abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_62464786
Ik heb zelf geen friteuse, het was een vraag van iemand anders en ben zelf ook wel beneiuwd of iemand het weet
Hoeren TNT.. Graaierige overheid..
Ik heb nergens zoveel last van Marokkanen als in het nieuws :
pi_62464831
Omdat je dan eerst naar huis loopt met die zak en hij dan slap en ranzig word.
Dus thuis bakken, in een zak doen en een rondje gaan lopen.
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:22:55 #3
231532 CookingCookie
I cook your cookies!
pi_62464866
Ja, dat vraag ik me dus ook af, friet is nooit zo lekker als bij de snackbar.
pi_62464911
Ik vind Friet thuis veel lekkerder dan in de snackbar. Bij de snackbar heb je soms echt slappe hap, thuis kun je ze lekker krokant en goudbruin bakken
Op 25-09-2008 19:32 schreef beverton
whehehe het is Patriek Lodiers van de lama's
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:26:05 #5
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_62464922
Als je nou eens naar je stam-snackbar gaat en vraagt welk merk frieten , olie en kruiden ze gebruiken?

Dan ga je precies die merken halen en zelf bakken. Wedden dat 't hetzelfde smaakt?
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 17:32:19 #6
222201 Han_som_reiste
Sarcastisch en vervelend
pi_62465060
Je hebt geen friteuse nodig, een pan vol met frietvet voldoet ook (Y) zelf aardappels schillen, voorbakken en vervolgens afbakken en je hebt heerlijke zelfgemaakte friet.
pi_62465232
Waarom patat thuis vaak niet zo goed smaakt: over het algemeen laten mensen bakvet veel te lang in de pan zitten "want het is zo duur", en hebben ze geen benul over op welke temperatuur je wat moet bakken (meestal alles op standje voluit dus veel te warm!). Dat je - voor je eigen gezondheid en de smaak van de patat zeker om de tien bakbeurten het vet moet vervangen (én de pan schoonmaken!) daar wordt niet aan gedacht.

Zelf bak ik in arachïdeolie (pindaolie dus) waardoor patat beter smaakt, knapperiger wordt (wel afhankelijk van de temperatuur een leeftijd van de olie) en minder "vet" smaakt.
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
pi_62465781
Al 5 posts zonder een patat/friet discussie
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 18:07:44 #9
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_62465812
Misschien moet je thuis ook je vet een week laten staan en er per dag 300 zakken friet mee maken.

Dan heb je na een week ook zo'n 'lekkere' friet. .

Noem het maar smaakgewenning of zo.

-edit- het is trouwens friet. ipv patat .
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 18:12:00 #10
230534 stamppot
Stampen maarr!
pi_62465908
het vet in zo'n kleine frituurpan koelt veel te snel af.
pi_62465966
Het kan gewoon allebei..
quote:
Friet is een gerecht van gefrituurde aardappelreepjes.

Het is bekend onder diverse benamingen die in verschillende delen van het Nederlandse taalgebied gebruikelijk zijn. In de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet en in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken, terwijl in de rest van Nederland men het meestal over patat heeft.
-|||---ლ(╹◡╹ლ)---|||-
pi_62466475
Vooral patat dat in net nieuw vet is gefrituurd smaakt vaak nergens naar en is zo bleek als het maar kan.
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 19:25:28 #13
158899 GasTurbine
SEE THE PATERN ON MY COCK
pi_62467476
Ligt aan de patat zelf. In de winkel heb je al die avikorotzooi.
'houd je bek is joh, als je zulke grote kk praatjes heb moet je is naar Tiel komen.'
„Je bent ’n keronje! Je mag zelf ’n zoogdier wezen, jy en je zoon, dat zeg ik je!”
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 20:03:21 #14
198137 Uierboord
Broodje koeietiet !!!!!!!!!
pi_62468403
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 18:12 schreef stamppot het volgende:
het vet in zo'n kleine frituurpan koelt veel te snel af.
Wat hij zegt.
Verder gebruiken ze in een frietkot geen ingevroren, maar gekoelde friet.
Uierboord, in de volksmond wel "koeietiet" genoemd, is een Rotterdams streekgerecht. Het bestaat uit de toppen van de uiers van koeien, die tot een smeersel verwerkt zijn; dit smeert men vervolgens op de boterham.
pi_62471233
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 17:21 schreef fransbreda het volgende:
Omdat je dan eerst naar huis loopt met die zak en hij dan slap en ranzig word.
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 18:07 schreef Posdnous het volgende: -edit- het is trouwens friet. ipv patat .
ja dat staat er toch
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 18:41 schreef Wooldoor het volgende:
Vooral patat dat in net nieuw vet is gefrituurd smaakt vaak nergens naar en is zo bleek als het maar kan.
ja precies. dus al die mensen die altijd lullen over verse vet..

