? | |
Scootmobiel | maandag 29 december 2008 @ 22:40 |
Wat een gezeik over de 'juiste' ( ![]() ![]() Maarre, wel een interessant topic, want goeie tips zijn nooit weg en hiermee kan ik misschien eindelijk zelf ook eens wat smakelijks uit m'n friteuse toveren, haha. Want dat is me tot zover nog niet goed gelukt. Toch maar eens proberen met arachide-olie dus.... En wat snackbars betreft gaat er voor mij ook niets boven Bram Ladage! ![]() ![]() ![]() | |
Zwansen | maandag 29 december 2008 @ 23:47 |
quote:Wie zegt dat het Pommes Frites is? Dat is Duits. Vuile gore kutmof. | |
prupke | dinsdag 30 december 2008 @ 00:02 |
quote:Hoe ziet er zo'n mof uit?? ( let is even op je taalgebruik wil je) | |
Zwansen | dinsdag 30 december 2008 @ 00:04 |
quote:let = even op je taalgebruik wil je Die vergelijking snap ik niet. | |
prupke | dinsdag 30 december 2008 @ 00:24 |
quote:Klote weer een typefoutje van mijn kant ![]() Maar nog ben ik benieuwd hoe die mof eruit ziet ![]() | |
Man-E-Faces | dinsdag 30 december 2008 @ 13:55 |
quote:pommes frites betekent toch 'gebakken aardappel'? | |
wverboom | dinsdag 30 december 2008 @ 19:28 |
Geef mij maar een lekker thuis geschilde / gesneden en gebakken frietje.... maar dan op z'n spaans. In een pan bakken met olie. Gooi een zooitje knoflooktenen in het vet samen met de friet. Voorbakken....en later afbakken.... smaakt echt fantastisch ![]() | |
Harajuku. | dinsdag 30 december 2008 @ 19:38 |
quote:is/eens een typefout? | |
Zwansen | dinsdag 30 december 2008 @ 19:42 |
quote: ![]() |