abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_62464786
Ik heb zelf geen friteuse, het was een vraag van iemand anders en ben zelf ook wel beneiuwd of iemand het weet
Hoeren TNT.. Graaierige overheid..
Ik heb nergens zoveel last van Marokkanen als in het nieuws :
pi_62464831
Omdat je dan eerst naar huis loopt met die zak en hij dan slap en ranzig word.
Dus thuis bakken, in een zak doen en een rondje gaan lopen.
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:22:55 #3
231532 CookingCookie
I cook your cookies!
pi_62464866
Ja, dat vraag ik me dus ook af, friet is nooit zo lekker als bij de snackbar.
pi_62464911
Ik vind Friet thuis veel lekkerder dan in de snackbar. Bij de snackbar heb je soms echt slappe hap, thuis kun je ze lekker krokant en goudbruin bakken
Op 25-09-2008 19:32 schreef beverton
whehehe het is Patriek Lodiers van de lama's
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:26:05 #5
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_62464922
Als je nou eens naar je stam-snackbar gaat en vraagt welk merk frieten , olie en kruiden ze gebruiken?

Dan ga je precies die merken halen en zelf bakken. Wedden dat 't hetzelfde smaakt?
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:32:19 #6
222201 Han_som_reiste
Sarcastisch en vervelend
pi_62465060
Je hebt geen friteuse nodig, een pan vol met frietvet voldoet ook (Y) zelf aardappels schillen, voorbakken en vervolgens afbakken en je hebt heerlijke zelfgemaakte friet.
pi_62465232
Waarom patat thuis vaak niet zo goed smaakt: over het algemeen laten mensen bakvet veel te lang in de pan zitten "want het is zo duur", en hebben ze geen benul over op welke temperatuur je wat moet bakken (meestal alles op standje voluit dus veel te warm!). Dat je - voor je eigen gezondheid en de smaak van de patat zeker om de tien bakbeurten het vet moet vervangen (én de pan schoonmaken!) daar wordt niet aan gedacht.

Zelf bak ik in arachïdeolie (pindaolie dus) waardoor patat beter smaakt, knapperiger wordt (wel afhankelijk van de temperatuur een leeftijd van de olie) en minder "vet" smaakt.
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
pi_62465781
Al 5 posts zonder een patat/friet discussie
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 18:07:44 #9
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_62465812
Misschien moet je thuis ook je vet een week laten staan en er per dag 300 zakken friet mee maken.

Dan heb je na een week ook zo'n 'lekkere' friet. .

Noem het maar smaakgewenning of zo.

-edit- het is trouwens friet. ipv patat .
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 18:12:00 #10
230534 stamppot
Stampen maarr!
pi_62465908
het vet in zo'n kleine frituurpan koelt veel te snel af.
pi_62465966
Het kan gewoon allebei..
quote:
Friet is een gerecht van gefrituurde aardappelreepjes.

Het is bekend onder diverse benamingen die in verschillende delen van het Nederlandse taalgebied gebruikelijk zijn. In de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet en in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken, terwijl in de rest van Nederland men het meestal over patat heeft.
-|||---ლ(╹◡╹ლ)---|||-
pi_62466475
Vooral patat dat in net nieuw vet is gefrituurd smaakt vaak nergens naar en is zo bleek als het maar kan.
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 19:25:28 #13
158899 GasTurbine
SEE THE PATERN ON MY COCK
pi_62467476
Ligt aan de patat zelf. In de winkel heb je al die avikorotzooi.
'houd je bek is joh, als je zulke grote kk praatjes heb moet je is naar Tiel komen.'
„Je bent ’n keronje! Je mag zelf ’n zoogdier wezen, jy en je zoon, dat zeg ik je!”
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 20:03:21 #14
198137 Uierboord
Broodje koeietiet !!!!!!!!!
pi_62468403
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 18:12 schreef stamppot het volgende:
het vet in zo'n kleine frituurpan koelt veel te snel af.
Wat hij zegt.
Verder gebruiken ze in een frietkot geen ingevroren, maar gekoelde friet.
Uierboord, in de volksmond wel "koeietiet" genoemd, is een Rotterdams streekgerecht. Het bestaat uit de toppen van de uiers van koeien, die tot een smeersel verwerkt zijn; dit smeert men vervolgens op de boterham.
pi_62471233
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 17:21 schreef fransbreda het volgende:
Omdat je dan eerst naar huis loopt met die zak en hij dan slap en ranzig word.
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 18:07 schreef Posdnous het volgende: -edit- het is trouwens friet. ipv patat .
ja dat staat er toch
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 18:41 schreef Wooldoor het volgende:
Vooral patat dat in net nieuw vet is gefrituurd smaakt vaak nergens naar en is zo bleek als het maar kan.
ja precies. dus al die mensen die altijd lullen over verse vet..

Zijn Boots-frites enigszins gekruid, weet iemand dat toevallig? And so It remains a mystery..
Hoeren TNT.. Graaierige overheid..
Ik heb nergens zoveel last van Marokkanen als in het nieuws :
  Moderator zaterdag 18 oktober 2008 @ 12:18:55 #16
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_62481238
Omdat de patat door een echte pro wordt gebakken daar.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_62481451
omdat het thuis veel lekkerder is

verse patatjes
Ja doei.
pi_62482857
Ik vind ook de patat uit de snackbar veel lekkerder... Sterker nog, thuis eet ik nooit patat.
pi_62482891
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 13:54 schreef Apfelsaft het volgende:
Ik vind ook de patat uit de snackbar veel lekkerder... Sterker nog, thuis eet ik nooit patat.
Je weet niet hoe het moet zeker.
  † In Memoriam † zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:06:18 #20
43556 miss_dynastie
pi_62483073
Omdat ze het daar ontdooid hebben, voorbakken op 170 graden en afbakken op 250 graden. Die temperatuur haal je thuis niet eens, althans, ik niet.
pi_62483241
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 13:56 schreef Dodecahedron het volgende:

[..]

Je weet niet hoe het moet zeker.
Ik weet heel goed hoe ik patat moet eten.
pi_62483281
eten ja

maar echt goede zelfgebakken patatjes

daar gaat geen snackbar tegenop kunnen, ooit
Ja doei.
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:27:08 #23
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_62483432
Archaideolie doet wonderen. In prijs scheelt het weinig, maar het smaakt net wat anders dan gewone frituurolie. Het smaakt dan zoals friet bij een shoarmazaak smaakt.
Vampire Romance O+
  FOK!fotograaf maandag 20 oktober 2008 @ 22:25:45 #24
160750 moonmovies
zeg maar Peer...
pi_62541337
friet
Friends are like potatoes. If you eat them, they'll die...
-------------------------------------
www.theinvision.nl
pi_62542018
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 22:25 schreef moonmovies het volgende:
friet [ afbeelding ]
stijlfout, het moet zijn: Het is patat, geen friet!

mvg,

van Dale
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')