Zijn Boots-frites enigszins gekruid, weet iemand dat toevallig? And so It remains a mystery..
Hoeren TNT.. Graaierige overheid..
Ik heb nergens zoveel last van Marokkanen als in het nieuws :
  Moderator zaterdag 18 oktober 2008 @ 12:18:55 #16
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_62481238
Omdat de patat door een echte pro wordt gebakken daar.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_62481451
omdat het thuis veel lekkerder is

verse patatjes
Ja doei.
pi_62482857
Ik vind ook de patat uit de snackbar veel lekkerder... Sterker nog, thuis eet ik nooit patat.
pi_62482891
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 13:54 schreef Apfelsaft het volgende:
Ik vind ook de patat uit de snackbar veel lekkerder... Sterker nog, thuis eet ik nooit patat.
Je weet niet hoe het moet zeker.
  † In Memoriam † zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:06:18 #20
43556 miss_dynastie
pi_62483073
Omdat ze het daar ontdooid hebben, voorbakken op 170 graden en afbakken op 250 graden. Die temperatuur haal je thuis niet eens, althans, ik niet.
pi_62483241
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 13:56 schreef Dodecahedron het volgende:

[..]

Je weet niet hoe het moet zeker.
Ik weet heel goed hoe ik patat moet eten.
pi_62483281
eten ja

maar echt goede zelfgebakken patatjes

daar gaat geen snackbar tegenop kunnen, ooit
Ja doei.
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 14:27:08 #23
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_62483432
Archaideolie doet wonderen. In prijs scheelt het weinig, maar het smaakt net wat anders dan gewone frituurolie. Het smaakt dan zoals friet bij een shoarmazaak smaakt.
Vampire Romance O+
  FOK!fotograaf maandag 20 oktober 2008 @ 22:25:45 #24
160750 moonmovies
zeg maar Peer...
pi_62541337
friet
Friends are like potatoes. If you eat them, they'll die...
-------------------------------------
www.theinvision.nl
pi_62542018
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 22:25 schreef moonmovies het volgende:
friet [ afbeelding ]
stijlfout, het moet zijn: Het is patat, geen friet!

mvg,

van Dale
  FOK!fotograaf dinsdag 21 oktober 2008 @ 13:40:48 #26
160750 moonmovies
zeg maar Peer...
pi_62553116
het is friet
Friends are like potatoes. If you eat them, they'll die...
-------------------------------------
www.theinvision.nl
  dinsdag 21 oktober 2008 @ 13:45:02 #27
37248 BertV
Klei indiaan
pi_62553246
friet is een traktatie, patat is armoede...
Handgemaakt | Doggerland-overlever
  dinsdag 21 oktober 2008 @ 20:37:32 #28
74276 saaw
fight harder or walk away
pi_62563713
Dan doe je toch iets niet goed volgens mij.
Regelmatig je vet vervangen, netjes wachten tot het goed heet is en kleine porties tegelijk bakken.
an urge to help mankind overcomes me
pi_62564322
quote:
Op dinsdag 21 oktober 2008 13:45 schreef BertV het volgende:
friet is een traktatie, patat is armoede...
!
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_62565248
Gaat friet bij de snackbar niet 2x het vet in (zoals eerder gezegd)?
Life is short, eat dessert first.
pi_62565296
als het friet was, waarom eet men dan 'kip, patat en appelmoes'?

