Hier voor wie het wil;
Mijn idiot-proof recept voor goddelijke Gon-bao kip (Kung-pao of kip-met-cashewnoten of weet ik veel wat voor variant je chinees op de kaart heeft staan

).
voor 4 pers.
- ong. 500 gr. kipfilet,
- beetje maizena (bloem mag ook), eetlepel ongeveer,
- olijfolie
- 3 lente/bos-uitjes in grove stukken gechopt. Voor de groentjens.
- 2 flinke tenen knoflook, fijngeperst,
- rode paprika in blokjes (niet te klein.)
- klein beetje sambal
- klein beetje gember -Djinten- (vers, voorgehakt uit potje, poedervorm liever niet maar mag eventueel ook.),
- 2 eetlepels rode wijn-azijn (mag eventueel ook mirin azijn of andere zoete azijn.),
- 2 eetlepels soya saus. Geen ketjap, maar van die chinese lichte soyasaus. Japanse mag eventueel maar smaakt wel anders.
- 2 theelepels suiker,
- handje cashews.
Kip in blokjes snijden en met de maizena in een kom mengen zodat alle blokjes bedekt zijn.
Olijfolie verhitten in een wok of hapjespan, kip bakken tot het gaar en niet meer rozig is.
De kip uit de pan op een bord doen en eventjes opzij zetten. In dezelfde pan de paprika, bosui, gember, knoflook en klein beetje sambal even 2 minuutjes op hoog vuur bakken.
Van het vuur halen en in een schaaltje/kommetje de azijn met de soyasaus en suiker mengen en over het groentemengels heen gooien. Kip erbij en cashews erin doen, dan even terug op het vuur en goed doorverhitten tot de saus een beetje dikkig is geworden en de kipblokjes bedekt. Is na ongeveer 1 of 2 minuten ofzo.
Het lijken misschien veel ingrediënten maar het valt best mee en het is zoooo lekker.
Lekker met bijvoorbeeld pandanrijst!
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!初戀的香味就這樣被我們尋回