Van marok.nl:
lahmacun:
voor het deeg:bloem-melk-zout-gedroogde gist-theelepeltje bakpoeder
moehiem hoeveel gram en zo weet ik niet,dat zie je vanzelf wel
voor de saus:ongeveer halve kilo rundergehakt-1groene paprika-1rodepaprika-halve blik gezeefde tomaten-2eetlepels tomatenpuree-olijfolie-zonnebloemolie-1 grote ui-ongeveer 2 eetlepels chilisaus-2 theelepels sambal oelek-zout-witte peper en zwarte peper naar smaak-kosbor heeeeel fijn gesneden
je gaat eerst het deeg kneden laat je rijzen onder een theedoek.
dan ga je de saus maken,gehakt bakken en heeel fijn maken met een platte houten spatel,dan de heeel fijn gesneden paprika(entueel heel kort in keukenmachine malen) dan de ui(ook heeel fijn gesneden(keukenmachine) ook bij de gehakt en paprika doen en goed bakken,en terwijl je bakt goed blijven hakken met je spatel tot het mengsel heeel fijn word,dan de kosbor goed bakken.
dan de tomaten heel fijn gemaakt(keukenmachine) dan tomatenpuree,dan de kruiden erbij en beetje olie en olijfolie(vooral niet te zuinig) dan de kruiden,je moet echt de hele tijd goed blijven hakken met de onderkant van de platte spatel gaat heel makkelijk,nu de saus goed af laten koelen.
nu ga je het deeg pakken,leg je deeg op een met bloem bestoven aanrecht of tafel,kneed het nog een beetje door.maak er kleine bolletjes van,iets groter dan de grote van een ei,dan pak je zo n bolletje beetje bloem er op.goed uitrollen omdraaien tot het echt goed plat en dun is ,probeer m zo rond mogelijk te maken,
nu ga je je afgekoelde saus pakken,en een lepel,de oven is al voorverwarmd,
pak je een bakplaat,leg je daar eerst je uitgerolde deegplak op,nu pak je de lepel begin je heel dun de saus erover te strijken zeker niet te dik!!
die doe je in de oven(niet te lang anders word het te hard en kan je het niet meer oprollen)
liefste gelijk uit de oven op een stuk aluminiumfolie leggen,nu pak je een rood uitje heeel fijn snijden,en een tomaat,ook heeel fij snijden.als je wilt kun je ook wat (ijsberg) sla nemen ook heel fijn eroer heen strooien,
nu wat knoflooksaus ((zelf gemaakt doe ik: mayonaise,citroensap,knoflook,yoghurt,beetje bieslook,of iets anders groens kosber mag ook )
en als je van pittig houd kun je nog wat chilisaus of sambal er overheen strijken,en rol je lahmacun goed op en eet smakelijk.
het lijkt allemaal heel veel,maar dat is het absoluut niet!! binnen een half uur had ik er ongeveer 10 af(of meer misschien)
het is echt heel lekker en makkelijk en je weet wat je eet,beter dan lahmacun bij de turk halen,toch?
En
hier staat de Turkse versie!