Ja doei.
  dinsdag 21 oktober 2008 @ 21:22:56 #32
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_62565382
Ik denk dat de hoeveelheid olie in je pan ermee te maken heeft ik geloof dat je op 3 liter olie maar 3 ons frites mag bakken. Niet dat ik me daar altijd aan houd hoor. En dan ook nog de olietemperatuur wellicht is die in de snackbar toch iets hoger ligt of iets sneller weer op temperatuur komt.

maar by the way,Welke patat frites Is het lekkerst (thuis ) die uit de vriezer of die uit de koeling?
pi_62565438
thuis? Zelf nieuwe aardappelen schillen, in stukjes snijden en even afspoelen. Droogmaken in een handdoek, even kort voorbakken in schoon frituurvet, laten rusten en dan afbakken

beter krijg je ze niet vind ik dan
Ja doei.
pi_62570026
quote:
Op dinsdag 21 oktober 2008 21:24 schreef motorbloempje het volgende:
thuis? Zelf nieuwe aardappelen schillen, in stukjes snijden en even afspoelen. Droogmaken in een handdoek, even kort voorbakken in schoon frituurvet, laten rusten en dan afbakken

beter krijg je ze niet vind ik dan
John Schippers in Rotterdam is toch altijd lekkerder dan als je het zelf maakt. Al komt zelf maken wel redelijk in de buurt
pi_62570412
Het ligt aan :
-de aardappel
-het vet
-wat er met de aardappel gebeurd is voor hij het vet in gaat.
-en nog wat zaken
Thank Drunk I'm a Goddess!
  dinsdag 21 oktober 2008 @ 23:55:12 #36
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_62570502
Thuis maken is heerlijk.

Zoveel anders dan welke snackbar dan ook. Al schuw ik ook een patatje van de snackbar niet.
  Donald Duck held dinsdag 21 oktober 2008 @ 23:57:25 #37
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_62570550
Goede zelfgemaakte friet van thuis smaakt echt veel beter.
Goede aardappel gebruiken, de geschilde frieten dan in wat zout water laten staan.
En goed frituren doe je in 2 keer. Eerst op een wat lagere temperatuur, dan gaart de aardappel eerst goed. Dan eruit, laten afkoelen, en daarna op hogere temperatuur verder frituren
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_62570686
welke aardappelsoorten zijn geschikt om zelf patat van te maken?

* droomkoningin wil het toch wel es uitproberen

ook al vind ik verse patat v/d supermarkt ook prima smaken... en de golden longs van de lidl zijn misschien zelfs nog lekkerder!
There are 3 kinds of people in this world...those you want things to happen, those that make things happen, and those who just wonder what the hell happened!
  woensdag 22 oktober 2008 @ 00:04:20 #39
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_62570700
't is patat.

PA-TAT.
Huilen dan.
  woensdag 22 oktober 2008 @ 00:05:38 #40
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_62570730
Maar wat zijn nou echt goed patat aardaardappelen?
Vooropgesteld dat je houd van , zeg maar, belgische patat, dus voldoende zachte en gare aardappel van binnen (zit 'm in de dikte, dat weet ik ondertussen al)en lekker bruin van buiten.
  woensdag 22 oktober 2008 @ 00:06:53 #41
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_62570765
quote:
Op dinsdag 21 oktober 2008 23:57 schreef __Saviour__ het volgende:
Goede zelfgemaakte friet van thuis smaakt echt veel beter.
Goede aardappel gebruiken, de geschilde frieten dan in wat zout water laten staan.
En goed frituren doe je in 2 keer. Eerst op een wat lagere temperatuur, dan gaart de aardappel eerst goed. Dan eruit, laten afkoelen, en daarna op hogere temperatuur verder frituren


Patat eet je onder andere omdat het makkelijk is. Ik wil daar niet 6 weken voor in de keuken staan.
pi_62570849
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 00:05 schreef robber57 het volgende:
Maar wat zijn nou echt goed patat aardaardappelen?
Vooropgesteld dat je houd van , zeg maar, belgische patat, dus voldoende zachte en gare aardappel van binnen (zit 'm in de dikte, dat weet ik ondertussen al)en lekker bruin van buiten.
ik zelf vind de nieuwe aardappelen het lekkerst om te frituren

maar er zijn zoveel soorten....(die dus allemaal anders uit de pan komen )

bv :als er veel suiker in een aardappel zit krijg je ook sneller bruine friet / patat
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_62572226
quote:
Op dinsdag 21 oktober 2008 13:45 schreef BertV het volgende:
friet is een traktatie, patat is armoede...
wie "friet" zegt doet omhoog gevallen "patat" is lekker spontaan
Hoeren TNT.. Graaierige overheid..
Ik heb nergens zoveel last van Marokkanen als in het nieuws :
pi_62572800
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 02:09 schreef Man-E-Faces het volgende:

[..]

wie "friet" zegt doet omhoog gevallen "patat" is lekker spontaan
Ik vind het ook niet klinken ook als je toevallig in een bovenslootse snackbar terecht komt.. patat.. wat een klotewoord
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_62572849
Hier geen friteuse in huis. Alleen 2 goddelijke lichamen.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_62572914
niets mis met af en toe een zelfgebakken frietje hoor

al moet ik eerlijk zeggen dat we zondag voor het eerst in anderhalf jaar de friteuse weer gebruikt hebben.. ben benieuwd voor hoe lang hij nu werkeloos in de kast staat
Ja doei.
pi_62573078
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 07:40 schreef motorbloempje het volgende:
niets mis met af en toe een zelfgebakken frietje hoor

al moet ik eerlijk zeggen dat we zondag voor het eerst in anderhalf jaar de friteuse weer gebruikt hebben.. ben benieuwd voor hoe lang hij nu werkeloos in de kast staat
Ja, maar dat af en toe, daar zit het hem in.

Dus bewust geen friteuse. Maar zo nu en dan patat is wel lekker ja

Met een weekie ofzo weer eens. Laatste keer dat ik patat heb gegeten is echt een eeuwigheid geleden.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_62573087
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 07:27 schreef Pappie_Culo het volgende:
Hier geen friteuse in huis. Alleen 2 goddelijke lichamen.
met 2 kutkoppen
looooooooooooooooool lol
pi_62573097
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 08:11 schreef MrKawada het volgende:

[..]

met 2 kutkoppen [ afbeelding ]
Ja, en achter de frituurpan verschuilen kan ook al niet
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_62573117
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 08:10 schreef Pappie_Culo het volgende:

[..]

Ja, maar dat af en toe, daar zit het hem in.

Dus bewust geen friteuse. Maar zo nu en dan patat is wel lekker ja

Met een weekie ofzo weer eens. Laatste keer dat ik patat heb gegeten is echt een eeuwigheid geleden.
kudos voor onze zelfbeheersing dan maar

vind het vaak ook lekkerder om wat krieltjes inde schil in de oven te gooien met wat groente erbij en een klein beetje olijfolie/citroensap met thijm en rozemarijn en knoflook

maar af en toe een patatje met mayo en pindasaus of mayo en curry.. heerlijk!
Ja doei.
pi_62573192
Hoe maak je eigenlijk raspatat thuis, daar ben ik wel eens benieuwd naar.
pi_62573210
Raspatat? Door twee volbloed patatjes samen in de friteuse te gooien?

Geen idee.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_62573269
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 08:25 schreef Pappie_Culo het volgende:
Raspatat? Door twee volbloed patatjes samen in de friteuse te gooien?

Geen idee.


quote:
Raspatat wordt gemaakt door aardappelpoeder met water te mengen in een speciale installatie, waardoor een soort aardappelpuree ontstaat. Deze puree wordt door middel van de Raspatatmachine in de vorm van staafjes geperst. De staafjes worden per portie op dezelfde lengte afgesneden en vervolgens op de gebruikelijke wijze gefrituurd. Het resultaat is een portie patates frites die donkerder is qua kleur, gelijk in samenstelling en formaat, maar iets anders van smaak dan de gebruikelijke patates frites.

De aanduiding Ras is een productnaam van Rixona, een onderdeel van Aviko.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Raspatat

Kut, nu heb ik honger
pi_62573282
raspatat, dat vind ik eens inhet jaar best te pruimen.. doe mij verder maar goudgele rakkers..

daarbij, zie je, het heet rasPATAT, en geen rasFRIET
Ja doei.
pi_62573658
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 08:33 schreef motorbloempje het volgende:
raspatat, dat vind ik eens inhet jaar best te pruimen.. doe mij verder maar goudgele rakkers..

daarbij, zie je, het heet rasPATAT, en geen rasFRIET
Alleen zuid-limburgse paupers en tokkies zeggen Friet, maar hey
  FOK!fotograaf woensdag 22 oktober 2008 @ 15:55:16 #56
160750 moonmovies
zeg maar Peer...
pi_62584917
het heet niet voor niks een frietpan, het heet niet voor niets de friettent
Friends are like potatoes. If you eat them, they'll die...
-------------------------------------
www.theinvision.nl
  woensdag 22 oktober 2008 @ 23:52:51 #57
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_62600258
Ras"patat" is dus eigenlijk gefrituurde aardappelpuree ?

Aan de ene kant zeg ik dan FAKE, aan de andere kant; het idee opent wel perspectieven voor zelf knutselen?
Wellicht zelf doen en dan smaakjes toevoegen aan de puree?, paprika?,kerrie?
pi_62600429
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 23:52 schreef robber57 het volgende:
Ras"patat" is dus eigenlijk gefrituurde aardappelpuree ?

Aan de ene kant zeg ik dan FAKE, aan de andere kant; het idee opent wel perspectieven voor zelf knutselen?
Wellicht zelf doen en dan smaakjes toevoegen aan de puree?, paprika?,kerrie?
aardappelpuree maken en dan met een slagroomspuit (of wat dan ook ) toefjes spuiten op een bakplaat...dan paprikapoeder er over en dan nog ff in de oven
heerlijk is dat.
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_62600597
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 15:55 schreef moonmovies het volgende:
het heet niet voor niks een frietpan, het heet niet voor niets de friettent
nee, het is een 'snackbar'

Ja doei.
  donderdag 23 oktober 2008 @ 00:34:50 #60
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_62601212
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 23:59 schreef prupke het volgende:

[..]

aardappelpuree maken en dan met een slagroomspuit (of wat dan ook ) toefjes spuiten op een bakplaat...dan paprikapoeder er over en dan nog ff in de oven
heerlijk is dat.
Ja, dat zijn rozetjes, pommes duchesse, en die ken ik wel , lekker bij bv een hele ossehaas in de oven en dan rozetjes er rondom, je kunt ze overigens ook kant en klaar diepgevroren kopen.
De truuk in dit geval lijkt me het frituren, het is nooit in me opgekomen om die dingen te frituren, of voor hetzelfde idee om er patat van te maken....
Maar volgens mij moet je de puree dan toch wel behoorlijk stevig maken en dan ontstaat denk ik het probleem van het persen, ik denk dat geen een slagroomspuit/zak sterk genoeg is om dikke aardappelpuree te persen...
pi_62602569
Ik had al mn vermoedens betreft dat "ras-patat". Volgens mij is het dus gewoon samengeperste "rest-aardappel" uit andere fabrieken. Zoals ze ook "seperator-vlees" hebben dus.
De bedenker van raspatat vindt zichzelf vast geniaal.
Hoeren TNT.. Graaierige overheid..
Ik heb nergens zoveel last van Marokkanen als in het nieuws :
pi_62602581
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 15:55 schreef moonmovies het volgende:
het heet niet voor niks een frietpan, het heet niet voor niets de friettent
Friteuse en snackbar, dwaas.

En owja, het is patat, geen friet.
Bijen zoemen
De hei is paars
Er zijn dus bloemen
En touringcars
pi_62602611
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 00:04 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

nee, het is een 'snackbar'


En Patatboer
Hoeren TNT.. Graaierige overheid..
Ik heb nergens zoveel last van Marokkanen als in het nieuws :
  donderdag 23 oktober 2008 @ 03:39:08 #64
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_62602624
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 03:33 schreef Man-E-Faces het volgende:

[..]

En Patatboer
Jaaaaaaa, ik ga niet naar de snackbar maar naar de patatboer
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_62602932
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 03:39 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Jaaaaaaa, ik ga niet naar de snackbar maar naar de patatboer
wat een ***** mensen hier allemaal
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_62603006
Snackbar? Patatkraam.

En wie in een frituurpan alleen patat bakt weet niet wat 'ie mist.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_62628897
patat- friet-snackbar-friettent-patatkraam-fritkot enz

Het is allemaal even vet en even lekker naar smaak
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_62631644
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 07:19 schreef theKiD het volgende:

[..]

wat een ***** mensen hier allemaal
Als ik met mijn muis-cursor over die sterretjes beweeg, komt er geen woord tevoorschijn.
Wat stond daar?

[ Bericht 0% gewijzigd door Man-E-Faces op 24-10-2008 05:06:11 ]
Hoeren TNT.. Graaierige overheid..
Ik heb nergens zoveel last van Marokkanen als in het nieuws :
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 04:49:21 #69
123545 DatMeenJeNiet
Mike Mampuya till i die O+
pi_62631731
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 08:32 schreef Scorpie het volgende:

[..]

[ afbeelding ]


[..]

http://nl.wikipedia.org/wiki/Raspatat

Kut, nu heb ik honger
Morgen/vandaag 2 raspatat met voor mij.
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 06:25:12 #70
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_62632124
Beste aardappels zijn volgens mij de klassieke bintjes maar die kan je (niet in de supermarkt iig) kopen dus dan worden het maar andere (vastkokende) aardappels
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_62632150
Omdat zelfgemaakte patat gewoon veel beter smaakt.

Behalve een raspatat pinda, daarvoor moet ik echt bij de snackbar wezen.
pi_62632331
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 04:34 schreef Man-E-Faces het volgende:

[..]

Als ik met mijn muis-cursor over die sterretjes beweeg, komt er geen woord tevoorschijn.
Wat stond daar?
Dat was iets in mijn gedachten
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 23:52:37 #73
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_62657147
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 06:25 schreef Superfast het volgende:
Beste aardappels zijn volgens mij de klassieke bintjes maar die kan je (niet in de supermarkt iig) kopen dus dan worden het maar andere (vastkokende) aardappels
Bintjes....
Ik hoor dat wel vaker en dat is toch merkwaardig want binten zijn vastkokende aardappelen terwijl je voor patat (volgens de experts) een bloemige aardappel wil hebben , dat is , imho, dus een kruimige.
Reden zou zijn dat een kruimige aardappel meer zetmeel bevat en juist het zetmeel zorgt voor een krokant korstje en patat smaak....

Voor de goede orde: ik haat vastkokende aardappelen, ze kunnen mij niet kruimig genoeg zijn en dus zou het geen straf voor mij zijn om daar patat van te moeten maken maar wat is nu waarheid?
pi_62660183
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 23:52 schreef robber57 het volgende:

[..]

Bintjes....
Ik hoor dat wel vaker en dat is toch merkwaardig want binten zijn vastkokende aardappelen terwijl je voor patat (volgens de experts) een bloemige aardappel wil hebben , dat is , imho, dus een kruimige.
Reden zou zijn dat een kruimige aardappel meer zetmeel bevat en juist het zetmeel zorgt voor een krokant korstje en patat smaak....

Voor de goede orde: ik haat vastkokende aardappelen, ze kunnen mij niet kruimig genoeg zijn en dus zou het geen straf voor mij zijn om daar patat van te moeten maken maar wat is nu waarheid?
De waarheid, beste man, is dat het friet is en geen patat
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  zaterdag 25 oktober 2008 @ 10:19:44 #75
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_62661270
quote:
Op zaterdag 25 oktober 2008 07:13 schreef theKiD het volgende:

[..]

De waarheid, beste man, is dat het friet is en geen patat
Nu voor de LAATSTE keer: het is Patates-Frites! Het komt uit Frankrijk...
pi_62665675
Van "aardappel gefrituurd" dus.
Hoeren TNT.. Graaierige overheid..
Ik heb nergens zoveel last van Marokkanen als in het nieuws :
  maandag 27 oktober 2008 @ 04:10:23 #77
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_62708678
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 23:52 schreef robber57 het volgende:

[..]

Bintjes....
Ik hoor dat wel vaker en dat is toch merkwaardig want binten zijn vastkokende aardappelen terwijl je voor patat (volgens de experts) een bloemige aardappel wil hebben , dat is , imho, dus een kruimige.
Reden zou zijn dat een kruimige aardappel meer zetmeel bevat en juist het zetmeel zorgt voor een krokant korstje en patat smaak....

Voor de goede orde: ik haat vastkokende aardappelen, ze kunnen mij niet kruimig genoeg zijn en dus zou het geen straf voor mij zijn om daar patat van te moeten maken maar wat is nu waarheid?
De patat van Bram Ladage in Rdam en omstreken is (internationaal )befaamd om haar geweldige smaak en daar maken ze de patat de gehele dag van verse bintjes

-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
  donderdag 30 oktober 2008 @ 16:21:21 #78
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_62814675
Vastkokende aardappelen koken, afkoelen, schillen, en in fikse repen snijden, dan in een pan met flinke laag arachide olie bakken, en natuurlijk moet wel elke stukje de bodem van de pan raken....
express versie van verse friet zeg maar, wordt thuis hoog gewaardeerd als ik dat maak
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_64480430
Het is FRIET. Stelletje patat sukkels :-)

Het is Pommes Frites. Dus friet, of vertalen de patat-aanhanges Pommes naar Patat?
pi_64481617
Wat een gezeik over de 'juiste' ( ) benaming...... Laat gewoon iedereen in z'n waarde!

Maarre, wel een interessant topic, want goeie tips zijn nooit weg en hiermee kan ik misschien eindelijk zelf ook eens wat smakelijks uit m'n friteuse toveren, haha. Want dat is me tot zover nog niet goed gelukt. Toch maar eens proberen met arachide-olie dus....

En wat snackbars betreft gaat er voor mij ook niets boven Bram Ladage!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  maandag 29 december 2008 @ 23:47:10 #81
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_64484402
quote:
Op maandag 29 december 2008 22:13 schreef josvr het volgende:
Het is FRIET. Stelletje patat sukkels :-)

Het is Pommes Frites. Dus friet, of vertalen de patat-aanhanges Pommes naar Patat?
Wie zegt dat het Pommes Frites is? Dat is Duits. Vuile gore kutmof.
pi_64484914
quote:
Op maandag 29 december 2008 23:47 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Wie zegt dat het Pommes Frites is? Dat is Duits. Vuile gore kutmof.
Hoe ziet er zo'n mof uit??

( let is even op je taalgebruik wil je)
Thank Drunk I'm a Goddess!
  dinsdag 30 december 2008 @ 00:04:20 #83
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_64484972
quote:
Op dinsdag 30 december 2008 00:02 schreef prupke het volgende:

[..]

Hoe ziet er zo'n mof uit??

( let is even op je taalgebruik wil je)
let = even op je taalgebruik wil je

Die vergelijking snap ik niet.
pi_64485624
quote:
Op dinsdag 30 december 2008 00:04 schreef Zwansen het volgende:

[..]

let = even op je taalgebruik wil je

Die vergelijking snap ik niet.
Klote weer een typefoutje van mijn kant

Maar nog ben ik benieuwd hoe die mof eruit ziet
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_64497320
quote:
Op maandag 29 december 2008 23:47 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Wie zegt dat het Pommes Frites is? Dat is Duits. Vuile gore kutmof.
pommes frites betekent toch 'gebakken aardappel'?
Hoeren TNT.. Graaierige overheid..
Ik heb nergens zoveel last van Marokkanen als in het nieuws :
pi_64505013
Geef mij maar een lekker thuis geschilde / gesneden en gebakken frietje.... maar dan op z'n spaans. In een pan bakken met olie. Gooi een zooitje knoflooktenen in het vet samen met de friet.
Voorbakken....en later afbakken.... smaakt echt fantastisch
  dinsdag 30 december 2008 @ 19:38:35 #87
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_64505396
quote:
Op dinsdag 30 december 2008 00:24 schreef prupke het volgende:

[..]

Klote weer een typefoutje van mijn kant

Maar nog ben ik benieuwd hoe die mof eruit ziet
is/eens een typefout?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  dinsdag 30 december 2008 @ 19:42:31 #88
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_64505527
quote:
Op dinsdag 30 december 2008 00:24 schreef prupke het volgende:

[..]

Klote weer een typefoutje van mijn kant

Maar nog ben ik benieuwd hoe die mof eruit ziet
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')